Jump to content
Shipfriends

Aδαμάντιος Κοραής (IMO 8613607)


Recommended Posts

  • Replies 630
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Προσοχή αλλά για εμάς 16-16 <το έχουμε για γρήγορο. Τα SAOS-ο-κάραβα έκαναν το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη στις 2: 20-2: 40, ακόμα και το ταχύπλοο ΖΕΦΥΡΟΣ. Ενώ η ΚΟΡΑΗΣ με την παραπάνω ταχύτητα 2 ώρες και είμαστε υπερευαριστημένοι.

 

On 11/6/2019 at 10:04 PM, polmyt said:

Και μεχρι να δουμε ποτε θα κανει την επισκευη του ας τον δουμε σχεδον με την αρχικη του μορφη και με σημαια Παναμα ,οταν ξεκινουσε τη μετασκευη του

 

Είδα κάποια ποστ στην αρχή του θέματος για το πλοίο με φωτογραφίες όταν ήρθε στην Ελλάδα (Ζάκυνθο) ήταν σε καλύτερη κατάσταση.

Οπότε η απορία μου είναι πως είχε καταντήσει έτσι σε μικρό χρονικό διάστημα;

Link to comment
Share on other sites

Αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ -Ο/Γ Αδαμάντιος Κοραής στη Σίκινο

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ίου, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ'' Ν.Π. 11800,  το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Κύθνο – Σέριφο – Σίφνο – Μήλο – Κίμωλο – Φολέγανδρο – Σίκινο - Ίο – Θήρα, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στο λιμένα ν. Σικίνου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για το λιμένα ν. Ίου.

Στο ανωτέρω πλοίο ανέμεναν προς αποβίβαση τέσσερις (04) επιβάτες και ένα Ι.Χ.Ε. όχημα, που θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ενώ δεν ανέμεναν επιβάτες προς επιβίβαση.

Αδυναμία ολοκλήρωσης αποεπιβίβασης του Ε/Γ-Ο/Γ Αδαμάντιος Κοραής στη Φολέγανδρο

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Φολεγάνδρου, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ'' Ν.Π. 11800, ότι κατά την προσέγγιση στο λιμένα ν. Φολεγάνδρου δεν ολοκλήρωσε επιτυχώς την αποεπιβίβαση των επιβατών και των οχημάτων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Από το πλοίο επρόκειτο να αποβιβαστούν στο λιμένα Φολεγάνδρου δεκατέσσερις (14) επιβάτες, τρία (03) Ι.Χ.Ε. οχήματα, ένα φορτηγό και ένα δίκυκλο, ενώ ανέμεναν προς επιβίβαση τέσσερις (04) επιβάτες και θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

 

Link to comment
Share on other sites

Έχει κάποιος ή να βάλει ή να μου στείλει με π.μ. καμιά φωτογραφία του πλοίου όταν τελείωσε την μετασκευή το 2008.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Μια πολύ όμορφη μετασκευή σε ένα πολύ συμπαθητικό σκαρί. Το μόνο σημειο που πάσχει κατά τη γνώμη μου είναι η ταχύτητα, πράγμα το οποίο το χαντάκωσε και στην πρώτη του δρομολόγηση στην ΠαροΝαξια. Εποχές που ανταγωνιζόταν ακόμα τα μικρά μπλου. Θεωρώ πως αν μπορεί να γίνει κάποια αναβάθμιση στις μηχανές του το πλοίο θα είναι καθόλα ανταγωνιστικό μιας και είναι πολύ οικονομικό.

Link to comment
Share on other sites

Όντως πολύ όμορφη η μετασκευή του πλοίου... Μακάρι να μπορούσαν να είχαν φτιάξει και το Οδυσσέας Ελύτης, αλλά δεν τους βγήκε. Με την ταχύτητα ''είχε πρόβλημα'' και προ μετασκευής και ευτυχώς το προβλέψανε χτίζοντας όλες τις προσθήκες με αλουμίνιο(βλέπε φωτό στην γκαλλερί). Γνώμη μου είναι ότι του πλοίου του ταιριάζουν πορθμιακές γραμμές, με την λογική των λιγότερων(και συνάμα χρονοβόρων) αφιξοαναχωρήσεων. Προφανώς κανείς δεν θα ήθελε να εξυπηρετείται από ένα αργοκίνητο πλοίο, αλλά κάποιες γραμμές έχουν πιο αυξημένες απαιτήσεις από κάποιες άλλες και για τις Δυτικές Κυκλάδες οριακά ο Κοραής καλύπτει τις ελάχιστες. Στη Σαμοθράκη, πάντως, φαίνεται να είναι ευχαριστημένοι με τη δρομολόγησή του και καλά κάνουν οι άνθρωποι, πρόκειται για εξαιρετικό βαπόρι με μια εταιρία από πίσω που παρά τις φουρτούνες και τα λάθη έχει αποδείξει ότι είναι υπεύθυνη και σταθερή στα δρομολόγιά της...

Μια αλλαγή στις μηχανές σχεδόν σίγουρα θα βοηθούσε την κατάσταση, αλλά δεν νομίζω ότι η ΑΜΝΕΖ θα μπορούσε σε αυτή τη φάση να ανταπεξέλθει οικονομικά. Και εφόσον προτίθεται να τον κρατήσει στη Σαμοθράκη, ίσως δεν είναι τόσο αναγκαία μια τέτοια κίνηση.

Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, genesis_jnr said:

Στη Σαμοθράκη, πάντως, φαίνεται να είναι ευχαριστημένοι με τη δρομολόγησή του και καλά κάνουν οι άνθρωποι, πρόκειται για εξαιρετικό βαπόρι με μια εταιρία από πίσω που παρά τις φουρτούνες και τα λάθη έχει αποδείξει ότι είναι υπεύθυνη και σταθερή στα δρομολόγιά της...

Όχι δεν είμαστε ευχαριστημένοι, αλλά πάρα πολύ ευχαριστημένοι, τουλάχιστον εν συγκρίσει με την προηγούμενη κατάσταση η γραμμή αναβαθμίστηκε κλάσεις. Το πλοίο κάνει το δρομολόγιο σε 2 ώρες περίπου όταν τα μανουσοκάραβα* έκαναν 2:20-2:30 το πρώην ΣΑΟΣ ΙΙ και 2:30-2:45 το ΣΑΟΝΗΣΟΣ. Το πλήρωμα εξυπηρετικό και ευγενικό. Η εταιρεία ακούει τις απαιτήσεις της τοπικής κοινωνίας (τουλάχιστον σε μικροζητήματα).

Ήδη μας λείπει...

 

* Να σημειωθεί ότι τα πλοία δεν είναι κακά, έπεσαν σε κακά χέρια, με καβούρια στις τσέπες. Το μεν ΣΑΟΣ ΙΙ είχε πολλά χρόνια να συντηρηθεί σωστά, το δε ΣΑΟΝΗΣΟΣ το οποίο αντίθετα υπήρξε μία πολύ κακή μετασκευή, αν μετασκευάζονταν σωστά θα μπορούσε να είναι ένα πολύ καλό επικουρικό του πρώτου πλοίο. Αλλά...

Edited by samothrax
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Το Αδαμάντιος Κοραής ολοκλήρωσε τη παρουσία του στις Δυτικές Κυκλάδες και πήγε στα Λεμονάδικα για αλλαγή σωστικών. Στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Αλεξανδρούπολη, για να επιστρέψει στα δρομολόγια στη γραμμή Σαμοθράκη Αλεξανδρούπολη στις 3 Απριλίου.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Το πλοίο παρ' όλα αυτά ακινητοποιήθηκε το προηγούμενο τριήμερο (29-31), όπως είχε προγραμματιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα γινόταν κάποιες εργασίες στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, για να περάσει από επιθεώρηση του νηογνώμονα και να πάρει κάποιους μήνες παράταση δεξαμενισμού, ώστε (λογικά) να μην φύγει μέσα στο καλοκαίρι.

Edited by proud_ionian
quote αντί reply
Link to comment
Share on other sites

Και στην Αλεξανδρούπολη, κάνανε καλή δουλειά, το πλοίο επέστρεψε στην καλή ταχύτητα του. Τώρα στις 2 ώρες ακριβώς βγαίνουν οι επιβάτες. Ενώ μέχρι την Πέμπτη έκανε 2:20. Το βάψανε κιόλας.

Αυτές οι δουλειές γίνονται και στην Αλεξανδρούπολη, αλλά άλλοι θέλαν να κάνουν και τις μηχανολογικές...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης (10/6), κατέπλευσε στο παλιό λιμάνι της Μύρινας το Αδαμάντιος Κοραής εκτελώντας το πρώτο του δρομολόγιο στην ακτοπλοϊκή γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη – Λήμνος και επιστροφή.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Συγχαρητήριο Μητροπολίτου Ανθίμου για το ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ (Zante Ferries)

Μετά το πρώτο ταξίδι του προς και από την Σαμοθράκη με το ΑΔΑΜΆΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΉΣ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως και Σαμοθράκης κ.κ. Άνθιμος έστειλε συγχαρητήριο μήνυμα

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...