Jump to content
Shipfriends

St Damian (IMO 7128887)


Recommended Posts

Μακάρι το βαποράκι να μείνει πολλά χρόνια στα νερά μας να ομορφαίνει τα λιμάνια και να μας θυμίζει μια άλλη εποχή που δυστυχως πέρασε ανεπιστρεπτί.

Κι επειδή όλα στην ζωή δανεικά είναι (όπως η καζόυρα των βάζελων για την Ανόρθωση πριν ένα μήνα:D)από ΄το σημείο που έφυγε το αείνμηστο ΕΞΠΡΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑ:( για πάντα από κοντά μας ξεκίνησε την καριέρα του το κατά ένα χρόνο μεγαλύτερο αδελφάκι του.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • Replies 281
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

To πλοίο σε σημερινή φώτο στο Πέραμα. Το μάτι σίγουρα πέφτει στα εμφανή σημάδια κατάπλωρα όπου και φαίνονται τα παλιά χρώματα του πλοίου.

Κάποια μικρή "επαφή", πάλη με τα κύματα, ή απλά ...κακό βάψιμο ???

Link to comment
Share on other sites

Oι σκουριές που έχουν τρέξει απο τους οδηγούς των κάβων θα είναι σύνηθες φαινόμενο.Έτσι και στο αείμνηστο αδελφάκι του, επειδή τα μαγουλάκια της πλώρης είναι μπόλικα στο κύμα κοπανάει κι από 6αρι ανεβάζει πολλές θάλασσες επάνω.

Αν προλάβεινε να φάει και και 3-4 ακόμα χειμωνιάτικες θάλασσες τότε κι ο καθρέφτης της πλώρης γυρω γυρω από τα παράθυρα θα είχε πολλά τρεξίματα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
Και αν οι πληροφοριες μου ειναι σωστες ειναι να αναχωρησει εντως ολιγου.

Θα αναχωρήσει για Αυλώνα από όπου και θα επιστρέψει στα δρομολόγια του ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ την Παρασκευή.

Link to comment
Share on other sites

Λιγό μετά που πέρασε τη γέφυρα στο ταξίδι του προς την Αλβανία κατα τις 14.00 σήμερα.Πέρασε ανοιχτά για αυτο φαίνεται και στο βάθος

post-1189-128326979952_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Για να δούμε την είσοδο στο λιμάνι του Πειραιά και τη μανούβρα του Ionian Spirit, γιατί δε ξέρουμε ποτέ θα το ξαναδούμε πάλι. Το Ionian Spirit πέρασε τα φανάρια του Πειραιά στις 16:54 υπό τον άγρυπνο μάτι του Φοίβος, βέβαια υπήρχε και ένα ρυμουλκό stand by (ένεκα της ξένης σημαίας). Αρχίζει τη μανούβρα κάνοντας αριστερά το τιμόνι, πρόσω τη δεξιά και ανάποδα την αριστερή μηχανή και ευθυγραμμίζεται για τη θέση του και κάνει ανάποδα για τη θέση του.

Υ.Γ: Τα σχόλια που έκαναν ένα ζευγάρι μεσήλικων ήταν όλα τα λεφτά. Μια έλεγαν ότι είναι πάει να δέσει στα Κρητικά άρα είναι κάποιο Παλάτι. Μετά άρχισαν να λένε ότι πάει πολύ σιγά και έχει βλάβη. Και αλλά διάφορα σχόλια που προσωπικά προσπαθούσα να κρατηθώ από τα γέλια.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Δε νομίζω ότι θα κάνει μόνο αυτή τη γραμμή George. Επειδή χθες πήρα ένα διαφημιστικό της Agoudimos Lines. Από τον Ιούλιο νομίζω έλεγε ότι θα κάνει τη περσινή γραμμή Μπρινεζι Κέρκυρα Ηγουμενίτσα Παξοί. Ενώ φέτος θα κάνει μια νέα γραμμή η εταιρεία, Μπρινεζι Κέρκυρα Ηγουμενίτσα Ζάκυνθος (το δρομολόγιο που έκανε πέρυσι ο Απόλλων)

Link to comment
Share on other sites

Αυτό ΗΤΑΝ να κάνει. Το διαφημιστικό το έχω κι εγώ.

Σήμερα άλλαξαν όμως τα πράμματα και προσεχώς θα ανοίξουν και τα πλάνα του. Στη θέση του μαζί με το IONIAN SKY θα πάει το ΠΗΝΕΛΟΠΗ. Γι'αυτό ρώτησα αν άλλαξε κάτι σχετικά με το ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
  • 1 month later...
  • 4 weeks later...
(δε ρωταω γιατι δεν κατεβαζει το sky ο μιμμης, γιατι δε νομιζω να δουμε αλλο περα απο τα king & penelope a να ταξιδευουν φετος).

Μάλλον το βαπόρι που θα σε διαψεύσει θα είναι το Ionian Spirit. Γιατί από ότι μαθαίνω τώρα τελειώνουν την επισκευή του δηλαδή δένουν τις μηχανές του. Κανονικά θα είχε ξεκινήσει νωρίτερα αλλά...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Δεν ξερω αν και ποτε θα ξεκινησει παντως εξακολουθει και κοσμει με την παρουσια του το Νεο μολο.Χτες δεν κουνιοταν τιποτα στο πλοιο απο θεμα εργασιων και το μονο που παρατηρει κανεις ειναι το μινιο που εχει μπει κατα μηκoς του σφραγισματος του visor

Link to comment
Share on other sites

Νομιζω οτι μαζι με το Κινγκ (οταν με το καλο) θα ειναι τα μοναδικα πλοια του Αγουδημου φετος στην Αδριατικη.Ηδη ακουσα οτι δειλα δειλα ετοιμαζεται και περναει επιθεωρησεις.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Χθες στο Ionian Spirit στη δεξαμενή γινόταν υδροβολη στα ύφαλα (που είχαν πιάσει μπόλικα οστρακοειδή), αφού είχε να δεξαμενιστεί δυο χρονια (από τον Ιούνιο του 2008). Ενώ τοποθετούνταν τα σωστικά του πλοίου. Σήμερα θα βαφτούν τα ύφαλα και αύριο το πρωί θα πέσει. Εάν πάνε καλά τα πράγματα το Σάββατο το πλοίο θα φύγει από το Πειραιά για να ξεκινήσει δρομολόγια.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...