Jump to content
Shipfriends

St Damian (IMO 7128887)


Recommended Posts

  • Replies 281
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Λίγο πρίν ξεκινήσει τα δρομολόγια του, στην Ηγουμενίτσα, φωτογραφημένο μέσα απο το σαλόνι του " Παντοκράτορα", απο έναν "εκκολαπτόμενο" καραβολάτρη :) .

post-1854-0-48427500-1342257157_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Απληρωτο το πληρωμα και του Ionian Spirit.Προσφατα οι ναυτικοι του ειχαν υψωσει..πανο στο λιμανι του Μπριντιζι που οπως με ενημερωσε φιλος που μενει στην πολη εγραφε''The crew needs help''. :ph34r: Ορατος πλεον ο κινδυνος να αποχωρησει και το τελευταιο πλοιο του Αγουδημου απο τις γραμμες εξωτερικου.

Link to comment
Share on other sites

Να προσθέσουμε στα όσα πιό πάνω μας ανέφερε ο MILTIADIS, ότι το πλοίο είναι εκτός δρομολογίων, και παραμένει βέβαια δεμένο στο λιμάνι του Brindisi. Tελευταίο σήμα στο AIS εξέπεμψε στις 17 Νοέμβρη.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ο Δον Τζουζεπε :P (ο τοπικος επισκοπος)και ο δημος του Μπριντιζι θα μοιρασουν τροφιμα στα 27 μελη του πληρωματος του πλοιου ενοψει Χριστουγεννων και για οσο καιρο ακομα θα βρισκονται στην ιδια κατασταση.Πλοιαρχος του πλοιου ειναι ο Νικος Λυγιζος.

Και μερικα πλανα απο επισκεψη των τοπικων αρχων στο Ionian Spirit λιγες μερες πριν.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Τα μεσα ενημερωσης του Μπριντιζι ασχολουνται σχεδον καθημερινα με την υποθεση του Σπιριτ.Σημερα το Brindisireport εχει ενα ρεπορταζ-αφιερωμα στους ανθρωπους του πλοιου.

ΜΠΡΙΝΤΕΖΙ - Εχουν απομεινει ακόμα μερικά κουτιά από ζυμαρικά,λιγα μπιζέλια και λιγος καφες μονο στα ντουλαπια του πλοιου Η ζωή συνεχίζεται αργά στην άκρη του λιμανιου για ένα έρημο πλοίο που εκανε επι μήνες συνεχομενα δρομολογια μεταξύ της Αλβανίας και της Ιταλίας.

 

Με ένα κέικ και ένα μπουκάλι σαμπάνια, γύρω από το τραπέζι, οι ξένοι ναυτικοί που παραμένουν στο πλοίο για να υπερασπιστούν τους μισθούς τους γιόρταζουν τα Χριστούγεννα. Ο πλοιαρχος Nικολας Λυγίζος είναι Έλληνας. Στη συνέχεια, υπάρχει ένας μηχανικός, ο μηχανικός Farrag Morris ο οποιος είναι Αιγύπτιος,αλλοι είναι Μαυροβούνιοι, Αλβανοί, Ρουμάνοι και Γκανεζοι. Το Ionian Spirit εχει πολυφυλετική συνθεση οπως και τα περισσότερα πλοία σε όλο τον κόσμο.

 

"Τώρα πρέπει να βοηθήσουν''ειπε ο κ.Λυγιζος. ''Δεν έχουμε λεφτα.Μερικοί άνθρωποι έχουν δύο ή τρία παιδιά να θρέψουν στο σπίτι.''Ο καθένας έχει μια ιστορία να πει. Κάθε ένας μιλά τη δική του γλώσσα,επικοινωνούν στα αγγλικά. Διαφέρουν ως προς την καταγωγή και τη θρησκεια.

 

Οι επιφανειες του πλοιου εχουν μαζεψει σκονη. Οι καρέκλες στα μπαρ και τα εστιατορεια του πλοιου εχουν μαζευτει,, η κουζίνα επίσης,η γραμμή έκλεισε εκτός από τις υπηρεσίες αυτές ακομα και το ψυγείο του πληρωματος είναι άδειο.Και η αίσθηση είναι ότι το ρολόι σταματήσε ξαφνικά, όπως σε ένα ναυάγιο. Το πλοίο έχει υποστεί κατάσχεση και η επαναδραστηριοποιηση του φανταζει αδυνατη.Εχουν συσσωρεύσει πολλα διοικητικά θέματα που εξακολουθούν να εμποδίζουν το πλοίο να αποπλευσει.Οι ναυτικοί δεν θα το εγκαταλείψουν γιατί δεν εχουν πληρωθει για τρεις μήνες.

 

''Έτσι, αναμένουμε επί του σκάφους. Έχουμε ένα Playstation και βίντεο.Υπάρχει και ένας πράσινος παπαγάλος ο οποιος ειναι το κατοικιδιο μας και ελπιζουμε να μας φερει καλη τυχη.Οι μέρες περνούν, έτσι,χωρίς να χρειάζεται να κάνουμε τίποτα.''λενε τα μελη του πληρωματος

''Σε λίγες μέρες θα είμαστε σε κατασταση έκτακτης ανάγκης. Όταν τα αποθέματα των καυσίμων θα τελειωσουν, και δεν θα υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα. Σε εκείνο το σημείο δεν θα μπορουμε πλέον να μαγειρέψουμε ουτε να θερμανθουμε. Τα αποθέματα των τροφίμων, εχουν σχεδον τελειώσει.Ζουμε χαρη στην βοηθεια των αρχων της Ιταλιας,των κατοικων της πολης και καποιων επιχειρηματιων που μας εφεραν τροφιμα προ ημερων.''

 

Ο πλοιοκτητης, όπως φαίνεται, εχει να πληρώσει ένα ποσό ίσο με € 200 χιλιάδες για την αποζημίωση των είκοσι έξι άνδρων που δεν μπορούν να αγοράσουν ουτε καρτες για τα τηλεφωνα τους,ούτε μπορούν να αντέξουν οικονομικά να βγαλουν ένα εισιτήριο για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Αλλά τίποτα δεν έχει συμβεί ακόμα, παρά τις προσπάθειες του πράκτορα του πλοίου Franco Aversa και της διοικησης του λιμανιου.


Τώρα υπάρχει η παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Το Πνεύμα του Ιονίου είναι σε απόσταση αναπνοής από τα φώτα της πόλης και τους δρόμους οι οποιοι ειναι γεμάτοι με ανθρώπους που περπατούν τριγύρω. Στην Ιταλία υπάρχει κρίση,στο Ionian Spirit υπάρχει απελπισία. Οι ναυτικοί ελπίζουν να μπει καποια στιγμη τελος στη θλιβερή ιστορία τους. 
Edited by MILTIADIS
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 4 weeks later...

Η υποθεση και η ιστορια αυτου του πλοιου φαινεται οτι μετα απο πολλες περιπετειες φτανει στο τελος της.

 

Η πλοιοκτητρια εταιρεια,οι πιστωτες της και οι απληρωτοι ναυτικοι κατεληξαν σε συμφωνια μετα απο την εκδικαση της υποθεσης στην Ιταλια και ετσι ο Αγουδημος θα πουλησει το πλοιο και θα εξοφλησει ολα του τα χρεη προς αυτους.Συντομα θα επιστρεψουν στα σπιτια τους και οι ναυτικοι του.

http://www.ilnautilus.it/news/2013-02-12/ionian-spirit-entro-il-20-febbraio-i-marittimi-potranno-tornare-a-casa_13856/

Edited by MILTIADIS
Link to comment
Share on other sites

Iσως να καταλαβε η εταιρεια οτι το μονο βαπορι που θα επρεπε να κρατησει και να προσεξει ειναι το Πηνελοπη. Α.Για να δουμε θα ξαναδουμε  μια υγειη agoudimos lines  που καλοπληρωνε τους παντες στην ωρα τους?

Edited by miko mission
Link to comment
Share on other sites

E, για το Σκάι δεν το λες, πιστεύω ότι παλεύεται αλλά θα μου πειτε με τα τώρα δεδομένα σε ποια γραμμή να μπεί.... Πάντως συμφωνώ με το Μίκο-Μίσιον ότι η εταιρεία παραανοίχτηκε με ρίσκο που τελικά φάνηκε πως δε βγαίνει. Τέλος πάντων, αυτό που μετράει είναι να τακτοποιηθεί το πλήρωμα, πλοίο σαν και αυτό δε νομίζω πως θα το κλάψει κανείς. :ph34r:

Link to comment
Share on other sites

Εγώ με το φτωχό μου το μυαλό δεν μπορώ να φανταστώ τι ακριβώς ζυγιζε τόσο καιρό και δεν εστελνε το βαπόρι στο τελευταίο του ταξίδι παρά το άφηνε εκεί και μαλιστα με τους ναυτικούς του μέσα. Θέλω να πω για ποιο λόγο αυτή η κίνηση δεν γινόταν νωρίτερα παρά έπρεπε να τραβήξει τόσο. Και αυτη πάνω κάτω πρέπει να ειναι η λύση με τα πλοία της εταιρείας τα οποία ειναι ανενεργά (εκτός του Α βέβαια που μπορεί να 40αριζει αλλά ακόμα ειναι σε καλή κατάσταση) ετσι ώστε να εξοικονομηθουν πόροι, να πληρωθει ο κόσμος και εαν ειναι εφικτό να παραμεινει η εταιρεία στο παιχνίδι "για όσο" με το Πηνελόπη Α. Αυτό που δεν ξέρω (και δεν ξέρω αν παίζει και κάποιο ρόλο)ειναι αν εμπλέκονται στο παιχνίδι τράπεζες, υποθηκες, δάνεια κλπ οπότε ότι φανταζει σχετικα απλό ίσως να μην ειναι σε τελική ανάλυση...

Link to comment
Share on other sites

Κι'εγώ αυτό πιστεύω,ότι ο κυρ-Μίμης υπολόγιζε να διευθετήση αλλιώς τα πράγματα,ίσως με κάποιο δάνειο κλπ ώστε να κρατήση το βαπόρι και να συνεχίση να το δουλεύη-αλλά τελικά δέν τού βγήκε.Τώρα το να το πάρη αυτό το πλοίο κάποιος γιά να το βάλη σε γραμμή,προσωπικά δέν το θεωρώ ανέφικτο αλλά σίγουρα δέν είναι γιά να μπή σε γραμμή-φιλέτο.Μόνο Μπάρι-Δυρράχιο,εκεί δηλαδή που δούλευε μέχρι τώρα,θα μπορούσε να μείνη αλλά και πάλι όχι γιά πολύ.Δηλαδή ούτως ή άλλως είναι ζήτημα χρόνου να λάβη την άγουσα γιά τους διαλυτήριους.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Αυτες τις μερες συμπληρωνεται ενας χρονος ακινησιας στο λιμανι του Μπριντιζι για το πλοιο.Πριν απο κανα μηνα ειχα διαβασει σε καποιο τοπικο site της Απουλιας οτι εγκατελειψε το πλοιο ακομα και ο φυλακας του.Λογικα οι οποιες διαδικασιες απομακρυνσης/πλειστηριασμου(οι οποιες ειναι θεμα χρονου να ξεκινησουν)θα τρεξουν εξ ολοκληρου απο τις υπηρεσιες του λιμανιου και δεν νομιζω να μεινει τιποτα για τον πλοιοκτητη.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 3 months later...
  • 1 month later...

Στο navi γραφουν οτι συντομα θα ξεφορτωθουν απο το λιμανι του Μπριντιζι το Ionian Spirit.Εχετε λοιπον προσεχως το νου σας στα προς τα εκει πλεοντα ρυμουλκα. :P

Edited by MILTIADIS
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...