Jump to content
Shipfriends

Ποιά κρουαζιέρα θέλω να κάνω; Ποια κρουαζιέρα δε θα ξεχάσω;


Angelos

Recommended Posts

Mia krouaziera sthn Alaska.

Pisteuw oti ena krouazieroploio sou prosferei to scenery kai tipote parapanw apo ena kalo 3enodoxeio kai service. Ola auta, akoma kai sthn karaibikh, ta briskeis eukola pia. Opote oi pagoi gia mena 8a htan kati diaforetiko kai syntoma, an brw xrono, skopeuw na to pragmatopoihsw.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς καλωσήρθες Ελένη!

Κρουαζιέρα ναι, έχω κάνει, και μάλιστα πολύ πρόσφατα ;). Την πιο κλασσική κρουαζιέρα που μπορεί να κάνει κανείς στο Αιγαίο και πραγματικά πέρασα πολύ ωραία.

Λένε ότι αν κάνεις μία κρουαζιέρα μετά δεν ξεκολλάς εύκολα...

Αν μπορούσα να κάνω μία ακόμα κρουαζιέρα θα ήθελα σίγουρα να δω τα φιορδ στη Νορβηγία ή τους παγετώνες στην Αλάσκα. Είναι κάτι το τελείως διαφορετικό για εμάς. Δε θα έλεγα όχι βέβαια και σε μια κρουαζιέρα στη Δυτική Μεσόγειο - Β. Αφρική ή σε μια άλλη στη Μαύρη θάλασσα. Η Καραϊβική προς το παρόν δε μου λέει κάτι...

Y.Γ.: Στα της κρουαζιέρας που έκανα θα επανέλθω εν καιρώ!

Link to comment
Share on other sites

''Ως ευ παρέστεις'' και από μένα Έλενα. Θα τολμήσω να προβλέψω ότι

στο νέο θέμα που ανοίγεις έχουν να γίνουν πολλές συζητήσεις.

Εχω κάνει κι εγώ κάποιες κρουαζιέρες αλλά μιας και (καλώς)

περιορίζεις το θέμα στο ''επιθυμίες-όνειρα'', αφορούν ίσως κάποιο άλλο

thread. Να πω λοιπόν ότι συμβαδίζω απόλυτα με τους φίλους Angelos

και giorgosz για μια κρουαζιέρα στους παγετώνες της Αλάσκας, αν και δεν

θα μου ...κακοφαινόταν και μια κρουαζιέρα στον Ινδικό Ωκεανό (Ινδία,

Σιγγαπούρη, Ταιλάνδη κ.λ.π).

Link to comment
Share on other sites

Πριν άπο έντεκα χρόνια έγινα μέλος σε κάποια εταιρεία που ασχολείται με τα σπήλαια. Ένα βράδυ μία κυρία (παλαιό μέλος) γύρω στα 70 έκανε προβολή slites. To θέμα ήταν μία πολυήμερη (νομίζω 2 εβομάδες) κρουαζιέρα που έκανε μαζί με τον άντρα της. Ξεκίνησαν από Αργεντινή με παγοθραυστικό για την Ανταρκτική με ενδιάμεσους σταθμούς κάποια ακατοίκητα νησιά στη μέση του πουθενά. Κόστιζε τότε γύρω στο 1.000.000 δρχ. Όπως καταλαβαίνετε, περιλάμβανε full διατροφή και κατάληλο ρουχισμό. Από τις λίγες φορές που έχω ζηλέψει τόσο.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ έκανα πέρυσι την καλύτερή μου κρουαζιέρα.Πήρα το ΡΟΔΑΝΘΗ από Πειραιά πήγα Πάτμο-Λέρο-Κάλυμνο-Κώ-Νίσυρο-Τήλο-Σύμη-Ρόδο κάτσαμε λίγες ώρες και μετά ξεκινήσαμε και τα πιάσαμε όλα στον γυρισμό.:confused:

Καμπινούλα,μπουνάτσα και να μπαίνεις ειδικά στα φωκλαντς της δωδεκανήσσου είναι άλλη αίσθηση;)

Link to comment
Share on other sites

Καλώς όρισες Έλενα κατ' αρχήν στο forum.

Α αααα, κρουαζιέρα θα σε πάω, γιατί σε νοιάζομαι και σ' αγαπάω, που λέει και ο αοιδός.

Μια Αλάσκα με τα προαναφερθέντα πλοία δεν θα με χάλαγε καθόλου.

Link to comment
Share on other sites

Καλως μας ηρθες Ελενα .....Σιδεροκεφαλη εδω μεσα με τοσους μαντραχαλους ;) .......

Αν και πολυ προσφατα εκανα κρουαζιερα με το Νταλιανα :confused: , αυτο που γουσταρω να κανω ειναι κρουαζιερα στον Ινδικο ..................

Link to comment
Share on other sites

Συμπτωματικα εχω κανει και εγω ακριβως την ιδια κρουαζιερα που εκανε και ο earl granvile,με καμπινουλα λιγο(?) bridge visit και αφθονα φραπεδακια και τοστακια.Βεβαια πολυ ξενυχτi αλλα και πολλα τα stand by.Noμιζω οτι καλυτερο για καραβολατρες με μια απο τις τελευταιες ναυτικες εταιριες και με το Ροδανθη να αντιστεκεται στον καιρο που <μπαχαριζε>

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Τι να πρωτοθυμηθω!

το ονειρικο Stella Solaris;

τους νοτιοαμερικανους και την Velasco;

τις αξεχαστες βραδυνες ωρες του ταξιδιου;

τους απιθανους Barmen Μανολη Στελιο Σιμο;

τις μοναδικες ιστοριες του καπετανιου Μπενα;

τις πλακες με Λεντζο Σιλλα Gaby; τον Χρονη;

Αστα να πανε, ξεχνα καλυτερα.

Edited by Steve
Link to comment
Share on other sites

απο ΕΑRL

Εγώ έκανα πέρυσι την καλύτερή μου κρουαζιέρα.Πήρα το ΡΟΔΑΝΘΗ από Πειραιά πήγα Πάτμο-Λέρο-Κάλυμνο-Κώ-Νίσυρο-Τήλο-Σύμη-Ρόδο κάτσαμε λίγες ώρες και μετά ξεκινήσαμε και τα πιάσαμε όλα στον γυρισμό.

Καμπινούλα,μπουνάτσα και να μπαίνεις ειδικά στα φωκλαντς της δωδεκανήσσου είναι άλλη αίσθηση

__________________

Απάντηση με παράθεση

Συμφωνω απολυτα .Ηταν το πρωτο μου ταξιδι στο αιγαιο και δεν νομιζω να το ξεχασω ποτε!ουτε το καραβι,ουτε τους ανθρωπους αλλα και ποτε ολα εκεινα τα νησακια που δεν πιστευα ποτε οτι θα δω.Τηλος ,Νισυρος ,ΘΕΙΚΗ Συμη ,το εχω βαλει σκοπο να επισκευτω ξανα αυτα τα μερη.Η δε Πατμος απιστευτα ομορφη και ηρεμη ,βρισκεις ρε παιδι μου την ψυχικη σου ηρεμια εκει.Η Λερος εχω ακουσει τοσα καλα.....

Δεν υπαρχει καλυτερη κρουαζιερα απο αυτη με συμβατικο πλοιο στο απεραντο γαλαζιο του αιγαιου!

Link to comment
Share on other sites

Η κρουαζιέρα που θα ήθελα πραγματικά να κάνω και είναι όνειρο ζωής είναι ο γύρος του κόσμου σε μία από τις μπροστινές καμπίνες του Τhe World.Το πλοίο διανυκτερεύει μέρες στα λιμάνια που επισκεπτεται,παρέχει απίθανες καμπίνες (σαν πλοίο βέβαια λέει και πολλά) δίνοντας την ευκαιρία στους επιβάτες του να απολαύσουν στο επακρο την παραμονή τους και την διαμονή τους.

Στην πραγματικότητα τωρα μιας που το παραπάνω όνειρο κοστίζει κάτι παραπάνω από πολλά...

Επί ROC είχα περάσει πάρα πολύ όμορφα σε κρουαζιέρα που πραγματοποιούσε ο Τρίτωνας (Coral) η οποία συμπεριελάμβανε Ιταλία Αίγυπτο Ελλάδα όμως ακόμα πιο εντυπωσιακή ήταν αυτή που είχα κάνει στην δυτική Μεσόγειο με το Aquamarine.Η εμπειρία να επισκευθείς (εστω και για λίγο) το Μονακό ,την Νίκαια , την Μάλτα την Τυνησία την Νάπολη την Πομπηια την Μεσίνα την Μινόρκα την Φλορεντία και την Πάτρα μας ήταν πράγματι κάτι που θα μου μείνει αξέχαστο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Επειδή διατυπώθηκαν καποιες αμφιβολίες για την τουριστικοποίηση του εθίμου του ρουκετοπόλεμου, και επειδή το λιμάνι μας δεν χωράει μεγάλα κρουαζιερόπλοια, δεν θα ήταν και άσχημο σε πέρασμά τους το Μ. Σάββατο, κρουαζιερόπλοια να κάνουν ένα κράτει για μια δυο ώρες έξω από τον Βροντάδο για να παρακολουθήσουν οι επιβάτες το θέαμα.

Δεν θα φαίνεται το γεγονός σε όλο του το μεγαλείο, αλλά μια μυρουδιά θα την έχουν οι τουρίστες, και ενδεχομένως την επιθυμία να επισκεφθούν την Χίο στο μέλλον μόνο και μόνο για αυτό.

Έχω ακούσει ότι αυτό είχε γίνει πολύ παλιά (με ακτοπλοικό), γιατί να μην μπορεί να γίνει με κρουαζιερόπλοιο; Και ένα επιπλέον θέαμα θα έχουν στην κρουαζιέρα, και μικρή απόκλιση από το ταξίδι. Για παράδειγμα αν η επόμενη άφιξη είναι στο Κουσάντασι ή Σμύρνη, φεύγουν στη 01:00 από την Χίο και είναι εκεί την άλλη μέρα πρωί-πρωί, χωρίς καμμία παρέκκλιση από το δρομολόγιο.

Link to comment
Share on other sites

Πασχαλινή Κρουαζιέρα σαν αυτή που έκανα με το Μαρίνα από Πειραιά Πάτμο Λειψοί Λερο Κάλυμνο Κω Ρόδο, ανάσταση στη Ρόδο και το πατροπαράδοτο σούβλισμα τη Κυριακή του Πάσχα. Επιστροφή με το Ροδάνθη μέσω Καρπάθου Κάσου Σητεία Ηράκλειο Σαντορίνη Μήλο Πειραιά.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...