Jump to content
Shipfriends

Διακοπες σε Yacht στο Ιονιο


Recommended Posts

99445.jpg

απο την Ημερα

ΙΟNIOS MARITIME Η μαρίνα υποδέχεται το «AICON 56»

Αν ζούσε στην εποχή μας ο Οδυσσέας και είχε την ευχέρεια να επιλέξει το μέσο με το οποίο θα επέστρεφε στη δική του Ιθάκη, τότε σίγουρα θα επέλεγε ένα ταχύπλοο AICON 56 Flybridge. Και τότε δεν θα μιλάγαμε για μια «Οδύσσεια», αλλά για ένα ταξίδι με ένα υπέροχο σκάφος, σχεδιασμένο με ιταλική φινέτσα για να κάνει το ταξίδι του ονειρικό!

Τα όνειρα ανθρώπων που θέλουν να περάσουν διακοπές ξεχωριστές, «πετώντας» με περισσότερους από 20 κόμβους μέσα από τους ατελείωτους διαδρόμους και μαρίνες των νησιών του Ιονίου, ανέλαβε πρόσφατα να εκπληρώσει η εταιρεία “Ιοnios Maritime”, του πατρινού επιχειρηματία Τηλέμαχου Kανελλόπουλου.

Η εταιρεία είναι μια από τις πρώτες επενδυτικές προσπάθειες -με τοπικό «χρώμα»- στο χώρο της κρουαζιέρας και των ιστιοπλοϊκών, στο λεγόμενο Yachting

«H πόλη μας βρίσκεται σ’ ένα κομβικό σημείο και οποιαδήποτε εταιρεία αυτής της μορφής μπορεί να έχει την έδρα της στην Πάτρα. Επίσης, μέχρι σήμερα, ο μόνος τρόπος για να ξεκινήσει κανείς τις διακοπές του από την περιοχή μας με μια θαλαμηγό, ήταν να νοικιάσει ένα σκάφος από το Καλαμάκι και να το φέρει στην Πάτρα. Μέχρι όμως να έρθει στην Πάτρα, θα είχε χάσει και χρήμα και χρόνο. Αυτοί είναι δύο βασικοί λόγοι που μας οδήγησαν πριν από περίπου δέκα μήνες να βάλουμε μπρος την “Ιοnios Maritime” και πλέον αναλαμβάνουμε και παραλαμβάνουμε τους πελάτες από το αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”, με στόχο σε δύο ώρες να είναι στην Πάτρα και να ξεκινήσουν τις διακοπές τους χωρίς καθυστέρηση», μας αναφέρει ο κ. Κανελλόπουλος.

Η “Ιοnios Maritime” έχει υπό την ιδιοκτησία της και διαθέτει στους πελάτες της, από τις αρχές του έτους, ένα ολοκαίνουργΙο σκάφος AICON 56. Εκτός από τη διάσημη αυτή θαλαμηγό, μπορεί να προσφέρει και μια μεγάλη ακόμη ποικιλία σκαφών αναψυχής, που διατίθενται για αναψυχή στη χώρα μας, καλύπτοντας οποιαδήποτε επιθυμία.

«Αυτή τη στιγμή εξυπηρετούμε ιστιοπλοϊκούς προορισμούς, κυρίως την περιοχή του Ιονίου, αν και μπορούμε να καλύψουμε όλους τους πιθανούς προορισμούς, ακόμη και στο Αιγαίο. Μπορούμε επίσης άνετα να πάμε τους πελάτες μας ακτοπλοϊκά σε ιταλικά παράλια, τη Μάλτα κ.ά.», επισημαίνει ο κ. Κανελλόπουλος.

Το ΑΙCON 56 έχει την έδρα του στη μαρίνα της Πάτρας και από τον περασμένο Μάιο γίνονται ναυλώσεις σε τουρίστες.

«Οι παροχές του σκάφους, που σχεδιάστηκε με βάση τις προδιαγραφές της “Ιοnios”, ξεκινούν από Internet service και φτάνουν μέχρι και στην παροχή παιχνιδομηχανών play station κι ό,τι μπορεί να φανταστεί ο πελάτης. Οι ενδιαφερόμενοι για την ναύλωσή του μέχρι σήμερα είναι ξένοι τουρίστες, αλλά και «vip πρόσωπα». Το AICON δεν διατίθεται βέβαια μόνο επιλεκτικά, ο οποιοσδήποτε που θέλει να κάνει αυτού του είδους τις διακοπές μπορεί να το ναυλώσει, το κόστος ημερήσιας ενοικίασης είναι πολύ μικρό σε σχέση βέβαια με την αξία του σκάφους, ενώ ο πελάτης επιβαρύνεται επιπλέον μόνο με τα καύσιμα που θα καταναλωθούν», επισημαίνει ο κ. Κανελλόπουλος.

«Η επένδυσή μας είναι μεγάλη και εκτιμούμε ότι η κίνηση αυτή θα μας δικαιώσει. Συνεργαζόμαστε για τις ναυλώσεις του σκάφους, αλλά και όλων των υπόλοιπων θαλαμηγών που μπορεί να προμηθεύσει η εταιρεία μας, και με ναυτιλιακό και τουριστικό γραφείο της Πάτρας, αλλά και με τουριστικά γραφεία του εξωτερικού», επισημαίνει ο υπεύθυνος της εταιρείας, τονίζοντας ακόμη: «Έχουμε σχέδια για την ανάπτυξη του στόλου με ένα μεγαλύτερο σκάφος, το οποίο σχεδιάζουμε να προμηθευτούμε περίπου σ’ ένα χρόνο και πιστεύουμε ότι η περιοχή μας έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης σε αυτόν τον τομέα.

Με τη νέα μαρίνα της Πάτρας, με τις τσαμαδούρες για τα μεγάλα σκάφη αναψυχής, τη μαρίνα στο Αντίρριο και το Μεσολόγγι, αναμένουμε μεγάλη ανάπτυξη και στον τομέα της ιστιοπλοΐας και της κρουαζιέρας. Το πεδίο δράσης για εταιρείες που θα έχουν την έδρα τους στην πόλη θα είναι σύντομα μεγάλο και θα είναι ευχής έργο αυτές οι επιχειρήσεις να είναι πατρινών συμφερόντων».

Το AICON 56 Flybridge

Το ΑΙCON 56 είναι μια 18μετρη θαλαμηγός, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει άνετα από 6 – 12 άτομα. Ναυλώνεται με πλήρωμα δύο ατόμων και έχει εξαιρετικές επιδόσεις ταχύτητας, που υπερβαίνουν τους 30 κόμβους. Περιλαμβάνει σαλόνι σε δύο επίπεδα, καμπυλωτούς διαγώνιους καναπέδες και τραπέζι με τραπεζαρία και bar.

Η καμπίνα του ιδιοκτήτη διαθέτει διπλό κρεβάτι, ευρύχωρα ντουλάπια και αυτόνομο μπάνιο με ντουζιέρα σε κλειστό χώρο, ενώ επίσης υπάρχουν και οι δύο καμπίνες των φιλοξενούμενων. Ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει ακόμη ηλεκτρικό W.C., εγκατάσταση Hi-Fi, TV, boiler, ψυγείο με καταψύκτη, video, χρηματοκιβώτιο, ice maker, πλυντήριο πιάτων, πλυντήριο-στεγνωτήριο ρούχων ακόμη και barbecue. Στον εξοπλισμό κουζίνας υπάρχει εστία κεραμική και φούρνος ηλεκτρικός, νεροχύτης, πλυντήριο πιάτων, ψυγείο ηλεκτρικό και φούρνος μικροκυμάτων με γκριλ. Αυτό που, βέβαια, την κάνει να ξεχωρίζει είναι το πανέμορφο fly bridge, η γέφυρα - πιλοτήριο στο πάνω μέρος του σκάφους.

Αυτα να τα βλεπει ο φουρας που δε θελει την επεκταση της μαρινας και αντιπροτεινει το... Αντιρριο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...