Jump to content
Shipfriends

Bλάβες Εξπρές Λήμνος (τ. Εξπρές Αθηνά)


Recommended Posts

Από ένα άρθρο της ΕΜΠΡΟΣΝΕΤ για τη πρώτη βλάβη στο Εξπρές Λήμνος.

«Σήμερα (σ.σ χθες Πέμπτη) στις 6 τα ξημερώματα θα είχαμε φθάσει στα σπίτια μας, τώρα έχουμε μείνει μια βραδιά στη Μυτιλήνη και όπως μας είπαν. θα ταξιδέψουμε με άλλο πλοίο το μεσημέρι κατάστρωμα, για να φθάσουμε αύριο το πρωί Θεσσαλονίκη και από εκεί θα χρειαστεί να πάρουμε άλλο μέσο θα πάμε Καβάλα. Για όλη την ταλαιπωρία και τα χρήματα που θα ξοδέψουμε στο δρόμο, τα μεροκάματα που χάσαμε στη δουλειά μας, ποιος θα μας αποζημιώσει», δήλωσαν χθες επιβάτες του πλοίου «Λήμνος Εξπρές», που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το πρακτορείο της εταιρείας «SAOS» περιμένοντας ενημέρωση για την ..τύχη του ταξιδιού τους.

Η χάρτα των δικαιωμάτων για τους επιβάτες, τι λέει για τη περίπτωσης βλάβης ενός πλοίου?? Θα αποζημιωθούν οι επιβάτες για τη ταλαιπωρία τους??

Ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας ΣΑΟΣ για τη νέα βλάβη στο Εξπρές Λήμνος.

Πηγη: MARINEWS

<Σας ενημερώνουμε ότι χθες, 11/7 και ώρα περίπου 23.30, αμέσως μετά τον απόπλου του ΕΓ/ΟΓ ΕΞΠΡΕΣ ΛΗΜΝΟΣ από Λαύριο για Άγιο Ευστράτιο-Λήμνο-Καβάλα, παρουσιάστηκε εκ νέου υπερθέρμανση στην δεξιά κύρια μηχανή, με αποτέλεσμα το πλοίο να επιστρέψει στο Λαύριο.

Στο πλοίο, επέβαιναν συνολικά 350 επιβάτες εκ των οποίων, όσοι το επιθυμούν, παραμένουν στο Λαύριο και εντός του πλοίου, όπου τους παρέχεται κάθε δυνατή μέριμνα και φροντίδα.

Οι επιβάτες και τα οχήματα θα προωθηθούν στον προορισμό τους σήμερα, στις 12.00 με το ΕΓ/ΟΓ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ, ενώ θα τους παρασχεθεί και ένα αντίστοιχο δωρεάν εισιτήριο της εταιρείας μας για να το χρησιμοποιήσουν όποτε το επιθυμούν.

Το προγραμματισμένο δρομολόγιο του ΕΓ/ΟΓ ΕΞΠΡΕΣ ΛΗΜΝΟΣ σήμερα, ώρα 18.00 από Καβάλα για Λήμνο θα εκτελεστεί από το ΕΓ/ΟΓ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ, αύριο στις 08.00. Εν συνεχεία και για όσο διάστημα απαιτηθεί για την αποκατάσταση του τεχνικού προβλήματος του ΕΓ/ΟΓ ΕΞΠΡΕΣ ΛΗΜΝΟΣ τα δρομολόγια του θα εκτελούνται από το ΕΓ/ΟΓ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ.

Για αντίστοιχο διάστημα, τα εγκεκριμένα δρομολόγια του ΕΓ/ΟΓ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ, με έναρξη από το δρομολόγιο της 12/7, ώρα 22.00 από Λαύριο για Άγιο Ευστράτιο-Λήμνο-Σαμοθράκη-Καβάλα, θα εκτελούνται από το ΕΓ/ΟΓ ΣΑΟΣ ΙΙ.

Η εταιρεία μας ζητά συγνώμη για την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού και δηλώνει ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την όσο δυνατό καλύτερη εξυπηρέτησή του>.

Το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ στην ανακοίνωση λέει για 400 επιβάτες ενώ η εταιρεία στην ανακοίνωση της λέει για 350 επιβάτες Ποιο από τα δυο νούμερα ισχύει??:confused::confused:

Link to comment
Share on other sites

Η βλάβη του πλοίου φαίνεται να είναι αρκετά σοβαρή αφού έχει περάσει σχεδόν μια βδομάδα από την αρχική εκδήλωση της. Αρχίζω να σκέφτομαι μήπως η μη επισκευή της βλάβης είναι πρόσχημα για να γίνονται τα δρομολόγια από το ΣΑΟΣ II που είναι οικονομικότερο. Εξάλλου η κίνηση σε επιβάτες και οχήματα δεν είναι ιδαίτερα μεγάλη και οι τιμές πετρελαίου έχουν φτάσει στα ύψη.

Link to comment
Share on other sites

Μπα δεν το νομίζω γιατί αν ήθελε θα έβγαζε κατευθείαν το ΣΑΟΣ ΙΙ που ήταν έτοιμο και όχι το Εξπρές Λήμνος. Το ΣΑΟΣ ΙΙ άλλωστε όπως ακούγεται το προορίζει για άλλη γραμμή.

Link to comment
Share on other sites

Μπα δεν το νομίζω γιατί αν ήθελε θα έβγαζε κατευθείαν το ΣΑΟΣ ΙΙ που ήταν έτοιμο και όχι το Εξπρές Λήμνος.
Ας μην ξεχνάμε ότι η γραμμή Λαύριο-Σίγρι-Άγιος Ευστράτιος-Λήμνος του ΕΞΠΡΕΣ ΛΗΜΝΟΣ είναι επιδοτούμενη και τον διαγωνισμό τον κέρδισε η ΣΑΟΣ με το συγκεκριμενο πλοίο. Συνεπώς, νομίζω ότι δεν μπορεί να το αντικαταστήσει με όποιο πλοίο θέλει...παρά μόνο με πλοίο όμοιων χαρακτηριστικών. Και όσον αφορά τουλάχιστον την χωρητικότητα, το ΣΑΟΣ2 υστερεί του ΕΞΠΡΕΣ ΛΗΜΝΟΣ.
Link to comment
Share on other sites

Κουζινετο στη δεξια λεει η αρβυλα...
Αλλά το πιθανότερο είναι να ανέβασε θερμοκρασία σε κάποιο κουζινέτο βάσεως:(:o

Όντως έχει αρπάξει ένα κουζινέτο βάσεως από τη Δεξιά Κύρια Μηχανή. Το βαπόρι μάλλον θα τη γλιτώσει:confused::confused: για φέτος με τις γνωστές πατέντες (αλλά Εξπρές Πήγασος) δηλαδή με κανένα ρεκτιφιέ στο κομβίο βάσεως.

Link to comment
Share on other sites

Έκαναν το Σάββατο τις δόκιμες στο Εξπρές Λήμνος, χωρίς να παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα. Αλλά σήμερα δε θα εκτελέσει πάλι το δρομολόγιο. Λογικά από την Παρασκευή επιστρέφει στην αγωνιστική δράση

Link to comment
Share on other sites

Τη Παρασκευή έγραψε ότι μπορεί να έκανε κάποιο δοκιμαστικό(???), όχι ότι θα έκανε σίγουρα.;)

Εάν πάνε καλά τα πράγματα ίσως να κάνουν αύριο κανένα δοκιμαστικό(??) για τους επιθεωρητές.

Ενώ χθες έγραψα ότι έκανε δοκιμές, εννοούσα ότι έβαλαν μπροστά τη μηχανή στο ντόκο, αυξάνοντας τις στροφές μέχρι τις στροφές λειτουργίας της μηχανής.

Έκαναν το Σάββατο τις δόκιμες στο Εξπρές Λήμνος, χωρίς να παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα.

Για την ενημέρωση του Georgios Express, βγήκε τελικά σήμερα δοκιμαστικό ταξίδι. Επέστρεψε πριν λίγο στο Λαύριο, χωρίς να έχει προβλήματα πάλι.

Μάλλον το track σβήστηκε από το AIS, όποτε θα πιστέψετε μόνο το P100-Observer.com:D

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Προσθηκη Δοκιμαστικου
Link to comment
Share on other sites

Όντως το πλοίο ξεκίνηαε στις 20:00 από Λαύριο για το προγραμματισμένο του δρομολόγιο μετά την πλήρη αποκατάσταση της μηχανικής βλάβης. Ας ελπίσουμε να μην αντιμετωπίσει άλλα μηχανικά προβλήματα.:D

Link to comment
Share on other sites

Ελπίζω να μην έχουμε τα ίδια με το Εξπρές Λήμνος που παρουσίασε βλάβη, επισκευάστηκε εν πλω και μετά από 2 μέρες είχαμε το μηχανικό πρόβλημα που άφησε το πλοίο εκτός δρομολογίων για περίπου 2 βδομάδες.

Στη πρώτη βλάβη το Εξπρές Λήμνος δεν επισκευάστηκε εν πλω αλλά στο Λαύριο, όπου ήρθε από τη Μυτιλήνη με μια μηχανή.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το Εξπρές της… ταλαιπωρίας

Πηγή ΕΜΠΡΟΣ ΝΕΤ

Δωδεκάωρη και πλέον ταλαιπωρία περίμενε τους 319 επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν προχθές το βράδυ με το πλοίο «Λήμνος Εξπρές», από τη Λήμνο, για Άγιο Ευστράτιο και Σίγρι με προορισμό το Λαύριο. Το πλοίο παρουσίασε βλάβη μεσοπέλαγα και ενώ έπλεε από Θεσσαλονίκη προς τη Λήμνο. Λίγο έξω από το νησί, στις 7 παρά τέταρτο το απόγευμα, το πλοίο έπαθε μπλακάουτ στις μηχανές του, οι οποίες έσβησαν, αλλά επανήλθαν μετά από λίγα λεπτά.

Το «Εξπρές Λήμνος» έφτασε μετά από λίγη ώρα στο λιμάνι της Μύρινας, όπου χρειάστηκε να παραμείνει μέχρι τις 8 το πρωί της Παρασκευής, αφού προηγουμένως εντοπίστηκε η βλάβη του, στην αντλία της δεύτερης ηλεκτρογεννήτριας και στη συνέχεια επισκευάστηκε. Η ταλαιπωρία όμως των επιβατών ήταν πολύ μεγάλη, καθώς οι περισσότεροι επιβάτες-τουρίστες αναγκάστηκαν να διανυκτερεύσουν στην ύπαιθρο.

Ο Ελληνικός Νηογνώμονας έδωσε το πιστοποιητικό απόπλου στις 3 το πρωί, ήδη όμως ο πλοίαρχος είχε ανακοινώσει ότι το πλοίο δεν θα αναχωρούσε πριν τις 8, όπου τελικά και απέπλευσε, αφού προηγουμένως επιβιβάστηκαν οι 319 επιβάτες, τα 100 ΙΧ και τα οκτώ φορτηγά αυτοκίνητα. Το πλοίο, αφού πέρασε από το λιμάνι του Άγιου Ευστράτιου -αντί στις 9 προχθές το βράδυ στις 10 χθες το πρωί- μετά από καθυστέρηση δεκατριών και πλέον ωρών, επιβίβασε 30 επιβάτες και αναχώρησε για το Σίγρι. Στο λιμάνι του Σιγρίου περίμεναν ακόμη 247 επιβάτες που παρέμειναν όλη τη νύχτα στο λιμάνι, ενώ το πλοίο χρειάστηκε εκ νέου να επιθεωρηθεί πριν αναχωρήσει για Λαύριο.[/Quote]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...