Jump to content
Shipfriends

Bλάβες Εξπρές Λήμνος (τ. Εξπρές Αθηνά)


Recommended Posts

Το ματιαξαμε το πλοιο:eek: Στο www.saos.gr υπαρχει δελτιο τυπου οπου αναφερει τεχνικο προβλημα που δημιουργηθηκε χτες στο Ε.ΛΗΜΝΟΣ κ γινεται προσπαθεια αποκαταστασης του.Τη θεση του παιρνει η Π.ΣΟΥΜΕΛΑ.Ας εξαπλωθει λοιπον η Ε.Υ.Π των shipfriends να μαθουμε τι ακριβως εγινε..

Link to comment
Share on other sites

το ματιασατε πια το βαπορακι... και ακομα δεν ξερουμε τι εγινε, ο ''φιλος'' stefanos εβγαλε το συμπερασμα, '' δεν εγινε συντηρηση στην μηχανη''!!!!!! μα ειναι δυνατον??? ημαρτον πια! συγνωμη που το λεω αλλα μερικοι shipfriends ειναι προκατειλημμενοι, ειδικα με δυο συγκεκριμμενες εταιρειες.......

Link to comment
Share on other sites

Κατα το πρωτο δεξεμενισμο εβγαλε το δεξιο αξονα.
Ρε παιδια δοκιμαστικο εκανε το βαπορι.Μπορει να μην ανοιξανε πολυ,μπορει να κανανε ρυθμισεις,μπορει χιλια δυο.Αλλωστε κανανε αρκετη δουλεια στις μηχανες.Ενταξει η ΣΑΟΣ μπορει να μην ειναι και η καλυτερη εταιρεια αλλα ας μην την περιμενουμε και στην γωνια.

απο ναυτικους τις ποντοπορου εχω ακουσει οτι μετα απο επισκευες παντα ειχαν αβαριες γιατι ολο και κατι ειχε ξεχαστει ή ειχε μεινει αρρυθμιστο. στο βαπορι εγινε σοβαρη επισκευη στις μηχανες. αυτο ειναι γνωστο σε οσους τριγυρνουν το λιμανι και οχι μονο.

Link to comment
Share on other sites

το ματιασατε πια το βαπορακι... και ακομα δεν ξερουμε τι εγινε, ο ''φιλος'' stefanos εβγαλε το συμπερασμα, '' δεν εγινε συντηρηση στην μηχανη''!!!!!! μα ειναι δυνατον??? ημαρτον πια! συγνωμη που το λεω αλλα μερικοι shipfriends ειναι προκατειλημμενοι, ειδικα με δυο συγκεκριμμενες εταιρειες.......

Δεν είναι και τόσο παράλογο να σκέφτεσαι κάποια πράγματα για την εν λόγω εταιρεία.Απο τις προπέλες του Νονα Μαίρη μέχρι τις αγορές πλοίων που ήταν έτοιμα να πάνε για σκράπ.Εχει κάνει ενέργειες που δεν αποδεικνύουν τη σοβαρότητα της σαν εταιρία

Link to comment
Share on other sites

Έχω την εντύπωση ότι το Υπουργείο καθορίζει με πόσα μίλια θα βγουν τα δρομολόγια του κάθε πλοίου ανάλογα με την παλαιότητά του.Που σημαίνει ότι ένα πλοίο μπορεί να έχει παραπάνω δρόμο και το Υπουργείο να τον υποχρεώνει να έχει αφιξοαναχωρήσεις σύμφωνα με τον πίνακα που τηρεί.Νομίζωότι το αυτό συμβαίνει και με το Νήσος Λήμνος.

Link to comment
Share on other sites

αν ισχυει κατι τετοιο, θα αφορα μονο τις επιδοτουμενες (υπαρχει ορος ταχυτητας στην επιδοτηση:eek:, αλλιως superferryII, πηνελοπηα, κεφαλονια, λατω, κρητη Ι&ΙΙ κλπ που ταξιδευουν απο 18,5-20 θα επρεπρε να πηγαινουν με 16-17. και κει παλι ομως ζητα καποιο χαρτι απο τα δοκιμαστικα (αν θυμαστε απο την ιστορια της αγονης δωδεκανησου "πρωτεας" vs "σαος ΙΙ).

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

μια ωρα μετα την αναχωρηση του απο την Μυτιληνη το πλοιο παρουσιασε βλαβη(δεν εχω μαθει ακομα τι ειδους βλαβη) με αποτελεσμα να επεστρεψει στο λιμανι και να δεσει με την βοηθεια του ρυμουλκου ΙΩΑΝΝΗΣ.

Link to comment
Share on other sites

Με 2 ώρες -ακριβώς!-διαφορά η ΕΡΤ επιβεβαιώνει τον coyote:

Μηχανική βλάβη σε πλοίο

19/8/2007 12:22:00 μμ

Πηγή: ΝΕΤ 105.8

Μηχανική βλάβη παρουσίασε δέκα λεπτά πριν τις 8 το πρωί το πλοίο "Λήμνος Εξπρές", το οποίο είχε αποπλεύσει στις 7 το πρωί από Μυτιλήνη με προορισμό τη Λήμνο και την Καβάλα, με 437 επιβάτες.

Το πλοίο επιστρέφει στη Μυτιλήνη για επιθεώρηση. Αν επισκευασθεί η μηχανική βλάβη θα συνεχίσει το ταξίδι. Σε αντίθετη περίπτωση οι επιβάτες θα μετακινηθούν με το πλοίο "Σαμοθράκη", στις 18.30 το απόγευμα

http://news.ert.gr/c/8/335071.asp

Link to comment
Share on other sites

καινουργια πληροφορηση λεει για εμβολο που μπορει να πειραξε και το χυτωνιο.Αν ειναι απλα το πρωτο η αποκατασταση θα παρει γυρω στις 8 ωρες ενω αν εχει αρπαξει το χυτωνιο θα μιλαμε για 20 ωρες μεχρι την αποκατασταση.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Πάντως, το παπόρο ξεκίνησε πριν από κανένα δίωρο από την Μυτιλήνη με κατεύθυνση Λαύριο ή Πειραιά και με ταχύτητα που παραπέμπει σε "μία μηχανή και κενό επιβατών".

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση της εταιρείας για τη βλάβη στη Δεξιά Κύρια Μηχανή.

Σήμερα, 9/7 και ώρα 18.00, κατά τον απόπλου του ΕΓ/ΟΓ ΕΞΠΡΕΣ ΛΗΜΝΟΣ από Μυτιλήνη για Λήμνο-Καβάλα, με 55 επιβάτες και 6 ΙΧ αυτοκίνητα, παρουσιάστηκε αύξηση θερμοκρασίας στην δεξιά κύρια μηχανή, με συνέπεια το πλοίο να καταπλεύσει εκ νέου στον λιμένα Μυτιλήνης για έλεγχο και αποκατάσταση τυχόν προβλήματος.

Οι επιβάτες παραμένουν εντός του πλοίου όπου και θα φιλοξενηθούν με την παροχή κλίνης και φαγητού, ενώ οι επιβάτες που θα επιβιβάζονταν από Λήμνο για Καβάλα ειδοποιούνται για το δημιουργηθέν πρόβλημα.

Με νεότερη επιστολή μας θα σας ενημερώσουμε για την εξέλιξη του θέματος καθώς και για την συνέχεια των δρομολογίων.

Η αιτιολογία της αύξησης της θερμοκρασίας (στο νερό ή στα λάδια) δε μου λέει πολλά. Αλλά το πιθανότερο είναι να ανέβασε θερμοκρασία σε κάποιο κουζινέτο βάσεως:(:o

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας που δημοσιεύεται από την ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, το πρόβλημα αντιμετωπίζεται και το πλοίο θα εκτελέσει το δρομολόγιο του έστω με 3 ώρες καθυστέρηση από τη κανονική ώρα αναχώρησης.

Με νεότερη ανακοίνωσή της η εταιρεία ανέφερε ότι ακυρώθηκε και το χθεσινό (10/7) δρομολόγιο του πλοίου από Καβάλα για Λήμνο-Α.Ευστράτιο-Σίγρι-Λαύριο. Οι επιβάτες θα μπορέσουν να προωθηθούν στον προορισμό τους με τα σημερινά (11/07) προγραμματισμένα δρομολόγια των Ε/Γ-Ο/Γ Παναγία Σουμελά, ώρα 15:00 από Καβάλα, είτε στις 20:00 από Θεσσαλονίκη με το Ε/Γ-Ο/Γ Σαμοθράκη.

Το πρόβλημα του Ε/Γ-Ο/Γ Εξπρές Λήμνος αναμένεται να αποκατασταθεί σήμερα 11/07 και το αυριανό δρομολόγιο από Λαύριο για Α.Ευστράτιο-Λήμνο-Καβάλα, ώρα 20:00 θα εκτελεστεί στις 23:00.

Ίδωμεν:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Και επιτέλους, το ΥΕΝ έβγαλε ανακοίνωση για μια απλή βλάβη (και όχι για ατύχημα) μετά από πολύ καιρό Εάν θυμάστε, ο πρώην ΥπΕΝ είχε αποφανθεί ότι η ανακοίνωση των βλαβών είναι ευθύνη των εταιρειών και όχι του Υπουργείου….προφανώς, σε αντίθεση με τους πνιγμούς και τις νεκρές φώκιες. Ελπίζω η τωρινή ηγεσία να αντελήφθη ότι αυτό ανήκει στην αρμοδιότητά τους…και να μην είναι μια τυχαία απόφαση.

ΥΓ. Συγνώμη, αλλά με όλα αυτά που γίνονται (έναρξη δρομολογίων τον Ιούλιο, απανωτές βλάβες κλπ) ποιος θα προγραμματίσει και θα ξεκινήσει να πάει διακοπές στη Λήμνο κλπ?

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ / Σάββατο, 12 Ιουλίου 2008

Μηχανική βλάβη στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «ΕΞΠΡΕΣ ΛΗΜΝΟΣ» Ν.Π. 10126

Λόγω μηχανικής βλάβης εν πλω επέστρεψε και κατέπλευσε την 00:20 ώρα σήμερα στο λιμένα Λαυρίου το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «ΕΞΠΡΕΣ ΛΗΜΝΟΣ» Ν.Π.10126 με 400 επιβάτες, 141 Ι.Χ.Ε. οχήματα, 21 φορτηγά και 11 Δ/Κ.

Το ανωτέρω πλοίο είχε αποπλεύσει από λιμένα Λαυρίου την 11/07/08 περί ώρα 23:30 με προορισμό Αγ. Ευστράτιο - Λήμνο - Καβάλα.

Μετά από επιθεώρηση του πλοίου από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης διαπιστώθηκε η βλάβη και απαγορεύτηκε ο απόπλους του, από την οικεία Λιμενική Αρχή, μέχρι οριστικής αποκατάστασης και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Οι επιβάτες πρόκειται να προωθηθούν στον προορισμό τους με το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» Ν.Π.11436, το οποίο θα αποπλεύσει από Λαύριο σήμερα και περί ώρα 12:00.

Link to comment
Share on other sites

Μου κάνει εντύπωση τα 141 ΙΧ που είχε το πλοίο. Μου φαίνονται παρά πολλά με την αναλογία των επιβατών.

Πάντως το Παναγία Σουμελα θα αντικαταστήσει το Εξπρές Λήμνος και το ΣΑΟΣ ΙΙ θα αντικαταστήσει το Παναγία Σουμελα προσωρινά στα δρομολόγια του.

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Στις ειδησεις του Αλτερ εκανε δηλωσεις και ο συγκλονισμενος και συμπασχων Φωτης Μανουσης που υποσχεθηκε να κανει το καλυτερο δυνατο να μην ταλαιπωρηθουν κι αλλο οι επιβατες του πλοιου.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...