Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Ταχύτητα; Επί μονίμου βάσεως το 22:30 άφιξη στη Σούδα είχε γίνει 23:00 και το 7:30 στον Πειραιά είχε γίνει 8:00.

Η εταιρεία επικαλέστηκε το τραφικ, κατι που δεν ισχυει, καθως γνωρίζουμε οτι κανει οικονομία παντού. 

Προκειμένου να βολέψει τους Ηρακλειώτες και να μην καψει και πετρέλαια σε καυσιμα, εκανε αυτο το πλανο-έκτρωμα, με το σκεπτικό να μην "αφήσει" την γραμμή των Χανίων.

 Μόνο που απο Χανιά θα μπαίνουν καμια 20αρια νταλίκες και κανένας επιβάτης.

@proud_ionian μα για εμας εδω μεσα το ειπα για το Girolata ;)

Edited by Nikos_Chania
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Η άφιξη στο Πειραιά (να ρίξει καταπέλτη) όλο το καλοκαίρι ήταν γύρω στις 7:45 με 8:00, ενώ το τελευταίο πλοίο έφευγε στις 7:30 από το πρωινό τρενάκι αναχωρήσεων από το Πειραιά. Το Μύκονος Πάλας το έβλεπα καθημερινά να πλέει ανοικτά του Φαλήρου γύρω στις 7:30.

Οι τιμές των εισιτηρίων για τα Χανιά θα παραμείνουν ίδιες με αυτές που έχει τώρα?? Γιατί από τις 7:00 ώρες πλεύσιμες θα γίνουν 12,5 ώρες προς τα Χανιά και 14,5 ώρες από τα Χανιά!! Ειδικά στην επιστροφή όποιος επιβάτης μπει από άγνοια και θα σιχτιρίσει εν πλω, (εκτός εάν είναι shipfriend και γουστάρει πολλές πλεύσιμες ώρες)!! Από Πειραιά όποιος δεν θέλει να φτάνει αξημέρωτα στα Χανιά, μπορεί να επιλέξει τη Minoan Lines

Link to comment
Share on other sites

Οι τιμές παραμένουν οι ίδιες, βέβαια εδώ και 10 ημέρες έχει ξεκινήσει ένας γύρος μεγάλων εκπτώσεωνγια κατόχους Bonus club, προφανώς προετοιμάζοντας το πεδίο για αυτά τα δρομολόγια.

Οι ώρες αφίξεων στον Πειραιά δεν είναι συνέπεια του τρένου των 7:00-7:30, ας έφτανε στην ώρα του στα φανάρια! 7:30 ήταν πολύ ανοιχτά του Φαλήρου!

Από Χανιά θα φεύγει άδειο, από Πειραιά πιο πιθανο να παίρνει κοσμο.

ΥΓ κανει χάρη στην ανεκ, θα την εξυγειανει για να την αγοράσει ευρωστη :D

Link to comment
Share on other sites

παντως για εμενα ειναι εξαιρετικο δρομολογιο απο πειρεα για χανια δεν αντεχετε χειμωνα αυτο το 5-45 με 6-00 το πρωι που αναγκαζεσε να κατεβεις αξημερωτα.ασε που εχουν βαρεθει οι δικοι μου ανθρωποι να ερχοντε να με περνουν αξημερωτα γυναικα ακους απο μεσα οκτωμβριου 9-30 το πρωι  θα ερχομε 😂😂.η επιστροφη στις 4-00 το απογευμα με κρουαζιερα στο ηρακλειο και απο εκει για πειρεα οντως ισως ειναι ταλαιπωρια για καποιους.

Link to comment
Share on other sites

Πιστευω οτι θα επρεπε να ειχαν σκεφτει παντως στις Μινωικες το ενδεχομενο να αξιοποιηθει για καποιες μερες της εβδομαδας το Σαντορινη Παλας στη γραμμη των Χανιων που ουτως 'η αλλως αποδεσμευεται στις 14 του μηνα απ τις Κυκλαδες.

Δηλαδη να εκανε αυτο ενα δρομολογιο με παρομοιες ωρες αναχωρησης με τις μεχρι τωρα για τους επιβατες κ τα ιχ και ας εκαναν κ τα παλατια τη δουλεια για τα φορτηγα τις καθημερινες με τις προεκτασεις τους.

Και κοσμο παραπανω θα τραβαγε κ το 1/4 του πληρωματος των αλλων εχει και με μια ταχυτητα κατω των 30 κομβων θα βγαινε..Δε νομιζω αλλωστε οτι εκει που ειναι κουβαλανε τον τρομερο κοσμο αυτη την εποχη τα ταχυπλοα γενικα.

Ετσι κ αλλιως θα καθεται που θα καθεται ολο το χειμωνα..

Link to comment
Share on other sites

Από το λεπτό και χιλιάρικο φτάσαμε να ξοδεύουμε πολλα περισσοτερα με το πλάνο αυτό. 

Από μένα είναι όχι. 

Φυσικά όχι απο εμένα, αλλά από την διοίκηση η οποία εφαρμόζει την πρώτη φράση άνω. 

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά θεωρώ ντροπή και κοροϊδία (το λιγότερο, για να μην πω ξεφτίλα) από την εταιρεία το γεγονός ότι η αλλαγή ανακοινώθηκε 2 μέρες πριν, δηλαδή το Σάββατο ενώ οι αλλαγές ξεκινούσαν από Δευτέρα!! Αυτά είναι τακτικές άλλων εταιρειών που περνάνε τους επιβάτες για κορόιδα και δεν θα έπρεπε να γίνονται από τη Minoan που μονίμως αυτοπαρουσιάζεται σαν ανώτερη και σοβαρότερη από όλους τους άλλους.

Επίσης για όσους θεωρούν ότι η εταιρεία είναι large, δεν χρειαζόταν να ναυτολογήσουν ολόκληρο πλήρωμα (έστω και 1/4 από αυτό των παλατιών) και να δρομολογήσουν άλλο ένα πλοίο (και μάλιστα ταχύπλοο) για να κάνει το δρομολόγιο έστω και κάποιες μέρες. Θα αρκούσε να ανεβάσουν στροφές τα δύο πλοία που θα μείνουν στη γραμμή ώστε να μην  αυξηθεί το ταξίδι από Χανιά κατά 7-8 (!!!) ώρες. Στο κάτω κάτω εξοικονομούν έξοδα από ένα ολόκληρο καράβι. 

Ή απλά θα αρκούσε να έχουν ενημερώσει έγκαιρα για τις αλλαγές...

Μεγάλο φάουλ...

Link to comment
Share on other sites

Να κάνω μια ερώτηση; το δρομολόγιο μετ επιστροφής για Σούδα μέσω minoan είναι 51€  συνολικα για κατάστρωμα κ 80€ το αυτοκίνητο.. Αν βγάλω εισητηριο για Χανιά κ κατέβω Ηράκλειο ποιος θα με ελέγξει;; και αν στην επιστροφή το χάσω από τα Χανιά και το προλάβω Ηράκλειο δεν θα με βάλουν μέσα;;; συνήθως τα επόμενα λιμάνια είναι πιο ακριβα.. Εγώ μέσω των προσφορών βγαίνει πιο οικονομικό.. 

 

 

 

Edited by Nick the Greek
Quote
Link to comment
Share on other sites

Είχε γινει και περυσι σχετικη κουβέντα και μαλλον ειναι δυσκολο ολο αυτό καθοτι αν εχεις αμαξι, το αμαξι σου για Χανια θα ειναι κατα πασα πιθανοτητα στο 2, οποτε δεν θα το ανοιξει κανενας στο Ηρακλειο για να βγεις εσυ.

Σαν επιβάτης, σαφως και μπορεις να κατεβεις Ηρακλειο και οχι Χανιά, με δική σου ευθύνη πάντα (με οτι αυτο συνεπάγεται)

Όσο για το αν το χάσεις απο Χανιά, δεν νομιμοποιούνται να σε βαλουν απο Ηράκλειο με το εισιτήριο των Χανίων. Ωστόσο αν το χάσεις (που δεν θες να το χασεις, να ταξιδεψεις απο Ηρακλειο θες εσύ αλλα με τιμες Χανίων ;)) μιλάς με το πρακτορείο και μπορεί να σου βρουν λύση. 

Αλλά μάλλον αυτό που σκέφτεσαι να κάνεις είναι δύσκολο. Βγάλε απλά κάρτα bonus club και έχει μπολικες εκπτωσουλες και στο ηρακλειο (και για επιβατες και για ιχ) αλλιώς κοινοπραξια με 29ευρά.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
5 hours ago, express skiathos said:

Τα θέματα του ΣΑΣ που θα γίνει στις 30 Οκτωβρίου.

Οι Μινωικές ζητάνε το Φαιστός να είναι στα Χανιά μόνιμα και περικόπτουν το δρομολόγιο του Σαββάτου όπως ήδη έγινε από τον Οκτώβρη για το διάστημα έως 30 Μάη, εννοείται όταν σταματήσουν τα τριγωνικά.

Βεβαια τα Σάββατα που εχει ψωμί, 1 πριν τα Χριστουγεννα και 2 το Πασχα θα ταξιδεψει το καράβι, να κανει αρπαχτουλα δηλαδής:ph34r:

Link to comment
Share on other sites

On 8/27/2019 at 11:03 PM, MILTIADIS said:

Το Φαιστος Παλας θα ειναι πλεον στη γραμμη των Χανιων και τα Κνωσος Παλας και Μυκονος Παλας στη γραμμη του Ηρακλειου.Με αυτο τον τροπο θα αυξηθει σημαντικα η διεθεσιμη χωρητικοτητα για φορτηγα στο Ηρακλειο λογω του μεγαλυτερου γκαραζ του Μυκονος.

Η αλλαγη αυτη θα ειναι μονιμη.

Καποιοι τα λεγανε αυτα και πολυ πριν τα θεματα του Σ.Α.Σ αλλα διαβαζαμε δεξια κ αριστερα παραμυθια περι..στραβων Scrubbers στο Μυκονος Παλας,δρομολογιων Μηλου 2020 κ λοιπα σεναρια της γωνιας ;) 

Link to comment
Share on other sites

Όπως είπαμε και τότε αγαπητέ συνφορουμιτη, το ένα δεν αναιρεί το άλλο.

Και το θεμα με τα σκραμπερ υπήρχε, και η Μηλος με τα περυσινα ωραρια δεν μπορει να βγει απο το Μυκονος.

Είναι διαφορετικό να ισχύουν 3 πράγματα, και διαφορετικό να ισχυει ενα που αναιρεί τα υπόλοιπα ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Από το Σάββατο 6/6 θα ξεκινήσουν και πάλι τα Σαββατιάτικα δρομολόγια των Μινωικών Γραμμών για Χανιά σύμφωνα με το πρόγραμμα για το 2020. (έχει ήδη εγκριθεί από το ΣΑΣ 04/2019)

Στα Χανιά έχουμε όπως έχει ξαναειπωθεί το Φαιστός Παλας (άσχετα αν οι φήμες για την αλλαγή ονοματος επιβεβαιωθούν).

Από Πειραιά για Χανιά κλασσικά στις 16:00 με άφιξη 22:30. (το οποίο πάντα γίνεται 23:00:ph34r:) Από Χανιά αναχώρηση στις 23:59 με άφιξη στον Πειραιά στις 7:15.

Link to comment
Share on other sites

47 minutes ago, enas chiotis said:

Τα θέματα του ΣΑΣ της ερχόμενης Τετάρτης.

Ενδιαφέρον θεμα είναι η δρομολογήση του ορίζοντα στα Χανιά για να αντικαταστήσει το γκαλαξι..καλοκαιράκι ελυρος και γκαλαξι για να χτυπήσουν το φεστος η οποίο άλλο έρθει 😂

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

η κρουαζιερες των μινωικων στα χανια μεσω ηρακλειου συνεχιζοντε και σε ολες τις γιορτες των χριστουγενων ενω τα ειχαν αλλαξει στο κλασικο μεσημεριανο των 16-00 απο σημερα ξανα στις 21-00 με κρουαζιερα στο ηρακλειο προφανως δεν εχει τελειωσει η δουλεια στο κνωσσος παλας.

1 hour ago, manos75 said:

η κρουαζιερες των μινωικων στα χανια μεσω ηρακλειου συνεχιζοντε και σε ολες τις γιορτες των χριστουγενων ενω τα ειχαν αλλαξει στο κλασικο μεσημεριανο των 16-00 απο σημερα ξανα στις 21-00 με κρουαζιερα στο ηρακλειο προφανως δεν εχει τελειωσει η δουλεια στο φεστος παλας.

 

Link to comment
Share on other sites

Το Olympia μαλλον εννοεις το οποιο επιστρεφει απο βδομαδα.

Αναμενομενο να μην αλλαξουν τα δρομολογια.Δε νομιζω να πιστευε καποιος οτι θα τα αλλαζαν για 2 βδομαδες μονο κ υστερα παλι απ την αρχη απο τη στιγμη που δεν ειναι ετοιμα τα Cruise.

Τα συστηματα κρατησεων οπως εχουμε πει πολλες φορες δεν ειναι ευαγγελιο και καποια πραγματα που εμφανιζουν καποιες φορες αναφερονται σε συγκεκριμενες υποθεσεις.Για την ωρα λογικα ισχυει αυτο που εγραψε προ καιρου καπου εδω ο @.voyager οτι το καθε Cruise θα χρειαστει 2,5 μηνες δουλειας περιπου.

Edited by MILTIADIS
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
14 hours ago, Panagia Ekatontapiliani said:

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ναυλωθεί το Μάρτιο, ως πλωτό ξενοδοχείο στην Ισπανία.

Εάν υποθέσουμε ότι ισχυει η ναύλωση του Βενιζέλος,  τι θα δουμε στα Χανιά απο το καλοκαίρι εφόσον ο Ελυρος παει και αυτο για ναύλωση ;

Edited by polmyt
move
Link to comment
Share on other sites

δεν ειναι σοβαρα πραγματα αυτα που κανουν οι μινωικες.με πηραν τηλεφωνο πριν μιση ωρα και μου ειπαν οτι το δρομολογιο για χανια δεν θα γινει λογω δυσμενων συνθηκων  και θα δεσει το φαιστος ηρακλειο και οσοι επιβατες θελουν να πανε χανια θα πανε με το κτελ.δηλαδη για 2 ωρες δρομο το πρωι απο το ηρακλειο στα χανια θα επηρεαστουν απο τις δυσμενεις συνθηκες.απαραδεκτοι και το γκαλαξι ειναι γεματο αρα αναγκαστικα θα φαω την ταλαιπωρια και εγω και αλλος κοσμος.γκριμαλντι αυτο να το θυμασαι βαλε και τσαμπα τα εισητηρεια δεν προκειτε να ξαναταξιδεψω.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...