Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Υπάρχει καμία ενημέρωση για τα δρομολόγια της Τετάρτης-και ειδικότερα του ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΑΛΛΑΣ- προς Χανιά? (Λόγω της απεργίας). Θα μετατεθεί μετά την λήξη (2400) ή πάει για Πέμπτη?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δελτίο Τύπου: Στις 15 Ιουλίου γιορτάζουμε 1 χρόνο λειτουργίας της Γραμμής ΧΑΝΙΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΧΑΝΙΑ

Quote

Στις 15 Ιουλίου γιορτάζουμε ένα χρόνο δραστηριοποίησης των Μινωικών Γραμμών στη γραμμή Χανιά – Πειραιάς – Χανιά, συνδέοντας πλέον την Κρήτη και από τα Χανιά με τον Πειραιά, προσφέροντας ολοκληρωμένες και ποιοτικές υπηρεσίες στο επιβατικό κοινό και τους επαγγελματίες του νομού Χανίων και της ευρύτερης περιοχής.

Πριν από ένα χρόνο, επενδύσαμε στο ταξίδι, στην αναβάθμιση των θαλάσσιων μεταφορών στην Κρήτη και ενισχύσαμε τη νέα γραμμή των Χανίων με το υπερσύγχρονο Cruise Ferry MYKONOS PALACE, το πρώτο οικολογικό και φιλικό προς το περιβάλλον πλοίο στην ελληνική επιβατηγό ναυτιλία.

Ευχαριστούμε όλους εσάς και ιδιαίτερα τους συμπατριώτες μας από τα Χανιά και το Ρέθυμνο που επιλέξατε να στηρίξετε έμπρακτα την προσπάθειά μας. Εμείς, στις Μινωικές Γραμμές, σας υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε, όπως κάνουμε εδώ και 47 χρόνια τώρα, με ήθος, συνέπεια, ανθρωποκεντρική φιλοσοφία και σεβασμό στο επιβατικό κοινό, να φροντίζουμε κάθε ταξίδι με τα πλοία της εταιρείας μας να αποτελεί μια απολαυστική ταξιδιωτική εμπειρία.

Και επειδή τα γενέθλια, ως είθισται, συνδυάζονται με δώρα… αποφασίσαμε να το γιορτάσουμε με όλους εσάς και να σας προσφέρουμε μοναδικές εκπλήξεις!

Ένας χρόνος στη Γραμμή Χανιά - Πειραιάς - Χανιά και μία ευκαιρία να απολαύσετε μοναδικές εκπλήξεις και δώρα!

Εορταστικός ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: προσφέρουμε σε 12 τυχερούς από ένα (1) δωρεάν ταξίδι, μετ' επιστροφής, για δύο (2) άτομα σε δίκλινη εξωτερική καμπίνα, στη Γραμμή Χανιά - Πειραιάς - Χανιά, την περίοδο που επιθυμούν, συμμετέχοντας στο διαγωνισμό μας στο blog των Μινωικών Γραμμών, https://getaway.minoan.gr. Ο διαγωνισμός λήγει στις 21/07/2019 και η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 22/07/2019 όπου θα ανακοινωθούν τα ονόματα των δικαιούχων στα social media της εταιρείας.

Γιορτινό BONUS για τα μέλη του Minoan Lines Bonus Club: εκδίδοντας εισιτήρια στη Γραμμή Χανιά - Πειραιάς - Χανιά, από 10 έως 20/07/2019, προσφέρουμε στα μέλη μας δωρεάν ταξίδια, εξαργυρώνοντας τους μισούς πόντους από το κανονικό ποντολόγιο εξαργύρωσης. Η προσφορά ισχύει για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν έως τις 31/10/2019.

Από το Γραφείο Τύπου

 

Link to comment
Share on other sites

Και που ειναι το προβλημα?Και της ΑΝΕΚ ειναι 9 ωρες και οχι 6 οπως επι Τσαμπιον οπως και της Μπλου Σταρ το ιδιο πλεον κ οχι 6.30 οπως επι Bs 2.

Τι σημαινει αυτο οτι δεν μπορουν να κανουν διαγωνισμους?Ας μην ειμαστε τοσο υπερβολικοι πια.

Link to comment
Share on other sites

Ας κάνει όσο διαγωνισμούς θέλει η Minoan για να μαζέψει κανένα επιβάτη στη γραμμή!! Οταν συνεχίζεις να διαφημίζεις τις 6.5 ώρες το δρομολόγιο και δεν ισχύει κάτι τέτοιο στη μία διαδρομή, τότε είναι παραπλάνηση του επιβατικου κοινού!!! 

Link to comment
Share on other sites

Ο,τι να ναι στο τετραγωνο..

Βρειτε μου που λεει για 6.5 ωρες το Χανια-Πειραιας και τα ξαναλεμε.

 Χωνεψτε το..ενας χρονος περασε ηδη μη λεμε συνεχεια τα ιδια:P

Το ποιος εχει παθει την πραγματικη ζημια δε απο αυτη τη δρομολογηση το ξερουμε πολυ καλα.

🔚🔜

Edited by MILTIADIS
Link to comment
Share on other sites

Χαλαρώστε με τα δηλητήρια ένθεν κι ένθεν. 

Περυσι διαφήμισε 6.5 ώρες.

Φέτος διαφημίζει "με το ταχύτερο και πολυτελεστερο πλοίο της Κρήτης"

Τα πάει μια χαρά, είναι ήδη ενα χρόνο, οι Μινωικές συνεχίζουν να επεκτείνονται στον ακτοπλοικό χάρτη προαφέροντας μία επιπλέον επιλογή στους επιβάτες.

Το μονοπώλιο δεν ήταν ποτέ θεμιτό, ας το δεχθείτε και να παμε παρακάτω.

Κούρασε το όλο θέμα με το δεν εχει κοσμο, δεν κανει 6μιση ωρες κλπ. Βρείτε άλλο θέμα. Άλλωστε τα στοιχεία είναι διαθεσιμα για όποιον ενδιαφέρεται. Και όχι μονο σε επιβάτες, αλλά και σε μεταφορικό έργο, κάτι που εδώ και καιρό εχει αναγκάσει την κοινοπραξία σε σπασμωδικές κινησεις. Κατεβείτε στο λιμάνι να τα βλέπετε και μην γράφετε ότι θέλετε. 

Link to comment
Share on other sites

Στη γιορτη θα ερθουν και 10 λεωφορεια γεματα Ηρακλειωτες για να γιορτασουν την ενωση των δυο μεγαλων πολεων του νησιου με το δρομολογιο Ηρακλειο-Χανια-Πειραια😉

Link to comment
Share on other sites

15 hours ago, Nikos_Chania said:

εχει αναγκάσει την κοινοπραξία σε σπασμωδικές κινησεις

Για πες μας ποιες είναι οι σπασμωδικές κινήσεις, γιατί εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι έκανε το καλύτερο για να είναι ανταγωνιστική σε σχέση με τις Μινωικές γραμμές . 

Link to comment
Share on other sites

Ε δεν λέγονται δημοσίως όλα δυστυχώς. 

Και φυσικά μόνο ανταγωνιστική δεν είναι. Η πιο πρόσφατη εμπειρία μου το απέδειξε, τόσο από τις παροχές της, όσο και από την οργάνωση στην φορτοεκφόρτωση. 

Η κοινοπραξία επιθυμεί το μέγιστο κέρδος αυτό το καλοκαίρι, και για να το πετύχει δεν υπολογίζει ούτε ταλαιπωρία αλλά ούτε και συμπεριφορά.

Η γραμμή φέτος δείχνει το ποσο αναγκη αυξημένης προσφοράς θεσεων είχαμε, και ειδικά με τις προσφορές και των δύο εταιρειών, έχει γίνει και πιο ελκυστικός προορισμός όχι μονο τα Χανιά αλλά και η Κρήτη γενικότερα.

Το βασικό είναι να επικεντρωθούν αμφότεροι στην ορθή και σωστή εξυπηρέτηση των επιβατών, και να παραμείνουν και οι δυο στην γραμμή. Ο επιβάτης πρεπει να εχει δικαιωμα επιλογής, και τόσα χρόνια δεν είχε.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως από την πρόσφατη εμπειρία μου, σε δυο ταξίδια την περασμένη εβδομάδα με το ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΑΛΛΑΣ, μπορώ να επιβεβαιώσω κι εγώ ότι εκτός από αρκετό κόσμο, είχε γεμάτο γκαράζ και στα δύο. Πολύ μεγάλο αριθμό ΙΧ, και αρκετά φορτηγά.. Και θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα . Οι τιμές πλέον είναι πολύ ελκυστικές για τα Χανιά, αρκετά πιο φτηνά σε σχέση με τις τιμές για Ηράκλειο. 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
2 hours ago, Nikos_Chania said:

Την οποία μία ωρα καθυστέρηση θα μπορούσε να την καλύψει. Αντ αυτού έφτασε στα φανάρια του Πειραιά στις 8, και έριξε καταπέλτη στις 8:20. 

Με τοσα φορτηγά, τα βγαλε τα λεφτα του το δρομολόγιο, ας ειναι συνεπές το πλοίο τουλαχιστον.

Βέβαια παρατηρείται γενικά οτι δεν μπαινει στον Πειραιά πριν τις 7:40, κάτι που είναι άσχημο και έχει αρχίσει να φαίνεται  :)

Προσωπικά θεωρώ πως αν δεν έχεις να προλάβεις πλοιο για τις κυκλάδες,δεν είναι κακό που μπαίνει εκείνη την ώρα γιατι οταν έρχονται και τα ροδίτικα πιο μετά πήζει το λιμάνι.

Οπότε έχουν φύγει τα πρωινά ,έχουν δέσει τα πρώτα κρητικά ,έχει έρθει και το λεσβοχιώτικο.Ουτε γάτα ουτε ζημιά. Οταν ερχόταννωρίτερα κάποιες φορές επηζε το συμπαν.

Το θέμα είναι πάντως πως οταν το ταξίδεψα πριν 10 μέρες,ενω το πλοίο ηταν πολυ καθαρό γενικά,δεν ήταν το ίδιο τόσο οι τουαλέτες και μ εκανε εντυπωση οτι υπήρχανστη reception καμια 10αρια επιστολές στο κυτίο παραπόνων. 😕   Πάντως μεταξύ Blue Galaxy που πήγα και Mykonos Palace ,σαφώς πολύ καλύτερο το 2ο.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Τώρα που είναι Αύγουστος και η Αττική έχει αδειάσει, μια χαρά είναι. Πριν δυο βδομάδες όμως, όταν βγεις απο το γκαραζ στις 8:20 και προσπαθήσεις να βγεις εθνική, θες τουλάχιστον 25 λεπτά ως το φάληρο, και άλλα 45 λεπτά πήξιμο εως την Αττική Οδό!

Το θέμα είναι οτι για να τα γλιτωσεις αυτα, πρέπει να φτανει πολυ πρωι το πλοιο, κατι που ετσι κι αλλιως δεν είναι στο προγραμμα. Ομως θα μπορουσε 7κ30 να εχει δεσει, ετσι ωστε να γλιτωνουμε την πολλη κινηση στην εθνικη απ οσους πανε για δουλειες.

Link to comment
Share on other sites

Γενικά ( και το λέω με καλή πρόθεση ) οι Μινωϊκές αναφορικα με τα ωράρια τους ειναι αναξιόπιστες ! Το Mykonos απο εκει που ξεκίνησε να εχει ένα δρομολόγιο στις 6&30 ώρες πλέον δεν το τηρεί ποτε ! Ειδικά στην επιστρέφει ταξιδευει με 21-22 κομβους Οποτε φτάνει πολυ αργότερα όπως αναφέρει ο Νίκος ! Κρίμα γιατί η Κρήτη με καράβι πλέον εχει καταντήσει να ειναι πολλές ώρες και δυστυχώς χωρίς ανταγωνισμό αυτα συμβαίνουν .. που ειναι οι καλές εποχές με τα Highspeed που έφτανες σε 4&30 ώρες ή έστω με Μινωϊκές σε 6 ώρες & το superfast ! 

Link to comment
Share on other sites

Μα η επιστροφή από τον Γενάρη είναι προγραμματισμένη για 7.5 ώρες.

Το πρόγραμμα ειναι Πειραιάς-Χανια 16:00-22:30 (6,5ωρες) και Χανιά-Πειραιάς 23:59-7:30(7,5ωρες)

Καλά πάει, απλά πρέπει να δένει λίγο πιο νωρις στον Πειραιά, να προλαβαινει τις αναχωρήσεις των 7:30. Όπως εχω πει, να ριχνει καταπελτη στις 7:30 κι οχι να περναει τα φαναρια στις 7:40.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Εγώ πάντως που ταξίδεψα σήμερα με το Φαιστός πολύ ήσυχα τα πράγματα. Δεν νομίζω ότι μένει κάτι από αυτό το δρομολόγιο. Καλώς ή κακως το παρελθόν της γραμμής έχει αποδείξει ότι το μεσημβρινό δρομολόγιο από Πειραιά δεν είναι επικερδές πέρα από το καλοκαίρι και κάποιες συγκεκριμένες ημέρες μέσα στο έτος. Αν σήμερα ήταν έτσι δεν θέλω να φανταστώ την κατάσταση το χειμώνα...

Link to comment
Share on other sites

Σωστή η παρατήρηση του proud_ionian. Στο Open seas δεν υπάρχουν πλέον δρομολόγια του Φεστός τα Σάββατα. Σήμερα θα γίνει το τελευταίο.

Επίσης απο 15/10 επιστρέφει στην γραμμή των Χανίων το Μύκονος palace και το Φαιστός πάει ξανά στο Ηράκλειο.

Link to comment
Share on other sites

Πειραιάς-Χανιά σε 12,5 ώρες και Χανιά-Πειραιάς σε 14,5 ώρες από αύριο με τις Μινωικές γραμμές

Quote

Πειραιάς (αν. 21:00) – Ηράκλειο (αφ. 05:45 – αν. 06:45) – Χανιά (αφ. 09:30)

Χανιά (αν. 16:00) – Ηράκλειο (αφ. 18:30 – αν. 21:00) – Πειραιάς (αφ. 6:30)

Όλα αυτά για να φύγει το Mykonos Palace και να βάλουν scrubber τα cruise της Αδριατικής. Χωρίς Girolata, μιας και οι Μινωικές μας έχουν συνηθίσει στις εκπλήξεις.

Quote

Από τη Δευτέρα 07 Οκτωβρίου έως τα μέσα Δεκεμβρίου 2019, τα πλοία θα πραγματοποιήσουν καθημερινά τα δρομολόγια, ως εξής:

ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΧΑΝΙΑ

Αναχώρηση από το λιμάνι του Πειραιά, ώρα: 21:00.

Άφιξη στο λιμάνι της Σούδας, ώρα: 09:30

ΧΑΝΙΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Αναχώρηση από το λιμάνι της Σούδας, ώρα: 16:00.

Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά, ώρα: 06:30

 

Το H/S/F MYKONOS PALACE θα δραστηριοποιηθεί προσωρινά στη γραμμή Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Αγκώνα, στα πλαίσια της εγκατάστασης συσκευών καθαρισμού καυσαερίων (SCRUBBERS) στα πλοία Cruise Europa και Cruise Olympia και συμμόρφωσης στο νέο κανονισμό καυσίμων του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) που έχει οριστεί για την 01/01/2020.

 

Link to comment
Share on other sites

Ο σεβασμός στον επιβάτη σε όλο του το μεγαλείο.Είναι που θα έφερνε κάτι διαφορετικό στα Χανιά και θα έσπαγε το μονοπώλιο.Το δρομολόγιο δεν έγινε όπως το περσινό για να μη διαμαρτύρονται οι Ηρακλειώτες. Ταχύτητα για να πραγματοποιηθούν σε καλύτερους χρόνους τα δρομολόγια υπάρχει,θέληση όμως όχι.

Edited by ΝΟΜΙΚΟΣ
Link to comment
Share on other sites

32 minutes ago, Nikos_Chania said:

Χωρίς Girolata, μιας και οι Μινωικές μας έχουν συνηθίσει στις εκπλήξεις.

@Nikos_Chania το girolata ηταν δικη μας φαντασιωση εδω μεσα. δεν υπηρξε ποτε σκεψη για να παει στα χανια

.

On 10/3/2019 at 5:24 PM, proud_ionian said:

εχουμε... πλασει σεναρια για το αρετουσα, με μονο δεδομενο οτι η διαχειριση του θα περασει τον ομιλο Grimaldi.

για την κρητη μαλλον θα ακολουθηθει το μοντελο του περσυνου χειμωνα

.

On 10/3/2019 at 1:47 PM, .voyager said:

γιατί θα πάει το Μύκονος Αδριατική;

.

δε νομιζω παντως οτι χρειαζεται να... φουρκιζομαστε. τη λυση την εχει δωσει ο ιδιος ο Θειος Μανωλης

11 hours ago, Nikos_Chania said:

Μάλιστα η πρότασή του έκλεισε με την ατάκα "ας επιλέξει το κοινό ποιος είναι πιο καλός και πιο σέξυ" 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...