Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Άρα αφού έχει μπει μέσα ο επιβάτης, έχει πληρώσει το εισιτήριο του για να φτάσει στις 6:30 στο Πειραιά (δηλαδή σε 6:30 ώρες ταξιδιού) και μετά την αναχώρηση του ανακοινώνεται ότι θα φτάσει στις 8:00 στο Πειραιά!!! Ωραίο δείγμα σεβασμού από τη Minoan Lines προς το πελάτη τους!!!

Link to comment
Share on other sites

Δεν πληρωναν ποτε εισιτηριο ταχυπλοου.H τιμη του εισιτηριου στην προκειμενη δεν παει με την ωρα.Η ΑΝΕΚ για παραδειγμα εχει ιδιες και σε καποιες κατηγοριες ακριβοτερες τιμες και κανει 9 ωρες. :D Και για ποσα χρονια γινοταν το ιδιο με το Λισσος κ αργοτερα με το Βενιζελος που εφταναν εως κ μια ωρα πιο μετα απο το Λατω κ το Ελυρος αντιστοιχα. ;)

Link to comment
Share on other sites

Δεν διαφωνω αλλα εδω θα πρεπει να εξετασουμε και εναν αλλο παραγοντα,για να μην χανουμε το δασος προς χαρην του δεντρου.

Η εταιρεια αποφασισε να παραμεινει και τον χειμωνα στη γραμμη.Το γεγονος οτι η τιμη των καυσιμων αυτη τη στιγμη ειναι κατα 150 $/tn υψηλοτερη σε σχεση με τον Ιουλιο που ξεκινησαν τα δρομολογια,η κινηση σαφως μικροτερη λογω εποχικοτητας και ο ανταγωνισμος οξυς σε αναγκαζουν να παιρνεις καποια μετρα αν θες να εισαι οχι κερδοφορος αλλα στοιχειωδως βιωσιμος.Η αποφαση της Μινοαν ηταν να αυξησει το χρονο ταξιδιου απο 6.5 ωρες στο κατεβασμα σε 7(οκ αυτο δεν φανταζομαι οτι ακουγεται σε καποιον κ τοσο δα τραγικο)και στο ανεβασμα να φτανει στις 8 αντι στις 6.30.Αυτη η αλλαγη ισχυει τις τελευταιες 3 μερες κ φανταζομαι απο μερα σε μερα θα εχει μπει κ στο συστημα κρατησεων.Εαν βρεθει καποιος επιβατης που να εχει μια τοσο σοβαρη δουλεια στις 6.30 το πρωι(π.χ ειναι ο περιβοητος ενας που ταξιδευει για Κυκλαδες στις 7.30* :D )η εταιρεια οφειλει κ πρεπει να τον αποζημιωσει επιδεικνυοντας σε αυτην το εισιτηριο του πλοιου που εχασε ακομα και αν στο πλοιο δινεται ωρα αφιξης 8 ακριβως επειδη μπορει να επικαλεστει οτι εξαπατηθηκε γιατι κοιταξε τα ωραρια οταν εκλεινε τα εισιτηρια του μεσω ιντερνετ.Απο κει και περα αυτο που θα πρεπει να εξεταστει ειναι ο χρονος παραμονης του πλοιου στη Σουδα μιας και χρειαζεται τουλαχιστον 1 ωρα παραμονης καθε βραδυ για να φορτοεκφορτωσει με αποτελεσμα να δημιουργουνται καθυστερησεις στην αναχωρηση για Πειραια.

Το πιο ευκολο και ανωδυνο για τον''αδιστακτο''κυριο Γκριμαλντι ο οποιος πληρωνει απο την τσεπη του και οχι με δανεικα απο την τραπεζα τις οποιες ζημιες θα ηταν να σηκωθει και να φυγει και να ξαναρθει οποτε του καπνισει.Αντι αυτου βλεπουμε οτι με τις νεες αποφασεις''ριχνεται''προσωρινα η γραμμη του Ηρακλειου προκειμενου να υπαρχει ακομα και κατα την περιοδο των ακινησιων παρουσια στη Σουδα και μαλιστα εντονοτερη ουσιαστικα.Αυτο για μενα σαν Χανιωτη και σαν ανθρωπο που παρακολουθει τις εξελιξεις μου φαινεται πιο σημαντικο απο τον αν θα φτασω στις 7 ή στις 8 στον Πειραια.

 

*Για το θεμα των ανταποκρισεων με αλλα πλοια επειδη οπως εχουμε ξαναπει τα βαπορια δεν ειναι αμαξοστοιχιες intercity για να τηρουν ακριβεια λεπτου δυστυχως και μπορουν διαφοροι ασταθμητοι παραγοντες(καθυστερηση αποπλου,traffic στον Πειραια,ενα εκτακτο καιρικο φαινομενο κα)να καθυστερησουν την προγραμματισμενη αφιξη,προσωπικα τουλαχιστον δεν θα επελεγα να το ρισκαρω και να τρεχω το πρωι να προλαβω το αλλο καραβι,ειτε ετσι ειτε αλλιως.

Link to comment
Share on other sites

Απαράδεκτο.Ας αυξήσει ταχύτητα το παλάτι να φτάνει στην προκαθορισμένη ώρα.Και ναι,κάποιοι φοιτητές θέλουν να προλάβουν την ανταπόκριση για Κυκλάδες και όχι να έχουν διανυκτέρευση στην Αθήνα.Τον Ιούλιο είχα πει ότι οι Μινόαν θα ματώσει πολύ στα Χανιά για να πετύχει κάτι και επιβεβαιώνομαι.Το συμπέρασμα είναι ότι οι παλαι ποτε Μινωικές αρχίζουν να δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο και να grimaldoποιούνται,επιτέλους...

Edited by ΝΟΜΙΚΟΣ
Link to comment
Share on other sites

το να λεει αλλη ωρα στο site, αλλη στο εισητηριο και αλλα να ανακοινωνει μεσα, ειναι καραγκιοζηλικι... ολυμπιακων διαστασεων. σε σοβαρη χωρα δεν θα γινοταν αυτο. δεν υπαρχουν δικαιολογιες.;)

τωρα η υπολοιπη κουβεντα, τι ωρα εφτανε το λισσος, τι ωρα το κυδων και τι ωρα το απτερα, ειναι προδιαγραφων μενιου κουτσογιωργα. :P 

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα θα έπρεπε να τηρούνται τα ωράρια και οι Μινωϊκές, ως καινούργια εταιρεία που προσπαθεί να εδραιωθεί στη γραμμή και τη συνείδηση των επιβατών/μεταφορικών θα έπρεπε να περιμένουν να μπει ο Νοέμβριος για να θέσουν σε εφαρμογή τα νέα ωράρια. Δε θα χάνονταν ο κόσμος για 2 βδομαδες. Μεγάλη εταιρία με χρήμα υπάρχει από πίσω.

Από την άλλη, μην παριστάνουμε όλοι πως αυτή είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση στην ελληνική ακτοπλοοια, με ταχύτητες που απέχουν από αυτές με τις οποίες είναι υπολογισμένα τα δρομολόγια και καθυστερήσεις στις αφιξοαναχωρησεις εξ αιτίας αυτών, γιατί μάλλον κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας..

Edited by Blue Star Delos
Link to comment
Share on other sites

51 minutes ago, proud_ionian said:

τωρα η υπολοιπη κουβεντα, τι ωρα εφτανε το λισσος, τι ωρα το κυδων και τι ωρα το απτερα, ειναι προδιαγραφων μενιου κουτσογιωργα. :P 

Το υπεραπλουστευεις για χαρη οικονομιας της συζητησης(φανταζομαι)αλλα αυτο που εγραψα δεν ηταν μια καφενειακη κουβεντα για γεγονοτα του 19ου αιωνα😉αλλα κατι περισσοτερο απο καθημερινη πραγματικοτητα για το τι συνεβαινε μεχρι την εισοδο της κοινοπραξιας στα Χανια.

Παντα το ενα πλοιο ηταν πιο αργο απο το αλλο και εδενε απο 30 λεπτα εως και 1 ωρα στη χειροτερη μετα απο το ομοσταυλο του.Και μαντεψτε,η ΑΝΕΚ εδινε σαν ωρα αφιξης την ωρα αφιξης του γρηγοροτερου.Ειτε το διδυμο ηταν Λατω-Λισσος,ειτε Ελυρος-Λατω,ειτε Ελυρος-Βενιζελος.Οι παλαιοτεροι τα χουν ζησει,τα θυμουνται..Το εγραψα για αυτους που θεωρουν οτι με αυτη την αλλαγη του τελευταιου 3ημερου συνεβη κατι το πρωτοφανες για τα δεδομενα των Χανιων ;) 

Απο κει και περα τα οσα ειπε παραπανω ο @Blue Star Delos ειναι ολη η ουσια της συζητησης κατα την αποψη μου.

Link to comment
Share on other sites

Για μένα δεν είναι τόσο ότι φτάνει 8, όσο ότι άλλα λέει όταν κλείνεις και άλλα γίνονται (και ισχύουν άτυπα, ούτε κάτι απρόσμενο συμβαίνει ούτε κίνηση στον Πειραιά είχε). Το οποίο είναι κατακριτέο και σ' αυτήν την περίπτωση και σε όλες τις υπόλοιπες. Κανείς δεν αρνείται ότι αυτά γίνονται κατά κόρον σε άλλες γραμμές και εταιρείες, όμως πρώτον προσωπικά δεν το θεωρώ σοβαρή δικαιολογία αυτό και δεύτερον οι Μινωικές μπήκαν στα Χανιά με σκοπό να έχουν μία σοβαρή παρουσία και να είναι υπεύθυνες και συνεπείς, δείχνοντας ένα καλύτερο και πιο υπεύθυνο πρόσωπο από τον ανταγωνιστή στη γραμμή, το οποίο στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ισχύει. Επίσης, όπως ειπώθηκε και πιο πάνω δεν νομίζω ότι θα ήταν τόσο τρομερό να περιμένουν μέχρι το επόμενο ΣΑΣ και να εφαρμόσουν τα νέα ωράρια και τυπικά λίγες μέρες μετά. 

Link to comment
Share on other sites

Στην αρχή είχε ειπωθεί πως το πλοίο θα έφτανε στις 23:00 στα Χανιά και όχι στις 23:30. Βέβαια να σημειώσω πως το τελευταίο διάστημα που το πλοίο δένει 23:15 με 23:20 στην Σούδα, λίγες φορές έχει φύγει με καθυστέρηση, και αυτό επειδή είχε και αποβίβαση και επιβίβαση. Πιστεύω πως σε μισή ώρα προλαβαίνει, άντε που κ που αν έχει πάνω από 35 φορτηγά να πάρει να καθυστερήσει κανά 10λεπτο max.Πιστεύω πως θα δένει νωρίτερα στη Σούδα από το 23:30.

Βέβαια να πουμε οτι θα έχει ήδη φορτηγά από το Ηράκλειο, άρα όλες οι καρότσες των Χανίων δεν θα μπορούν να κερδίζουν χρόνο μπαίνοντας μέσα στο γκαράζ με τη μουρη και γυρνώντας μέσα, αλλά θα πρέπει να μπαίνουν με όπισθεν, κάτι που ίσως να κάνει την μισάωρη παραμονή να μοιάζει τελείως ουτοπική.(και άρα να αναιρεί την πρώτη μου παράγραφω παραπάνω). Μπορούν να λύσουν το θέμα αυτό βάζοντας και πάνω φορτηγά, αλλά μαλλον δεν θα υπάρχει η άνεση να γυρίσουν ούτε πάνω από τα ΙΧ του Ηρακλείου. Αναφέρομαι στο Μυκονος Παλάς μόνο.

Για τα Φαιστός/Κνωσός είναι κάτι που θα το δούμε στην πράξη.

Link to comment
Share on other sites

Καλα τα ι.χ. θα πανε στο καταμπαρο του ηρακλειου ολα πλεον κ οχι διασπαρτα οπως φορτωνονται τωρα λογω χωρου! Στο Μυκονος δεν θα υπαρχει θεμα χωρου για τη φορτωση αλλα στα ηρακλειωτικα εαν προσθεται τα νουμερα που δινει ο φιλος  lostromos θα υπαρξουν βραδια πολλα που θα δυσκολευτουν αρκετα γιατινδεν θα βγαινουν τα μετρα στο γκαραζ

Link to comment
Share on other sites

Κάτι μου λέει ότι η κοινοπραξία στο Ηράκλειο παίρνει πιο πολλούς επιβάτες από την Μινοαν. Μαλλον πρεπει η Μινοαν να ρίξει τιμές απο Ηρακλειο για να προσελκίσει κοσμο .Επισης αν άλλαζε και την ώρα αναχώρησης από Πειραιά και την πήγαινε 22:00,θα μειωνόταν και κάπως ο χρόνος των Ηρακλειωτών επιβατών στο πλοίο.Γιατί με ώρα άφιξης στις 7.30,η κρουαζιέρα θεωρείται ανυπόφορη. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Απο αύριο το Μύκονος Παλάς επανέρχεται στα καθημερινά δρομολόγια για Χανιά με αναχώρηση 16:00 από Πειραιά, άφιξη στα Χανιά στις 22:30, αναχώρηση στις 23:59 και άφιξη στον Πειραιά στις 07:30 της επομένης. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
15 hours ago, MILTIADIS said:

Την ερχομενη Τεταρτη θα δεσει για επισκευη μιας κ οπως φαινεται θα ειναι το πρωτο παλατι τελικα που θα φορεσει scrubber.

Τα δρομολόγια που θα κάνουν τα Φαιστος και Κωσσος θα ειναι τα ίδια με τον Δεκέμβρη με μόνη διαφορροποίηση την άφιξη στον Πειραιά που θα είναι στις 7:15 αντί για 6:45 που ήταν.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Νομιζω οτι ειναι νωρις για να ξερουμε ακριβως τι θα γινει

Αν παει το ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ στη Βαλτικη ,ευκολα αλλαζει το πλοιο στο συστημα κρατησεων

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Τα ημερήσια δρομολόγια της Κοινοπραξίας ΑΝΕΚ-Blue Star Ferries στη γραμμή Πειραιά Χανιά θα είναι συνολικά 43, με αναχώρηση στις 10:00 από Πειραιά/Χανιά και άφιξη στο Χανιά/Πειραιά στις 19:00

Quote

Τετάρτη: 10/07/19, 17/07/19, 24/07/19, 31/07/19, 07/08/19, 21/08/19, 28/08/19 & 04/09/19 
Πέμπτη: 11/07/19, 18/07/19, 25/07/19, 01/08/19, 08/08/19, 15/08/19, 22/08/19 & 29/08/19
Παρασκευή: 05/07/19, 12/07/19, 19/07/19, 26/07/19, 02/08/19, 09/08/19, 16/08/19 & 23/08/19
Σάββατο: 06/07/19, 13/07/19, 20/07/19, 27/07/19, 03/08/19, 10/08/19, 17/08/19, 24/08/19, 31/08/18 & 07/09/19
Κυριακή: 07/07/19, 14/07/19, 21/07/19, 28/07/19, 04/08/19, 11/08/19, 18/08/19, 25/08/19 & 01/09/19

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Απο την Κυριακη αλλαζει η ωρα αφιξης της ΑΝΕΚ σε Πειραια και Χανια και θα γινεται στις 7 το πρωι.Επισης και η αναχωρηση απο Πειραια θα ειναι στις 22:00 οπως και απο Σουδα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...