Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

θα σας πω και εγω την γνωμη μου για το δρομολογιο του μυκονος παλας μιας και πηγα και γυρισα μαζι του.ταξιδεψα στης26 σεπτεμβριου παρασκευη στο μεσημεριανο του και αυτο που μου εκανε εντυπωση ηταν οτι εφυγε σχεδον αδειο απο φορτηγα και πολυ λιγα ιχ.απο επιβατες ειχε αρκετους αλλα τιποτα ιδιατερο.στην επιστροφη του στις 2 οκτομβριου  τριτη παλι δεν ειχε πολλα φορτηγα πολυ λιγα ιχ και σχεδον καθολου επιβατες ζητημα να ειμασταν στο βαπορι 200 ατομα και πολλα εβαλα.στο πηγαινε εφτασε στην σουδα στις 10-45 και μεχρι να δεσει πηγε 11-00.στην επιστροφη του ηρθε στις 10-35 και μεχρι να δεσει πηγε 10-45.εβγαλε πολυ λιγα φορτηγα και ελαχιστο κοσμο.αρα το δρομολογιο το κανει 7 ωρες στο περιπου.αυτο που ευχαριστηθηκα παντως ειναι οτι πειρεα φτανει στις 7-00 και ξυπνας σαν ανθρωπος.οι κοινοπραξια απο τις 5-30 αρχιζουν και κοπανανε πορτες.κατα τα αλλα με αυτη την κινηση δεν ξερω πως θα την βγαλει το χειμωνα ειδωμεν.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Για να καταλαβουμε λιγο τι μαχη γινεται για τα φορτηγα η ΑΝΕΚ(και οχι η κοινοπραξια καθοτι η Αττικα εχει διακοσμητικο ρολο στη γραμμη μαλλον)εβγαλε προσφορα 81 ευρω το εισιτηριο για τον τρακτορα και οι Μινωικες την επομενη μερα το πηγαν 80.Μιλαμε δλδ για τιμες επιπεδου ΙΧ υπο νορμαλ συνθηκες!Για τις καροτσες απο 450 ευρω που ειχαν ξεκινησει κ οι 2 εχουν παρει κ εκει τον κατηφορο οι τιμες.

Βεβαια αυτο που ειναι πραγματικα περιεργο ειναι με τι λογικη η ΑΝΕΚ πυροβολει κυριολεκτικα τα ποδια της μεσα στο σπιτι της γιατι τα φορτηγα που παιρνει ειναι κ λιγοτερα απο περυσι(λογω του ανταγωνισμου)και οσα δεν ταξιδευουν δωρεαν(υπαρχουν κ τετοια μετα την πυρκαγια στον Μπεν)πανε πολυ φθηνοτερα.Επισης και η πλειοψηφια των επιβατων βασιζεται στα 20ευρα εισιτηρια της προσφορας super economy.Συνεπως ειναι αποριας αξιον τι ταμειο θα κανει στο τελος του χρονου,πως θα ανταποκριθει στις τραπεζικες της υποχρεωσεις,πως θα αναβαθμισει τα πλοια της ενοψει του 2020 κ πολλα αλλα..

Link to comment
Share on other sites

καθε εταιρια μπορει να δηλωσει οποιοδηποτε πλοιο της σε μια ή και σε δυο γραμμες. υπαρχουν παραθυρα στη νομοθεσια που το επιτρεπουν. τα εχουμε πει αναλυτικα, στο τοπικ των δηλωσεων δρομολογησης. το κανουν για να εχουν τον κ@@ο τους καλυμμενο και τις επιλογες τους ανοιχτες.

 

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα κατα την ανακοίνωση του καλωσορισματος των επιβατών κατα την αναχώρηση του Μυκονος Παλας ειπώθηκε οτι η άφιξη του πλοίου στον Πειραιά θα γινει στις 07:00 το πρωι, παρα το οτι στο συστημα η ωρα αφιξης ειναι στις 6:30.

Τα πλανα της εταιρείας δεν εχουν αλλαξει ακομα, αλλα απο 1 Νοέμβρη θα πρέπει να περιμένουμε νεες ωρες και κατα τις ετήσιες ακινησιες των παλατιών πιο πιθανό ειναι να δούμε βραδινές αναχωρήσεις απο Πειραιά για Ηράκλειο μέσω Χανίων και το αντίστροφο.

Link to comment
Share on other sites

ειναι οριστικο;

On 10/9/2018 at 4:37 AM, MILTIADIS said:

Μια σκεψη δικη μου,που ισως ομως να εχει και βαση μιας και το Μυκονος στις δηλωσεις εχει δηλωθει και στο''Πειραιας-Χανια-Ηρακλειο'',ειναι για το διαστημα αυτο η γραμμη/ες να εξυπηρετουνται με ενα μοντελο του τυπου αναχωρηση απο Ηρακλειο 21:30 αφιξη στη Σουδα  γυρω στις 23:00-23:30 για φορτωση και αναχωρηση για Πειραια στις 00:00.Και αντιστοιχα απο Πειραια στις 21:00 με αφιξη στη Σουδα κατα τις 5-5:30 και μετα πλωρη για Ηρακλειο.Δηλαδη 2 πλοια σε δρομολογιο κ ενα σε επισκευη εναλλαξ.

Link to comment
Share on other sites

Ναι,τελικα φαινεται οτι ετσι θα γινει αρχης γενομενης απο τον ερχομενο μηνα με τα παλατια του Ηρακλειου να ξεκινανε το χορο των εργασιων και το Μυκονος να πηγαινει στο τελος.Πρωτο θα παει μαλλον το Κνωσος.

Τα ακριβη ωραρια θα ανακοινωθουν συντομα αλλα δεν θα αυξηθει ο χρονος ταξιδιου για κανεναν απο τους 2 προορισμους.

Link to comment
Share on other sites

Με τι ταχύτητα θα κινείται γιατί μου φαίνεται σχεδόν αδύνατο να κάνει 9 ώρες για Ηράκλειο από Πειραιά μέσω Χανίων. Είναι εφικτό εάν πάει με 30 να φτάνει στα Χανιά στις 3 και μετά να συνεχίζει για Ηράκλειο.

Edited by proud_ionian
quote αντι reply
Link to comment
Share on other sites

Το σκεπτικο ειναι να κανει σε 7 ωρες το Πειραιας-Χανια κ σε 1,5 ωρα το Χανια-Ηρακλειο και το αντιστροφο.Εφικτο και με πολυ μικροτερη ταχυτητα απο 30 κομβους προφανως!! :)

Link to comment
Share on other sites

Για να γίνει αυτό το συνδυαστικό δρομολόγιο καθημερινά σημαίνει ότι δυο παλάτια θα κάνουν αυτό το συνδυαστικό δρομολόγιο!! Είτε με βραδινή αναχώρηση από το Πειραιά και από τη Κρήτη (η πιο λογική λύση), είτε μια απογευματινή αναχώρηση για Χανιά Ηράκλειο (θα έχουν ευκαιρία οι Χανιώτες στην επιστροφή να κάνουν κρουαζιέρα στο Ηράκλειο) και κάθε δεύτερη ημέρα βραδινή αναχώρηση από το Πειραιά για Ηράκλειο.

Link to comment
Share on other sites

Το ίδιο αναφέραμε και πιο πάνω. Αναχωρησεις απο Ηρακλειο και Πειραια, δύο πλοια δηλαδη, και πιθανον το Κνωσος να ειναι αυτο που θα ξεκινησει με την ακινησια του πρώτο.

Edited by Nikos_Chania
Link to comment
Share on other sites

τ

6 hours ago, Panagia Ekatontapiliani said:

Για να γίνει αυτό το συνδυαστικό δρομολόγιο καθημερινά σημαίνει ότι δυο παλάτια θα κάνουν αυτό το συνδυαστικό δρομολόγιο!!

αυτο μας ειπε και ο Μιλτιαδης εδω.

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Panagia Ekatontapiliani said:

Σήμερα το Μύκονος Πάλας πέρασε τα φανάρια του Πειραιά στις 8:00 και μέχρι να ρίξει καταπέλτη πήγε 8:15, όποτε είχε μια καθυστέρηση πάνω από 1,5 ώρα

Άσχημη εξέλιξη οι καθυστερησεις χωρις την αναλογη προσαρμογη των ωραριων. Και πλεον στη γραμμη ταξιδευουν αυτοι τους οποιους θες να κερδισεις και να κρατήσεις , οχι οι εποχικοι τουριστες.

Ας μην σκεφτώ τι θα γινει αν καποιος απο τους επιβατες εχει ανταποκριση για Κυκλαδες..

Link to comment
Share on other sites

Προχθές το Μύκονος Πάλας, στο μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιού της επιστροφής το έκανε με γύρω στους 21 κόμβους (είχε κάποια μικρά διαστήματα που έπεσε μέχρι τα 19 και μάξιμουμ τους 23 κόμβους), όποτε όταν κόβεις τη ταχύτητα μεγαλώνει ο χρόνος του ταξιδιού κατά 2 ώρες!!

Link to comment
Share on other sites

Αυτα θα ειναι τα χειμερινα ωραρια του πλοιου και θα μπουν στο συστημα μετα το ΣΑΣ.

Υ.Γ Και ετσι θα εκτελουνται οσο καιρο δεν ειναι σε ακινησια τα παλατια του Ηρακλειου και οι γραμμες ειναι ξεχωριστες.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...