Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Λοιπόν όπως ξέρετε φυσικά όλοι από 23Μαρτίου ξεκινάει το HS4 για Χανιά μέχρι να έρθει το Hs5. Βγήκανε και οι τιμές, Economy Class 40,20 , Business Class 52.10 , VIP Class 71,90(οι τιμές από Χανιά προς Πειραιά είναι 3ευρώ περίπου παραπάνω). Επίσης έχει 35% έκπτωση για πήγαινε-έλα εισιτήριο, για φοιτητικό δε ξέρω. Πως το βλέπετε? Και μια άλλη ερώτηση...αφού το HS4 είναι μεγαλύτερο γιατι δεν μένει αυτό εκεί και το 5 να είναι στις Κυκλάδες μόνο? Αυτό πάντα σε περίπτωση που το δρομολόγιο πιάσει...!

http://www.ferries.gr/hfd/highspeed5.htm <-- :D εδώ αναλυτικά οι τιμές..

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

15:45 αναχώρηση από Πειραιά, άφιξη 20:30! Αναχώρηση στις 21:00 από Χανιά και άφιξη στον Πειραιά στη 1:45 τα ξημερώματα.

Link to comment
Share on other sites

Στις 15 και 45 που θα ξεκινάει για Χανιά εν τωμεταξύ θα έχει κάνει κι ένα κυκλικό δρομολόγιο για Σύρο Μύκονο το καλοκαίρι. :(

Πολύ σφιχτά ωράρια B) και το βλέπω κατά τις 2 και 30 με 3 το πρωίνα είναι στον Πειραιά το καλοκαίρι

Link to comment
Share on other sites

Καλές 3 θα φτάνει το βραδάκι στον Πειραιά...!!! Να πέσει και σε τίποτα θάλασσες...! Και θα πρέπει να το πηγαίνουν και με 37-38 αν θέλουν να είναι τυπικοί στα δρομολόγια...! Θα δείξει...

Link to comment
Share on other sites

Το πλοίο καλά θα κάνει και θα έρχεται 2-3 το βράδυ, το θέμα είναι πόσοι επιβάτες θα δέχονται να κάνουν το ίδιο.

Εγώ για το βραδυνό δρομολόγιο θα ψήφιζα συμβατικό, καμπινούλα, 16-17 μιλάκια και άφιξη πιο νορμάλ ώρες. Με εξαίρεση τις κυριακές που λογικά θα δουλέψει καλά έχω αμφιβολίες για το αν θα πιάσει.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πιστεύω ότι το καλοκαίρι θα δουλέψει τα Χανιά έχουν μεγάλο μεταφορικό έργο.Τώρα που θα ξεκινήσουν με το 4 δεν ξέρω τι θα γίνει μιας και 40 ημέρες ακόμα μέχρι το Πάσχα η επιβατική κίνηση θα είναι ακόμα χαμηλή και μην ξεχνάμε ότι ακόμα έχει να κάνει θάλασσες και αρκετές.Οπότε με πρόγνωση 7-8 μποφώρ σχεδόν όλοι θα πάνε να μπουν στο ΛΑΤΩ και στο ΛΙΣΣΟΣ. :(

Link to comment
Share on other sites

Γιατι ρε παιδιά το καλοκαίρι δηλαδή από τα νησιά τι ώρα γυρνάνε τα περισσότερα HighSpeed? Εγώ θυμάμαι πριν 2 χρόνια που έφτανε το Hs4 στις 2:00 τότε που έκανε το κυκλικό Πάρο-νάξο-Μύκονο-τήνο-Σύρο αλλά και πέρυσι απ'ότι θυμάμαι 1:15-1:30 φτάνανε ειδικά αν είχανε και μικροκαθυστερήσεις.

Και κάτι άλλο για το διπλό πλήρωμα...πέρυσι θυμάμαι στο απογευματινό που αλλάζανε ΟΛΟΙ, ποιος ο λόγος τώρα να μη γίνεται το ίδιο??

Πάντως θα πάει πολύ καλύτερα απ'ότι αν ήταν ακόμα το Bs2.

Link to comment
Share on other sites

Ξέρουμε αν το συγκεκριμένο δρομολόγιο θα είναι όλη τη σαιζόν ή την κλασική περίοδο των HS Μάρτιος-Οκτώβριος???

Link to comment
Share on other sites

Kανονικά για την κλασική περίοδο λειτουργίας των HIGHSPEED το είχαν βγάλει αλλά τώρα που έφυγε το ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ 1 δεν ξέρω αν αλλάξουν τα δεδομένα.Εγώ προβλέπω να δουν πως θα πηγαίνει η γραμμή τον Οκτώβριο και μετά βλέποντας και κάνοντας.

Σίγουρα όμως όπως και να έχει κανα 3 μηνο θα το δέσουν οπωσδήποτε.

Link to comment
Share on other sites

Απο τοτε που ανελαβε ο Στριντζης τα ηνια της Hellenic Seaways μας εχει αποδειξει οτι ξερει να χειριζεται καταστασεις (αλλοιμονο αν δεν ηξερε αυτος ετσι!!!!) και να πραττει αναλογως. Βιαστικες κινησεις δεν κανει και παντα περιμενει να δει τα αποτελεσματα. Ετσι πιστευω οτι θα περιμενει να δει πως θα περπατησει το "εργαλειο" και το καλοκαιρι, τη συμπεριφορα του στους καιρους και την ανταποκριση του κοσμου και θα αποφασισει.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό λέω κι εγώ.Αν η κίνηση είναι ικανοποιητική θα το κρατήσουν μέχρι και τον Νοέμβρη.Οπως και να χει όμως Δεκέμβρη-Ιανουάριο-Φεβρουάριο θα είναι δεμένο.Και λόγω κίνησης αλλά κυρίως λόγω θαλασσών.Μην ξεχνάμε ότι για Χανιά μόλις ξεπεράσεις την Μήλο δεν απαγγιάζεις πουθενά δεν έχεις άλλα νησιά να πεις θα πάς από κάτω ή από πάνω ανάλογα με τον καιρό τελείωσε βγήκες σε ανοιχτή θάλασσα.Οπότε μάλλον το συγκεκριμένο τρίμηνο θα είναι δμένο και αν τα αποτελέσματα της γραμμής είναι καλά Μάρτη μπορεί να το ξεκινήσουν πάλι. :mad:

Link to comment
Share on other sites

Και μη ξεχναμε κατακαλοκαιρο τι επαθε το JET ONE. Αλλες συνθηκες αλλο σκαφος βεβαια αλλα ειναι ενα γεγονος που δεν πρεπει να μας αφησει ασυγκινητους.

Link to comment
Share on other sites

Ετσι είναι.Μπορεί να είναι άλλο σκάφος άλλα και άλλο οι συνθήκες που επικρατούν τον Μάη και άλλο το Φλεβάρη.Τα 7 μποφωρ του Φλεβάρη ουδεμία σχέση έχουν με τα 7 μποφώρ του Μάη.

Αλλωστε δεν νομίζω να θέλουν να καταπονήσουν τόσο πολύ το βαπόρι γιατί όπως και να είναι το αλουμίνιο έχει καταπονήσεις σε σχέση με τον χάλυβα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Στην εκδήλωση, η οποία έγινε χθές το βράδυ στα Χανιά, ο Κληρονόμος ανακοίνωσε ότι το πλοίο θα μείνει στη γραμμή μόνον κατά τους θερινούς μήνες. Επίσης, ανακοίνωσε ότι οι Μινωικές δεν σκοπεύουν να δρομολογήσουν πλοίο σε αυτή τη γραμμή. Στην τελετή υποδοχής του πλοίου παραβρέθηκε και ο Ι. Βαρδινογιάννης εκ μέρους της Α.Ν.Ε.Κ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Οι τοπικές εφημερίδες της Κρήτης, έχουν σήμερα στο πρωτοσέλιδο, δηλώσεις του προέδρου του επιμελητηρίου Ηρακλείου, ο οποίος αναφέρει ότι μετά την διακοπή των δρομολογίων Cargo της ΑΝΕΚ από/προς Ηράκλειο, ο οδικός άξονας Ηρακλείου -Χανίων έχει επιβαρυνθεί πολύ από τη μεταφορά επικίνδυνων φορτίων από τη Σούδα προς το Ηράκλειο (αφού η ΑΝΕΚ συνεχίζει τα δρομολόγια Cargo προς Σούδα). Οπως αναφέρεται σχετικά υπάρχει και σχετική οδηγία της ΕΕ, η οποία αναφέρει ότι είναι επικίνδυνη η μεταφορά τέτοιων φορτίων, ιδιαίτερα δε όταν στην 'Εθνική Οδό' όπως η συγκεκριμένη δεν υπάρχει διαχωριστική νησίδα. Στην επιστολή προς το ΥΕΝ αναφέρεται η επιτακτική ανάγκη για επαναδρομολόγηση πλοίου RoRo προς Ηράκλειο.

Link to comment
Share on other sites

Στο δρομλόγιο Χανιά - Πειραιάς, όπως ανέφερα και σε ένα άλλο topic, για πρώτη φορά το HighSpeed4 έδεσε μπροστά από τις παλιές αποθήκες της Σούδας, κάθετα στα πλοία της ΑΝΕΚ. Ανεπαρκέστατος χώρος, πολύ μακριά από τα εκδοτήρια, με ελάχιστο φωτισμό (μηδενικό), με τα taxi να μπερδεύονται με τα αποβιβαζόμενα και τα προς επιβίβαση ΙΧ... Υποδομές κοντά στο 0 αν όχι κάτω από αυτό. Εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι το πλοίο αντιμετωπίζεται πολύ θετικά από πολλούς κρητικούς και ιδιαίτερα από τη νεολαία. Επίσης, επιβιβάστηκαν πολύ μικρά φορτηγά (με ψάρια) και φορτηγάκια από εταιρείες courier. Πιστεύω ότι το πλοίο θα πάει πολύ καλά, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες. Το πλοίο είναι πεντακάθορο - με το πλήρωμα ευγενικότατο και άψογο. Λίγες ενστάσεις έχω για το θόρυβο και τις μικροενοχλήσεις που αισθάνεται ο επιβάτης από τις πολύ υψηλές ταχύτητες, ιδιαίτερα για όσους κάθονται πίσω (κοντά στις τσιμινιέρες).

Link to comment
Share on other sites

Περνώντας σήμερα έξω από τα γραφεία της HSW, είδα που έχουν γράψει στη ταράτσα τη διαφήμιση για το δρομολόγιο των Χανίων (Πειραιά – Χανιά σε 4 ½ ώρες)!!!! Σαν να την εχω ξαναδεί με τη Blue Star!!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

H Hellenic ανακοίνωσε δρομολόγια των ταχυπλόων για τον Οκτώβριο, κάνοντας την έκλπηξη καθώς οι περισσότεροι νόμιζαν ότι θα δέσουν και θα τα ξαναδούμε την Ανοιξη. Το HS4 συνεχίζει καθημερινά (με ένα ρεπό) για Σύρο-Τήνο-Μύκονο, το HS1 Δυτικές Κυκλάδες κάθε τριήμερο ΠΣΚ, HS3 Πάρο-Νάξο κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή και το HS2 κάθε ΠΣΚ επίσης από Ραφήνα για 'Ανδρο-Τήνο-Μύκονο τις ίδιες ημέρες. Εκπληξη αποτελεί η απόσυρση του HS5 από τα Χανιά.

Link to comment
Share on other sites

Η κινηση να αποσυρει το HS5 εγινε με φαση την τουριστικη περιοδο. Τωρα που τελειωσε γιατι να το δουλεψει με χαμηλες πληροτητες και να χανει λεφτα....Τωρα η HSW οπως βλεπω με τα πλανα για την χειμερινη περιοδο κανει τωρα πιο προσεκτικες κινησεις λογο της κακης οικονομικης καταστασης που επικρατει στην χωρα μας...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...