Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Και επίσης η εταιρεία διευκρινίζει ότι τα ωράρια αυτά, δηλαδή οι 6:30 ώρες, είναι την ώρα που το πλοίο προσεγγίζει την είσοδο του λιμανιού. Δηλαδή οι 6:30 ώρες ουσιαστικά δεν υπάρχουν.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 816
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

...Εγω ξανακουσα παντως(ελπιζω οχι λαθος)οτι δεν θα γινουν σημερα δρομολογια απο και προς Κρητη.

Kαι εγώ το ίδιο άκουσα στα τελευταία δελτία ειδήσεων, ότι δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο πλοίου προς Κρήτη, Χίο και Μυτιλήνη.

Το θέμα όμως είναι ότι το ΚΝΩΣΣΟΣ ΠΑΛΑΣ έχει αποπλεύσει από το Ηράκλειο και "ανεβαίνει" προς τον Πειραιά. Θα φύγει κατά συνέπεια το ΦΑΙΣΤΟΣ (τουλάχιστον) ή θα έχουμε αύριο και τα δύο παλάτια στο μεγάλο μας λιμάνι ??? :confused:

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα όμως είναι ότι το ΚΝΩΣΣΟΣ ΠΑΛΑΣ έχει αποπλεύσει από το Ηράκλειο και "ανεβαίνει" προς τον Πειραιά.

Ακούγεται ότι το Κνωσός Παλλάς απέπλευσε από το Ηράκλειο, μόνο με αγρότες και τα τρακτέρ τους.

Link to comment
Share on other sites

Ακούγεται ότι το Κνωσός Παλλάς απέπλευσε από το Ηράκλειο, μόνο με αγρότες και τα τρακτέρ τους.
Όχι, πρόκειται για λιμανίσιες φήμες.;) Το πρωί άκουσα στο ράδιο ότι ήρθαν καμιά 100στή αγρότες χωρίς οχήματα. Ένας μάλιστα εκπρόσωπός τους(?) έλεγε ότι είχαν σκοπό να έρθουν κάπου 600, αλλά το πλοίο (φοβούμενο κατάληψη) σήκωσε καταπέλτη πριν την ώρα του και έτσι οι υπόλοιποι έμειναν απέξω..και μάλιστα είπε ότι έφυγε κόβοντας τον κάβο...με πριόνι! Τώρα βέβαια δεν είμαι και πολύ σίγουρος ότι έγιναν έτσι ακριβώς τα πράγματα, καθώς σε τέτοιες περιπτώσεις ακούγονται και πολλές υπερβολές.

ΥΓ Το πιό ωραίο είναι ότι ο δημοσιογράφος είπε ότι δεν θα έπρεπε να είχαν τέτοια αντιμετώπιση από τις Μινωικές που είναι...εταιρεία λαϊκής βάσης των Ηρακλειωτών.:D Του το συγχωρώ όμως, γιατί είναι ίσως ο σοβαρότερος (εδώ και χρόνια) παρουσιαστής ειδήσεων του ραδιοφώνου.;) Δεν του συγχωρώ όμως το ότι δεν είναι shipfriend.:D Βέβαια, ίσως γι' αυτό και παραμένει σοβαρός.:P

Edited by ΝΗΡΕΑΣ
εκφραστικές αδυναμίες
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Συμφωνα με τα ωραρια που εχει δωσει η SUPERFAST για το 12,τα δρομολογια εχουν υπολογιστει με ταχυτητα 26 μιλιων.Αρα,απ την στιγμη που το πλοιο δεν θα εχει την full καταναλωση καυσιμων(θυμιζω Ancona πηγαινε με 27-28 ενω 'θεωρητικα' μπορει να παει με 29-30)θα μπορει να κανει καλες προσφορες στις τιμες.

Για παραδειγμα,προσωπικα θεωρω,αν θελει οντως να μπει με το δεξι ποδι στον ανταγωνισμο θα πρεπει να ξεκινησει με 30 ευρω το deck την ιδια στιγμη που η ΑΝΕΚ το εχει 32 για 9 ωρες και η ΜΙΝΟΑΝ 39 για την ιδια περιπου διαρκεια ταξιδιου.Δεν ξερω κατα ποσο τους συμφερει αυτο αλλα τουλαχιστον,σε πρωτη φαση,πρεπει να 'χτυπησουν' στις τιμες αν θελουν να τραβηξουν αρκετο επιβατικο κοινο.Απο κει κ περα,η ποιοτητα(βαπορι-εσωτερικοι χωροι)του XII και το γνωστο ιματζ SUPERFAST,θα κανουν την δουλεια τους.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως, το Παλάς είναι τουλάχιστον ισάξιο σε ταχύτητα, μέγεθος, πολυτέλεια, οπότε η αποστολή του Σουπερφαστ είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Link to comment
Share on other sites

Αδιαμφησβητητα τα Palace της Κρητης ειναι κορυφαια βαπορια απο καθε αποψη. Δεν εχουν σε τιποτα να φοβηθουν απο το SF ουτε να ζηλεψουν. Τεραστια, επιβλητικα (πολυ περισσοτερο απο το 12 λογω ογκου), πολυτελη, γρηγορα. Αυτα τα 2 παλατια ειναι μακραν απο τα πιο ολοκληρωμενα βαπορια της ακτοπλοοιας μας.Δεν καταλαβαινω λοιπον γιατι πρεπει να τρεμουν το SF. Μαλλον αυτο ειναι που μπλεκει τελικα με τα θηρια. Βεβαια ο χρονος θα διξει, αν και για τιποτα δεν πρεπει να ειμαστε σιγουροι.Ο αγωνας μπορει να ειναι και στημενος ;)

Link to comment
Share on other sites

12 Μαρτίου 09 ξεκινάει ... :)

Mήπως υπάρχει κάποια αναβολή στο ξεκίνημα του SUPERFAST στη γραμμή του Ηρακλείου ?

Ενώ πριν και λίγες ημέρες το OPENSEAS είχε στα πλάνα του το πλοίο (ή μάλλον καλύτερα, μόνο την εταιρεία -BLUE STAR- :confused:) από τις 12 Μαρτίου όπως μας είπε και ο Hellenic Spirit, σήμερα δείχνει το δρομολόγιο να ξεκινάει στις 19 Μαρτίου.

Link to comment
Share on other sites

Το οτι ο ΟΦΗ από του χρόνου θα αγωνίζεται κατά τα φαινόμενα στην Β εθνιτσή είναι έμμεσο πλήγμα και για τις ναυτιλιακές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη γραμμή. Δεν θα υπάρχουν μετακινήσεις οπαδών, όπως μας είχαν συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια.:D

Την τιμή της γραμμής (και της Κρήτης) καλείται να σώσει ο Εργοτέλης.

Link to comment
Share on other sites

Τον τελευταίο καιρό (περίπου 3 εβδομάδες) τα πλοία ΦΑΙΣΤΟΣ/ΚΝΩΣΣΟΣ και η ΑΡΙΑΔΝΗ φτάνουν στο Ηράκλειο στις 5 το πρωί!Δηλαδή 1,30 ώρα νωρίτερα σε σχέση με πριν.

Link to comment
Share on other sites

Τις τελευταίες βδομάδες, το ΥΕΝ έχει απαιτήσει τα πλοία που πάνε στον ίδιο προορισμό να μην έχουν την ίδια ώρα αναχώρησης. Για αυτό, η ΑΝΕΚ έχει ώρα αναχώρησης για Ηράκλειο και αντίστροφα στις 20.30 και οι Μινωικές στις 21.00. Αυτό έχει σαν συνέπεια η ΑΝΕΚ να φτάνει κοντά στις 5.00 στο Ηράκλειο για αυτό και οι Μινωικές, για λόγους ανταγωνισμού, έχουν αυξήσει λιγάκι την ταχύτητα στα βραδυνά δρομολόγια για να φτάνουν και αυτές στις 5.00.

Link to comment
Share on other sites

Εδώ και 6 χρόνια που κάνω αυτό το δρομολόγιο χειμώνα καλοκαίρι η ανεκ από τέλος Οκτωβρίου μέχρι Ιούνιο φεύγει 20και 30 και οι μινωικές 21:00

Link to comment
Share on other sites

Από την Κυριακή πάντως τα πλοία των Μινωικών θα αναχωρούν στις 21:30

Νέα ώρα αναχώρησης των πλοίων της στη γραμμή Ηράκλειο - Πειραιάς - Ηράκλειο ανακοίνωσαν οι Μινωϊκές Γραμμές. Από την Κυριακή 15 Μαρτίου 2009, τα πλοία H/S/Fs «Kνωσσός Παλλάς» και «Φαιστός Παλλάς», θα αναχωρούν από τα λιμάνια Ηρακλείου και Πειραιά για τα προγραμματισμένα δρομολόγια στις 21:30 με ώρα άφιξης στις 05:00.

Ναυτεμπορική

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά, σύμφωνα με τον κατάλογο, τα ΚΝΩΣΟΣ/ΦΑΙΣΤΟΣ θα κάνουνε Πειραιάς-Ηράκλειο με ημερήσια σε 5.30 ώρες(....ορίστε???:confused:)

5,5 ωρες Πειραια-Ηρακλειο? Δηλαδη τα 181 μιλια θα πρπει να τα πανε με 33 μιλια σχεδον.

Δηλαδη τα θηρια ας πουμε, θα προσπερνανε ετσι απλα τα Highspeed, Speedrunner κτλ.

Μα καλα εχουν ιδεα στο τι διαφημιζουν? Ουτε στα trials δεν πιασανε τετοιες τρελες ταχυτητες. Ειπαμε γρηγορα, αλλα με μετρο. Και τα 30 με το ζορι τα πιανουν μια φορα το χρονο.

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

Αυτό γίνεται πάντα, αλλά πιό αργά(Μάιο-Ιούνιο περίπου) να μεταθέτουν και οι 2 εταιρίες τα δρομολόγια τους μισή ώρα αργότερα τα τελευταία 2 χρόνια και 1 ώρα αργότερα πιό παλιά.Τώρα είναι πολύ νωρίς σε σχέση με το τι γίνεται τα τελευταία 5 χρόνια τουλάχιστον που γνωρίζω.

Link to comment
Share on other sites

Φαντάζομαι πως έχει σχέση με την έλευση του Superfast αλλά δεν μπορώ να διακρίνω ξεκάθαρα τη σκοπιμότητα αυτής της κίνησης: Για την αναχώρηση από Πειραιά, δεν παίζει κανένα ρόλο (καθώς η ανταγωνιστική αναχώρηση είναι στη μεσημεριανή ζώνη), στην αναχώρηση από Ηράκλειο απλά πλησιάζουν περισσότερο την αναχώρηση του κόκκινου που είναι στις 23:45.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...