Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Ετσι ειναι οπως τα λεει ο minoan αλλα εσωτερικα το ΧΙ εχει περισσοτερους κοινοχρηστους χωρους απο το VI αλλα το VI εχει περισσοτερα κρεβατια.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
  • Replies 818
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Μην μας φανει εκπληξη να μην αντικατσαθουν στις ετησιες τα παλατια του Ηρακλειου και εφοσον μεινει ενα να κανει ημερησιο... Κατι τετοιο φανταζομαι... Στην αλλη περιπτωση μονο το Ικαρος παιζει μπαλα...

Link to comment
Share on other sites

Θα μπορούσαν οι δύο εταιρίες να κάνουν ενα ιδιότυπο "μορατόριουμ" όπου η κάθε μια θα αποσύρει ένα καράβι για 3 βδομάδες - π.χ Γενάρη,Φλεβάρη,Μάρτη,

Link to comment
Share on other sites

Εγω θυμαμαι παντα οτι τα παλατια στο Ηρακλειο εκαναν τις πιο συντομες ετησιες απ ολα(15μερες νομιζω)οποτε δεν βρισκω λογικο να ερθει καποιο αλλο πλοιο του ομιλου να τα αντικαταστησει.Αφηστε που το επομενο χρονικο διαστημα πολλα μπορουν να αλλαξουν στις εταιριες και τις γραμμες που εξυπηρετουν.

Link to comment
Share on other sites

Τα προηγουμενα χρόνια πάντοτε ερχόταν κάποιο Ιταλικό παλάτι για αντικατάσταση.

Με δεδομένη την κρίση και τη μικρή κίνηση του χειμώνα, θα μπορούσαν να συμφωνήσουν οι εταιρίες για μη αντικατάσταση. Έτσι π.χ για ενα διάστημα 8-10 εβδομάδες να έμεναν τρία πλοια στη γραμμή, εναλλάξ.

Link to comment
Share on other sites

Οταν μιλαμε για την εταιρεια η οποια εχει εδρα το ηρακλειο και εκτελει τη γραμμη πειραια - ηρακλειο, θεωρω πως πρεπει να ερθει καποιο πλοιο για να τα αντικαταστησει. Βεβαια, προ διετιας οταν ανελαβαν οι εταιρειες να μεταφερουν υπηκοους απο την λιβυη η γραμμη ειχε μεινει μονο με το Φαιστος στη γραμμη...

Link to comment
Share on other sites

Το οποίο έκανε ημερήσια και προφανώς κατανάλωνε τα κέρατα του σε καύσιμα.

Το να μείνει μόνο για ένα μήνα χωρίς δεύτερο καράβι Μινωικών δεν είναι δα και καταστροφή, ειδικά αν γίνει στα πλαίσια "συμφωνίας" με τους απέναντι.

Μου μοιάζει win-win σενάριο:

--> Κάθε μέρα θα υπάρχει τουλάχιστον ένα καράβι και μέρα παρά μέρα θα υπάρχουν δύο από κάθε λιμάνι.

--> Δε θα ξοδεύουν τζάμπα πετρέλαια.

Edited by vastravoud
Link to comment
Share on other sites

Δεν υπαρχει καμια πιθανοτητα να μεινει με ενα καραβι η εταιρεια στο Ηρακλειο κατα τη διαρκεια των δεξαμενισμων.

1)Γιατι η γραμμη του Ηρακλειου ειναι αυτη με τη μεγαλυτερη κινηση στην Ελλαδα σε επιβατες και φορτηγα,κινηση η οποια υπαρχει καθολη τη διαρκεια του ετους.Δεν μιλαμε ουτε για Παροναξια,ουτε για Χανια η' Δωδεκανησα.

2)Με τις τοσο εχθρικες σχεσεις μεταξυ Γκριμαλντι-Βαρδινογιαννη πιστευετε οτι υπαρχει εστω και μια πιθανοτητα στο εκατομυριο να υπαρξει''ανακωχη''και συμφωνια εστω και για ενα μηνα?Εγω θεωρω πιο πιθανο να ναυλωθει απο τις Μινωικες ο Θεοφιλος και να μπει στη γραμμη παρα να γινει κατι τετοιο :P

3)Το παραδειγμα της Λιβυης που αναφερθηκε παραπανω ειναι μαλλον ατυχες καθως τοτε ειχαμε μια εκτακτη περιπτωση και τα ημερησια που εγιναν απο το Φεστος τοτε εγιναν για μερικες μερες και οχι για διαστημα ενος μηνα που απαιτειται στην περιπτωση των ακινησιων.

4)Γιατι θα εδινε αφορμες για να αρχισουν παλι τα παπαγαλακια να λενε για σταδιακη οριστικη αποχωρηση απο τη γραμμη.

Link to comment
Share on other sites

Η κίνηση όμως (ειδικά στους επιβάτες) έχει πολύ έντονη εποχικότητα, και ειδικά το χειμώνα ένα καράβι την καλύπτει ανετότατα, πόσο μάλλον αν μέρα παρά μέρα υπάρχουν δύο.

Προφανώς και δεν το βασίζω κάπου αυτό που είπα, απλώς μου φαίνεται σαν μια γενικά έξυπνη λύση που θα γλύτωνε σε όλους κάποια εξοδάκια.

Link to comment
Share on other sites

Grimaldi τον λένε, Ιταλός είναι, φταίει για πολλά δεινά της Ελληνικής Ακτοπλοϊας (μάλλον για όλα :P) και φαίνεται ότι δεν πήρε το μαγαζί για να το εγκατελείψει τρέχοντας σε ένα 6μηνο, όπως μερικοί-μερικοί. Οπότε παρότι του περισσεύουν καράβια στον Όμιλο, να αφήσει το πιό φιλέτο από τα φιλέτα για 1 μήνα χωρίς καθημερινές αναχωρήσεις από/προς Ηράκλειο, μου μοιάζει σαν να θελήσει οικειοθελώς να χαρακτηρισθεί ανόητος και φτηνιάρης

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Η MINOAN LINES γνωστοποιεί στο επιβατικό κοινό ότι λόγω της εξαγγελθείσας απεργίας της Π.Ν.Ο., την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012, τα πλοία της εταιρείας θα αναχωρήσουν από τα λιμάνια του Πειραιά και του Ηρακλείου, εκτελώντας τα προγραμματισμένα δρομολόγιά τους ως ακολούθως:

ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ (H/S/F FESTOS PALACE)

Το πλοίο θα αναχωρήσει στις 22:00 από το λιμάνι του Ηρακλείου

ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ (H/S/F KNOSSOS PALACE)

Το πλοίο θα αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά μετά τη λήξη της απεργίας.

Παρακαλούνται οι κύριοι επιβάτες και οι οδηγοί των φορτηγών οχημάτων να βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά κατά την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης του απόπλου (21:30).

http://www.minoan.gr/el/info-more/our-news

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Τα δρομολογια της κοινοπραξιας στις 12/11 και στις 13/11 θα πραγματοποιηθουν υπο μορφη ημερησιου με αναχωρηση απο Ηρακλειο στις 12.00 και απο Πειραια στις 21.30.

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοινωση που ανεβασε η κοινοπραξια το πρωι στην περιοχη των πρακτορων του συστηματος της forth-net δεν αναφερει τον λογο αυτης της αιφνιδιας αλλαγης.Δεν βαζω λινκ γιατι εκει μπαινεις με κωδικους σας δειχνω ομως το ακριβες κειμενο.

02/11/2012

Η ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΑΝΕΚ/SUPERFAST, σας ενημερώνει ότι, για δύο ημέρες, την 12 και 13/11/2012 τα δρομολόγιά μας στη γραμμή του Ηρακλείου θα πραγματοποιηθούν ως ακολούθως:

ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 12:00, ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 21:30. Στη διαδρομή ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ( ημερήσιο) θα παρέχεται έκπτωση 30% σε όλες τις κατηγορίες θέσεων επιβατών και ΙΧ. Ευχαριστούμε

Edited by MILTIADIS
Link to comment
Share on other sites

Το πλοιο που θα εκτελεσει τα παραπανω δρομολογια θα ειναι το superfast XII.Να υποθεσω οτι στο Τσαμπιον εκεινο το διημερο θα γινονται τιποτα εργασιες?

Edited by MILTIADIS
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Αυτη η κινηση εχει λογικη, καθως δεν κοντραρεται το ενα πλοιο με το αλλο, την στιγμη που η κοινοπραξια δεν εχει την κινηση των Μινωικων στη γραμμη, Επομενως μονο υπερ της μπορει να λειτουργησει... 

Link to comment
Share on other sites

... Επομενως μονο υπερ της μπορει να λειτουργησει... 

Βέβαια. Τα τριήμερα τα αναμένει πως και πως το πολυπληθές και ασυγκράτητο επιβατικό κοινό, που με γεμάτες τσέπες και σε άριστη ψυχολογική διάθεση, θα εξαντλεί όχι μόνο καμπίνες, αλλά και καταστρώματα, που λέει ο λόγος. Πολύ καλοσχεδιασμένη κίνηση, δεδομένου ότι τα δύο επόμενα τριήμερα αργιών/διακοπών μέχρι το Πάσχα είναι 16-18/3 (Κυριακή Απόκρεω/Καθαρά Δευτέρα) και 23-25/3 (Εικοστη Πέμπτη Μαρτίου), οπότε τι άλλο να κάνει ο κόσμος; Θα πάει και θα έλθει δίς εντός 10ημέρου στο Ηράκλειο για να γεμίσουν το Champion και το SFXII.

(A, και να μην λησμονηθεί: Οι μεταφορικές απίκο θα τα έχουν τα φορτηγά στις 14:00 καθημερινά στο λιμάνι, για να προλάβουν να βρούν θέση στο γκαράζ).

Edited by georgios express
Link to comment
Share on other sites

Αφηστε δε και το αλλο..

 

Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με πληροφορίες του Marinews.gr ώρα απόπλου θα είναι στις 15.30 με άφιξη στο Ηράκλειο της Κρήτης στις 22.30 το βράδυ. Από το Ηράκλειο οι ώρες απόπλου. παραμένουν ίδιες δρομολόγια.

Θα επαναφερουν 7ωρα δρομολογια προκειμενου να φτανουν ακομα πιο γρηγορα οι χιλιαδες λαου που αναφερει και ο georgios express παραπανω. :D

Οσο για το πως ενω θα φτανουν στις 22.30 το βραδυ θα εχουν την ιδια ωρα αναχωρησης με τωρα,αυτο μονο ενας θεος και ο..συντακτης του αρθρου ξερει! :ph34r:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...