Jump to content
Shipfriends

Fundy Rose (ΙΜΟ 9203916)


Recommended Posts

Σήμερα έκανε δρομολόγιο για Πάρο-Νάξο-Ίο-Σαντορίνη στις 07:35. Το ΝΑΞΟΣ έκανε τα δρομολόγια του ΙΘΑΚΗ, ενώ κατά τις 9 το βράδυ το ΠΑΡΟΣ ήταν δεμένο στο λιμάνι και δεν έκανε το απογευματινό του δρομολόγιο. Γιατί αυτή η αλλαγή;

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 675
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 2 weeks later...

ακουσα οτι προσφατα εκδηλωσε ενδιαφερον για το πλοιο ελληνικη ακτοπλοϊκη εταιρεια, που δεν ανταγωνιζεται την blue star.

(υποτιθεται οτι) οι συζητησεις ειχαν προχωρησει, αλλα ο ενδιαφερομενος εκανε πισω λογω της συνεχιζομενης αυξησης της τιμης του πετρελαιου. δεν εχει σημασια ποιος ηταν ο ενδιαφερομενος (δεν ειναι και κανενα τρελλο μυστικο, απλα εχει "ενδιαφερθει" μεσω φημων για αρκετα βαπορια και δεν ξερω αν ηταν πραγματικο το ενδιαφερον), αλλα οτι οι ιδιοκτητες του πλοιου συζητουν (εστω και θεωρητικα) την πωληση του.

επειδη δεν πιστευω οτι σκοπευουν να παρατησουν τη γραμμη του BS Ithaki, μαλλον αυτα πανε πακετο με πιθανα σεναρια για επιστροφη του BS1 στην ελλαδα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Η διάρκεια ταξιδιού από Πειραιά για Μύκονο έχει αυξηθεί κατά ένα τέταρτο. Η αφιξη του στη Μυκονο από 12:50 έχει πάει 13:05.

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Τραυματισμός επιβάτη Ε/Γ-Ο/Γ «ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΙΘΑΚΗ»

Πηγη: ΥΕΝ

Τραυματίστηκε, χθες το απόγευμα, στο δεξί της χέρι, στην προσπάθειά της να εξέλθει στο κατάστρωμα, 48χρονη επιβάτης του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΙΘΑΚΗ» Ν.Π.10731, το οποίο είχε καταπλεύσει στον λιμένα της Σύρου προερχόμενο από Μύκονο–Τήνο και με προορισμό τον Πειραιά.

Η ανωτέρω μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Το ανωτέρω πλοίο συνέχισε το προγραμματισμένο του δρομολόγιο, ενώ προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Βλέποντας τη φωτογραφία σε πιάνει μια ναυτία, ένας φόβος… πόσο μάλλον αυτούς που είναι πάνω στον καταπέλτη….

Να υποθέσω πως κάτι δεν λειτουργούσε σωστά;

Link to comment
Share on other sites

Κεφάκια είχε καπτα Δημήτρης Διονυσάτος στις 26 Ιουλίου...

Την έχουμε ξαναδεί βέβαια την χορογραφία κυρίως από την ΠΟΠΑΡΑ αλλά ευκαιρία να την δούμε άλλη μία φορά με άλλον πρωταγωνιστή.

post-17-128326975745_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

την πρωτη χρονια ειχε γινει μια μινι μετασκευη,εκλεισαν τα ανοιγματα,εκλεισαν και το αιθριο που ηταν πανω απο τα goody's,εκει που ειναι το εξωτερικο μπαρ σημερα, και ψηλωσαν το φουγαρο στο στυλ blue star 1-2

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Και που θα τους πάει θα συνεχίσει το δρομολόγιο του ΝΑΞΟΣ για παροναξία?

\Αύριο τι θα κάνει το ΙΘΑΚΗ? :confused:

γιατί αν κάνει δρομολόγιο θα πρέπει να τροποποιηθεί η ώρα αναχώρησης, εκτός κι αν το δρομολόγιό του το κάνει το Μπλου σταρ 1 που θα είναι πειραιά.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

To Blue Star Ithaki άφησε την Σύρο και το Νεώρειο πριν κανα 20λεπτο κι έρχεται Πειραιά.Σάββατο ξεκινάει τα δρομολόγιά του στην θέση του ΠΑΡΟΣ που πάει για σκαντζα στο ΔΙΑΓΟΡΑΣ.

Link to comment
Share on other sites

Αφού ήρθε από το Σύρο είχε δέσει για δυο ήμερες στα Λεμονάδικα. Μετά το Blue Star Paros, το Blue Star Naxos, ετσι και το Blue Star Ithaki επέκτεινε το σκίαστρο στο πρυμνιό ανοικτό κατάστρωμα, μετά την ετήσια επισκευή.

Link to comment
Share on other sites

Όντως, η μετασκευή αυτή, ενώ δεν είναι ριζική, χαλάει πολύ την πρύμη του πλοίου.

Κατά τη γνώμη μου, το πλοίο ήταν ομορφότερο όταν ήρθε από την Κορέα.

Link to comment
Share on other sites

Ταξίδεψα 31/01 με το Ιθάκη από Πάρο για Πειραιά. Εντυπώσεις θετικότατες.

Είχε ελάχιστο κόσμο το πολύ 50 - 100 άτομα και 2-3 φορτηγά. Εφύγε από Πάρο 19:15 και έφτασε στα φανάρια του <πειραιά στις 23:20. 10 λεπτά μετά κατεβήκαμε.

Μου έκανε εντύπωση η ευγένεια του Πληρώματος.

Το καραβάκι αδικείται το καλοκαίρι λόγω μεγάλου αριθμού πρωτοκόλλου.

Edited by d1969
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Επαγγελματικο διημερο ταξιδακι στη Μυκονο και η επιλογη ηταν το ΙΘΑΚΗ.

Πρωτο πραγμα που μπορω να πω ειναι οτι πραγματικα πρεπει να μειωθει το πρωτοκολο ωστε να μπορει ο κοσμος να ειναι ανετος και να απολαυσει το ταξιδι.

Ξεκινοντας να πουμε οτι το πληρωμα ευγενεσταστο.Απο την στιγμη που πατησα το ποδι μου στο πλοιο βαρεθηκα να ακουω καλημερα,καλως ηρθατε,καλο ταξιδι κλπ.Μεσα και στα δυο ταξιδια πεντακαθαρο σε ολους τους χωρους.

Μπορω να πω οτι μου αρεσε η προεκταση του πανω καταστρωματος προς τα πρυμα.Μπορεις να κατσεις εκει και να απολαυσεις την μανουβρα χωρις να αισθανεσαι στριμογμενος οπως συμβαινει στο κατω deck.Εχει γινει και ο χωρος πιο ανετος.

Το βαπορι στις ωρες του χωρις καθυστερησεις και με ταχυτητα απο 22.5 εως 23.7

Αυτο που πρεπει να προσεχθει λιγο ειναι οτι τα πεδιλα του καταπελτη οταν αυτος κλεινιε χτυπανε τον ηλεκτρονικο πινακα του πλοιου.Ειναι μαθηματικα βεβαιο οτι καποια στιγμη δεν θα αντεξε απο τα χτυπηματα και ειναι κριμα.

Σαν γενικη εικονα μου αφησε τις καλυτερες εντυπωσεις αλλα δυστυχως αυτη ειναι η εικονα του χειμωνα με τα 300-400 ατομα σε καθε ταξιδι.

Link to comment
Share on other sites

Kαι που να δεις φίλε polmyt πως κόβεται η χολή των επιβατών στο συγκεκριμένο ντεκ όταν βλέπουν τα πέδιλα να έρχονται κατά πάνω τους με ταχύτητα, μέχρι να σταματήσουν στους προσκρουστήρες που έχει. Γι'αυτό και προσφάτως τοποθετήθηκαν αυτοκόλλητα πάνω στα ρέλια σε εκείνο το σημείο που λένε: "Προσέξτε το κεφάλι σας" :D Παλιά, οριακά μεν, αλλά δεν έβρισκαν στον πίνακα. Τώρα αφού όπως μας λες χτυπάνε, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι κάποια στιγμή ο πίνακας δεν θα αντέξει.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...