Jump to content
Shipfriends

Ρομίλντα (ΙΜΟ 7368499)


Recommended Posts

Το γνωστο γαλαταδικο του Αιγαιου που αν ειχε χερια θα εριχνε καρπαζιες σε αυτους που βγαζουν τα δρομολογια του, με αναχωρηση 2345 χτες περασε τα φαναρια για μεσα στις 0005. Οι φωστηρες της αγκυροβολιας δε, το ειχαν βαλει να δεσει διπλα στο Ροδανθη που φορτοεκφορτωνε την ιδια ωρα απο την αλλη πλευρα του ελευθερου Π(θεσεις 29-34 και 35-39) στο ντοκ 3. Το αποτελεσμα ηταν να γινεται της κακομοιρας νυχτιατικα στον ντοκ 3 και μεχρ τις 0130 ουτε και αυτο ειχε φυγει. Νομιζω πως νωριτερα απο τις 0230 αποκλειεται να προλαβε να φυγει, στην καλυτερη των περιπτωσεων λοιπον με 3 ωρες καθυστερηση.

 

_______________________________

(1974, ex-Free Enterprise VIII, Pride of Canterbury)

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 292
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Αυτό είναι συνηθισμένο με τόσα λιμάνια!!! Για να υπολογίσεις τι ώρα θα φτάσει στο τελευταίο λιμάνι, βάζεις +2 ώρες από τη προγραμματισμένη!! Εάν βέβαια ξεκινήσει στην ώρα του από το αρχικό λιμάνι!!!

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν κάνω λάθος εχτές πρέπι να Ξεκίναγε από Πάρο και να έφτανε μέχριΡόδο μπαίνοντας σε όποιο λιμάνι συναντούσε στο διάβα του. :D

Γιατί δεν το πήγαιναν στου Τζελέπη αφού είχε και κυκλάδες μέσα στο δρομολόγιό του ή δεν το έστελναν να ξεφορτώσει αλλού (εκείνη την ώρα είναι άδειο το λιμάνι)και μετά να μεθορμήσει στο ντοκ 3?Τόσο μυαλό θέλει?

Καταρχήν τέτοια ώρα θα είχαν κατέβει όλοι οι επιβάτες που ήταν να ταξιδέψουν αφού το βαπόρι ήρθε σχεδόν στην ώρα της αναχώρησης με το που θα έπεσε ο καταπέλτης θα ήθελαν να μπουν οι άλλοι θα ήθελαν να βγουν και γίνεται το έλα να δεις.Είναι γνωστή ιστορία έχει επαναληφτει 100 φορές και μυαλό δεν βάζουν. :D

Χώρια που αν γίνεται σε ένα βαπόρι τέτοιος πανικός δεν βάζεις και ένα άλλο δίπλα να ολοκληρ'ωσεις το καταστροφικό σου έργο.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Την Παρασκευή 22/04/05 στις 22.55 κατά τους χειρισμούς απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ «POMΙΛΝΤΑ» από το λιμάνι της Νάξου, κόπηκε το αριστερό συρματόσχοινο του καταπέλτη. Το παραπάνω πλοίο, με 138 επιβάτες, που είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο για Ίο- Σίκινο – Φολέγανδρο- Θήρα – Ανάφη αφού αποκατέστησε τη ζημιά και επιθεωρήθηκε από Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων λιμένα Νάξου, απέπλευσε την 02.25 για την εκτέλεση του δρομολογίου του.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Αλλαγη στην αγονη παλι το ΡΟΜΙΛΝΤΑ :eek: , σημερα που κανει ΚΥΚΛΑΔΕΣ-ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ απο ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ παει απ΄ευθειας ΝΙΣΥΡΟ-ΤΗΛΟ-ΣΥΜΗ-ΡΟΔΟ .

Τι να το κανουν ετσι το δρομολογιο τα αγονα νησια ρε παιδια , αφου ΠΧ. η ΝΙΣΥΡΟΣ περιμενει να φορτοθουν εφπαθη προιωντα απο ΚΩ (γαλατα-τυρια κ.α.) :eek: και αντιστιχα και η ΤΗΛΟΣ , και στην επιστροφη η ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ απο ΚΑΛΥΜΝΟ . :D:confused:

:confused::eek:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Προχθες ημουν για καφε στα Λιονταρια και μπηκε μεσα η Ρομι (χαιδευτικα!!!!!)

Αυτο που μου εκανε μεγαλη εντυπωση ηταν οτι καπνιζε πολυ... Και δεν ηταν πανω στη μανουβρα που ολα βγαζουν κατι. Μηπως συμβαινει κατι???

Link to comment
Share on other sites

Μεχρι την στροφή του separation (την νότια ε!) η καπνιά κάνει ένα σύνεφο πορείας!!! Θελω να δώ πολλά ποστάλια 8α εναρμονιστουν με τους κανονισμους της ?Marpol για το Smoke pollution....

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Απο σημερα εχουμε προσθηκη Συρου και Μυκονου στο δρομολογιο της Ρομιλντας του Σαββατου στις 2355(λεμε τωρα), το οποιο διαμορφωνεται σε Συρο, Μυκονο, Παρο, Ναξο, Ηρακλεια, Σχοινουσα, Κουφονησι, Δονουσα, Αιγιαλη, Καταπολα με αφιξη Καταπολα στις 1610(!!!) της Κυριακης :eek::eek:

Μακη Θεε, παρε την ΠΑΕ :D

Link to comment
Share on other sites

Με τη πεινα που θα πεσει στη GA , και στη ΚΑΡΔΙΤΣΑ :eek: θα πηγενει σε λιγο το ΡΟΜΙΛΝΤΑ.... Για τη ΤΖΙΑ σκιαζεσε.....

Τα βαπορια του τα παρακολουθω σε ΛΕΡΟ-΄ΚΑΛΥΜΝΟ-ΚΩ αυτες τις μερρες και δεν βγαζει τιποτα (σχεδον)

Link to comment
Share on other sites

Σημερινη προβλεπομενη ωρα αναχωρησης της Ρομιλντας στις 2355. Αφιξη του πλοιου στα φαναρια του Πειραια στις 0045 και οποιος απο τους επιβατες νομιζε πως θα φαει πρωινο στη Μυκονο, μαλλον θα παει κατ' ευθειαν στο μεσημεριανο Κυριακατικο τραπεζι...

Link to comment
Share on other sites

Μεχρι πριν 2 εβδομαδες τα παλευε χωρις καμια σοβαρη καθυστερηση αλλα τωρα που εχει πεσει η κινηση ειναι δυσκολα τα πραγματα. Εν τω μεταξυ δε βοηθαει καθολου και η θεση που δενει για γρηγορη φορτοεκφρτωση, συνεπικουρουντος του γεγονοτος οτι δεν γινεται η παραμικρη προσπαθεια πο τους λιμενικους για διευθετηση του χωρου πριν ερθει το πλοιο.

Link to comment
Share on other sites

Ετσι ειναι η ζωη , ας ειχε λιγοτερα λιμανια να δει και θα εφτανε σε καλυτερες ωρες ....

Αλλα μου κανει εντυπωση , ολες (σχεδον) τις αγονες , ο Κυρ Μακης γιατι τις φορτωσε στο ΡΟΜΙΛΝΤΑ ????

Τα αλλα γιατι οχι :D

Υ/Γ κανουν και το ΜΑΡΙΝΑ και το ΡΟΔΑΝΘΗ και το ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ αγονες , αλλα το ΡΟΜΙΛΝΤΑ παρακανει .......

Link to comment
Share on other sites

Και παει και ΑΣΤΡΟΠΑΛΙΑ σημερα (κυριολεκτο με το σημερα-κανονικα εφευγε χτες :eek: )

Καλο ταξιδι και κατα τις 17.30-18.30 θα ειναι εκει ....... ΡΟΔΟ κατα τις 04.00-05.00

Στο επομενο ποσες ωρες θα εχει off :P να φθιαξουμε γκαλοπ :P

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...