Jump to content
Shipfriends

Βλάβες Σαντορίνη Παλάς


Recommended Posts

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ Σαντορίνη Παλάς στον Πειραιά

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, από τον Ύπαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ ''ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΠΑΛΑΣ.'' Ν. Ηρακλείου 43, ότι κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών συντήρησης στη Νο2 κύρια μηχανή, διαπιστώθηκε βλάβη.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΠΑΛΑΣ.'' μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Πως το αφήνουν να ταξιδεύει με βλάβη σε μία από τις 4 μηχανές για τόσες μέρες;Παλαιότερα θυμάμαι τα Highspeed να μη τα αφήνουν να φύγουν με 3 μηχανές.Το ταχύπλοο φέτος πρέπει να έχει ταλαιπωρήσει αρκετά με τις συνεχείς βλάβες του.Καμία σχέση με τις εποχές της HSW που το ταχύπλοο ήταν αξιόπιστο και πύραυλος ταξιδεύοντας με 40 κόμβους πορεία..

Link to comment
Share on other sites

Όλα τα ταχύπλοα έχουν πιστοποίηση για να ταξιδεύουν με τρεις μηχανές!! Μετά τη μετασκευή του σε Highpspeed 7 έχασε λίγο από τη ταχύτητα του με τη προσθήκη βάρους πλώρα με τη δημιουργία του ενδιάμεσου σαλονιού. Η Minoan Lines το ταξιδεύει πιο συντηρητικά (λιγότερες στροφές), οπότε ταξίδευε νε 32-34 κόμβους.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Μηχανική βλάβη σε μία εκ των τεσσάρων μηχανών του E/Γ-O/Γ ''ΣANTOPINH ΠAΛAΣ'' εμφανίστηκε την ώρα που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς - Ηράκλειο.

Το πλοίο έχει 642 επιβάτες και 31 άτομα πλήρωμα.

Πηγή: https://www.pentapostagma.gr/koinonia/7120170_mihaniki-blabi-sto-ploio-santopinh-palas-poy-ekane-dromologio-peiraias-irakleio

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη μηχανική βλάβη του Ε/Γ - Ο/Γ Σαντορίνη Πάλας στον Πειραιά 

Quote

Ενημερώθηκαν πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Πειραιά, Σαρωνικού και Αίγινας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής ότι το Ε/Γ - Ο/Γ πλοίο ''ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΠΑΛΑΣ'' Ν. Ηρακλείου 43, παρουσίασε μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 4,5 ν.μ. δυτικά ν. Πατρόκλου στο Σαρωνικό Κόλπο.

Το εν λόγω πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Πειραιά με προορισμό τους λιμένες ν. Σύρου - ν. Μυκόνου - ν. Πάρου - ν. Νάξου - ν. Θήρας - ν. Ηρακλείου, με 642 επιβάτες, 19 Ε.Ι.Χ οχήματα, 10 δίκυκλα και 31 μέλη πληρώματος.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΠΑΛΑΣ'', μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης - αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρίας.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 9/27/2022 at 6:22 PM, ΕΥΔΟΞΟΣ said:

Μέχρι και 2/10 θα είναι εκτός δρομολογίων. Φαίνεται ότι δεν είναι και τόσο απλή η βλάβη.

Μάλλον αποδρομολογηθηκε μετά την βλάβη γιατί έχουν αφαιρεθεί όλα τα δρομολόγια του.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Απαγόρευση και άρση απαγόρευσης απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ Σαντορίνη Πάλας στο Ηράκλειο

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ ''ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΠΑΛΑΣ'' Ν.Η. 43, ότι κατά την διαδικασία κατάπλου του στον λιμένα Ηρακλείου, παρουσιάστηκε βλάβη στην δεξιά εσωτερική μηχανή.

Στη συνέχεια, το εν λόγω πλοίο, προσέδεσε στον λιμένα Ηρακλείου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια 465 επιβάτες , 33 Ι.Χ.Ε. και 03 Δ/Κ.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΠΑΛΑΣ'', ενώ κατόπιν αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη ο απόπλους του πλοίου.

 

Υ.Γ. συνεχίζει και σήμερα να ταξιδεύει τρεις μηχανές.

Link to comment
Share on other sites

Ταλαιπωρείται σήμερα το ταχύπλοο απο την αρχή του δρομολογίου μέχρι 26 μίλια η ταχύτητα του . Φαίνεται οτι απο χθες στο τελευταίο σκέλος Σαντορίνη-Ηράκλειο κατι προέκυψε και δεν εχει διορθωθεί ακόμα . 

Link to comment
Share on other sites

Με 21,6-22 στο σκελος Σαντορίνη-Ηράκλειο πολλή χαμηλή ταχύτητα και με λιγα καύσιμα (θεωρητικά) . Μήπως η βλάβες έγιναν 2 ; 

Link to comment
Share on other sites

Συνεχίζει με μειωμένες ταχύτητες. Θα επισκευαστεί ή όλο το καλοκαίρι θα ταλαιπωρεί τους επιβάτες; 

Δυστυχώς και πέρυσι ταλαιπωρουσε με τις καθυστερήσεις. 

Link to comment
Share on other sites

Η αρχική εκτίμηση για την αποκατάσταση της βλάβης έκανε λόγο για 20 ημέρες και έχουν περάσει μέχρι στιγμής 10 ημέρες. Πάντως από επιβάτη του πλοίου που ταξίδεψε την πρώτη ημέρα μετά τη βλάβη αλλά και ξανά χθες, δεν γίνετε κάποια ενημέρωση για αποζημίωση των επιβατών για την καθυστέρηση και τη ταλαιπωρία των επιβατών!! Χθες για παράδειγμα με τα τροποποιημένα ωράρια καθυστέρησε να φτάσει 1,5 ώρα στο Πειραιά ή 2,5 ώρες από το αρχικό πρόγραμμα.

Link to comment
Share on other sites

Χωρις να θελω να υποστηριξω το ταχυπλοο η την εταιρια, μιας και δεν εχω καποια σχεση μαζι τους, θα αναφερω μονο οτι στα αεροδρομια δικαιουσαι αποζημιωση μετα την καθυστερηση 3 ωρων και πανω (την στιγμη που μπορει η ιδια η πτηση να ειναι διαρκειας 1 ωρας μονο).

Δεν θα αναφερω κατι παραπανω, διοτι δεν ειναι σκοπος μου να ξεκινησω εναν φαυλο κυκλο αντιπαραθεσεων που δεν θα κλεισει ποτε και πουθενα. Ο καθενας αντιλαμβανεται την ταλαιπωρια και την καθυστερηση διαφορετικα και αυτο ειναι πληρως κατανοητο και σεβαστο.

 

Edited by polmyt
quote
Link to comment
Share on other sites

Προφανως τυπικα δεν ειναι υποχρεωμενοι να κανουν το οτιδηποτε.

Ηθικα απο την αλλη ,ισως θα επρεπε να δωσουν μια εκπτωση ,σε καποιο μελλοντικο δρομολογιο ή κατι αναλογο

Εχουμε δει και απειρως χειροτερα βεβαια ,χωρις να εχουν προσφερει το παραμικρο

Link to comment
Share on other sites

Για ανάλογες περιπτώσεις έχει καταρτιστεί η χάρτα επιβατών σύμφωνα με την οποία αναφέρονται αναλυτικά τα δικαιώματα επιβατών και οι υποχρεώσεις των εταιρειών:

https://www.hcg.gr/el/gia-ton-polith/sas-endiaferei/enhmerwtika-entypa-epibatwn/xarta-dikaiwmatwn-epibatwn/

 

 

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνα με αυτο ,λογικα καποιοι απο τους επιβατες, θα πρεπει να αποζημιωσουν με 25% του εισιτηριου

Το θεμα ειναι ποιος θα κατσει να το κυνηγησει

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

Εκεί βασίζονται και οι εταιρείες στο ότι δε θα κάτσει να το κυνηγήσει κάνεις και βέβαια στο ότι άλλοι κάνουν χειρότερα …..

Τι όμορφα !!!

Edited by Nick the Greek
Quote
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...