Jump to content
Shipfriends

Βλάβες Σαντορίνη Παλάς


Recommended Posts

Εάν δεν υπάρχει στην κατασκεύαστρια εταιρεία, θα μπορούσαν να φτιάξουν ένα στην Ελλάδα μέχρι να φέρουν ένα καινούργιο, όπως έχουν κάνει παλιότερα σε άλλα Highspeed με παρόμοιο πρόβλημα!!! 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Εξω απο τη Ντια πρεπει να την επαθε μιας και η ταχυτητα του απο τα 32 επεσε στα 25.Συνεχιζει παντως κανονικα το δρομολογιο του μετα τη Σαντορινη.

Link to comment
Share on other sites

Ταξιδεύω αυτή την στιγμή με το πλοίο απο Σαντορίνη για Μύκονο. Το πλοίο ήρθε περίπου στις 12:30 , ενώ ένας λιμενικός μας είπε πως θα ακυρωθεί. Τελικά επιβιβαστήκαμε και μετά το πλοίο έδεσε στο λιμάνι για τα εμπορικά φορτία όπου και αναχωρήσαμε στις 13:30 . Προφανώς προσπάθησαν να επιδιορθώσουν την βλάβη αλλά μάλλον δεν τα κατάφεραν μιας και από ότι βλέπω στο Αis , πάμε με 26 knots. Απο κόσμο περίπου στα μισά της χωρητικότητας.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ Σαντορίνη Παλάς στη Θήρα

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Θήρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΠΑΛΛΑΣ” Ν.Η. 43, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ηράκλειο για Θήρα-΄Ιο-Πάρο-Μύκονο, με 728 επιβάτες, 32 Ι.Χ.Ε. 03 Φ/Γ και 05 δίκυκλα, για βλάβη σε μία εκ των τεσσάρων μηχανών του. 
Το “ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΠΑΛΛΑΣ” κατέπλευσε στον λιμένα “ΑΘΗΝΙΟΣ” ν.Θήρας, όπου αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη η συνέχιση πλόων του προς εκτέλεση του προγραμματισμένου του δρομολογίου.

Το πλοίο συνεχίζει να ταξιδεύει με τρεις μηχανές και σήμερα!! 

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη μηχανική βλάβη του Ε/Γ – Τ/Χ Σαντορίνη Πάλας στη Θήρα

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θήρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ- Τ/Χ “ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΠΑΛΛΑΣ” Ν.Η. 43, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ηράκλειο για Θήρα – Μύκονο – Νάξο - Πάρο, με 568 επιβάτες, 44 Ι.Χ.Ε. οχήματα, 10 δίκυκλα  και 01 Φ/Γ όχημα, για βλάβη σε μία εκ των τεσσάρων μηχανών του. 

Το “ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΠΑΛΛΑΣ” κατέπλευσε αυτοδύναμα και με μειωμένη ταχύτητα στο λιμένα “ΑΘΗΝΙΟΣ” ν. Θήρας, όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους  επιβάτες  και τα οχήματα του. 

Άμεσα στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων Λιμεναρχείου Θήρας διαπίστωσε δυσλειτουργία στη δεξιά εξωτερική κύρια μηχανή και από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του, ενώ μετά από προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα το πλοίο απέπλευσε για λιμένα Ηρακλείου.

Οι  επιβάτες με προορισμό τους λιμένες Μυκόνου, Νάξου και Πάρου, πρόκειται να προωθηθούν  με μέριμνα της εταιρείας.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ Σαντορίνη Πάλας στο Ηράκλειο

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ ''ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΠΑΛΑΣ'' Ν.Η. 43, για την ύπαρξη όγκου ύδατος εντός του αριστερού πρωραίου πλευρικού στεγανού του βοηθητικού χώρου αντλιών του πλοίου.

Το εν λόγω πλοίο επρόκειτο να εκτελέσει προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμένα Ηρακλείου προς λιμένες ν. Θήρας - ν. Νάξου - ν. Πάρου - ν Μυκόνου - ν. Σύρου και Πειραιά, με 299 επιβάτες, 31 Ε.Ι.Χ οχήματα και 09 Δ/Κ, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΠΑΛΑΣ'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο οργανισμό.

Υ.Γ:  Όπως βλέπουμε στην ανακοίνωση δεν ήταν θέμα μηχανικής βλάβης, αλλά λόγω ύπαρξης ύδατος σε στεγανό τμήμα

Link to comment
Share on other sites

Πολύ ενδιαφέρον και πολύ προσεκτικά διατυπωμένη ανακοίνωση. Άραγε πως να προήλθε αυτό? Από κάποια εισροή υδάτων λόγω πρόσκρουσης του εν λόγω τμήματος? Από εισροή εσωτερικά λόγω προβλήματος σε κάποιο γειτονικό τάνκι έρματος? Ή από κάτι άλλο?

Link to comment
Share on other sites

Σωστές ερωτήσεις που δύσκολα πιστεύω θα απαντηθούν από κάποιον.Να προσθέσω δύο πιθανές απαντήσεις.Λόγω καρφώματος σε κάποιο μεγάλο κύμα να δημιουργήθηκε κάποιο κρακ(όπως με το Sea jet στα Χριστιαννά το 2004) ή λόγω πρόσκρουσης σε κάποιο αντικείμενο που έπλεε (κορμοί δέντρων,παλέτες στύλοι ΔΕΗ κτλ)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την απαγόρευση απόπλου και άρση απαγόρευσης στο Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ Σαντορίνη Πάλας στη Θήρα στις 02/07/21

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θήρας πρωινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-T/X “ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΠΑΛΑΣ” Ν.Η. 43, ότι κατά την εκτέλεση εγκεκριμένου δρομολογίου, διαπιστώθηκε βλάβη στην τρίτη κύρια μηχανή του πλοίου.

Το “ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΠΑΛΑΣ” εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο προερχόμενο από τον λιμένα Ηρακλείου με προορισμό τους λιμένες Νάξου, Πάρου, Μυκόνου, Σύρου, Πειραιά και στο οποίο επέβαιναν πεντακόσιοι εξήντα τρεις (563) επιβάτες, ογδόντα ένα (81) Ι.Χ. και είκοσι ένα (21) Δ/Κ.

Από το Λιμεναρχείο Θήρας, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, ενώ μετά την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας του επετράπη ο απόπλους και το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιό του με προορισμό τον λιμένα του Πειραιά, όπου και θα επιθεωρηθεί από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...