Jump to content
Shipfriends

Σαντορίνη (IMO 7350258)


Recommended Posts

το σαντορινη των "Καρρα & Ποντικου" ως Tippu Sultan, οπως το βρηκα εδω ;)



η μονη φορα πουτο θυμαμαι, ειναι μεσα 10ετιας 80, δεμενο στη γωνια στα λεμοναδικα. ειχαμε περασει απο πειραια φευγοντας προς σχιστο.

post-13-128326965004_thumb.jpg

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

Καλοκαίρι του 1985 πήγα και γύρισα από Σαντορίνη με αυτό. Τίγκα στον κόσμο, μας εξασφάλισε καμπίνα εν πλω και στα δυο ταξίδια ο ίδιος ο Κούλης ο Μαστροκόλιας, επειδή συμπάθησε το σκυλάκι μας!

Η φωτό είναι από παλιό τεύχος του "E".

post-44-128326965005_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Και μια απο τις ελαχιστες παλιες φωτο που εχω, αγορασμενη απο βιβλιοπωλειο του εξωτερικου. Δεν θυμαμαι ουτε το ονομα του καταστηματος, ουτε ξερω το ονομα του φωτογραφου για να αποδοσουμε τα του Καισαρος τω Καισαρι.

post-22-128326965007_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Mια χαρά φαίνεται. Το μόνο που ποτέ δεν μ'αρεσε πάνω του ήταν τα φουγάρα του, λες και είχαν περισσέψει απο κάποια παντόφλα και τα κολήσανε στο Σαντορίνη...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Λεπτομέρεια από μια παλιά carte postale της Σαντορίνης. Το "Σαντορίνη" των Καρρά-Ποντικού στην Οία, υποθέτω, γιατί η αποβίβαση γίνεται με λάντζα. Το δρομολόγιο είναι Πειραιάς-Πάρος-Νάξος-Ίος-Οία-Σαντορίνη (Αθηνιός).

Το "Σαντορίνη" ήταν ένα όμορφο καράβι που έφυγε, όμως, γρήγορα για μακριά. Πλοίαρχός του ο μοναδικός Κούλης Ματροκόλιας.

post-360-128326968443_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

το θυμαμε οταν το πρωτοβαλαν στη γραμμη παρο-ναξο-ιο -σαντορινη(δεν ειμαι σιγουρος)που ειχε ερθει στο λιμανι της παρου οπου ηρθαν οι ιερεις απο την παναγια την εκατονταπυλιανη εκαν λειτουργεια μεσα στο πλοιο και μετα παρεθεσαν δεξιωση.για μερικα χρονια ηταν ενα καλο και αξιοποιστο πλοιο αν και λιγο αργο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 year later...
To πλοίο είναι προφανώς παροπλισμένο, για αυτό και το equasis το έχει εδω και καιρό ως Status: Dead. :(

Πάντως το πλοίο μόνο dead δεν είναι, ίσως κακώς βρίσκεται στην ενότητα "σκαριά που δεν υπάρχουν πια"...

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Εδω τελικα τα πραγματα ειναι πιο απλα.Και φωτογραφιες υπαρχουν και βιντεο

Καταρχην το πλοιο φαινεται οτι ταξιδευει ακομα οπως φαινεται εδω και εδω.Αν καταλαβα καλα κατι σαν κρουαζιεροπλοιο ειναι.

Απο φωτογραφιες με ενα γρηγορο ψαξιμο εχουμε εδω,εδω και η καλυτερη εδω

Το μενου εχει και βιντεακια ομως.

και αλλο ενα με
που απο οτι καταλαβα δεν λεει και τα καλυτερα για το πλοιο.Και τα δυο βιντεακια υποτιθεται οτι ειναι απο το 2009
Link to comment
Share on other sites

Μια χαρά έχει βρει το ρόλο του στα παράλια της Κεράλα. Μάλιστα, ήταν να αντικατασταθεί από νεότευκτο αλλά τους τελείωσαν τα μπικικίνια και παραμένει ως τρανή απόδειξη της ναυπηγικής μας τέχνης σε βάρβαρα χέρια. :D Εδώ αποπλέι από την Παροικιά ένα ωραίο καλοκαιράκι όταν ήταν στα φόρτε του. Να φρεσκάρουμε στο μνημονικό μας τα Έιτις και το είδος υπο εξαφάνιση sundeck, aka ντεκάκι ηλιοθεραπείας. :P

santosundeck.jpg

© Photo

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Η εταιρεία του (μάλλον τοπική κρατική) αποφάσισε να το παροπλίσει και να πάει για σκραπ...αλλά το δικαστήριο της Kerala είπε όχι και ότι αξίζει να πέσουν λεφτά για να συντηρηθεί και να συνεχίσει, γιατί το έχουν ανάγκη οι επιβάτες. Περισσότερα, αν και λίγο ασαφή, εδώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Ο παλαίμαχος της Παροναξίας είναι παροπλισμένος στον ντόκο των αφιξοαναχωρήσεων για το αρχιπέλαγος των Laksadweep εδώ και πολλούς μήνες. Η κατάσταση του πλοίου δεν εμπνέει πλέον καμιά αισιοδοξία για το μέλλον του. Η κρατική εταιρεία έχει δρομολογημένα τα νεότευκτα MV Arabian Sea & MV Lakshadweep Sea (ναυπηγήσεως 2010). Η τύχη του Σαντορίνη είναι μάλλον προδιαγεγραμμένη και είναι απλά θέμα χρόνου να γίνει μπετόβεργες (εκτός κι αν πουληθεί σε πειρατές στη Σομαλία). :P

gallery_1918_41_748463.jpggallery_1918_41_742199.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Είμαστε στα 1985, τα money for nothing και like a virgin έχουν λιώσει στα πλατώ,:P ενώ ο δευτεραγωνιστής ρεμετζάρει τελευταίος και καταϊδρωμένος στο γαρμπή της Παροικιάς. Οι μονομάχοι της ακτοπλοΐας είναι πλέον εντός των πυλών ακονίζοντας τα ξίφη τους σε μια από τις πιο κλασικές σκηνές της δεκαετίας του 1980 στο λιμάνι της Πάρου. (για τους aviation fans υπάρχει κι ο Dash

της Tyrolean). :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 3 years later...

Αλλο ενα ομορφο και νοσταλγικο, θα ελεγα,βιντεο που αναρτηθηκε προσφατα με πλανα απο ταξιδι του πλοιου το Γεναρη του 2007 απο το Cochin στα νησια του Ινδικου Ωκεανου.Στο βιντεο το οποιο αποτελειται απο φωτογραφιες βλεπουμε κυριως τη γεφυρα και τα εξωτερικα καταστρωματα,ενω προς το τελος υπαρχει και μια φωτο με το μπαρ του πλοιου.Επιπλεον εχουμε και καποια ομορφα μερη οπως τα νησια Kavaratti,Kadmat και Minicoy .Τρομερο οτι εν ετη 2007 η αποβιβαση γινοταν με βαρκες.Ακομα και αν μιλαμε για Ινδια και νησια στο πουθενα μου φαινονται απιστευτες οι εικονες που μας γυριζουν στην Ελλαδα του 60 και του 70

Μαθαινουμε οτι αναχωρησε για σκραπ στις 3 Μαρτιου 2013

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Μαιος του 1986 και βλεπουμε το πλοιο να μπαινει στον Πειραια

Αρκετα συμπαθητικο στα ματια μου.Εινια σχετικα παραδοξο οτι πουληθηκε σε σχετικα μικρη ηλικια.Αν δεν ειχε παει Ινδια ,θεωρω οτι μπορει και να ειχε επιστρεψει καποια στιγμη

 

Link to comment
Share on other sites

Μοιραζόταν το ίδιο hull με το ομόσαταυλο ΟΙΝΟΥΣΣΑΙ των Καρρά-Ποντικού το οποίο προσωπικά μου άρεσε περισότερο με την διαφορετική υπερδομή που είχε.
Το θυμάμαι γιά καιρό αδυμπλήρωτο στο Αμπελάκι

Edited by Nick the Greek
Quote
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...