Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

μεγαλες καθυστερησεις το σαββατο στην πατρα λογω της απεργιας και του καιρου.

το κεφαλονια με 2 ωρες καθυστερηση, ενω 3ωρη καθυστερηση εχουν olympia και sfXII ενω 1,5 ωρα ειχε το champion. o ικαρος ειχε ξεμεινει εδω και θα φυγει κανονικα ενω το δρομολογιο του σοφοκλη θα γινει αυριο πρωι

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 870
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

του στριμωγματος γινεται αυτο το πσκ στο λιμανι.

η νοτια λεκανη (θεσεις 1-6) εχει αποκλειστει λογω καρναβαλικων εκδηλωσεων και μεσα στη θαλασσα αλλα και στον κεντρικο λιμενοβραχιονα (αυτον με την καφετερια).

οπως καταλαβαινετε πολλες πρυμνιοδετησεις και στριμωξιδι. ευτυχως που ο καιρος ειναι καλος και δεν εχουμε παρατραγουδα

Link to comment
Share on other sites

το αριαδνη απο χτες στην πατρα ξεκινα σημερα. το τσαμπιον σε 48ωρη διανυκτερευση. πολλες συλληψεις κυριως αφγανων που εψαχναν τροπο να ανεβουν στο maria.

Link to comment
Share on other sites

πολυ traffic σημερα το πρωι στην πατρα.

απο τις 10.30 ως τις 11.30 ειχαμε κατα σειρα τις αφιξεις των: ερωτοκριτος, blue horizon, κεφαλονια, superfastXII, superfastVI.

ολυμπιακο μεταλιο αργης μανουβρας στον ερωτοκριτο οπως παντα. περασε τη βορεια 10.30 και ειχε τελειωσει η μανουβρα 10.55 (πρυμνιοδετηση στο 10 ραμπα επ'αγκυρα και με ρυμουλκο).

μαζι με τα διανυκτερευσαντα πασιφαη και ευρωπη δεν υπηρχε καμια κενη θεση και το ολυμπια που εφτασε κατα τις 2 περιμενε μεχρι να φυγει το sfXII στις 14.30

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

το kaliroi ακομη στην πατρα.

αρχισε η ραδα για τα πλοια που διανυκτερευουν πατρα.

αυξηθηκαν τα δρομολογια και τα πλοια κατα συνεπεια και οι διανυκτερευσεις αλαλ οι θεσεις μενουν οι ιδιες:mad:

και ενα ανεκδοτο::confused:

χτες ενα πλοιο της πατρας εφυγε με 40 λεπτα καθυστερηση. γιατην ακριβεια εφυγε στην ωρα του και το γυρισαν πισω μολις ειχε περασει τη μπουκα.

ο λογος; μια μαμα ειχε ξεχασει το βλασταρι της στον ντοκο. το πλοιο εφυγε η μαμα δεν ειχε παρει χαμπαρι και το πιτσιρικι εκλαιγε στους λιμενικους.

ακριβεις λεπτομερειες δε γνωριζω αλλα ετσι μου τα διηγηθηκαν επιβατες που τα ακουσαν απο το πληρωμα

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

οποτε παω λιμανι χωρις μηχανη θα γινουν ολα :D

χτες το απογευμα κατα την εκφορτωση του κεφαλονια (ηταν στο 9) φορτηγο επικαθημενο οπως εβγαινε εκανε αριστερη στροφη για να παει προς πυλη 7 (προς αθηνα) και εφυγε το επικαθημενο απο τον τρακτορα κα εμεινε στον αερα μισο μπαταρισμενο.

εκλεισε ο δρομος μεσα στο λιμανι με αποτελεσμα το κεφαλονια να μην μπορει να φορτωσει (ηταν ολα τα φορτηγα παραλληλα στο 9 και τα απεκλεισε το μπαταρισμενο. ομως ουτε ο ικαρος (στο 4) που ειχε φτασει μιση ωρα πριν το κεφαλονια μπορουσε να ξεφορτωσει για τι δεν μπορουσαν να φυγουν τα φορτηγα του προς αθηνα.

αποτελεσμα: μυλος στη φουστα της βασιλως. ηρθε επιγοντως ειδικο κλαρκ να μετακινησει το επικαθημενο. το κεφαλονια εφαγε κανενα μισαωρο περιπου καθυστερηση. ο ικαρος ηταν τυχερος που ειχε διανυκτερευση

xartis1.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

σχετικά με το ro-ro kalliroi που έγραψες στις 26-03, επισκέπτεται συχνά την Πάτρα, μεταφέροντας συνήθως φιάλες για τις οινοποιίες της Αχαίας απο Ιταλία (κατά σύμπτωση και πέρσι την ίδια χρονική περίοδο. Επιπλέον την ίδια μέρα είχε αφιξη και αναχώρηση το ro-ro sabrina, που εκτελεί τακτική γραμμή.

Link to comment
Share on other sites

το olympic champion τα εριξε κανονικοτατα στο olympia palace πριν την "τουρλιδα" (μικρη γλωσσα γης εξω απο το μεσολογγι).

το champ ερχοταν καθυστερημενο. 12.30 παραλασσε το ΒΑ ακρο της Ιθακης αρα ειχε τουλαχιστον 90λπετα καθυστρερηση.

18.50 εγινε η "προσπεραση" οποτε πρεπει να εφυγε μετα τις 18.00 απο πατρα και ανοιξε για να καλυψει

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ηρεμα περασε η αργια του πασχα. τα δρομολογια γινονταν κανονικα με τις εξης εξαιρεσεις:

α) το superfast XI που δεν εκτελεσε το μεσημεριανο του Μ Σαββατου και εφυγε σημερα (χτες ειχε προγραμματισμενη διανυκτερευση). αληθεια τα αλλα κοκκινα δεν ηθελαν να κανουν πασχα; δε γινοταν να κατσουν ολοι απο ενα βραδυ;

β) το sabrina ηταν στη ραδα της πατρας απο το Μ Σαββατο και μπηκε μεσα χτες βραδυ για να φορτωσει.

γ) το κεφαλονια που δεν ηρθε ανημερα το Πασχα οπως λεμε και στο οικειο topic

δ)πολυ μεγαλη κινηση για κερκυρα στις αναχωρησεις Μ Τεταρτης εως και Μ Παρασκευης και αντιστροφα χτες και σημερα απο κερκυρα για πατρα. Αριαδνη Ικαρος και Πασιφαη με πρωτοκολα Αιγαιου :eek:

Link to comment
Share on other sites

συνεχιστηκε και σημερα η επιστροφη των "κερκυραιων". το πασιφαη εφτασε κατα τις 20.00 γεματο αθηναϊκα ι.χ. απο κερκυρα και γερμανοαυστριακα camper απο βενετια. επαναληψη δηλαδη του εργου που ειδαμε με ικαρο και αριαδνη χτες και προχτες. επηξε το λιμανι και η πυλη 7 (εξοδος προς αθηνα).

ο ερωτοκριτος μεχρι τις 20.30 δεν ειχε αναχωρησει. ηταν με γεματο γκαραζ κατα τα 2/3 και με μια κλιση 5 μοιρες στα δεξια. επιανε μαλιστα τη θεση διανυκτερευσης του πασιφαη το οποιο αναγκαστηκε να ξεφορτωσει πρυμνιοδετημενο στο 10 ραμπα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

πολυ traffic το λιμανι της πατρας σημερα το μεσημερι.

διανυκτερευση του superfast VI, επιστροφη του olympia palace, (μια μερα πριν ξαναρχισει δρομολογια), σημερινη διανυκτερευση του hellenic spirit.

σε αυτα προσθεστε και την παρουσια μοιρας νατοικων ναρκαλιευτικων και βοηθητικων πλοιων (ειχε ασκηση στον πατραικο) τα οποια ναυλοχουσαν (γουαου :D:D ) στην νοτια λιμενολεκανη (θεσεις 1-5)

Link to comment
Share on other sites

αποψε το ικαρος ηρθε στις 08.00 με γεματο γκαραζ απο βενετια. η μπαλα ακουμπουσε θαλασσα. πολλα φορτηγα και αρκετες νταλικες με Ι.Χ.

η νοτια λεκανη γεματη με ναρκαλιευτικα, πετρελαιοφορα και αλλα μικρα συνοδειας, της γνωστης νατοϊκης ασκησης. Eπεστρεφαν σταδιακα μεταξυ 19.30 και 20.30.

εκτος απο τη γαλανολευκη και τη γνωστη σημαια του νατο με το τετρακτινο ασημι αστερι σε μπλε φοντο στο λιμανι της πατρας κυματιζε και η θαλασσοδαρμενη και μπαρουτοκαπνισμενη κοκκινη σημαια με το λευκο αστερι και τη λευκη ημισελινο. hos geldin :mad:

Link to comment
Share on other sites

δυο ωρες καθυστερηση ειχε στην αναχωρηση του χτες το hellenic spirit.

εξακολουθουν να συνωστιζονται νατοικα πλοια στην νοτια λεκανη του λιμανιου με αποτελεσμα να δυσκολευεται ο ελλιμενισμος των ferries

Link to comment
Share on other sites

πολλη κινηση αποψε στο λιμανι.

τρεις διανυκτερευσεις (ol champion, ariadne, sf VI).

το sabrina φορτωνε αδεια βυτια με γερανο.

Εξακολουθει να παραμενει ο νατοϊκος στολικος στο λιμανι, ενω απ'εξω ηταν φουνταρισμενη μια φρεγατα η οποια της προηγουμενες μερες ηταν στον πατραϊκο.

μην ξεχασω το κρητη ΙΙ που ηρθε οπως παντα με καθυστερηση πανω απο μια ωρα. λογικα ηταν η τελευταια του αναζχωρηση αποψε

Link to comment
Share on other sites

σκηνες αλμοδοβαρ αποψε 19.45-20.10 στον κεντρικο λιμενοβραχιονα της πατρας (αγ νικολαου)

το superfast VI στο 4 φορτωνε τις τελευταιες του νταλικες, ενω στο 9 το κεφαλονια μολις ειχε φτασει και ξεφορτωνε με αποτελεσμα οι νταλικες του κοκκινου να μπλεκουν με τις νταλικες και τα λεωφορεια του κεφαλονια καιολα αυτα διανθισμενα απο τους επιβατες του κεφαλονια που εψαχναν τα λεωφορεια και τους πατρινους που εκανα την κλασικη βολτα στο μωλο (παρα πολλοι τωρα που ανοιγει ο καιρος).

ISPS σε πληρη εφαρμογη :D

ολα αυτα ενω ο ικαρος περιμενε απο τις 19.20 να φυγει το VI για να δεσει στο 4 για διανυκτερυση, ενω το 14 γωνια ηταν αδειο. μπραβο πατρα traffic. τελικα εδεσε κατα τις 20.15. το γκαραζ ηταν ικανοποιητικα γεματο, ενω στο πανω γκαραζ ειχε αρκετα campers

Link to comment
Share on other sites

σημερα απο 12.20 μεχρι 13.45 στην κεντρικη λιμενολεκανη γινοταν της Μυκονου.

οχι δεν ηρθε ο γαβαλας, το horizon εφτασε καθυστερημενο για το 11 γωνια. μεχρι να γυρισει και να δεσει ειχε μπλοκαρει το κεφαλονια που περιμενε στο 9 να φυγει.

η κουκλα του ιονιου ειχε ανοιξει την πλωρη και μολις αρχισε το αναποδα του horizon εκανε προοσω, ενω ταυτοχρονα το europa που ηταν στο 7-8 σε stand by αρχισε μεθορμιση για να ριξει καταπελτη στο 9.

ωραια σκηνη καλοκαιριου προσφεραν οι ανδρες του πολεμικου μας ναυτικου. σε δυο βοηθητικα πλοια που ηταν δεμενα το ενα διπλα στο αλλο γινοταν εργασιες καθαριοτητας. οι ναυτες με μανικες ξεπλεναν τα πλοια. το αστειο ηταν οτι ουτε ενας δε φοραγε κανονικα στολη αγγαρειας. αλλος ηταν μονο με τη φορμα και απο τη μεση και πανω free, αλλος με funky μπλουζακι, αλλος με σωρτσακι παραλιας, οι πιο πολλοι με σαγιοναρες ενω που και που ξεφευγε και η μανικα και αντι για μπουλμε ευρισκε κληρουχά

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

δευτερα (20/6) το βραδακι ηταν στην πατρα sfVI (απο διανυκτερευση στο 4) sfV (στο 11) hellenic spirit (στο 7-8) & ariadne palace (στο 14) σε διανυκτερευση και το sabrina στη ραδα

Link to comment
Share on other sites

σημερα λιγο μετα τις 19.00 εδεσε στην πατρα (θεση 13) το BOW MERCUR της odfjell. ειναι τανκερ αλλα τι κατηγοριας δεν ξερω (chemical ή κατι αλλο;). συνηθως πλοια αυτης της εταιρειας φορτωνουν προιοντα απο τα πυρηνελαιουργεια της αχαϊας.

επισης αποψε γυρω στις 20.00 ηταν στο λιμανι: το κεφαλονια στο 4 το πασιφαη εδενε (για διανυκτερευση) στο 7-8 το sfV στο 10 ραμπα περιμενε το πασιφαη για να αρχισει να βιραρει, ο σοφοκλης ηταν στο 11 γωνια (διημερευση) το europa palace για διανυκτερευση στο 14γωνια και ο ικαρος στο 16 γωνια (απο διανυκτερευση)

Link to comment
Share on other sites

σημερα κατα τις 20.15 ξεκινησε διαδικασια αποπλου το BOW MERCUR με τη βοηθεια δυο ρυμουλκων. το hermes του τσαβλιρη στην πρυμη και ενα του ματσα στην πλωρη (δε θυμαμαι ποιο ειναι τωρα στο λιμανι :( ).

πραγματικα ωραια σκηνη και σπανια για την πατρα, να βλεπεις ενα μεσαιου μεγεθους εμπορικο να αποκολλαται απο το ντοκο με ρυμουλκα. ειναι μια διαδικασια που παντα με εντυπωσιαζε, η αργη μανουβρα του ποντοπορου καραβιου.

ξεχασα να σας πω οτι το BOW MERCUR εχει σημαια νορβηγιας και νηολογιο haugesund.

απονερο της αναχωρησης του mercur η αναχωρηση του κεφαλονια (ηταν στο 9) να γινει απο νοτια αντι απο βορεια που γινεται συνηθως.

γενικα ησυχα τα πραγματα αποψε απο βαπορια (το sfV ειχε φυγει στην ωρα του ενω το αριαδνη ειχε καθυστερηση)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

περαν τις συνηθισμενης κινησης χτες βραδυ στο λιμανι της πατρας ειχαμε τα εξης:

αναχωρηση απο νοτια ενος κοκκινου ρορο με S n LINES στο πλαι. δεν προλαβα να δω ονομα γιατι ειχε μολις βγει απο νοτια οταν εφτασα στο λιμανι. θυμιζε ομως εντονα αγιος διονυσιος (το πρωτο της ΑΝΜΕΖ) και "Σκυρων". ξερει κανεις τι ειναι και τι κανει;

επισης εδω και μια εβδομαδα ειναι δεμενο στο 7 το yacht του υποψηφιου αγοραστη της παναχαικης (ενα 30 μετρο fibreglass). o κυριος ειναι λαμπρος επιχειρηματιας εκ Σιδνευ επιπεδου Alexandro Sklavenitis και με κλασικη εμφανιση και παρουσιαστικο 50χρονου ομογενους. το αστειο της υποθεσης ειναι το ονομα του yacht......

OUZO PALACE

:eek::mad:

δεν κανω πλακα!!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...