Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Με βυτια το ξεφορτωνούν?αυτό θα ήθελε εβδομάδες κυριολεκτικά. Μήπως έβγαζε τίποτα sludge γιατί πιο πολύ σαν μπαλασταρισμένο μου δείχνει. 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 870
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

το ερευνητικο edt protea ειναι απο σημερα στο 13 του παλιου λιμανιου. τις προηγουμενες μερες ηταν φουνταρισμενο (?) μεταξυ αραξου οξειων και κεφαλονιας.

λιγο πριν τις 9 αποψε στο νοτιο λιμανι ειχαμε (απο βορα προς νοτο): δραγα με τσαμαδουρες, superfast ΙΙ σε διανυκτερευση, αστεριων ΙΙ να δενει στη δευτερη θεση, προμηθεας zeus palace να βαζει τα τελευταια κομματια, μεγαλη λατρεια:wub: blue star 1 επισης σε διανυκτερευση και eurocargo genova σε ηρεμια.

ο διας εφυγε λιγο πριν τις 21.30 και ο αστεριων στην ωρα του (23.00)

___

ΥΓ το πρωτεακι ειναι περαστικο για στορια και bunkers. δουλευει για τον ΤΑP

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 5/25/2020 at 11:31 PM, proud_ionian said:

το ερευνητικο edt protea ειναι απο σημερα στο 13 του παλιου λιμανιου.

εδω και 3 μερες, στο 15,  ειναι δεμενο το edt hercules, με την πλωρη προς το 14. εντυπωσιαζει με την x bow πλωρη του.

Link to comment
Share on other sites

o λογος που αλλαξε θεση το edt protea, δεν ειναι για να ξεμουδιασει :P 

τις τελευταιες μερες στο παλιο λιμανι... ναυλοχεῖ νατοϊκη μοιρα, στα πλαισια της ασκησης Αριαδνη.

Πολλες σημαιες κυματιζουν. Η Γαλανολευκη, η Ερυθρολευκη:P, η τρικολορ, η παντιερα τρικολορε και μια που δεν ξερω:rolleyes:.

επικεφαλης η ΦΓ ΑΔΡΙΑΣ, δεμενη στο 5 (αγ.νικολαου) με την πλωρη  προς το 4, για να την καμαρωνουν οι επιβατες του Κεφαλονια.^_^

στο 14, δεμενο με τη δεξια μπαντα μπροστα απο τον παλιο τερματικο σταθμο (Deck), το ΠΓΥ Αλιακμων (προσοχη δεν λεγεται Αχεροντας). ειναι απο τα πρωτα που ηρθαν αυτες τις μερες.

απο οτι αναφερει ο τοπικος τυπος, εγινε ασκηση της πυροσβεστικης στα Αδριας και Αλιακμων. btw το Αλιακμων το αναφερουν καποιοι εξυπνοι ως αντιτορπιλικο:blink:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
On 6/18/2020 at 6:50 AM, proud_ionian said:

 το protea ειναι πλεον δεμενο στο 11, με την πλωρη προς τα μεσα

ξανα στο 13 απο προχτες, με την πλωρη προς την πολη, λιγα μετρα απο την πλωρη του oceana, που εδεσε με την πλωρη προς αγιου νικολαου

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Porto Di Patrasso, δυο εβδομαδες πριν (16/8).

Επομενη της Παναγιας και η Κεφαλονια τιμα τη μνημη του Αγιου Γερασιμου,  γι'αυτο λοιπον το Κεφαλονια φτανει σημαιοστολισμενο, για να παραλαβει vip επιβατες:P.

στο παλιο λιμανι, περα απο το turnaround του κεφαλονια, την προσοχη τραβα μονο το oceana queen of the oceans, αλλα και τα τσαβλιρακια ερμης και πρωτεας.

στο νεο λιμανι εχουμε superfast I, florencia, hellenic spirit & alexandria ocasio-cortez, ενω μολις φυγει το spirit στη θεση του μπαινει το olympic champion.

το spirit κυνηγα το κεφαλονια στον πατραϊκο και το προσπερνα στον αραξο, αφου πρωτα εχουν κροσαριστει με το cruise olympia.

 

Link to comment
Share on other sites

Για ενα καφε στην Ελευσινα ξεκινησαμε στη Πατρα φτασαμε😂στο παλιο λιμανι απεκτησαν ενοικο 20200906_155227-01.thumb.jpeg.bdf9e73c8d910051d2343384b95be4ba.jpeg   

παλι που το βλεπω να καθεται εκει  σαν το Ionian Queen!πιο κατω φορτωνε το Κεφαλλονια,αμελητεα ποσοτητα για μας 😂κ συνεχιζουμε για το νεο λιμανι που ειχε ηδη φτασει το Superfast i κ ξεφορτωνε το Corfu!εκεινη την ωρα 14.30 δλδ εφευγε το  Hellenic Spirit  για Ανγκωνα με λιγα φορτηγα κ καποια camper στο πανω γκαραζ στα ανοικτα του σημεια του..μετα εφτασε κατα της 4 κ κατι το Olympic Champion κ κατα της 4.45 το Cruise Olympia με σαφως περισσοτερη κινηση..

Στα του λιμανιου εκλεισε η καφετερια που ηταν μεσα στο κτιριο των εισητηρειων  στο πρωτο οροφο!βεβαια ολοι φοραγαν μασκα στο κτιριο για να κανεις το check in  ενω ειχαμε κ παρολιγο παρανομη εισοδο μεταναστων απο τα καγκελα που τους εδιωξαν μελοι του λιμενικου

Edited by margaritis24
Link to comment
Share on other sites

Το μεσημερι με την αφιξη του Superfast xi ολες οι θεσεις ηταν πιασμενες κ το Asterion ηταν αυτο που βγηκε αροδου κ γυρισε οταν εφυγε το Superfast ii κ πηρε τη θεση του στο λιμανι

Link to comment
Share on other sites

συνηθως ο αστεριωνας διανυκτερευει ή το 14 του παλιου. δενει και ξεφορτωνει εκει και μεθορμει στο νεο λιμανι 4 ωρες πριν την αναχωρηση.

στο 14 ομως εχουμε το queen:P και στο 16 ξεφορτωνει ενα μικρο φορτηγο

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Στο παλιό λιμάνι της Πάτρας έχουν συγκεντρωθεί σχεδόν όλα τα αμφίπλωρα της γραμμής Ρίου Αντίρριου (Αλέξανδρος Μ, Γεώργιος, Γλυκοφιλουσα VIII, Παναγιώτης Δ, Πρωτοπορος XIV, Τελαμων, Χρύσα), για να είναι ασφαλές στο πέρασμα της κακοκαιρίας. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
On 5/11/2020 at 1:54 PM, Nick the Greek said:

ενα διαλειμμα στην ακινησια του στο Κατακολο εκανε το σαββατο (χτες) και περασε ολη τη μερα στη ραδα της πατρας

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Το μοτορσιπάκι αυτό, το έχουμε δεί στην gallerie το παρελθόν, με το προηγούμενό του όνομα Emerald 1 στην Αλεξανδρούπολη. Σήμερα να το δούμε και με το τελευταίο του όνομα, Lady Arzu, στη ράδα των Πατρών πρίν από σχεδόν 2 μήνες. Το ΙΜΟ του είναι 8903052 και πρόκειται για φορτηγάκι των 3,212dwt που έχει χτιστεί το 1991 στο Selby Cochrane(167) με μηχανή ΜΑΝ B&W και όνομα Superiority για λογαριασμό της παλιάς γνωστής εταιρείας σε αυτά τα μεγέθη, της F.T. Everard & Sons. Τα υπόλοιπα προηγούμενά του ονόματα είναι Union Emerald(ως το 2004), Emerald(2008), Emerald 1(2014) ενώ έκτοτε ονομάζεται με το σημερινό του όνομα και φέρει σημαία Παναμά για Τούρκους πλοιοκτήτες.

Link to comment
Share on other sites

Just now, proud_ionian said:

με φοντο τις ανεμογεννητριες.

 

 

On 10/26/2020 at 4:34 PM, proud_ionian said:

οπου και τις εχει ξεφορτωσει στο ντοκο διπλα του.

στη φωτο του κεφ, στο βαθος, φαινονται οι ανεμογεννητριες στον ντοκο (16), να περιμενουν τη μοιρα τους.

Link to comment
Share on other sites

οπως ειδαμε, new kid on the block :P το φιορο χτες και μετρησα τουλαχιστον 5 ενδιαφερομενους^_^

 

εκτος ομως απο αυτο ειχαμε και τον στολο των κατακτητων :P  ιταλοι και δανοι τουρκοι αλωνιζουν στην αδριατικη και το ιονιο την ωρα που οι βασικοι ημετεροι παικτες (ΑΝΕΚ & Attica), ειναι αποπαιδια των τραπεζων.

γεματα φορτια ερχονται και φευγουν και τα cruise και τα eurocargo και τα erdogan:P seaways, την ωρα δε που ξεφορτωνουν, γεμιζει το λιμανι και η εξοδος προς περιμετρικη απο φορτηγα. (εχω τυχει 3 φορες τις τελευταιες μερες σε παρομοια φαση).

χτες το μεσημερι ειχαμε assos seaways που εφυγε με τη βοηθεια του πρωτεα και eurocargo genova.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

να δουμε λιγο τι γινοταν σημερα το μεσημερι.

περα απο το νεο ionian:P queen of the oceans και το λυδία:D, ειχαμε: dardanelles seaways & eurocargo genova να φορτωνουν στο νοτιο λιμανι. αφιξη demec superfast I, που ηρθε απο τη βορεια μπουκα γυρισε εκει και με αναποδα πηγε στη θεση του, αφιξη superfast XI, αλλα και μεθορμιση απο το παλιο στο νεο λιμανι του πρωτεα και της πιλοτινας, για την αναχωρηση του dardanelles.

στο παλιο λιμανι, αφιξη του αντρικου, ο οποιος εφαγε καλα απο καιρο στη μασκα, εφαγε και μια προσπεραση απο το ΧΙ στον Πατραϊκο και ηρθε απο νοτια για 13 κεφαλι.

απο τη μερα που επεστρεψε δεν το εχω δει αγιου νικολαου. κινειται μεταξυ 10 ραμπα και 13. θα φοβαται το συνωστισμο στην αγιου νικολαου:rolleyes:

 

Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, sarantatrio said:

Ο Ρουφ το δείχνει να δένει στο 16 του παλιού,γνωρίζουμε γιατί;

 

8 hours ago, Nikos_Chania said:

Δεν έχει δρομολόγιο τις Πέμπτες

πρυμη πρυμη με το queen of the oceans, καταφωτο το XI, ερημοσκοτεινο το αλλο.

στο νοτιο λιμανι δεν υπηρχαν θεσεις για  διανυκτερευση, καθιως ολες οι σημερινες αναχωρησεις εγιναν μεσανυχτα, λογω της απεργιας.

sfII, florencia, asterion II και cruise europa ηρθαν κανονικα και εφυγαν μεσανυχτα, με τη ληξη της απεργιας.

το eurocargo το genova παρεμεινε για την ωρα

ΥΓ: η ουρα των φορτηγων εφτανε ως την πλαστιγγα, ενω ειχαν ανοιξει ολες οι πυλες σε καθε θεση, για να ξεφρακαρει η ουρα (που δεν ξεφρακαρε ιδιαιτερα)

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...