Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

πραγματα και θαματα σημερα. επανοδος horizonαρας, τελευταια αφιξη bs1, αφιξη sfVI, αφιξη ελλη τ, αφιξη & αναχωρηση κεφαλονια,

αλλα να δουμε τρια διαφορετικα στιγμιοτυπα

τον ερμη να περιμενει το ελλη τ

gallery_1817_12_715462.jpg

το aegean XII δεμενο να περιμενει την επομενη πετρελευση

gallery_1817_22_186561.jpg

και το superfast VI να διασταυρωνεται με το horizon, σε ενα deja vu

gallery_1817_36_267481.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 870
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Χρόνια πολλά πριν, το μακρυνό 1985 σε μια από τις πρώτες μου επισκέψεις στην Πάτρα, τρία πλοία στο λιμάνι, δυστυχώς με την αντίστροφη σειρά απότι θα ήθελα.

Atlas III, Ελ Γκρέκο και Μεντιτερράνεαν Ση. Άλλες εποχές, άλλα πλοία:

gallery_2126_36_190269.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

πασχαλινη ξεκουραση στο λιμανι.

ionian queen στο 7-8 με τη δεξια φουνταρισμενη, blue horizon στο 11 με τη δεξια φουνταρισμενη και την καδενα να αγανταρει μπροστα απο το κεφαλι του μωλου, superfast XI στο 16 και τo ro-ro ναυπλιο στο 18.

η championαρα το μεσημερι ηταν δεμενη στις αγκυρες στο 10 ραμπα

Link to comment
Share on other sites

στα παραπανω, σημερα το απογευμα ειχαν προστεθει: superfast II στο 5 (για ξεκουραση), superfast VI στο 4 (ομοιως για ξεκουραση), ελλη τ στο 3, κολλημενο στον ντοκο και με τις δυο αγκυρες φουνταρισμενες

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

λογω απεργιας, το sfVI ειναι απο την τεταρτη στο 4 και θα αναχωρησει σημερα παρασκευη και 13. πεμπτη βραδυ στις 23.30 και ενω απ'εκω περναγε το hellenic sailor, ηταν το sfVI στο4 με κλειστους τους καταπελτες οχηματων, ionian queen στο 7-8, με τη δεξια φουνταρισμενη, σοφοκλης στο 11, λευκα ορη στις αγκυρες στο 13, περιμενοντας να φυγει το παλαι για να παει στη γωνια, olympia palace στο 14 φορτωνε για να φυγει και cruise olympia στο 16.

λογω απεργιας το ελλη τ εμεινε στο 5 και εφυγε τελικα πεμπτη αντι τεταρτ.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

στην ancona ειδαμε οτι οι καβοδετες πανε με ταχυπλοο να παρουν τους καβους.

στην πατρα οταν ενα πλοιο περισσευει απο τον ντοκο, παει ρυμουλκο και παιρνει τους καβους. (με τη λογικη οτι αφου ετσι και αλλιως το πληρωνουμε το ρυμουλκο, ας κανει και κατι;) )

Link to comment
Share on other sites

αυτην την εοβδομαδα στο μωλο εχει εκθεση παραδοσιακων τεχνων και επαγγελματων (λουστροι παπουτσιων, καλαθοπλεχτες κλπ) που διοργανωνεται απο κοινου απο τον ΟΛΠΑ, τον Δημο και τον αντιστοιχο συλλογο (παλαιοπωλων - λαϊκων τεχνων). ετσι εξηγουνται και κατι περιπτερα που στηνονταν τις προηγουμενες μερες.

ολπα και δημος σε δηλωσεις το διαφημισαν σαν κοινη πρωτοβουλια για να δειξουν οτι το κλιμα μεταξυ τους δεν ειναι πολεμικο. απο ολα αυτα τα σαλια το μονο θετικο ειναι οτι συντομα θα ξαναυπαρξει συνδεση του μωλου (αγ. νικολαου) με τον κυματοθραυστη.

για σειρα 10ετιων (απο τα προπολεμικα χρονια μεχρι τις αρχες των 90s) τους καλοκαιρινους μηνες υπηρχαν βαρκες που πηγαινοερχονταν στον κυματοθραυστη. πηγαινε πολυς κοσμος για βολτα, για ψαρεμα, αλλα (πιο παλια) και για μπανιο στην εξω πλευρα.

αν η βαρκα ξεκινησει πριν το νεο λιμανι, ειναι ευκαιρια για shipspotting.:)

λιγο off topic, στα μεσα των 80s οταν ανακαινισθηκε το εκκλησακι, πολλοι ηταν εκεινοι που ζητουσαν να διαμορφωθει το κτισμα στο νοτιο ακρο του κυματοθραυστη, για να γινει καφετερια.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

αναχωρηση europa palace στην ωρα του, με το ανω γκαραζ να πλημμυριζει απο campers και οι καμπεραδες να στριμωχνονται στα ανοιγματα για να απολαυσουν τη θεα της νυχτερινης πατρας. πολυς κοσμος στο μπαρ της πισινας και στο δεξιο καταστρωμα κατω απο τσι βαρκες

το πλοιο εφυγε γρηγορα συρταρωτο απο το 14.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

το νεο λιμανι σε λειτουργια και και στο παλιο ερημια. στις 20.10 αποψε το μονο πλοιο που ηταν στο λιμανι ηταν το Επτανησος (no comments :rolleyes:)

το ολυμπια palace εφτασε το πρωι στο νεο λιμανι ξεφορτωσε και το βραδυ ξαναπηγε για να φορτωσει. το sfVI που διανυκτερευσε χτες στο παλιο, πηγε το πρωι στο νεο για να φορτωσει. απο οτι καταλαβα (απο δηλωσεις επισημων και απο σχολια στα videos που κυκλοφορουν) ολα τα πλοια θα ξεφορτωνουν στο νεο, απλα οσα εχουν διανυκτερευση ή ημερευση θα ερχονται στο παλιο.

στο video που ακολουθει βλεπουμε αφιξη ελλη τ & sfXI, δεμενο το sfVI και το sfII, τιμητικες πλακετες στον πλοιαρχο (ο αγγελος αντωνατος του ελλη ειναι) κλπ.

εννοειται οτι παρισταται ολη η τοπικη νομενκλατουρα της πασοκαρας. προεδρος και διευθυνων συμβουλος του ΟΛΠΑ και ο περιφεριαρχης Δυτικης Ελλαδας

και εδω οι δηλωσεις του Περιφεριαρχη Κατσιφαρα για τα συνοδευτικα εργα. Ο κ.Κατσιφαρας ειναι γνωστης των ναυτιλιακων θεματων εις βαθος, καθοτι τυγχανει μικρανηψιος του ΥΕΝ του Αντρεα Γιωργου Κατσιφαρα.:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

το παλι λιμανι (οπως φανταζεστε) ειναι ερημο και γενικως... αναπολει τις παλιες δοξες. μονο επιβατικη κινηση υπαρχει μονο στις αναχωρησεις του επτανησος για κεφαλονια και ιθακη. απο εμπορικη τα γνωστα: bunkerαδικα, αγιος γεωργιος, ρωσσικα για τους μυλους κεπενου και κανα product tanker στη χαση και τη φεξη.

ferries της ιταλιας μονο σε διανυκτερευσεις, οπως πχ αποψε το sfVI ή τις πεμπτες το queen, ή σε ημερευσεις πλοιων της βενετιας, πχ τις δευτερες το ολυμπια,τις τεταρτες το ευρωπη.

ο μωλος της αγιου νικολαου απο την αλλη, σφυζει απο κοσμο, μιας και με την απαναλειτουργια της καφετεριας, αλλα και τη "μετακινηση" των ασιατων και αφρικανων συμπολιτων B) μας προς νοτο, ο μωλος ξαναγινε σημειο περιπατου.

το νεο λιμανι ειναι ενα μικρο χωριο. ωρες αφιξεων ή αναχωρησεων γινεται χαμος και στον επιβατηγο σταθμο, στα parking αλλα και στο αναψυκτηριο. θυμιζει λιγο νεο ηγουμενιτσας η φαση, με τη διαφορα οτι εδω δεν υπαρχει ακομη αμεση προσβαση στην εθνικη οδο, αλλα απο την αλλη εδω τα πλοια πλαγιοδετουν.

ειναι παντως ευκολο (σιγουρα πολυ ευκολοτερο απο το παλιο) για τους πλοιαρχους. μπαινεις απο νοτο, δενεις σχεδον συρταρωτα και οταν ειναι να φυγεις, ανοιγεις απο τον ντοκο κανεις προσω και φευγει απο βορεια. προφανως με καιρο δεν θα ειναι τοσο απλα, σιγουρα θα ειναι καλυτερα απο το να εχεις να δεσεις με βορια στο 11 ή το 16.

δυο χτεσινες αφιξεις, superfast XI & superfastI. περισσοτερες φωτο στα albums τους

κατι τελευταιο, στον κυματοθραυστη του νεου λιμανιου ειναι δεμενο (απο την εποχη που φτιαχνονταν το λιμανι) το ρυμουλκο αχιλλεας και μια βυθοκορος.

gallery_1817_146_495964.jpg

gallery_1817_146_91240.jpg

gallery_1817_399_103225.jpg

Link to comment
Share on other sites

τριτη και 13, γεγονος της ημερας (για να μην πω της σαιζον), ηταν η παρουσια του marina της oceania, στο παλιο λιμανι. stand by στην αναχωρηση του το Αμαζων και η πιλοτινα.

ειχαμε ομως και αλλες παρουσιες. το superfast XI, δεμενο απο δευτερα βραδυ στο 4. λογω της παρουσιας του παπα στην ancona και της αλλαγης δρομολογιων, εμεινε ανεκτελεστο το απογευματινο της δευτερας (της κοινοπραξιας). στο 10 ηταν αυτες της μερες το, με σημαια antigua & barbuda, lady mary.

στο νεο λιμανι την ωρα της αναχωρησης του marina, φορτωνε το cruise olympia.

οι μεταναστες εχουν μετακινηθει προς νοτον, απεναντι απο το νεο λιμανι. οι περισσοτεροι εχουν βρει καταφυγιο στα ερημα παλια εργοστασια λαδοπουλου και πειραϊκης πατραϊκης (ιδιοκτησιας ΔΗΜΟΥ και ΟΛΠΑ B)). αρκετοι μενουν τριγυρω απο το φαρο,οπου απλωνουν και τη μπουγαδα τους.

εκτος βεβαια απο πλοια, στο λιμανι τριγυρνανε και ψαραδες και οπου εχει ψαραδες, εχει και γατες που τρωνε τα απομειναρια απο τα δολωματα. 7 γατες λοιπον στο μπαστουνακι διπλα απο το φαρο, οπου ψαρευει πολυς κοσμος.

post-1817-0-15933700-1316039393_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

αποψε ειχε πραμα το παλιο λιμανι. ionian queen διανυκτερευση στο 11 και superfast VI διανυκτερευση στο 14. εικονες απο τα παλια ;). το lady mary στο 10 ειχε ξεφορτωσει σχεδον. λογικα αυριο θα την κανει.

οπως παντα το τελευταιο διμηνο <_< , λιγο πριν τις 20.00 ηρθε το επτανησος και εδεσε στο 4. εφερε αρκετο πραμα, ξεφορτωσε γρηγορα και 20.10 ηδη φορτωνε και εφυγε στην ωρα του.

πολυς κοσμος (οπως καθε βραδυ φετος) στην καφετερια στο μωλο.

gallery_1817_69_55698.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

την τριτη (18/10) θα γνωριζει δοξες το παλιο λιμανι. λογω τις απεργιας και κρινοντας απο τις ανακοινωσεις των εταιρειων, εκτος απο σοφοκλη και sfVI & I oλα τα υπολοιπα θα ειναι πατρα. 9 βαπορια δηλαδη (spirit, sfXI, cruise olympia/europa, europa palace, ορη, sfII, queen & ελλη). οποτε τουλαχιστον 5 βαπορια θα ερθουν στο παλιο

Link to comment
Share on other sites

11 πλοια ειναι στην πατρα σημερα, 7 στο παλιο και 4 στο νεο. στο νεο κατα σειρα superfast I, superfast II, cruise olympia, superfast VI.

στο παλιο olympia palace στο 4, σοφοκλης στο 5, ionian queen στο 7-8 (με φουνταρισμενη τη δεξια), λευκα ορη στο 11 (φουνταρισμενη η αριστερη), hellenic spirit στο 14, superfast XI πλαγιοδετημενο στο 13 με την πλωρη στον κυματοθραυστη και cruise europa στο 16.

τελευταια ηρθαν ο σοφοκλης χτες βραδυ και το ΧΙ σημερα. ξεφορτωσαν στη ραμπα του 13 και μετα μεθορμισαν στις τωρινες θεσεις

απο τα πλοια που πιανουν πατρα αυτη την περιοδο λειπουν το επτανησος (στη σαμη) και το elli t (μαλλον brindisi).

ΥΓ:οι περισσοτεροι καταπελτες ειναι κλειστοι (οχι σε ολα), ενω στο olympia palace στα ανοιγματα πρυμα (στο ρεμετζο) εχουν βαλει ξυλινες παλετες, για το φοβο των ιουδαιων.

Edited by proud_ionian
λινκ παλετες
Link to comment
Share on other sites

εθνικη γιορτη και ευκαιρια για αναζητηση νεων σημειων για shipspotting ;)

οπως ελεγε και ο χατζης,

:).

το europa palace στο 14 του παλιου λιμανιου απο το πρωι, λευκα ορη, ionian queen και cruise europa στο νοτιο λιμανι, το superfastI να φτανει στο παλιο λιμανι για να ξεφορτωσει και το επτανησος να φευγει για τα νησια.

περισσοτερες φωτο εντος

gallery_1817_454_523210.jpg

Link to comment
Share on other sites

σαββατιατικο δελτιο παλιου λιμανιου :) .

το ionian queen σε τριημερη ξεκουραση στο 11, το επτανησος κοιμαται τον υπνο του δικαιου :D, το aegean tiffany στο 1, ο αη-γιωργης στη θεση του (εδεσε παρασκευη βραδυ με μια ωραιοτατη μανουβρα με τη δεξια αγκυρα), στη ραδα ειναι ακομη το miss mariarosaria, στο 13 νατοϊκα πλοια (5 ναρκοθετιδες, δυο ισπανικες, δυο τουρκικες και μια γερμανικη. τη μοιρα συμπληρωνουν η ΦΓ Αδριας και η ΝΘΗ Ευνικη) και στο 17 το τουρκικο ana-n (πολλη τουρκιά ρε παιδι μου B))

πρωταγωνιστης ξανα το κεφαλονια :lol:.

το μαγαζι εχει δωρακι και δελτιο 90s σημερα.

gallery_1817_23_146250.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

δελτιο παλαιου λιμενος B) 22.11.11

η γνωστη ησυχια των τελευταιων μηνων χτες βραδυ στο παλιο λιμανι.

aegeanIII στο 3, κεφαλονια στο 4 να φορτωνει για το βραδυνο δρομολογιο, το επτανησος σε χειμερια ναρκη στο 7-8, ο Τιγρις στο 10 ξεφορτωνε ζωικα ελαια και στο 14, εικονα απο τα παλια, το κρητη Ι σε διημερη αναπαυση, με κλειστο τον εναν καταπελτη και φουνταρισμενες και τις δυο.

με εξαιρεση τη φορτωση του κεφαλονια και την εκφορτωση του τουρκικου σε ολο το υπολοιπο λιμανι επικρατουσε νεκρικη ησυχια. ουτε ερασιτεχνες ψαραδες δεν ειχε.

gallery_1817_96_5736.jpg

Link to comment
Share on other sites

24.11.11 South Docklands :)

αποψε μετα τις 20.00 το κρητη Ι μεθορμισε απο το 14 του παλιου λιμανιου στη θεση Γ του νοτιου λιμανιου για να φορτωσει για το αποψινο δρομολογιο. στη Δ επαιρνε πετρελαια απο το aegean tiffany το cruise europa, το οποιο εχει διανυκτερευση αποψε. διανυκτερευση, αλλα στο 11 στο παλιο λιμανι, εχει και το ionian queen. τα υπολοιπα τα ξερετε :P το επτανησος στο 7-8 και το κεφαλονια εφυγε στην ωρα του απο το 4 για το δρομολογιο του.

gallery_1817_36_271543.jpg

Link to comment
Share on other sites

27-11-11

Σημερα το απογευμα, στο νοτιο λιμανι, το superfast VI εφυγε 17.30, με μιση ωρα καθυστερηση και αμεσως μετα μπηκε το cruise europa που το περιμενε και εδεσε Γ. πιο μπροστα στη Β φορτωνε το superfast I.

Στο βορειο λιμανι, το επτανησος σβηστο και στο 16 το alpine emma, δεμενο με την πλωρη προς τα μεσα, ξεφορτωνε σε βυτιοφορα.

gallery_1817_454_441155.jpg

Link to comment
Share on other sites

κρασι δεν ειναι. οταν εχει βαπορι που φερνει κρασι ή μουστο μυριζει ολο το λιμανι (που λεει ο λογος). μαλλον πρωτη υλη για μια εταιρεια στη ΒΙΠΕ που επεξεργαζεται φυτικα και ζωικα ελαια.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...