Jump to content
Shipfriends

Δρομολόγια για Σκύρο


Recommended Posts

απ' οτι ξερω δυο δρομολογια την μερα, νομιζω 08.00 και 17.00, κανει ενα καραβι σκυριανης εταιρειας, το συνονοματο σου ΑΧΧΙΛΕΑΣ!!!!τις αργιες ομως δεν κανει δρομολογια

Link to comment
Share on other sites

Το δρομολόγιο είναι ένα με αναχώρηση από Σκύρο το πρωί και από Κύμη το απόγευμα. Δύο δρομολόγια υπάρχεουν νομίζω μόνο τη τουριστική περίοδο και αυτά μόνο τα Σαββατοκύριακα. Εχω την εντύπωση οτι κυριακές γίνονται δρομολόγια...

Το Αχιλλέας ηρθε σχετικά πρόσφατα οπότε οι ιδιοκτήτες του δεν προβλέπεται να το αντικαταστήσουν και η κίνηση δεν δικαιολογεί κάποιο άλλο δεύτερο. Οπότε για κάποια χρόνια δεν προβλέπεται να θαυμάσουμε κανένα άλλο νέο πλοίο στη γραμμή

Link to comment
Share on other sites

Δρομολόγια για Σκύρο με τον ''ΑΧΙΛΛΕΑ'' έχει καθημερινά. Ένα το χειμώνα και δύο εως τρια το καλοκαίρι.Ο προβληματισμός μου ( το έχω γράψει σε άλλο θεμα) είναι, οτι είναι το μοναδικό νησί στο Αιγαίο που δεν έχει διασύνδεση με άλλα νησιά.Είναι πλήρως αποκομμένη και απαράδεκτο εν έτει 2007...!!!:eek:

Link to comment
Share on other sites

εχεις δικαιο αχιλλεα

επειδη εχω ιστοσελιδα για το νησι της Σκοπελου, καθε χρονο ειναι δεκαδες τα μηνυματα απο επισκεπτες τοσο της Σκυρου οσο και των νησιων μας Σκιαθο Σκοπελο Αλοννησο που επιθυμουν να μεταβουν απο και προς.

το να τους λεω οτι πρεπει να πατε απο αγιο κωνσταντινο χαλκιδα κυμη, η να περιμενουν αν θα μπει καποιο δρομολογιο για κυμη ειναι πραγματικα τραγικο

την στιγμη που με ιπταμενο δελφινι ειμαστε το πολυ 55 λεπτα αποσταση.

αν μαλλιστα με ενα σωστο σχεδιασμο η σκοπελος και η αλοννησος εκτος απο το αεροδρομιο της Σκιαθου αξιοποιουσαν το αεροδρομιο καιτης σκυρου αλλα και απο την αλλη το να μπορει το νησι σας καθως ειναι γνωστο οτι πολλοι ξενοι "μοιραζουν τις διακοπες τους" απο 2 έως 3 νησια θα ειχε πολυ περισσοτερο κοσμο προερχομενο και απο τα νησια μας.

Link to comment
Share on other sites

Στην αεροπορική διασυνδεση εχεις απολυτο δικιο ''wysiwid''. Αυτό το καιρο μενω και εργαζομαι στη Κω. Τοσο η Λερος, οσο η Καλυμνος και η Αστυπαλαια εχουν αεροδρομια.Υπάρχουν τοπικά δρομολόγια για αμεση επικοινωνια μεταξύ τους καθώς και δρομολογια για Αθήνα.Όσον αφορά το ακτοπλοικο είναι σίγουρο οτι υπάρχει προβλημα και σε αυτα τα νησια, αν σκεφτεις οτι Πειραιάς - Κω με ανταπόκριση Πάτμο-Λέρο , το καλοκαιρι, φτανει και τις 14 ώρες.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Αυτό που με εκνευρίζει στα δρομολόγια για Σκύρο είναι το καινούργιο πλοίο Αχιλέας που δεν ξέρω γιατί αλλά κάθε φορά που το βλέπω μου τη δίνει στα νεύρα.Θα προτιμούσα το καίκι και παλιό Ανεμόεσα[ένα πλοίο πριν το Λυκομήδης]παρά το Αχιλέας.

Ένας άλλος λογος είναι ότι για να πάω Σκύρο πρέπει να τραβήξω 2,5 και παραπάνω ώρες μέσα στο αυτοκίνητο για να πάω πρώτα στην [ωραία δε λέω] Κύμη.Μελοντικά θα ήταν καλή λύση να βάλουν πλοίο που να φεύγει από Πειραιά ή έστω από Ραφήνα και έτσι όπως θέλει και ο φίλος Αχιλέας να διασυνδέεται και με άλλα νησιά.Προτιμώ να έμαι 6 ώρες σε πλοίο παρά σε αυτοκίνητο

Link to comment
Share on other sites

μια φορα κι εναν καιρο...εδω και πολλααα χρόνια δε γίνονταν και δρομολογια απο βόλο?κατι τετοιο θυμάμαι, μπορει βεβαια και να κανω λαθος, ομως νομιζω οτι ισχύει....

αν ξαναφευγε πλοιο απ' το βολο, θα βολευε πολυ οσους ερχονται απο Β. ελλαδα αφου δεν θα χρειαζεται να κατεβουν ευβοια.

κριμα ειναι παντως να μην υπάρχει ευκολη προσβαση, και ειναι πανεμορφο νησι

Link to comment
Share on other sites

Θυμάμαι επί Νομικού όταν το ΣΚΥΡΟΣ ξεκινούσε από Βόλο και μέσω των Σποράδων πήγαινε Σκύρο και Κύμη. Μετά σιγά σιγά άρχισε να μειώνεται το ενδιαφέρον για την γραμμή και εδώ και πολαααααα, όπως είπες, χρόνια η γραμμή εγκαταλείφθηκε.

Link to comment
Share on other sites

Έχω την εντύπωση ότι κάποια χρόνια πριν υπήρχε βαπόρι από Ραφήνα με ανταπόκριση Σκύρο(ΕΛΛΑΣ EXPRESS) η οποία γραμμή εγκαταλείφθηκε καθώς και το θρυλικό ΜΙΛΕΝΑ από Θεσσ/νικη για Ηράκλειο....Τελικά αυτό το νησί είναι καταραμένο!!!

Ας μη μιλάμε για τον Νομικό καλύτερα γιατί η υπόθεση θα βρωμίσει.Το εγχείρημα δημιουργίας της Ναυτικης Εταιρίας απο τους κατοίκους της Σκύρου ξεκίνησε(όπως και σε πολλά άλλα νησιά) από την εκμετάλλευση! Και ως εκ θαύματος...μόλις αγοράστηκε το ΑΝΕΜΟΕΣΣΑ από τη ΣΝΕ ο Κος Νομικός έριξε δίπλα του και το ΣΚΥΡΟΣ για να κάνει σχεδόν καθημερινά δρομολόγια για Σκύρο.Αν και είμαι κατά των εταιριών Λαικης Βάσης λόγω του ότι είναι προβληματικές και ζημιογόνες, εντούτοις είναι η μοναδική λύση για καθημερινή επικοινωνία των νησιών με την ενδοχώρα.Συμφωνώ απόλυτα οτι είναι σπαστικό να ταξιδεύεις 2,5 ώρες με αυτοκίνητο για να ταξιδέψεις αλλες 2 ώρες με καραβι.Θεωρώ λοιπόν, σύμφωνα με τη παρούσα κατάσταση, η καλύτερη λύση είναι, η εκ νέου άυξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας για αγορά μεγαλύτερου πλοίου(Α Κατηγορίας) που να έχει τελικό προορισμό τον Πειραιά, το Λαύριο ή αλλο μεγάλο λιμανι.Ούτως ή άλλως η Κύμη δεν βοήθησε και ιδιαιτερα τη Σκύρο.Ισα Ισα που έγινε ακριβώς το αντίθετο.

Link to comment
Share on other sites

αν ξαναφευγε πλοιο απ' το βολο, θα βολευε πολυ οσους ερχονται απο Β. ελλαδα αφου δεν θα χρειαζεται να κατεβουν ευβοια.

Περισσότεροι Σκυριανοί υπάρχουν στην νότια ελλάδα π.χ. Αθήνα από βόρεια Ελλάδα.Δεν θα ωφελούσε καθόλου αυτή η κίνηση.Τί Εύβοια τί Βόλος?.

Ίσα ίσα.Χειρότερα είναι.Και από τη βόρεια Ελλάδα μακριά είναι ο Βόλος.[Βόρεια ελλάδα εννοώ κυρίως τη Θεσσαλονίκη.]Και ακόμη πιο μακριά από την Αθήνα.

η εκ νέου άυξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας για αγορά μεγαλύτερου πλοίου(Α Κατηγορίας) που να έχει τελικό προορισμό τον Πειραιά, το Λαύριο ή αλλο μεγάλο λιμανι.

Δε νομίζω ότι το πρόβλημα είναι το Μέγεθος του πλοίου.Ακόμα και το Αχιλέας μπορεί να εκτελέσει το δρομολόγιο Πειραιά Σκύρου ή Λαυρίου Σκύρου ή τελος πάντων άλλου μεγάλου λιμανιού.

Link to comment
Share on other sites

καλα ρε παιδια, ας ειμαστε ρεαλιστες. στο σημειο που ειναι η σκυρος μονο απο Κυμη αντε και Βολο μπορει να εχει συγκοινωνια. ποσο μεταφορικο εργο εχει που να δικαιολογει πλοιο απο πειραια ή λαυριο κατ'αποκλειστικοτητα; αντε να βαλουν και καμια προσεγγιση του Σαοβαπορου που θα πηγαινει Λημνο. Τωρα για τον Αχιλλεα να διασχιζει το μισο Β.Αιγαιο, ειδικα χειμωνα, ενταξει, με λιγες δραμαμινες μπορει:D .

Link to comment
Share on other sites

Ότι η Σκύρος είναι σε ένα σημείο απομακρυσμένο δε σημαίνει ότι πρέπει θα μείνει εξαρτημένη από τη Κύμη.

Κι άλλα νησιά χωρίς μεταφορικό έργο πολύ πιο μικρά και πιο λίγο τουριστικά αξυπηρετούνται από τον Πειραιά.

Ο Αχιλέας ίσως να μην είναι καλός για αυτή τη διαδρομή αλλα η ΣΝΕ μόλις τον πήρε.Δεν μπορεί να τον πουλήσει και να πάρει μεγαλύτερο.Θα ήταν γελοίο.Άρα αν αποφασίσει μία στο εκατομμύριο η ΣΝΕ να ασχοληθεί με αυτό το δρομολόγιο το Αχιλέας θα βάλει.

Πάντως έχεις δίκιο σε αυτό

Ρεαλιστική ιδέα να μπει αυτη τη περίοδο δρομολόγιο για Πειραιά δεν είναι έτσι και αλιώς γιατί η ΣΝΕ δεν ενδιαφέρεται για ένα τέτοιο δρομολόγιο και δεν μπορώ να σκεφτώ εταιρεία που να ενδιαφέρεται σοβαρά να εξυπηρετήσει τη Σκύρο.Αλλά είναι εκνευρηστική η προοπτική της ΣΝΕ που από ότι φαίνεται

έχει βολευτεί με την Κύμη και θα μείνει για πολύ καιρό εκεί.

Μελλοντικά πάντως πρέπει να γίνει και αυτό.Και για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω και γιατί θα συνδέεται με τη πρωτεύουσα

Link to comment
Share on other sites

Να τον βαλει απο Πειραια η Λαυριο και να καιει 4 φορες τα πετρελαια που καιει τωρα χωρις απαραιτητα αυξηση του μεταφορικου εργου και δυσαναλογη αυξηση του εισιτηριου? Συν του οτι μαλλον αλλαζει κατηγορια πλοων με τα συνεπακολουθα εξοδα?

Link to comment
Share on other sites

Éνα δρομολόγιο που θα μπορούσε να σταθεί και να βοηθησει και τους Σκυριανούς και την Εύβοια θα ηταν Θεσ/νικη-Σποράδες-Σκύρος-Κύμη. Σαν αυτό που έκανε απο τα Μουδανιά το ΣΑΟΣ πριν 1-2 χρόνια αλλά χωρίς να πιάνει Σκύρο.

Το να πάει άλλο καράβι απο Λαύριο -ειδικά της Σαος- θα το πολεμουσε και η ΣΝΕ.

Link to comment
Share on other sites

''proud ionian'', επειδή είμαστε ρεαλιστές, θα σου αναφέρω (πιθανόν να το ξέρεις) οτι μεχρι πριν εναμισι χρονο, το ΣΑΟΣ ΙΙ εκτός από το δρομολόγιο ΚΥΜΗ-ΛΗΜΝΟ-ΜΟΥΔΑΝΙΑ εκανε και το δρομολόγιο ΛΑΥΡΙΟ-ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ-ΛΗΜΝΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ (ή ΚΑΒΑΛΑ, δεν θυμάμαι)!Τόσο δύσκολο ήταν να περάσει και από Σκύρο;Έγω δεν είπα να δρομολογήσουν καράβια κατα αποκλειστικοτητα.Δύσκολο είναι το δρομολόγιο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΣΚΙΑΘΟΣ-ΣΚΥΡΟΣ-... και νοτια μέχρι ΗΡΑΚΛΕΙΟ;Δύσκολο είναι το ΛΑΥΡΙΟ-ΣΚΥΡΟΣ-ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ-ΛΗΜΝΟΣ-ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ;Και πραγματικά ακούγεται κουλό γιατί το νησάκι βρίσκεται στο κέντρο του Αιγαίου.

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα είναι ότι εκτός από τη ΣΝΕ καμία ναυτιλιακή εταιρεία δεν ενδιαφέρεται.Εγώ είμαι από τη Σκύρο και το νησί τουριστικά δεν είναι πολύ στα καλά του.Μόνο φέτος κάτι γίνεται,αλλά σε γενικές γραμμές δεν είναι τουριστικό.Άμα ανεβεί τουριστικά όλο και κάποιος θα ενδιαφερθεί να το βάλει από Πειραιά ή από Λαύριο.

Άμα κάνει Αχιλέα αυτό που λες να κατέβει από αλεξανδρούπολη να περάσει από κάποια νησιά,ανάμεσα σε αυτά και η Σκύρος και να κατέβει μέχρι Ηράκλειο

είναι σίγουρα καλύτερα για τη Σκύρο αλλά οι άνθρωποι από Αθήνα και από Θεσσαλονίκη ειδικά από Αθήνα δε θα εξυπηρετούνται.Από Κύμη τουλάχιστον εξυπηρετήτε,όχι πολύ καλά, η Αθήνα.

Λαχείο για τη Σκύρο θα ήταν να ενδιαφερόταν μια εταιρεία να βάλει γραμμή από κάποιο κεντρικό δημείο κοντά σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη.

Αλλά είναι δύσκολο.

Link to comment
Share on other sites

Όταν πας Σκύρο και το Σεπτέμβρη τα ενοικιαζόμενα και τα ξενοδοχεία έχουν σχεδόν κλείει, βλέπεις οτι δεν υπάρχει κίνηση. Γενικώς η Σκύρος δεν είναι τουριστικό νησι και γι αυτό είναι ακόμα αυθεντικό...

Με ποια λογική ψάχνεις να βρεις ανθρωπο να βαλει πλοιο από οπουδήποτε αλλού. Ως εθνικο ευεργέτη.

Πάλι καλά που έχετε φτιάξει την εταιρία σας και έχετε ένα πολύ καλό πλοίο να σας εξυπηρετεί.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Και πραγματικά ακούγεται κουλό γιατί το νησάκι βρίσκεται στο κέντρο του Αιγαίου.

Αυτό θα το διαπιστώσεις αν πας ο ίδιος στην Σκύρο.Εγώ πήγαινα στο BROOKE που έχει ένα άγαλμα [όσοι έχουν πάει θα το ξέρουν] και κάτω έχει φοβερή θέα προς τη Θάλασσα.Εκεί πήγαινα με τις ώρες και αγνάντευα το γαλάζιο και δεν παιρνούσε ούτε ένα πλοίο.Ούτε εμπορικό ούτε βάβαια επιβατικό.Πρώτη φορά μου σημβαίνει αυτό.Να βλέπω θάλασσα και να μην βλέπω ούτε ένα πλοίο.Για ελλάδα αυτό είναι περίεργο.Αυτό δείχνει πόσο απομακρύσμένο είναι.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Αυτο ειναι σωστό.Θα κάνει δρομολόγια για Αλόννησο και Σκιάθο,απ'οτι φαινεται, όμως μόνο για τους θερινούς μήνες.Έστω κάτι ειναι κι αυτό....

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Δρομολογήθηκε επιτέλους η γραμμη ΣΚΥΡΟΣ- ΚΥΜΗ-ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ-ΣΚΟΠΕΛΟΣ για τη περίοδο 21/06/08 έως 08/09/08.Τη γραμμή θα εκτελεί το F/B ΑΧΙΛΛΕΑΣ της Ναυτικής Εταιρίας Σκύρου.Για περισσοτερα στο www.sne.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 8 years later...
  • 4 months later...

Eνημέρωση προς το επιβατικό κοινό, στη σελίδα της εταιρείας του ΑΧΙΛΛΕΑ.

Quote

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι λόγω εργασιών συντήρησης του πλοίου μας, την Τετάρτη 16/11/2016 , ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ θα αναχωρήσει το πρωί στις 08:00 για Κύμη, όπου και θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες συντήρησης και δεν θα εκτελεστούν τα προγραμματισμένα δρομολόγια ως την Παρασκευή 18/11/2016. Την Παρασκευή 18/11/2016 θα εκτελεστεί το δρομολόγιο στις 19:00 από Κύμη.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...