Jump to content
Shipfriends

Σαμοθράκη (ΙΜΟ 7358303)


Recommended Posts

Πράγματι το ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ απο σημερα το μεσημερι ειναι δεμενο στην Καβαλα οπου κ θα παραμεινει επ αοριστον.
μεχρι τις 10/3 λεει το υπουργειο
Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρία το «Σαμοθράκη» θα πραγματοποιήσει την ετήσια ακινησία του μέχρι τις 10 Μαρτίου 2009 προκειμένου να προβεί στις απαραίτητες συντηρήσεις και επιθεωρήσεις.
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 297
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Λέγεται ότι ο νηογνώμονας αρνήθηκε να ανανεώσει το προσωρινό (ούτως ή άλλως) πιστοποιητικό αξιοπλοΐας και έτσι εξ ανάγκης η προσπάθεια στρέφεται αποκλειστικά στο να είναι έτοιμο το πλοίο για τις 11/3 για τον επικείμενο διαγωνισμό, όπως αναφέρεται και παραπάνω από άλλους φίλους.

Το θέμα είναι αν θα πάρει όμως τελικά το πιστοποιητικό όπως υπολογίζει η εταιρεία... γιατί μάλλον τελειώσαν οι μέρες που θα παίζει με τις παρατάσεις έστω και με "δευτερεύουσες ελλείψεις". Το προσωρινό πιστοποιητικό έληγε μετά τις 13/2 που αναφέρει ο φίλος NHSOS XIOS (http://www.shipfriends.gr/forum/showpost.php?p=90084&postcount=18), αλλά ο τρέχον νηογνόμωνας εύλογα "ζορίστηκε".

Edited by iason
προσθήκη link
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Αγαπητέ proud δεν το γνωρίζω αυτό. Μια σκέψη που κάνω είναι οτι μάλλον θα πάει να "κοιμηθεί" αλλού. :P Το λέω αυτό επειδή κατα κάποιο τρόπο το διώχνουν το καράβι απο το λιμάνι για να κάνουν χώρο στα ατελείωτα κρουαζιερόπλοια που θα ξεκινήσουν να έρχονται απο τη Κυριακή. :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

μάλλον θα πάει να "κοιμηθεί" αλλού.
μητροπολιτης ειναι; γι'αυτους λενε "εκοιμηθη":D παντως μαλλον το αφεντικο πηρε σημα οτι δεν εχει ξανα αγονη και τα φερνει για ντανα σαος στην ελεψιψινα.
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το πλοίο παραμένει στη Καβάλα όπως αναφέρθηκε και στο ανάλογο δελτίο. Κάνει παρέα στα ψαροκάικα που δένουν στο μεγάλο λιμενοβραχίονα επειδή δεν χωράνε όλα στην ιχθυόσκαλα. Τα σημάδια εμφανή σε πολλά σημεία του πλοίου καθώς στέκει σβηστό και έρημο.

Link to comment
Share on other sites

ειπα και γω να βαλω φωτο απο το καραβι ,μια και βρεθηκα στο λιμανι της Καβαλας το απογευμα Σαββατου......με προλαβες!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
κατα κάποιο τρόπο το διώχνουν το καράβι απο το λιμάνι για να κάνουν χώρο στα ατελείωτα κρουαζιερόπλοια που θα ξεκινήσουν να έρχονται απο τη Κυριακή. :rolleyes:
Μωρέ αυτοί το διώχνουν... αλλά έλα όμως που αυτό μουλάρωσε και δεν το κουνάει ρούπι. Γιατί, ως γνωστόν η μετακίνηση ενός πλοίου απαιτεί πολλά....πλήρωμα, καύσιμα κοκ:rolleyes:
Ξεχασμένο κουφάρι στο λιμάνι

Τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες δεν λείπουν και από την Καβάλα. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την αδιαφορία που δείχνει η εταιρία ΣΑΟΣ όσον αφορά την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το πλοίο "ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ". Το επιβατικό πλοίο βρίσκεται δεμένο στο λιμάνι από την αρχή του χρόνου και ουδείς φαίνεται πως ενδιαφέρεται για την τύχη του. Την στιγμή μάλιστα που το τελευταίο χρονικό διάστημα η κίνηση στο λιμάνι της Καβάλας ολοένα και αυξάνεται, το πλοίο δημιουργεί αρκετά προβλήματα μιας και πέρα από αισθητικής άποψης, η παρουσία του στερεί σημαντικό χώρο από τα άλλα πλοία τα οποία αναγκάζονται να πραγματοποιούν επικίνδυνες μανούβρες προκειμένου να δέσουν. Η παρουσία μάλιστα 2 επιβατικών και ενός κρουαζιερόπλοιου προ ημερών έφερε και πάλι στο προσκήνιο το εν λόγω ζήτημα. Από πλευράς του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας αλλά και του Λιμεναρχείου έχει γίνει γνωστό πως έχουν υπάρξει αρκετές ενοχλήσεις προς την εταιρία, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Να σημειωθεί τέλος πως ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για αναγκαστική μεταφορά του πλοίου σε λιμάνι πλησίον του Πειραιά με τη χρήση ρυμουλκού σε περίπτωση που αυτό δεν μετακινηθεί σύντομα. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως στο πλοίο δεν βρίσκεται κανένας ναύτης η υπεύθυνος της εταιρίας και αυτό παραμένει δεμένο με ανοιχτές τις πόρτες...

http://www.evdomi.gr/pub/starcms/repository/static/articles/ar_33545_1.asp

Link to comment
Share on other sites

Δείτε και μια ιστορική αναδρομή του ζητήματος του ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ.

Και όντως κρίμα το βαποράκι. Θα μπορούσε να είχε καλύτερη τύχη.

ΥΓ. Αυτό το "σύντομα" στο τέλος το βρήκα αρκετά χαριτωμένο.:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Τέλος, το ρκ ΕΥΡΩΠΗ παρέλαβε πλοίο από την Καβάλα με προορισμό την Αλεξανδρούπολη. Μυρίζει ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ, που είχαν και πολλά παράπονα οι κάτοικοι της Καβάλας.

Όποιος έχει περισσότερες πληροφορίες ας τις μοιραστεί μαζί μας.

Πολύ σωστά υπέθεσες. Το ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ από χθες βρίσκεται πλέον στην Αλεξανδρούπολη

Link to comment
Share on other sites

'Οπως επιβεβαίωσε και ο ΝΗΡΕΑΣ να προσθέσω και την δημοσίευση απο την ΕΡΤ.

Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης βρίσκεται από χθες το πλοίο της SAOS «Σαμοθράκη», το οποίο παρέμενε για τρεις μήνες περίπου, στο λιμάνι της Καβάλας. Χθες το πρωί αναχώρησε ρυμουλκούμενο για την Αλεξανδρούπολη, απελευθερώνοντας σημαντικό χώρο στο λιμάνι της Καβάλας, που αναμένει τον Ιούλιο την άφιξη 12 κρουαζιερόπλοιων.
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Αυτό και το Θεσαλονίκη υπάρχουν περιπτώσεις να πουληθούν και να ξανακυκλοφορήσουν αν πουληθούν σε καλές τιμές με μια γερή συντήρηση.

Όλα τα υπόλοιπα τα βλέπω κομβόι για Αλιάγκα !!Δεν έχουν καμία απολύτως πιθανότητα

Σε λίγο καιρό όπως πάν θα αρχίσουν να αποσυνθέτονται.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Ωραία και ατμοσφαιρική η βραδυνή του Σαμοθράκη φίλε NHSOS XIOS αλλά κακά τα ψέματα, και τότε και τώρα τα μαύρα χάλια παρουσίαζε το πλοίο. Εκτός από το εξωτερικό βάψιμο που έφαγε όταν άλλαξε από λευκό σε μπλε, καμμιά άλλη παρέμβαση-βελ΄τίωση δεν υπήρξε στο πλοίο στο διάστημα που έκανε για τη ΣΑΟΣ. Είναι αμέτρητες οι ιστορίες βρώμας, εγκατάλειψης και χείριστων συνθηκών από όσους έτυχαν να ταξιδέψουν με το βασιλοβάπορο την εποχή που έκανε την άγονη του Βόρειου Αιγαίου.

Το ταξίδι της σημερινής εποχής με τον Θεόφιλο μοιάζει (συγκριτικά) με κρουαζιέρα πάνω στο Queen Victoria μπροστά στο χάλι του Σαμοθράκη. Τι να το κάνω που είναι/ήταν όμορφο και καραβολατρικό πλοίο. Μέσα δεν ήταν να μπαίνεις.

Link to comment
Share on other sites

Νομιζω οτι γενικοτερα δεν εγινε καποια σημαντικη αλλαγη στους εσωτερικους χωρους του πλοιου.Ουτε οταν ηρθε απο την Ισπανια δεν εγινε κατι παρα τα τοτε λεγομενα οτι το πλοιο θα αναβαθμιστει εσωτερικα με σοβαρη ανακαινηση

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Πήρα μια πληροφορία τηλεφωνικώς από ένα φίλο μου στην Αλεξανδρούπολη και μου είπε ότι στο βαπόρι σήμερα το μεσημέρι μπήκε ενα βυτίο με πετρέλαιο μέσα στο γκαράζ ,ίσως να υπάρξουν εξελίξεις από ώρα σε ώρα η από μέρα σε μέρα !!Γιά να δούμε :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

κατι αποδημητικα πουλια που ηρθαν απο την θρακη μου ειπαν οτι το καραβακι ειχε προβλημα κ πηρε νερα κ το εσωσε η πυροσβεστικη!το βυτιο μαλλον θα πηγε για να βγαλει τα καυσιμα που τυχον θα εχουν απομεινει

Link to comment
Share on other sites

Ωραιότατες και πανέμορφες καταστάσεις αν οι πληροφοριες από αυτά τα αποδημητικά πτηνά επιβεβαιωθούν...Τι να πει κανείς, τα έχουμε ήδη ξαναπεί αμέτρητες φορές για όλα τα παρατημένα βαπόρια, πρέπει να βουλιάξει ένα μέσα στο λιμάνι του Πειραιά για να καμωθούν κάποιοι ότι ανακάλυψαν τον τροχό! Και μετά; ε μετά θα το ρίξουμε στη γραφειοκρατία, στον ΟΛΠ, στον ΟΛΑ, στον Ανωμερίτη, στον Καραμανλή (τον πρεσβύτερο :lol: ) στο λιμενικό, κλπ κλπ... :blink:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...