Jump to content
Shipfriends

Σαμοθράκη (ΙΜΟ 7358303)


Recommended Posts

  • Replies 297
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Απο ότι ακούω μάλλον δεν έμειναν ικανοποιημένοι απο την μίνι επισκευή του στο στρόφαλο και θα κάνει κανά δυό μήνες να επισκευαστη σωστά.

Μήπως ο Καπταγάτος καραδοκεί??? τώρα που ανεβαίνει το DALIANA?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Το Σαμοθράκη απορώ γιατί ξανά ανέβηκε στη δεξαμενή?? Είχε ανεβεί κατά τη διάρκεια της βλάβης, πριν τη πρώτη προσπάθεια για να ξεκινήσει το πλοίο μετά τη βλάβη. Για αυτό το πλοίο ήταν καθαρό στα ύφαλα και δεν έβλεπα να κάνουν κάποιες εργασίες στο τιμόνι, τους άξονες, στο Bow Thruster ή στις άγκυρες. Το μόνο που μπόρεσα να διακρίνω ήταν κάποια άτομα να κοιτάνε το πλοίο περίπου στο ύψος του stabilizer.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Απ οτι φαινεται ξεπεραστηκε το προβλημα....Με την οικονομικη ταχυτητα των 13.5 μιλιων κατευθυνεται στην Χιο οπου στις 6 τ απογευμα εχει δρομολογιο για Μυτιληνη-Λημνο-Θεσσαλονικη...Ας ευχηθουμε να πανε ολα καλα:o

Link to comment
Share on other sites

Ο ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ εννοούσε ότι στις 18:00 ξεκινάει από Χίο. Στις 23:00 από Μυτιλήνη αν και το βλέπω λίγο δύσκολο γιατί με την ταχύτητα του να συνεχίζει να μην ξεπεράει τους 14 κόμβους το υπολογίζω κατά τις 11 να φτάνει στη Μυτιλήνη. Πάντως με αυτή την ταχύτητα το δρομολόγιο για Λήμνο - Θεσσαλονίκη θα διαρκέσει περίπου 17 ώρες:eek:. Ελπίζω να συμβαίνει αυτό επειδή είναι το πρώτο δρομολόγιο μετά τη δίμηνη περίπου ακινησία του λόγω της γνωστής βλάβης.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Το Σαμοθράκη θα δέσει για μια εβδομάδα περίπου στις αρχές Σεπτεμβρίου από 05-09-08 έως 12-09-08. Τον ακριβές λόγο δεν το γνωρίζω, αλλά πιθανολογώ κανένα γρήγορο «check-up» μετά το καλοκαίρι.

Link to comment
Share on other sites

Την προηγουμενη Κυριακη ταξιδεψα το Σαμοθρακη απο τη Σαμο για τη Χιο.

Το πλοιο ειναι σε καλη κατασταση, το δρομολογιο ειχε πολυ κοσμο...

Απο οτι ακουσα απο το πληρωμα, ενα απο τα πραγματα που σκοπευουν να του κανουν στην ολιγοημερη ακινησια του, ειναι να κατασκευαστει εισοδος για το επιβατικο κοινο στο χωρο του επανω γκαραζ, καπως σαν αυτο το διαδρομο που εχει ο Κορναρος.

Link to comment
Share on other sites

Μισό λεπτό γιατί μπερδεύτηκα. Εγώ όταν ταξίδεψα με το ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ, ανεβήκαμε στο πάνω γκαράζ και από εκεί υπήρχε πόρτα όπου έμπαινες μέσα.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά, αν δε κάνω λάθος στο πάνω γκαράζ έχει εναν διάδρομο που οριοθετείται από κάγκελα. Δεν έχω μπει στο Β.Κορνάρο, αλλά μήπως εκεί είναι "χτισμένος" ο διάδρομος αυτός?

Απορία, στο Σαμοθράκη το χρησιμοποιούν το πάνω γκαράζ?

Link to comment
Share on other sites

Όπως λέει και ο George στο Σαμοθράκη μπαίνοντας απο τον καταπέλτη, πηγαίνεις αριστερά όπου έχει χώρο για τις αποσκευές, ανεβαίνεις επάνω τις σκάλες και βρίσκεσε πλάγια του πάνω γκαράζ. Περπατάς και ακριβώς μετα το τέλος του πάνω γκαράζ υπάρχει η είσοδος για το πλοίο.

@giorgosz: Χρησιμοποιείτε το πάνω γκαράζ. Αρχές Αυγούστου απο Μύρινα για Καβάλα το επάνω γκαράζ ήταν γεμάτο, όπως και το υπόλοιπο πλοίο.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον εχουμε και λεμε…

Στον Β. Κορναρο ανεβαινεις από την δεξια πλευρα στο επανω γκαραζ οπου είναι διαμορφωμενος ενας διαδρομος, χωρισμενος από το γκαραζ και ο οποιος σε οδηγει στον χωρο της ρεσεψιον, όπως φαινεται στο deck plan που ακολουθει, στο deck 5 (δυστυχως όχι πολύ καθαρα).

bl4syklyhwlzmw1ppf87.jpg

Στο Σαμοθρακη μπαινεις από την αριστερη πλευρα και βρισκεσαι στο επανω γκαραζ οπου κινεισαι μεσα στο γκαραζ περνας μπροστα από την αριστερη ραμπα και κατευθυνεσαι στη ρεσεψιον που εχει πορτα σχεδον στον διαμηκη αξονα του πλοιου, όπως φαινεται στο deck plan που ακολουθει, στο deck 5.

Ε εκει συζητιοταν ότι θα δημιουργηθει καποιας μορφης διαδρομος που θα ξεχωριζει την κινηση του επιβατη από το επανω γκαραζ…

kkxi52pe3xxihoyo1zd5.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καταγγελια αναγνωστη για μη εκτελεση δρομολογιου(απο το http://www.chiosnews.com )

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ,

23/11/2008

«Καλησπέρα σας,

Εκανε το θαύμα της η ναυτιλιακή εταιρεία ΣΑΟΣ και συγκεκριμένα το ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ.

Εφτασε Μυτιλήνη και αντί να συνεχίσει για Χίο και Σάμο, γυρίζει Καβάλα και την Τρίτη θα είναι Χίο.

Ωστόσο εκτός τους επιβάτες που πήγαιναν Χιο, Σάμο έχουμε μέσα αυτοκίνητα ασυνόδευτα (τους έχουμε δωσει και τα κλειδιά) και θα πηγαινοερχονται στο Αιγαίο.

Τα γραφεία της εταιρείας είναι κλειστά και κανείς δεν μας ενημέρωσε.

Link to comment
Share on other sites

για Σάμο δεν μας είπε με τι προωθηθηκαν εκτός κι αν δεν είχε τίποτα γι αυτό το νησί:rolleyes:
Σωστά το σκέφθηκες.

Όπως γράφει το ΕΜΠΡΟΣ, ο πράκτορας της ΣΑΟΣ στη Μυτιλήνη είπε ότι δεν είχαν κανένα επιβάτη για Σάμο.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Και από εκείνη τη μέρα έχει να ξαναπατήσει στο νησί μας. Να την μια τα απαγορευτικά, να την άλλη που δεν γουστάρει η εταιρεία, σταθερά δρομολόγια δεν μπορούν να κρατήσουν και προκοπή να δουν.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Τελικά το τέλος δεν ήταν τόσο καλό.;)

Πηγή: THE SEANATION

Σε ακινησία θέτει το ΕΓ/ΟΓ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ η Saos Ferries, προκειμένου να συντηρηθεί κατόπιν της σύγκρουσής του στις 8 Ιανουαρίου στην προβλήτα του λιμανιού της Χίου και να συμμετάσχει στον επικείμενο διαγωνισμό του ΥΕΝΑΝΠ της 11/3/2009.

Βάσει της ανακοίνωσης της πλοιοκτήτριας εταιρείας, τα προγραμματισμένα δρομολόγια δεν θα εκτελεσθούν για το επόμενο διάστημα

Link to comment
Share on other sites

Πράγματι το ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ απο σημερα το μεσημερι ειναι δεμενο στην Καβαλα οπου κ θα παραμεινει επ αοριστον. Η Λημνος ξεμενει για μια ακομη φορα με το ΣΟΥΜΕΛΑ μοναχοβαπορο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...