Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

 

Σε 20λεπτα η αποσταση Παρου Ναξου με το νεο λιμανι της Παρου...

Υ.Γ δυστυχως το γειτονικο νησι προχωρα με γοργους ρυθμους σε θεματα υποδομων -νεο αεροδρομιο, μελλοντικα νεο λιμανι- ενω το νησι μου, η Ναξος μενει πολυ πισω...

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Αν δεν κάνω λάθος μιλάμε για το εμπορικό λιμάνι. Το επιβατικό παραμένει ως έχει. Δε νομίζω ότι συμφέρει κανέναν να φύγει από την Παροικιά. Τώρα για τη Νάξο σίγουρα χρειάζεται ένας επανασχεδιασμός/επέκταση γιατί είναι δύσκολα τα πράγματα το καλοκαίρι.

Edited by Superfast VI
Link to comment
Share on other sites

σε καποιες αναφορες κανουν λογο και για το επιβατικο λιμανι. Υπάρχει σύμφωνη γνώμη ολων των φορεων..

για την Νάξο που ανεφερεις, δυστυχώς δεν μπορουν να γινουν και πολλα πραγματα στον υπάρχον χωρο, διοτι εχει υπερκορεστει οπως επισης και οι δρομοι εξοδου ειναι ανεπαρκεις..

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Μακάρι να γίνει το νέο λιμάνι και ας ελπίσουμε να μην υπάρξουν φαινόμενα Χίου που οι μεταφορικές δεν θέλουν να πάνε Μεστα και αχριστευεται ένα πολύ καλύτερο λιμάνι !Εντυπωση παντως μ κανει ο κυματοθραυστης που κλεινει καπως περίεργα σε ένα σχέδιο που έχω δει....

Edited by Champion Jet_2
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Τρεις νέοι, υψηλών προδιαγραφών, σύγχρονοι πλωτοί φάροι, αντικατέστησαν εκείνους που προϋπήρχαν στον κόλπο της Παροικίας και ήταν παλαιάς τεχνολογίας, προς όφελος των αναγκών μιας ασφαλέστερης ναυσιπλοΐας στα ύδατα του νησιού. Σε τρεις συγκεκριμένες θαλάσσιες περιοχές του κόλπου της Παροικίας, σε σημεία όπου υπάρχουν ύφαλοι σε βάθος 9 – 11 μέτρα, εγκαταστάθηκε το υποθαλάσσιο τμήμα των πλωτών φάρων, το ύψος των οποίων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας φθάνει περίπου τα 6 μέτρα. 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
  • 5 months later...

Παρακολουθώ πολλές φορές αφιξο-αναχωρήσεις πλοίων στο λιμάνι.Ειδικά όποτε φτάνει το BC1 παρατηρώ τα φορτηγά να στοιβάζονται  το ένα δίπλα στο άλλο ξεκοτσάριστα,  νταλίκες, τράκτορες να μπαίνουν ,μανούβρες ένας κακός χαμός......και δίπλα το κομμάτι που συνήθως πέφτουν τα γκαζαδικάκια  ΖΕΦΥΡΟΣ ΑΠΗΛΙΩΤΗΣ ΕΚΟ 2 ΚΛΠ  να είναι ένας τεράστιος χώρος τελείως ΑΔΕΙΟΣ. Ξέρει κάποιος γιατί ???

Link to comment
Share on other sites

Γιατι εχει μεγαλυτερη απλα εκει κ στρωνει καλυτερα ο καταπελτης!οποιος ειναι μεγαλυτερος😂 θα θυμαται στο κεφαλι ειχε 2 θεσης παλια κ τωρα εχει 1 που εγινε για χαρη των blue star για να στρωνει καλυτρρα ο καταπελτης,ξηλωθηκε κ η ραμπα που εειχε γινει για τα ταχυπλοα

Edited by margaritis24
Link to comment
Share on other sites

Σωστός ο @margaritis24.Θυμάμαι στο κεφάλι στη θέση 3 την υπερυψωμένη ράμπα για τα ταχύπλοα η οποία είχε κατασκευαστεί για χάρη του Highspeed 1. Επιπλέον στις θέσεις στο Γαρμπή εκεί που δένουν τα γκαζάδικα νομίζω πως τα βάθη δεν επιτρέπουν βαπόρια με μεγάλα βυθίσματα όπως το BC1.

Link to comment
Share on other sites

Ηταν η θεση 1 που πηγαινε ο Ποσειδωνας κ εμεινε Ποσειδωνας το ονομα της κ η 3 που πηγαιναν τα αλλα κ μετα τα ταχυπλοα που εγινε κ ραμπα κ  δεν στρωναν σωστα στα ποσταλια ο καταπελτης!

Κ ιδου κ τα τεκμηρια

Προ Χριστου καταστασεις😂😂😂

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Έργο αντικατάστασης της μετώπης στο κεντρικό λιμάνι της Πάρου

Quote

Ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα 20 Μαρτίου, τεχνικές εργασίες αντικατάστασης της μετώπης στο κεντρικό λιμάνι της Πάρου. Στο πλαίσιο του έργου, θα αντικατασταθούν και οι διαβρωμένες ράγες της προβλήτας.

Ενόψει της τουριστικής περιόδου και για λόγους ομαλής και ασφαλούς πρόσδεσης των πλοίων σε ένα λιμάνι με αυξημένη κίνηση, ήταν αναγκαία η αντικατάσταση της παλαιάς φθαρμένης μετώπης και η κατασκευή καινούριας με σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας και αντοχής.

To έργο θα έχει ολοκληρωθεί στις αρχές Απριλίου.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Εδώ και μέρες τα πρωινά έχει ανέβει τόσο πολύ η κίνηση των ΙΧ για το Blue Star 1 ώστε αυτά καταλαμβάνουν όλη την επιφάνεια στις δυτικές προβλήτες οπότε το Champion Jet 1 δένει στο κεφάλι.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Εδώ και 10 μέρες τουλάχιστον έχουμε μόνο κόκκινο φανάρι στην είσοδο του λιμανιού δηλαδή και είμαστε… !!!Δυστυχώς το πράσινο μας τελείωσε .Θα σκάσει κανένα ιστιοπλοϊκό ή βάρκα πάνω στην “σημαδούρα”πλέον και θα έχουμε παρατράγουδα….

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Έχει ξεκινήσει μια συζήτηση στην Πάρο για τη δημιουργία νέου επιβατικού λιμανιού καθώς πλέον το υπάρχον αδυνατεί να σηκώσει την κίνηση. Το παρακάτω άρθρο αναφέρεται στις εναλλακτικές προτάσεις. 

https://naxospress.gr/kyklades/paros-neo-epivatiko-limani-oi-okto-epiloges-i-provlepsi-gia-2-5-ekat-epivates-to-2035/

Edited by Superfast VI
Link to comment
Share on other sites

Επειδή αυτά τα έχουμε δεί και στη Μύκονο, η συζήτηση ξεκινά εντελώς λάθος. Το λιμάνι είναι το τελευταίο. Πρώτα πρέπει να λυθούν τα προβλήματα του οδικού δικτύου, των χώρων στάθμευσης, του νερού και της αποχέτευσης, και αυτό ισχύει για όλα τα νησιά. Το να βγάζει 300 ΙΧ και 50 νταλίκες ένα Αριάδνη σε ένα σύγχρονο λιμάνι είναι δώρον-άδωρο αν την ίδια στιγμή οι επισκέπτες θέλουν 2 ώρες για να φτάσουν στον προορισμό τους, δεν μπορούν να παρκάρουν στην Παροικιά και βρωμάει και ζέχνει ο γεμάτος βόθρος. 

Link to comment
Share on other sites

Σαφέστατα ένα λιμάνι από μόνο του δεν αρκεί, παρότι σε πρώτη φάση θα αποφορτισει την κατάσταση μέσα στον οικισμό της Παροικιάς κυρίως από τις νταλίκες. Επίσης, ένα λιμάνι στη μέση του πουθενά δημιουργεί και νέες συγκοινωνιακες ανάγκες οι οποίες αν δεν ληφθούν υπόψη θα είναι πρόβλημα. Τέλος, αν έχει ένα καλό η Παροικια είναι ότι είναι προστατευμένη από το βοριά. Η θέση που προκρίνεται είναι πάνω στο βοριά. Έχει δρόμο το πράγμα βέβαια, θα δούμε. 

Link to comment
Share on other sites

Εδώ στο λιμάνι του νησιού μας έχει συμβεί ένα τραγικό συμβάν ένα τραγικό δυστύχημα εδώ και καιρό και απ’ ό,τι φαίνεται δεν πρόκειται ποτέ μα ποτέ να δει το φως της δημοσιότητας…. Τραγικό θάνατο έχουν βρει 700 ολόκληρα άλογα από πνιγμό ναι κύριοι Επτακοσιοι Ίπποι …Μάλιστα στο συμβάν εμπλέκεται και το σκάφος που τα μετέφερε σκαφος από αυτά για λαθρομετανάστες …😀F3CA5F48-A83B-4E15-B364-8B8C7955F9A9.thumb.jpeg.c160ca43a4bb9e19ec2f9f253340a574.jpegA321EDE2-E97E-4FDD-8BC5-E3C9A6E88BE9.thumb.jpeg.260b96190c7adab24714c734d837f88f.jpegCDD4C837-8888-406B-AA4C-5C0B2A6E699A.thumb.jpeg.0ee78c74ba5d2f77d7186f17a146ed3a.jpeg1E77FF01-95E7-41FA-8916-A891925CB10B.thumb.jpeg.84536a0f382025c2d55ab0c5736b907c.jpeg91BA7B61-0DD0-4C61-8197-CFAFF1C6A2FB.thumb.jpeg.a9baa8c0f62fd3e7f5f2d3e55c7f2e33.jpeg56E0974B-DF5E-4F5B-8E4C-2A63DB0FC778.thumb.jpeg.39e53193d6f228b08592b0411f67a1fe.jpeg6A77C5E8-5008-4BFB-8083-B44C2E70A565.thumb.jpeg.809f95ecf938ce4610fa51b4b7fa6fd4.jpegΕπίσης για λόγους ασφαλείας από ότι κατάλαβα το σκάφος φυλάσσεται  μπροστά στο λιμεναρχείο του νησιού μας….😁

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Shipfriends τα θαύματά συνεχίζονται Νεκρανάσταση των 700 άτι Την προηγούμενη εβδομάδα στο λιμάνι της Παροικιάς εκείνη εκεί η κατασχεμένη παλιόβαρκα βγήκε βόλτα εστω και  ξεφούσκωτη οπως μου είπαν οι ειδικοί …

Και ένα είναι σίγουρο πλέον ότι όλοι διαβάζουν Shipfriends ….

Και γι’ αυτό το λόγο είμαι πολύ περήφανος που συμμετέχω.

 

Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, Nick the Greek said:

Αφού ευχαριστήσω τον φίλο @radiohan για τις εκπληκτικές -να μην πω συγκηνιτικές- εικόνες που μοιράστηκε μαζί μας από την Πάρο μιας άλλης εποχής, να πούμε πως αυτή εδώ παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Κι αυτό γιατί βλέπουμε το τωρινό Γιάννης Σ, τότε Νέαρχος, να έχει πλαγιοδετήσει στην Παροικιά. Σινιάλα Ρεθυμνιακή ΑΝΕ, δεν το θυμόμουν πως περνούσε και από εκεί. Νόμιζα πως τα δρομολόγιά του ήταν απλά Πειραιάς - Ρέθυμνο.

 

Να πω την αληθεια δε θυμαμαι να ειναι αροδου τα πλοια στο βορια δεξια απο τη προβλητα οπως ο Απολλωνας εδω στη φωτο αλλα παντα πριν τη σπιθα

Edited by Nick the Greek
Quote
Link to comment
Share on other sites

Βλέπουμε στη φωτογραφία αυτή πως ο Ποσειδώνας ήταν δεμένος στον 1 με τη πλώρη στο Βοριά και πάει να περάσει ανάμεσα στο Αιγαίον και το Ελλάς Εξπρες!!!

Προσπαθώ να καταλάβω τη θέση και τις προθέσεις του Αιγαίον και του Ελλάς.Περιμένουν  να φύγουν οι άλλοι για να πέσουν;

Αριστερά προφανώς είναι δεμένο το Γεώργιος Εξπρες στο Γαρμπή,και το Golden Vergina στο κεφάλι.

Σε ευχαριστούμε πολύ  @radiohan

Edited by nomikos
Link to comment
Share on other sites

1000 ευχαριστώ στον @radiohan
Τι μου θύμισες άνθρωπε απίστευτες καταστάσεις Πανζουρλισμός απ’ ό,τι βλέπω ολα είναι στη θέση τους  δηλαδή το Ποσειδών φεύγει μετά το Αιγαίο Έρχεται σιγά-σιγά ο Απόλλωνας για να δέσει στη θέση του Βεργίνα η δίπλα του όπως μπορεί το Λήμνος μάλλον είχε ρίξει στην διπλανή προβλήτα για τα εμπορικά όπως βλέπω τη φωτογραφία Η πρώτη πάντως είναι τραβηγμένη πάνω από το ξενοδοχείο του Μπιζα Εκεί που είναι το Όασις . Απ’ ότι θυμάμαι πολλές φορές καθόντουσαν καράβια ανατολικα του ντοκου….Τότε δεν ήξερες αν θα φτάσεις στον προορισμό σου αυτό που ήξερες είναι ότι κατεβαίνεις Πειραιά όλη μέρα και βρίσκεις καράβι μέσα σε μισή ώρα για να φύγεις και είχε διασύνδεσεις παντού να πας μέχρι Ρόδο Ικαρία Σάμο Και μάλιστα χωρίς  να πρέπει να πουλήσεις κάποιο όργανο σου για να βγάλεις εισιτήριο. Anyway Φανταστικές φωτογραφίες , Θα κλάψω.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...