Jump to content
Shipfriends

Δεν ήμουνα εγώ, για αεροπλάνα.


Recommended Posts

Quote

Το κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας καλεί τους πολίτες το πρωί της Τετάρτης (20/7) να μην προχωρούν σε θαλάσσιες δραστηριότητες στις εξής περιοχές:

Νέα Μάκρη
Σχοινιάς
Μαραθώνας

Άρα να υποθέσουμε ότι κάπως ενημερώνονται?  

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 518
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ίσως στη Ραφήνα και γενικά όπου υπάρχουν μεγάλα λιμεναρχεία να είναι (πιο) εύκολο να γίνει κάτι τέτοιο.

Πάντως αν δεν κάνω λάθος το 2007 με τις φωτιές στο Βουραϊκό όταν "βούταγαν" καναντέρ στον Κορινθιακό για να γεμίσουν, οι πιλότοι έπρεπε να κάνουν οριακά μανούβρες για να αποφύγουν βάρκες, ψαράδικα και διάφορα άλλα μικρά σκάφη

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Για να λέει "εγγράφως από αερομεταφορείς" σημαίνει πως δεν είναι εθελοντής αλλά εθελοντές. Και επειδή τις ίδιες γραμμές στον προηγούμενο διαγωνισμό πριν κάτι χρόνια τις είχαν χτυπήσει οι ίδιοι (Sky & Olympic) με συνεπικουρική εκμετάλλευση από Θεσσαλονίκη προς τα νησιά από την Astra, φαντάζομαι πως οι εθελοντές είναι οι ίδιοι (Sky & Olympic) καθώς τα τελευταία χρόνια που εξυπηρετούν τα νησιά ξέρουν πόση κίνηση έχει η κάθε γραμμή και αν βγαίνει το δρομολόγιο ή όχι. Πχ Το Αθήνα-Πάρος δεν θέλει ιδιαίτερες ικανότητες για να καταλάβεις αν έχει κίνηση ή όχι ούτως ώστε να περιμένεις την επιδότηση. Το ίδιο και οι υπόλοιπες γραμμές. Προκειμένου λοιπόν να μην χάσουν τις γραμμές περιμένοντας τις επιδοτήσεις και γνωρίζοντας πως μερικές γραμμές βγαίνουν από μόνες τους, τις ζήτησαν τώρα που είναι νωρίς για να μην έχουν κάναν άλλον στα πόδια τους. 

Link to comment
Share on other sites

Χτεσινή ανακοίνωση στο Βενιζέλος από τα μεγάφωνα για τον τελευταίο επιβάτη μιας πτήσης για τη Μέση Ανατολή. Ψάχνουν λοιπόν τον Μπριάν Ομπριάν, ρε απο δώ, ρε από κει, τελικά ο άνθρωπος ήταν Ιρλανδός και λεγόταν Bryan O' Brien :D:D.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

https://www.capital.gr/epixeiriseis/3686658/i-aeromaxia-gia-tis-agones-grammes-8-diekdikei-i-sky-express-7-i-olympic-air

Άγονες γραμμές δεν έχουμε μόνο στην θάλασσα αλλά και στον αέρα...

Ωστόσο εγώ δεν μπορώ να καταλάβω την ύπαρξη ορισμένων από αυτές.. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Κάνοντας μια πρόχειρη αναζήτηση για τα διάφορα δρομολόγια εξωτερικού από περιφερειακά αεροδρόμια το Μάιο και (κυρίως) τον Ιουνίο βλέπω ότι τουλάχιστον σε σχέση με πέρσι είναι πολύ μειωμένα. Από Θεσσαλονίκη για παράδειγμα τον Ιούνιο πέρυσι είχε τουλάχιστον 3 πτήσεις για Λονδίνο μετά τις 17.00 όπου μπορούσε κανείς να κερδίσει και την τελευταία μέρα. Φέτος δε βλέπω κάτι τέτοιο. Ή κοιτάζοντας από Άκτιο-Πρέβεζα για αρχές Μαϊου πάλι δε βλέπω πολλές πτήσειις για το εξωτερικό. 

Είναι νωρίς και δεν έχουν ανακοινωθεί ή μήπως ξεκινάνε πιο αργά το καλοκαίρι; 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
4 hours ago, mvin said:

…αφού είναι non fly zone η περιοχή λόγω του αεροδρομίου…,αντί για 1 πτήση κάθε 2 λεπτά λόγω καλοκαιριού…

Εφόσον μας έχει εγκαταλείψει οριστικά ο φίλος μας Hastaroth που έγραφε για τα αεροπορικά καλύτερα, ως συχνός χρήστης του αεροδρομίου και εκών-άκων επισκέπτης του Χάνδακος, δικαιούμαι να παρατηρήσω:

1. Ο όρος «αεροδρόμιο» για τον αερολιμένα του Ηρακλείου είναι καταχρηστικός. Ακριβέστεροι χαρακτηρισμοί: «Χοιροστάσιο», «ότι νάναι», «στα παλιά μας τα παπούτσια», κλπ.
2. Το αεροδρόμιο στο Καστέλλι Πεδιάδος, επείγει. Στατιστικά με τόσες προς/απογειώσεις στο Ηράκλειο, κάποια στιγμή όλο και κάποιος κινητήρας θα στολάρει. Που θα βρεθεί μετά το αεροπλάνο, στο γήπεδο του Ηροδότου, στις φυλακές, πάνω σε κανένα καράβι ή στον Κούλε, ο Θεός και η ψυχή του. Μετά θα κλαίμε όλοι, έκπληκτοι ως συνήθως.

Edited by Nick the Greek
Όνομα
Link to comment
Share on other sites

Μίας και αρχίζουν τα νέα επιδοτούμενα αεροπορικά δρομολόγια οσονούπω, παραθέτω μιά ανάρτηση μιάς τυχαίας και μη εμπορικής γραμμής, ενός φίλου από Κάσο για να δείξω τον πραγματικό κίνδυνο των πλοίων την σήμερον εποχή και πως πρέπει να σταματήσουν οι εταιρείες να στρουθοκαμηλίζουν μήπως και σώσουν ότι σώζεται... 

IMG_20230902_135447.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...