Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Η αυξημένη κίνηση επιβατών και φορτηγών αλλά και η ελλιπής οργάνωση στο λιμάνι φέσωσαν με 1 ώρα καθυστέρηση στον απόπλου του παλατιού απόψε.

Το Blue Star 2 έφυγε και αυτό με μισή ωρα καθυστέρηση,  ωστόσο έχει το "πλεονέκτημα" οτι η φόρτωση του δεν παρεμποδιζεται απο το παλάτι. Κάτι που ισχυει στο αντίστροφο όμως και οι αρχές θα έπρεπε να δράσουν με πλάνο και οχι με οργάνωση του....ποδαριού, με την οποία δεν μπορεσαν να αντιμετωπίσουν την αυξημένη κινηση του Μύκονος Παλας.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σε μια σπάνια πιθανώς συνάντηση, απόψε στην Αμερικανική Βάση της Σούδας έχουμε δεμένα 2 ταχύπλοα της Austal χτισμένα για το Αμερικανικό Ναυτικό, πρόκειται για τα  USNS Carson City και το USNS Trenton.

Link to comment
Share on other sites

Τρία κρουαζιερόπλοια για πρώτη φορά στην Σούδα σήμερα. Το 2019 θα είναι περισσότερες οι τριπλές αφίξεις, και σύμφωνα με τον πράκτορα ήδη γίνεται συζήτηση με το λιμενικό ταμείο για να υπάρξει ορθότερη διαχείριση του πολυχρηστικού λιμένα, δηλαδή εκεί που δένουν τα κρουαζιερόπλοια, τα ρυμουλκά και οι φορτηγίδες, έτσι ώστε να μπορούν να δένουν 2 κρουαζιερόπλοια χωρίς να χρειάζεται κάθε φορά να μεταφέρονται ρυμουλκά και φορτηγίδες.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Στο λιμάνι της Σούδας βρίσκεται εδώ και αρκετό διάστημα το pipe layering Seven Seas, προφανώς αναμένοντας οδηγίες. Κατά διαστήματα που χρειάζεται η προβλήτα Αδρίας βγαίνει και φουντάρει είτε μέσα στον κόλπο είτε στις Καλύβες. 

Μετά την ρυμούλκηση στην Αλιάγα του κρουαζιερόπλοιου Porto, το OPAL επέστρεψε και πάλι στην Σούδα όπου παραμένει δεμένο στην προβλήτα των Μύλων.

 

ΥΓ: Ένα επιπλέον ρυμουλκό ασφαλείας που δεν αναφέρθηκε είναι το ΤΙΤΑΝ, ενώ το ΧΡΗΣΤΟΣ 32 εδώ και αρκετό καιρό δεν είναι στην Σούδα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Το αδιαχωρητο επικρατεί στι λιμάνι απόψε μιας και δεν υπάρχει κανενα διαθεσιμο εισιτήριο για Πειραιά με κανένα πλοίο.

Είναι σαφές πως το ένα πλοίο ήταν "αρκετό"......

Link to comment
Share on other sites

Χριστουγεννιάτικος και στολισμενος επισκέπτης στη Σούδα. Το φορτηγο πλοιο Roelof απο την παραμονη Χριστουγεννων στη Σουδα.

Αφου ο @Nick the Greek μεταφερει ισχνο στολισμο στα πλοία εν πειραιει, εδω στη σουδα στολίσαμε ολη τη γεφυρα απ ακρη σ άκρη, το christmas tree (για να βρει το πραγματικο του νοημα) και το πλωριο καταρτι.

Φουλ του Led με πνεύμα Χριστουγέννων.

 

20181226_225359_1024x768.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Αρκετή κίνηση εχθές και σήμερα στο λιμάνι, με το Νάουσα να δίνει την θέση του στο Kithnos, ενώ στο κεφάλι των Μύλων ξεφορτώνει το Ζενιθ Βόλου.

Σταθερή αξία το Blue Galaxy με έξτρα κάβους στην πλώρη και το Νέαρχος να κάνει δύο προσπάθειες για να δέσει στο ντεμπούτο του μετά την μικρή του περιπέτεια.

Έξτρα μπονους το ΧΡΗΣΤΟΣ 16 εν πλω για εργασίες στο Μαράθι (ακα κάποιο νατοικο βαπόρι έμπαινε ή έβγαινε;) )

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Πλούσια τα ελέη του λιμένα από πλοίαB)

Σταθεροί πελάτες τα καλωδιακά-πλοία υποστήριξης, που πλέον θα τα βλέπουμε συχνά έως συνέχεια. VOS THALASSA και SIMAR ESPERANCA αυτή την περίοδο στη Σούδα.

Όμως μεγάλο μέρος της προβλήτας Αδρίας είναι κατειλημένο από Φρεγάτες του ΠΝ (Αιγαίον,Ψαρά,Θεμιστοκλής) για άγνωστο λόγο.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

συνεθλιβη οδηγος φορτηγου σημερα το πρωι, μεσα σε γκαραζ εγ/ογ πλοιου στη σουδα.

απο οτι λεει το zarpa, στο ελυρος εγινε το τραγικο συμβαν. 

Quote

Τραγικό θάνατο βρήκε τα ξημερώματα, λίγο πριν τις 7 το πρωί, στο λιμάνι της Σούδας, ένας 45χρονος άνδρας που συνεθλίβη από δύο φορτηγά.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr  το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε μέσα στο γκαράζ του πλοίου της ΑΝΕΚ “Έλυρος”, που έφθασε το πρωί στο λιμάνι της Σούδας, κατά την διάρκεια της αποβίβασης,

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 2 weeks later...

Σε μία εξαιρετική βραδιά, υπό το φως της πανσελήνου του Αυγούστου, το Κύδων Παλάς μάζεψε την πρώτη του 20λεπτη καθυστέρηση για φέτος και γιατι να το κρύψωμεν άλλωστε.

Έδεσε στις 22:40 και ξεκίνησε να αποβιβάζει ΙΧ και φορτηγά. Τα ΙΧ ήταν τόσο στο 2, όσο και στο 4 και 5. Περί τα 300 ΙΧ έφερε, και σύμφωνα με ακριβείς μετρήσεις του @MILTIADIS κατέβασε 49 φορτηγά. Οι επιβάτες για ακόμη μία μέρα κατέγραψαν 4ψηφιο νούμερο. 

Η φόρτωση των επιβατών ξεκίνησε γύρω στις 23:15, ωστόσο μηχανές και ΙΧ ξεκίνησαν στις 23:30. Γύρω στα 150 ΙΧ και 25 ΜΟΤΟ πήρε, μαζί με 41 φορτηγά.

Καταπέλτης στο βίρα στις 00:18. 

Εάν ήταν αντί για το Κύδων, το τέως Μύκονος Παλας σήμερα, ίσως να είχε αποφευχθεί η καθυστέρηση λόγω της ανεξάρτητης ράμπας για το πάνω γκαράζ και την άνεση των φορτηγών να γυρίζουν μέσα. Όμως για τον σημερινό χαμό, πήγε καλά το πράγμα.

Στα αρνητικά, η αδυναμία του ΛΣ να επιβάλλει τα μέτρα για τον covid, να αποφύγει το μποτιλιάρισμα απ τα ΙΧ και τα φορτηγά. Ο κόσμος κρατούσε αποστασεις απ το νύχι του καταπέλτη και πλώρα. Στο ντόκο σαν μπουλούκι από μέλισσες.

Link to comment
Share on other sites

Αρκετές μεταφορικές απο το Ηράκλειο προτιμούν τα Χανιά καθως ο ναυλος ειναι αρκετα φθηνότερος με αποτέλεσμα να ειναι στο κέρδος γιαυτο έχει ανέβει ο αριθμός νταλικων στο Κύδων 

Link to comment
Share on other sites

Αυτο γινοταν παλιοτερα.Τωρα ζητημα να ειναι 2-3 κομματια απο Ηρακλειο καθε βραδυ στο πλοιο καποιες μερες και κανενα.

Οπως εχω ξαναπει εχει παρει αρκετη κινηση με εταιρειες που εμπαιναν στα ρο/ρο.

Γενικα το πλοιο ειναι πολυ ανεβασμενο φετος σε θεμα κινησης.

Edited by MILTIADIS
Link to comment
Share on other sites

Με το αγγουροξυπνημενο ματι κατα της 6:10 το πλοίο πατάει καταπέλτη στο λιμάνι. Το πανω γκαραζ στο Έλυρος ηταν γεμάτο καθως ειχαν βάλει αυτοκίνητα πάνω στην ράμπα.. Απο κόσμο αρκετά καλά καθως και το κύριο γκαραζ ηταν σχεδόν γεμάτο ίσως να χωρισουν 2-3 κομμάτια ακόμα.. Με λιγα λόγια ικανοποιητική η κίνηση 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Επιστροφές των σταφυλοσυκάδων απόψε με την Σούδα να είναι πολύ τυχερή που τα καράβια ήταν στο λιμάνι από τις 18:00, διότι αν κυρίως το Κύδων Παλάς ερχόταν στο κλασικό του δρομολόγιο τότε θα μιλούσαμε για ασφυξία οδικών αρτηριών.

Χωρίς εκπλήξεις σήμερα το κατέβασμα από Πειραιά για τα δύο πλοία, με το Blue Galaxy να δένει γύρω στις 17:40 και το Κύδων Παλάς στις 18:00. Η κίνηση αναιμική, ελάχιστοι ήρθαν σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.

Η φόρτωση άρχισε σχεδόν αμέσως για τον Γαλαξία και με το κυρίως γκαράζ μισογεμάτο (ή μισοάδειο) αναχώρησε στις 22:00 νταν για Πειραιά. Αρκετά ΙΧ και επιβάτες, ενώ λίγα φορτηγά. Οι αριθμοί είναι γύρω στους 1300 επιβάτες και τα ΙΧ χοντρικά στα 400, σύμφωνα με πολύ ασφαλείς πληροφορίες.

Ποδαράτο ως το νέο γάμα για τον καταπέλτη του Κύδων που εξακολουθούσε να φορτώνει ΙΧ στο Νο 3 γκαράζ, με το 4-5 και το 2 να είναι ήδη γεμάτα. το 5 κατάστρωμα για τα ΙΧ είναι στην ουσία πατάρι που καλύπτει τη μισή σχεδόν έκταση του 4 γκαράζ. Εκτός από τα απρόοπτα που πλέον συναντάμε με τις μάσκες, όπως οτι δεν είχε μαζί του μάσκα και φόρεσε την μπλούζα για μασκα και την ζακέτα για μάσκα :rolleyes:, είχαμε και την επιβάτη της τελευταίας στιγμής, που ανέβηκε στις 22:29:50, με τον καταπέλτη να σηκώνεται στις 22:30 νταν. Η κίνηση; 1450 επιβάτες, 440 ΙΧ και καμιά 10αριά φορτηγά.

Μπόνους από την προχθεσινή αναχώρηση του Κύδων Παλάς, άφιξη ΙΧ στις 23:57 στον καταπέλτη, κατεβαίνει η συνοδηγός και ρωτάει τον Ύπαρχο "Ηράκλειο πάει ή Αθήνα;". Αφού πήρε την απάντηση που αρμόζει, δηλαδή οτι το πλοίο πάει Πειραιά,:o επιβιβάστηκαν 3 άτομα και θα βγάζανε εισιτήριο εντός του πλοίου. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...