Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Νομίζω ότι θα πρέπει επιτέλους να φτιαχτεί ένας νέος επιβατηγός σταθμός στο λιμάνι ή τουλάχιστον να γίνει ανθρώπινος ο υπάρχων. Δεν είναι δυνατόν στο μεγαλύτερο λιμάνι των Κυκλάδων με τόσες αφιξοαναχωρήσεις, οι επιβάτες να εξυπηρετούνται από δύο μικρά στέγαστρα…στριμωγμένοι και…πανταχόθεν βαλλόμενοι από τους ανέμους και από το ανεμόβροχο. Είναι ντροπή…όταν και το μικρότερο καφενείο έχει ανεμοφράκτες για τους πελάτες του!

Ένα μικρό δείγμα της ανάγκης εκσυγχρονισμού των στεγάστρων είναι και κάποιες πινακίδες που υπάρχουν: στο μεν στέγαστρο Α μια διαφημιστική εντοιχισμένη πινακίδα (σε αρκετά καλή κατάσταση) μας πληροφορεί/υπονοεί ότι περιμένουν όσοι είναι για το Sea Jet I της…Strintzis Lines(!!!)…στο δε στέγαστρο Β (κάποια ξεθωριασμένα γράμματα) μας πληροφορούν ότι εκεί περιμένουν οι επιβάτες για….το ΝΑΪΑΣ ΙΙ….

ΥΓ. Όταν ξεροσταλιάζεις στον "επιβατηγό σταθμό" δεν μπορείς να μην χαμογελάσεις πικρά για τον νέο "προβλήτα κρουαζιεροπλοίων" που κατασκευάζεται ακριβώς απέναντι, στο Νησάκι!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Σήμερα η ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ έχει συνέντευξη του νέου Λιμενάρχη Σύρου, Πλοίαρχου Κων. Δάρα. Ο Λιμενάρχης μεταξύ άλλων λέει ότι η προβλήτα Νο 5 έχει βγεί εκτός λειτουργίας, καθώς κινδυνεύει να καταρρεύσει λόγω σπηλαίωσης και ότι το ΛΤ Σύρου προχωράει στην επισκευή της. Επίσης, σε κάποια σημεία του λιμανιού παρατηρείται μικρή μείωση του βάθους, χωρίς όμως να είναι ανησυχητική...και γι' αυτό τον λόγο "κάθησε" ελαφρώς το Easycruise Life. Τέλος είπε ότι προχωράει η νέα προβλήτα κρουαζιεροπλοίων μήκους 90 μέτρων που όταν θα ολοκληρωθεί θα μπορεί να εξυπηρετεί ταυτόχρονα 2 κρουαζιερόπλοια μήκους 100-150 μέτρων.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Όπως γράφει σήμερα η ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ, είναι έτοιμη η νέα προβλήτα Κ/Ζ και θα παραδοθεί κατά χρήση σε λίγες μέρες στο ΛΤΣ (η επίσημη παραλαβή θα γίνει αργότερα). Αλλά, φτιάχνοντας την νέα...έπαθε ζημιές η παλιά προβλήτα Κ/Ζ (μπροστά στο Τελωνείο) και οπότε θα αρχίσουν σύντομα τα έργα επισκευής της παλιάς και σύνδεσης αυτής με τη νέα. Ελπίζουν, τα έργα να ολοκληρωθούν πριν το καλοκαίρι.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Ένα μικρό δείγμα της ανάγκης εκσυγχρονισμού των στεγάστρων είναι και κάποιες πινακίδες που υπάρχουν: στο μεν στέγαστρο Α μια διαφημιστική εντοιχισμένη πινακίδα (σε αρκετά καλή κατάσταση) μας πληροφορεί/υπονοεί ότι περιμένουν όσοι είναι για το Sea Jet I της…Strintzis Lines(!!!)…στο δε στέγαστρο Β (κάποια ξεθωριασμένα γράμματα) μας πληροφορούν ότι εκεί περιμένουν οι επιβάτες για….το ΝΑΪΑΣ ΙΙ….

Η κατάσταση παραμένει ως ανωτέρω. Απλώς, το ΝΑΪΑΣ ΙΙ ξεθώριασε πολύ και μόλις που διακρίνεται.
Όταν ξεροσταλιάζεις στον "επιβατηγό σταθμό" δεν μπορείς να μην χαμογελάσεις πικρά για τον νέο "προβλήτα κρουαζιεροπλοίων" που κατασκευάζεται ακριβώς απέναντι, στο Νησάκι!
Το ξεροστάλιασμα παραμένει, παρόλο που η νέα προβλήτα ολοκληρώθηκε και εγκαινιάσθηκε. Απομένουν κάτι μερεμέτια στη σύνδεση παλιάς και νέας προβλήτας. Εκείνο που μου έκανε εντύπωση είναι ότι οι μπίντες στη νέα προβλήτα, δεν είναι πακτωμένες μέσα στη προβλήτα, αλλά είναι βιδωμένες πάνω σε βάση. Το αναφέρω απλώς γιατί δεν έτυχε να ξαναδώ τέτοιου τύπου μπίντες.

post-31-12832697989_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

απο οτι ξερω οι μπιντες (και οι παλιες που ξεραμε τα τελευταια χρονια) και οι νεες πιο κοντες αποτελουνται απο δυο "κομματια" (δεν ξερω τον ορο, γι'αυτο μη βαρατε). το ενα ειναι "εμπεπηγμενο" στον ντοκο και το αλλο (αυτο που βλεπουμε) ειναι βιδωμενο σε αυτο. απλα στις παλιοτερες μπιντες η "ματιση" ηταν θαμμενη στο τσιμεντο, ενω στις καινουργιες ειναι εκτος, για να μπορει να αντικαθισταται πιο ευκολα το "κεφαλι" αν κοπει.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Το λιμάνι της Ερμούπολης Σύρου αποτελείται από τη μαρίνα (που υπολειτουργεί για μένα, διότι δεν υπάρχει φύλαξη, δεν μπορείς να πάρεις νερό από τη στεριά και αλλά παρεμφερή προβλήματα). Το επιβατηγό κομμάτι του λιμανιού (εκεί που θα δέσετε εάν επισκεφτείτε φέτος της Σύρο) την επισκευαστική ζώνη που είναι στο ναυπηγείο του Νεώριου Σύρου.

Όπως γράφει σήμερα η ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ, είναι έτοιμη η νέα προβλήτα Κ/Ζ και θα παραδοθεί κατά χρήση σε λίγες μέρες στο ΛΤΣ (η επίσημη παραλαβή θα γίνει αργότερα).

Ενώ έχει παραδοθεί η προβλήτα για τα κρουαζιερόπλοια μπροστά από το τελωνείο του λιμανιού της Σύρου.

Link to comment
Share on other sites

Και βεβαίως αυτή η προβλήτα δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί "cruise terminal"...έχει πολύ δρόμο ακόμα.:rolleyes: Πάντως, με το που παραδόθηκε άρχισαν και οι γκρίνιες, γιατί δεν έχει μπίντες από την μέσα πλευρά και δεν έβαλαν και σκαλίτσες, ώστε να μπορείς να βγεις εάν πέσεις μέσα.

Και βεβαίως σουλατσάρωντας στην Αληθινή:rolleyes: για να βγάλεις πανοραμικές της Αρχόντισσας σου διεφυγε ότι κινδυνεύει να καταρρεύσει λόγω σπηλαίωσης η προβλήτα μπροστά στον Κανάρη...και ακούγεται από το να μη βγάζει φέτος τραπεζάκια η Δωδώνη...μέχρι να διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων...πράγμα μάλλον αδύνατο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 months later...
  • 2 months later...

Υπάρχουν σκέψεις και μελέτες θα γίνουν...για νέο λιμάνι, γιατί το υπάρχον δεν θεωρείται λειτουργικό. Ακούγονται ιδέες για την θέση της τωρινής μαρίνας...για την Αζόλιμνο...μέχρι και για την ΠΒΝ στο Φοίνικα γράφει η ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ. Προφανώς υπάρχει πολύ χρήμα για να διατεθεί για νέο λιμάνι στη Σύρο.B)

ΥΓ Δεν είναι και άσχημη ιδέα να γίνει εμπορικό λιμάνι στη Λία και επιβατηγό στη Βαρβαρούσα.:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Τέλος εποχής για το Νησάκι που τα τελευταία χρόνια είχε εξελιχθεί σε ένα απέραντο και αυθαίρετο πάρκινγκ...παρουσιάζοντας μια άθλια εικόνα στην βιτρίνα της πόλης και του νησιού. Από εδώ και πέρα θα υπάρχει ελεγχόμενη στάθμευση με μπάρες για μόνο 180 αυτοκίνητα. Στην αρχή θα υπάρχει πιλοτική λειτουργία και η στάθμευση θα είναι δωρεάν...και στη συνέχεια θα έχει τσουχτερό αντίτιμο 1,20 ευρώ την ώρα. Εννοείται ότι το μέτρο ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από πολλούς θιγόμενους, αλλά νομίζω ότι κάποτε θα έπρεπε να σταματήσει αυτή η αθλιότητα. Απομένει μόνο να υπάρξουν και άλλα μέτρα που θα στηρίξουν αυτή την κίνηση. Διαφορετικά θα γίνει απλώς μια τρύπα στο νερό...απλώς θα μετακινηθεί το πρόβλημα σε άλλο μέρος της πόλης. Προς το παρόν και για μερικές μέρες το Νησάκι θα είναι εντελώς κλειστό, λόγω των έργων διαμόρφωσης του πάρκινγκ.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Σύμφωνα με την σημερινή ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ, όλα προβλέφθηκαν, εκτός από το σημαντικότερο. Ο Δήμος δεν έχει πάρει άδεια από το Υπ. Πολιτισμού για την τοποθέτηση του εξοπλισμού του πάρκινγκ (μπάρες, διαχωριστικά κλπ). Και η Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων ενημέρωσε το Α.Τ. Σύρου ότι δεν υπάρχουν εγκρίσεις για τα έργα. Το Α.Τ. Σύρου διαβίβασε το έγγραφο της Εφορείας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου. Η Εισαγγελία έδωσε εντολή στο Λιμεναρχείο Σύρου να απομακρύνει τον εξοπλισμό. Και τέλος το Λιμεναρχείο ενημέρωσε τον Δήμο για την εισαγγελική εντολή και τον κάλεσε να απομακρύνει τον εξοπλισμό.

Ωραία πράγματα λοιπόν... Σαφέστατα η ευθύνη βαρύνει τον Δήμο γιατί δεν πήρε τις απαραίτητες εγκρίσεις από το ΥπΠΟ. Και καλώς έπραξαν η Εφορεία, η Αστυνομία, η Εισαγγελία και το Λιμενικό. Όμως...προσωπικά βρίσκω εντυπωσιακό το γεγονός ότι η Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων ασχολήθηκε με την τοποθέτηση του εξοπλισμού του πάρκινγκ που προσπαθεί να βάλει μια τάξη στο χάος...και όχι με το ίδιο το χάος. Ειλικρινά απορώ...τόσα χρόνια που τα αυτοκίνητα παρκάρουν πάνω σε μπίντες και πνίγουν τα διατηρητέα μνημεία στο Νησάκι...δεν ενοχλούσαν κανέναν? Είναι κάποιες μέρες και ώρες που μόνο στη σκεπή του Τελωνείου δεν υπάρχουν αυτοκίνητα...ούτε βεβαίως διάδρομοι πρόσβασης στα πλαγιοδετημένα πλοία. Εάν, ό μη γένοιτο, συμβεί κάτι σε κάποιο πλοίο...ούτε η Πυροσβεστική δεν θα μπορεί να περάσει.

Edited by ΝΗΡΕΑΣ
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Πάντως, με το που παραδόθηκε άρχισαν και οι γκρίνιες, γιατί δεν έχει μπίντες από την μέσα πλευρά και δεν έβαλαν και σκαλίτσες, ώστε να μπορείς να βγεις εάν πέσεις μέσα.

Απ' ό,τι βλέπουμε και στις Συριανές φωτογραφίες...η προβλήτα απέκτησε και σκαλίτσες και προσκρουστήρες και (μικρές) μπίντες από την μέσα πλευρά.

Link to comment
Share on other sites

Μια σκαλίτσα υπήρχε από πέρυσι το Μάιο, οι μπιντες στην εσωτερική πλευρά της προβλήτας μπήκαν φέτος.

Με τα νέα μέτρα στάθμευσης στην Ερμουπόλη, το parking μπροστά από το τελωνείο πλέον είναι άδειο!! Υπάρχουν αντιδράσεις από τους καταστηματάρχες για πτώση των τζίρων τους εξαιτίας αυτού του μέτρου

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Απιστευτο σκηνικο B) και ναι μονο στην Ελλαδα συμβαινουν αυτα :rolleyes: Οι λιμενικες αρχες γιατι υπαρχουν σε αυτο τον τοπο? Μπορει πχ να δωσουν κληση σε ενα αυτοκινητο που εχει παρκαρει εκει αλλα το οτι ο καβος διασχιζει ολο το parking δεν τους ενοχλει...Αντε να χτυπησεις και να ψαχνεις να βρεις το δικιο σου μετα :ph34r:

Edited by NHSOS XIOS
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Παρουσιάσθηκε προχθές και η μελέτη για τον γενικότερο λειτουργικό σχεδιασμό του νέου λιμανιού της Σύρου. Έχουν ενδιαφέρον οι αντιδράσεις του Νεωρίου και τα σχόλια των αναγνωστών. Βασικό ερώτημα όλων: που θα βρεθούν τα λεφτά? Λεπτομέρειες θα μου πείτε... Υπάρχει και link με ολόκληρη την πρόταση των μελετητών, σχέδια κλπ. Αν και μεγάλη σε έκταση, αξίζει να την διαβάσει κανείς, γιατί περιέχει ενδιαφέροντα στοιχεία για το λιμάνι της Σύρου. Καλό διάβασμα και εδώ θα είμαστε για να συζητάμε...μέχρι να βρεθούν τα λεφτά...εάν θα στέκονται τα πλοία στο νέο λιμάνι, εάν θα χωράνε να γυρίσουν κλπ. κλπ.

Edited by ΝΗΡΕΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Δυστυχως δεν μπορουμε να πουμε και πολλα καθως λεφτα ΔΕΝ υπαρχουν(προεχει η σωτηρια της χωρας αυτη την στιγμη)οποτε,οπως και στην υπολοιπη Ελλαδα,θα μεινουμε με τις υπαρχουσες λιμενικες υποδομες.

Η ιδεα εχει βαση παντως αφου θα μεταφερθει νοτια η κινηση και θα αποσυμφορηθει απο το traffic η πολη.Βεβαια φαινεται σαν να ειναι περιορισμενος ο χωρος για τις μανουβρες αλλα ας μπει πρωτα η υπογραφη για να γινει το λιμανι και μετα βλεπουμε.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Νομίζω ότι θα πρέπει επιτέλους να φτιαχτεί ένας νέος επιβατηγός σταθμός στο λιμάνι ή τουλάχιστον να γίνει ανθρώπινος ο υπάρχων. Δεν είναι δυνατόν στο μεγαλύτερο λιμάνι των Κυκλάδων με τόσες αφιξοαναχωρήσεις, οι επιβάτες να εξυπηρετούνται από δύο μικρά στέγαστρα…στριμωγμένοι και…πανταχόθεν βαλλόμενοι από τους ανέμους και από το ανεμόβροχο. Είναι ντροπή…όταν και το μικρότερο καφενείο έχει ανεμοφράκτες για τους πελάτες του!

Επιτέλους, μετά από 5 ολόκληρα χρόνια εισακουσθήκαμε :rolleyes: και το λιμάνι της Ερμούπολης ετοιμάζεται σε λίγο να αποκτήσει επιβατικό σταθμό στο κτήριο απέναντι από τις προβλήτες που στέγαζε το Καζίνο. Ήδη οι εργασίες έχουν προχωρήσει και σε 1-2 μήνες θα λειτουργήσει. Μπορεί βέβαια σε λίγο να μην υπάρχουν πλοία και επιβάτες, αλλά τουλάχιστον θα έχουμε επιβατικό σταθμό.

Επίσης, προβλέπεται την προβλήτα των κρουαζιεροπλοίων στο Νησάκι να την συμμορφώσουν με τον ISPS, αλλά η υπόθεση σκοντάφτει καθώς δημιουργούνται προβλήματα με το πάρκινγκ, την κυκλοφορία κλπ

Edited by ΝΗΡΕΑΣ
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Σε δημοσίευμα για τα εγκαίνια του σταθμού, η ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ αναφέρει:«Μία σκέψη που γεννήθηκε πριν από περίπου 30 χρόνια, επί δημαρχίας Πιταούλη, χρειάστηκε να φτάσουμε στο 2012 προκειμένου να τη δούμε να γίνεται πράξη»! Πάλι καλά που πήρε μόνο 30 χρόνια για να υλοποιηθεί, θα μπορούσε να ήταν και σκέψη που γεννήθηκε επί δημαρχίας Δ. Βαφειαδάκη. :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

ενδιαφεροντα πραγματα για τον υπευθυνο ασφαλειας λιμενος λεει το πρωτο θεμα και το syrosnews

Οι μεγάλες ευθύνες του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου φάνηκαν στο γεγονός αυτό, οι συντονιστές της ασφαλούς πρόσδεσης και εκφόρτωσης των επιβατών έγιναν απουσία του ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΛΙΜΕΝΟΣ, ο οποίος αμείβεται βρέξει χιονίσει με 25.000 ευρώ/ετησίως αλλά η έδρα του είναι στην Αττική.

Όταν άλλοι ΥΑΛΕ για δύο λιμάνια και με σοβαρή κίνηση Κρουαζιερόπλοιων Πάτμο και Λέρο παίρνουν το ίδιο ποσό.

Link to comment
Share on other sites

Έχω την εντύπωση ότι πρόκειται για άλλη μια ενδοσυριανή αψιμαχία. Εάν δεν απατώμαι, ο ΥΑΛΕ δεν έχει σχέση με συμβάντα όπως του Ν. ΧΙΟΣ, αλλά με τα σχέδια και την εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας που προβλέπει ο ISPS στις ελεγχόμενες ζώνες. Τώρα το εάν είναι καλό ο ΥΑΛΕ να είναι Συριανός, νομίζω ότι είναι άλλο ζήτημα, το οποίο όμως δεν έχει σχέση με αυτό το συμβάν.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Τελος Ιουλιου θα διενεργηθει ο διαγωνισμος για την απομακρυνση του υπαφλου της Καρφωμενης απο το λιμανι της Συρου οπως μας ενημερωνει το cyclades24

Στα τέλη Ιουλίου (31/7) θα διενεργηθεί ο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου «Καθαίρεση του Ύφαλου Καρφωμένης στο Λιμάνι της Σύρου».

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου και ο προϋπολογισμός του φτάνει τις 550.000 ευρώ. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο η προετοιμασία του οποίου έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια.

Αφορά την αφαίρεση του υφάλου Καρφωμένης, ο οποίος βρίσκεται εντός του κεντρικού λιμανιού της Ερμούπολης και θα συμβάλει στην ασφαλέστερη και καλύτερη λειτουργία του. Το έργο χρηματοδοτείται από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...