Jump to content
Shipfriends

To Nαυάγιο του Sea Diamond στην καλντέρα της Σαντορίνης


Recommended Posts

Εμεινα ξύπνιος μονο και μόνο για να ακούσω τις ''βομβες'' του ρεπορταζ.Δυστυχώς κακώς έπραξα και έχασα τον ύπνο μου.Ουτε βόμβες ,ούτε τπτ απλά όμοιες και ''χαζές'' παρατηρήσεις δημοσιογράφων που δεν έχουν ιδέα από το αντικείμενο.Αύτο πάντως που μου έκανε εντύπωση ειναι το ειρωνικό ύφος και τις άστοχες ερωτήσεις-απορίες της δημοσιογράφου ενός βίντεο και η ''ειδηση του αιώνα'' πως το σωματειο λεμβούχων Θήρας έχει οικονομικές σχέσεις με την εταιρεία όπως και με κάθε εταιρεία που τα πλοία της επισκέπτονται την Σαντορίνη.Σιγα την είδηση......

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 571
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Την Τεταρτη στο Εφετείο Σύρου θα συνεδριάσει η ολομέλεια προκειμένου να οριστεί ειδικός εφέτης ανακριτής προκειμένου να ξεκινήσει η ανακριτική διαδικασία.

Δεν ορίστηκε τελικά ειδικός εφέτης ανακριτής από την ολομέλεια του Εφετείου Σύρου με το σκεπτικό ότι δεν μπορεί να διαθέσιε κάποιο εφέτη γι αυτή την υπόθεση λόγω ελείψεων σε ανθρωπινο δυναμικό.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

"Δεν υποκινούμαστε από κανένα" λέει η Επιτροπή Θηραίων

Η Επιτροπή Θηραίων απέστειλε την παρακάτω επιστολή: Για την αποκατάσταση της αλήθειας, με αφορμή την εκπομπή ΖΟΥΓΚΛΑ της 23.04.2009, του τηλεοπτικού σταθμού ALTER, η Συντονιστική Επιτροπή Θηραίων Πολιτών για την ανέλκυση του Κ/Ζ SEA DIAMOND, δηλώνει τα παρακάτω: 1. Η πανθηραική μεγαλειώδης κινητοποίηση της 16.10.2008 στον Πειραιά δεν ήταν υποκινούμενη από κανέναν. Πέρα από την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα με τον Θηραικό λαό που πρωτοστάτησε με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Θήρας, τον Έπαρχο, τον Δήμαρχο, τον Κοινοτάρχη Οίας, συμμετείχαν και άλλοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Νομού Κυκλάδων, λοιπών φορέων αλλά και φίλοι του νησιού μας. Σκοπός της κινητοποίησης ήταν να καταστεί σαφές, για άλλη μια φορά, προς το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ότι οι κάτοικοι της Σαντορίνης, εδώ και δυο χρόνια μετά το ναυάγιο, απαιτούν το αυτονόητο.

Δηλαδή, την εφαρμογή της νομοθεσίας ώστε να αποτραπεί το οικολογικό έγκλημα που συντελείται με την παραμονή του ναυαγίου στα νερά της καλδέρας.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αρχίζει το πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα εγχείρημα της απάντλησης των καυσίμων από το κουφάρι του κρουαζιερόπλοιου «Sea Diamond». Πρόκειται για μια εξαιρετικά δύσκολη επιχείρηση για την οποία ο Ελληνας πολίτης δεν θα πληρώσει ούτε ένα ευρώ, καθώς το κόστος θα βαρύνει την πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απάντληση θα αποτελέσει το πρώτο βήμα. Αν τεκμηριωθεί επιστημονικά η αναγκαιότητα της ανέλκυσης, η πολιτεία θα προχωρήσει και σε αυτό το εγχείρημα με κύριο μέλημα την προστασία του περιβάλλοντος και την υγεία των κατοίκων. Τρία τηλεκατευθυνόμενα βαθυσκάφη-ρομπότ, εξοπλισμένα με υπερσύγχρονα μηχανήματα, ειδικά προσαρμοσμένα για το «Sea Diamond», θα λαμβάνουν εντολές από το κεντρικό ειδικό σκάφος.

Σύμφωνα με το σχέδιο, στην αρχή θα γίνει η απάντληση από το κουφάρι του πλοίου όσων περισσοτέρων καυσίμων είναι δυνατόν. H ποσότητα εκτιμάται ότι θα είναι 27 με 113 τόνοι πετρελαιοειδών. Εν συνεχεία θα γίνει στεγανοποίηση όλων των ανοιγμάτων για την αποφυγή διαρροής καυσίμων στο μέλλον.

Θα ακολουθήσει περισυλλογή όσων καυσίμων διαρρεύσουν στην επιφάνεια της θάλασσας από τις προηγούμενες δύο εργασίες. Η επιχείρηση υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει 3 εβδομάδες, οι εργασίες της οποίας θα εκτελούνται όλο το 24ωρο.

Ναυτεμπορική

Link to comment
Share on other sites

Καπου σε ενα λινκ πιο πανω απο εφημεριδα αναφερει οτι εδω και 2 χρονια υπαρχει φραγμα πανω απο το ναυαγιο. Τα 2 αυτα χρονια εχω περασει 2 φορες απο τη Σαντορινη και φραγμα δεν υπηρχε.

Link to comment
Share on other sites

Tι να σου πω. Παντως ειδικα την πρωτη φορα περσυ το καλοκαιρι που περασα απο το σημειο ειχα βγει στο καταστρωμα μονο και μονο για να δω το σημειο. Και μαλιστα ηταν και πρωι με πολυ καλες συνθηκες και υποτιθεται οτι το φραγμα φωσφοριζει κιολας.

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

Το φράγμα τοποθετήθηκε απο την πρώτη κιολας στιγμή που το πλοίο βυθιστηκε και παραμένει ως σήμερα στην θέση του.

την νύχτα εχει λαμπάκια και φεγγουν δεν φωσφορίζει!

post-1399-128326980974_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Sea Diamond: Μόνο το 60% των καυσίμων μπορεί να απαντληθεί

Σε ότι αφορά την τύχη του πλοίου, οι κάτοικοι της Σαντορίνης αγωνιούν και ζητούν την απομάκρυνσή του από την Καλντέρα αλλά το θέμα είναι αρκετά σύνθετο και αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί. Οι περισσότεροι από όσους γνωρίζουν τη θέση του πλοίου αλλά και τις δυσκολίες ενός αντίστοιχου εγχειρήματος, θεωρούν ανέφικτη την ανέλκυση του πλοίου. Όπως περιγράφουν στελέχη επιχειρήσεων με εμπειρία σε ανάλογα έργα, για να γίνει ανέλκυση, το πλοίο θα πρέπει να τεμαχιστεί και ακόμη και τότε ένα 20% (από τους περίπου 25.000 τόνους που ζυγίζει) θα μείνει ως σκουπίδι μέσα στη θάλασσα.

Πέρα από το τεράστιο κόστος που συνεπάγεται η διαδικασία, θα χρειαστούν τουλάχιστον 8 μήνες προετοιμασιών και επιπλέον ένας χρόνος μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες απομάκρυνσης.

Link to comment
Share on other sites

Κατι τετοιο ηταν αναμενομενο νομιζω και εξ' αρχης ειχε γινει λογος για απαντληση μερους των καυσιμων. Σε αυτη την περιπτωση ομως θα υπαρχει ο φοβος να διαρευσουν καυσιμα απο τα σημεια που εχει γινει "επεμβαση" στο πλοιο για την απαντληση.

Link to comment
Share on other sites

Γι'αυτό και αναφέρεται στα άρθρα για την απάντληση ότι θα σφραγίζουν τα σημεία που θα ανοιχτούν αλλά και άλλα σημεία όπως σπασμένα τζάμια απ'όπου υπάρχει κίνδυνος διαρροής.

Link to comment
Share on other sites

Δηλώσεις του Α. Παπαληγούρα χθες στη Σαντορίνη:

"Το υπουργείο σε καμιά περίπτωση δεν αποκλείει την ανέλκυση. Το αντίθετο μάλιστα... Εάν η ανέλκυση κριθεί αναγκαία, τότε να είστε βέβαιοι ότι θα προχωρήσουμε. Επιβάλλοντάς την. Όποιο κι αν είναι το κόστος της. Σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζουν τα επιστημονικά δεδομένα, ο νόμος αλλά, και σύμφωνα με τις δημόσιες δεσμεύσεις μας".

"Λέγεται είπε ο υπουργός, ότι οι πραγματογνώμονες παραδέχονται τη μεγάλη απόκλιση του χάρτη, καθώς και το ότι αποδίδουν σ' αυτόν την αιτία της πρόσκρουσης του κρουαζιερόπλοιου. Δεν θέλω σε αυτή τη φάση να μπω σε λεπτομέρειες της περί του αντιθέτου επιχειρηματολογίας, καθώς είναι σε πλήρη εξέλιξη η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης και σε καμία περίπτωση δεν θα είμαι εγώ αυτός που θα προκαταλάβει το αποτέλεσμά της".

"Ακούγεται, πρόσθεσε ο υπουργός, ότι δεν επιβάλαμε πρόστιμα στην πλοιοκτήτρια εταιρεία. Είναι όμως γνωστό ότι όλα τα προβλεπόμενα πρόστιμα επιβλήθηκαν μέχρι και την κατάθεση της μελέτης απάντλησης. Αλλά και επ' αυτού, από ένα σημείο και μετά, το λόγο έχει η Δικαιοσύνη και ως εκ τούτου δεν θέλω να προκαταλάβω ή να επηρεάσω την όποια απόφασή της. Το σύνολο των επιβληθέντων και βεβαιωθέντων διοικητικών προστίμων και καταλογισμού δαπανών του Δημοσίου κατά των υπευθύνων ανέρχεται σε 8.208.794,44 ευρώ".

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Συγκέντρωση για την ανέλκυση του Sea Diamond

Την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009, στις 8 το βράδυ, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Θηραίων Πολιτών σας προσκαλεί στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο, όπου θα γίνει μία παρουσίαση - ενημέρωση και συζήτηση για τις εξελίξεις στο φλέγον θέμα του ναυαγίου του Sea Diamond. Επειδή δύο χρόνια μετά η τοξική βόμβα του Sea Diamond συνεχίζει να απειλεί την υγεία μας, την μοναδική Καλντέρα της Σαντορίνης, αλλά και το τουριστικό μέλλον του νησιού μας
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το πόρισμα-παρωδία που βγήκε (αλήθεια έπειτα από 2 και πλέον χρόνια αυτό βρήκαν να συμπεράνουν?) είναι να το κάνεις σαίτα και να το επιστρέψεις ΄σε αυτούς που το έβγαλαν με την υποσημείωση να το χαίρονται.:mad:

Είναι ακριβώς το ίδιο πόρισμα το οποίο έβγαλαν τα τηλεοπτικά δικαστήρια με τους δημοσιογραφους αμέσως μετά την πρόσκρουση

Είναι πλέον ξεκάθαρη η αγωνιώδης προσπάθεια να βγει λάδι η Υ.Υ προς χάρη της τιμής του ΠΝ φορτώνοντας τα όλα στον πλοίαρχο.

Και δυστυχώς αυτό το το αχαρακτήριστο πόρισμα που συνέταξαν θα είναι ένα από τα βασικά στοιχεία της δικης:mad:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...