Jump to content
Shipfriends

Sea Star (IMO 8921913)


polykas

Recommended Posts

Καταμαράν, δεν ξέρω σε ποιόν ανήκει ακριβώς, αλλά το διαχειρίζεται ο Δήμος Τήλου για ενδοδωδεκανησιακά δρομολόγια με βάση την Τήλο.

Link to comment
Share on other sites

Ειναι του Δημου Τηλου αν δεν κανω λαθος.
Καταμαράν, δεν ξέρω σε ποιόν ανήκει ακριβώς, αλλά το διαχειρίζεται ο Δήμος Τήλου για ενδοδωδεκανησιακά δρομολόγια με βάση την Τήλο.
Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, όπως φαίνονται. Αλλά πολύ πιό μπερδεμένα...κοινώς κουλουβάχατα!!!
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 2 weeks later...
  • 4 months later...

Το ΥΕΝ δικαιώνει την ναυτιλιακή Τήλου

Πηγή: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

Πλήρη κάλυψη στην εταιρεία «Τήλος 21ος Αιώνας» που έχει δρομολογήσει το πλοίο Sea Star συμφερόντων και του Δήμου Τήλου στην επιδοτούμενη γραμμή Ρόδος - Τήλος και επιστροφή δίνει το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής με αφορμή το θέμα που ανέκυψε σχετικά με τη νομιμότητα των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν για τη δρομολόγηση του μετά από καταγγελία της ναυτιλιακής εταιρείας «ΑΝΕ Σύμης». Με αφορμή την πολεμική του Δημάρχου Τήλου κ. Τ. Αλιφέρη και προέδρου της ναυτιλιακής Sea Star για την ανάθεση επιδοτούμενης γραμμής στην ΑΝΕΣ και στο πλοίο Πρωτεύς, η ναυτιλιακή εταιρία της Σύμης, υπεραμυνόμενη της νομιμότητας της συγκεκριμένης ανάθεσης που συνδέθηκε άκομψα με την υπόθεση των καταγγελιών του εφοπλιστή κ. Φ. Μανούση σε βάρος του πρώην Υπουργού Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Τ. Παυλίδη, κατήγγειλε με επιστολή της, που έφτασε μέχρι το γραφείο του πρωθυπουργού, ως παράνομη την επιδότηση των πλοών του Sea Star της Τήλου αλλά και την χορήγηση άδειας στο πλοίο για την εκτέλεση του δρομολογίου Ρόδου - Τήλου. Το πλοίο Sea Star δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Ρόδου εκτελώντας περιηγητικά ταξίδια από Ρόδο προς Πανορμίτη - Σύμη και επιβατικά δρομολόγια προς Tήλο-Ρόδο-Tήλο με επιδότηση από την δρομολογούσα Αρχή (YENANΠ). Η δρομολόγηση του Sea Star του οποίου το κύριο υλικό κατασκευής είναι μείγμα πλαστικού δεν είναι όπως κατήγγειλε η ΑΝΕΣ σύννομη, γιατί δεν πληρούνται οι προδιαγραφές της Κοινοτικής Οδηγίας 98/18 (EUOROSOLAS). Καταγγέλλεται παραπέρα ότι το πλοίο εκτελεί περιηγητικούς και δρομολογιακούς πλόες (B' κατηγορίας) και δεν φέρει πιστοποιητικά κλάσης από ΝΗΟΓΝΩΜΟΝA; Οι ως άνω καταγγελίες δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολούν τη δικαιοσύνη αφού όμοιες είχαν γίνει από τον Ιούλιο του 2003 όταν ο ναυτικός πράκτορας κ Μ. Ροδίτης ως συνεργάτης της «Δωδεκάνησος Ναυτιλιακή» κατήγγειλε μεταξύ άλλων ότι τόσο το πλοίο Sea Star όσο και το πλοίο «Πανορμίτης» της ΑΝΕΣ είχαν παρανόμως χαρακτηριστεί «συμβατικά» από το αρμόδιο τμήμα του ΥΕΝ απολαμβάνοντας σχετικές διευκολύνσεις. Ο κ Ροδίτης ο οποίος σήμερα κατέχει μέσω της υπεράκτιας εταιρείας συμφερόντων του «Rodos Marine» σημαντικό ποσοστό μετοχών στη ναυτιλιακή της Τήλου "THΛOΣ 21ος AIΩNAΣ" είχε μάλιστα προκαλέσει με αναφορές του την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος 25 εκπροσώπων ναυτιλιακών εταιρειών και αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος που βρέθηκαν κατηγορούμενοι για την πράξη της διατάραξης της ασφάλειας πλοίων από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο. Οι κατηγορούμενοι απαλλάγησαν με το υπ. αρίθμ 83/2007 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου.

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΕΝΑΝΠ

Στο υπ. αρίθμ. 4342.1/136/08 έγγραφο του ΥΕΝΑΝΠ που υπογράφει ο ΜΠΥ Κ. Βασιλείδης Διευθυντής Μελετών Κατασκευών αναφέρονται τα εξής:

1. Σύμφωνα με το άρθρο 3 της Κοινοτικής Οδηγίας 98/18 EK για τους κανόνες και τα πρότυπα ασφαλείας των E/Γ πλοίων ορίζεται μεταξύ άλλων ότι: «πλοία που δεν είναι κατασκευασμένα από χάλυβα ή ισοδύναμο υλικό και δεν καλύπτονται από τα πρότυπα που αφορούν στα ταχύπλοα σκάφη [ψήφισμα MSC 36(63)] ή τα δυναμικώς υποστηριζόμενα σκάφη [ψήφισμα A 373(X)] δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής αυτής. Τα εν λόγω πλοία υπάγονται στις διατάξεις των κανονισμών ασφαλείας της Αρχής του κράτους μέλους τη σημαία του οποίου φέρει το πλοίο, οι οποίοι παρέχουν ισοδύναμα επίπεδα ασφαλείας.

2. Το πλοίο θέματος συμμορφώνεται πλήρως, για την κατηγορία των πλοών και τη μεταφορική ικανότητα επιβατών, προς τις διατάξεις της ισχύουσας εθνικής νομοθεσίας, καθόσον λόγω του υλικού κατασκευής του (ενισχυμένο πλαστικό) δεν υπάγεται στο πεδίο εφαρμογής της Οδηγίας 98/18 EK και είναι εφοδιασμένο με το προβλεπόμενο Πρωτόκολλο Γενικής Επιθεώρησης (Π.Γ.E) και όχι Πιστοποιητικό Ασφαλείας (Π.A), καθώς και λοιπά ναυτιλιακά έγγραφα. Επίσης ως E/Γ πλοίο μη υπαγόμενο στο πεδίο εφαρμογής της Οδηγίας 98/18 EK δεν είναι υποχρεωμένο να υπάγεται σε κλάση A.O.

3. Η ισχύουσα νομοθεσία και συγκεκριμένα τα Π.Δ. 101/95 (ΦEK 61 A) και 259/81 (ΦEK 72A) παρέχουν τη δυνατότητα αποκλίσεως από ορισμένες κατασκευαστικές απαιτήσεις και για την κατηγορία πλοών του εν θέματι πλοίου.

4. Κατόπιν αιτήσεως των ενδιαφερομένων και με γνώμονα την εξυπηρέτηση των συγκοινωνιακών αναγκών της περιοχής δραστηριοποίησης του εν θέματι πλοίου καταχωρήθηκε για μια δοκιμαστική περίοδο επί του υπ. αριθμ. 277/08/23-5-2008 Πρωτοκόλλου Γενικής Επιθεώρησης E/Γ η εντολή / οδηγία : TO ΠΛΟΙΟ ΔYΝΑTAI NA ΕKΤEΛΕΙ KAI ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟΥΣ ΠΛOEΣ THΛΟ-POΔO KAI POΔO - THΛO ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΔPOMHΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Δ TOY ΠΔ.Δ. 101/95 (ΦEK 61 A?) ME APIΘMO ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΧΕΙΜΩΝΑ=ΘΕΡΟΥΣ=206 ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΜΕΧΡΙ 10/7/2008». Ακολούθως, μετά από σχετική αλληλογραφία με το K.Λ. Pόδου και τον Πλοίαρχο του εν θέματι πλοίου , λαμβάνοντας υπόψη την κάλυψη των συγκοινωνιακών αναγκών της περιοχής και τις συνθήκες διαβίωσης παραμονής του πληρώματος και των επιβατών, η ισχύς της ανωτέρω εντολής οδηγίας παρατάθηκε μέχρι 31/10/2008.

5. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία του E/Γ-T/P-K/Γ ΣH ΣTAP , THΛOΣ 21ος AIΩNAΣ N.E., συμμετείχε στο μειοδοτικό διαγωνισμό που διεξήχθη στις 08-01-2008 στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής για την εξυπηρέτηση της δρομολογιακής γραμμής THΛΟΣ - POΔOΣ με 3 επιδοτούμενα δρομολόγια την εβδομάδα με σύμβαση ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας και μέχρι σήμερα στη Διεύθυνση Μεταφορών δεν έχει περιέλθει έγγραφο περί παραχώρησης διαχείρισης του πλοίου της πλοιοκτήτριας εταιρείας σε άλλη εταιρεία. Μετά από προσυμβατικό έλεγχο του Z’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου υπεγράφη η υπ. αριθμ. 43/2008 σύμβαση δημόσιας υπηρεσίας με την ανωτέρω εταιρεία για την εξυπηρέτηση της δρομολογιακής γραμμής THΛOΣ - POΔOΣ.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 3 weeks later...
  • 2 months later...

Το Sea Star σαν να έχει ξεχαστεί στο Πειραιά. Το πλοίο έχει συμπληρώσει 3 μήνες παρουσίας στο Πειραιά, χωρίς να δείχνει σημάδια ότι σύντομα θα φύγει από το λιμάνι. Μήπως υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα??:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΕΛΕΙΟΣΕ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΣΤΗΝ ΣΠΑΣΜΕΝΗ ΜΗΧΑΝΗ ΠΛΗΡΟΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΧΟΡΗ ΓΙΑ ΡΟΔΟ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΣΧΕΘΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ARIEXPO ΓΙΑ ΠΟΣΟ 400.000 EURO. OΤΑΝ ΜΑΘΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΟΣΟ

Σε κατάσχεση του πλοίου Sea Star της ναυτιλιακής εταιρείας "Τήλος 21ος Αιώνας Ναυτική Εταιρεία" που βρισκόταν ελλιμενισμένο στον Λιμένα του Μανδρακίου προχώρησε χθες το πρωί σε εκτέλεση διαταγής πληρωμής η εταιρεία ΕΚΟ Ανώνυμη Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία Πετρελαιοειδών!

Πληρες το αρθρο απο τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

Link to comment
Share on other sites

Με γραπτή δήλωσή του, ο δήμαρχος Τήλου κ. Τάσος Αλιφέρης πληροφορεί τους Τηλιακούς «και όσους αγαπούν τις ωραίες προσπάθειες των μικρών νησιών να επιβιώσουν, να μην ανησυχούν», μετά την απόφαση κατάσχεσης του πλοίου για χρέη προς την ΕΚΟ.Ο δήμαρχος προσθέτει ότι «το πλοίο Sea Star, το ωραιότερο της περιοχής, ανήκει και θα ανήκει στην Τήλο και σ' αυτούς που την αγαπούν».

Link to comment
Share on other sites

Οτι και να γινε πρεπει να διευθετηθηκε μεχρι το απογευμα της ιδιας μερας.

Σαββατο 25 Ιουλιου ηρθε ημερησια εκδρομη σε Πανορμιτη και Συμη(μαλλον απο Ροδο μονο)

Απο κοσμο μαλλον καλα τα πηγε.Μεσες ακρες γυρω στα 150 ατομα ειδα αν και δεν ξερω το προτοκολο του ωστε να κρινω καλα.

Το καλο ειναι οτι λογο ταχυτητας ο κοσμος εχει περισσοτερο χρονο να κατσει στη Συμη με πιο ακριβο εισητηριο βεβαια φανταζομαι;)

Ας το δουμε στη δεμενο στη Συμη απο το Γιαλο ,απο το δρομο που οδηγει στο Χωριο και απο την αναχωρηση του απο τη Συμη με φοντο το Ρολοι

Καθως και σε δυο φωτο λιγο πριν το λιμανι της Ροδου

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...