Jump to content
Shipfriends

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά


Recommended Posts

Για να δούμε μήπως και λειτουργήσουν σωστά μετά από τόσα χρόνια. Ο Προκοπίου δεν είχε φτιάξει το dream στη Χαλκίδα?

Link to comment
Share on other sites

Αποκλείεται.., εδώ ο Άδωνις έχει φαγωθεί να τα σπρώξει, πακέτο με της Ελευσίνας, στους Αμερικανούς. Τελικό ειναι πως πάνε στον Προκοπίου? Γιατί και πριν μερικούς μήνες τα ναυπηγεία πήγαιναν κατά Πριόβολου μεριά αλλά ακυρώθηκαν όλα. 

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω την κατάλληλη γνώση για να διαμορφώσω και την ορθή γνώμη, αλλά απ΄ ότι έχω διαβάσει και ότι έχω ακούσει (στο ευρύτερο περιβάλλον μου) Γ. Προκοπίου και θυγάτηρ πρέπει να είναι σοβαροί άνθρωποι και λίαν επιτυχημένοι επιχειρηματίες. Είθε.

Link to comment
Share on other sites

Επίσης ενδιαφέρον εφόσον πάρει το οκ και δεν ξαναγίνει διαγωνισμός λογω χαμηλού τιμηματος οπως με την Pyletech,πότε θα φύγουν οι πρόσφυγες που βρίσκονται στο σημείο γιατι το σημείο εκεί ενδιαφέρει πολύ αρκετές εταιρείες logistics ,αλλα θα μπορούσε να γίνει και σημείο για να βγαίνουν μεγάλα σκάφη. Το πρώτο είχε ακουστει και γραφτεί ενω το δεύτερο είναι καθαρά δικη μου εικασία.

Link to comment
Share on other sites

On 12/15/2020 at 7:30 PM, Αναερόβιος said:

+1000
Μακάρι να επιτρέψουν οι συνδικαλιστές του Σκαραμαγκά στον Πριόβολο να κάνει τις επενδύσεις και να αναπτύξει το ναυπηγείο έτσι όπως το έχει στο μυαλό του.
Θα είναι τεράστιο το όφελος να συμβεί σε Σκαραμαγκά και Ελευσίνα ότι συνέβη στην Σύρο.

Επιτέλους!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Θα βγω λίγο εκτός θέματος, αλλά με την εξαγορά και εξυγίανση των ναυπηγείων Σκαραμαγκα, θα έπρεπε να τρέξει ένα προγραμμα χρηματοδότησης από ευρωπαικούς πόρους ώστε να προχωρήσουν οι εταιρίες του κλάδου σε ανανέωση του ακτοπλοϊκού στόλου. Σκαραμαγκάς και Ελευσινα έχουν βγάλει διαμάντια, βλέπε Νήσος…Ας μεταφερθεί η συζητηση από τους mod στο κατάλληλο topic. 

Link to comment
Share on other sites

Ας έλθουν σε κατάσταση λειτουργίας πρώτα και μετά μιλάμε,γιατι θέλουν πολλή δουλειά. Αν και γενικότερα θεωρώ πως πιο πολύ τους νοιάζει το πολεμικο κομμάτι.  (ας μεταφερθουν στο αντίστοιχο κομμάτι)

Link to comment
Share on other sites

Και πριν την κατάσταση λειτουργίας, ας τα βρουν με τους γύρω Δήμους πρώτα, που ο καθένας θέλει να αρπάξει και από κάτι, και μετά βλέπουν και τα υπόλοιπα. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

H πωληση στον Ομιλο Προκοπιου εχει παγωσει. Την μπλοκαρε στο ΣτΕ ο Δημος Χαϊδαριου.

Ο Δημος εχει ζητησει την ακυρωση των διαγωνισμων πωλησης των Ναυπηγειων. Εστιαζει σε δυο σημεια: α.οτι παραχωρειται αιγιαλος με την πωληση (προβλητα 4) και πρεπει να διασφαλιστει η ελευθερη προσβαση των πολιτων στην παραλια και β.οτι στην πωληση περιλαμβανονται εκτασεις, που συμφωνα με το κτηματολογιο ανηκουν στον συγκεκριμενο Δημο.

Το δικαστηριο δεν εχει αποφανθει επι της ουσιας, αλλα ο Δημος πετυχε την αναστολη της διαδικασιας μεταβιβασης, μεχρι την εκδοση οριστικης αποφασης.

Περισσοτερα στο link απο το euro2day

Link to comment
Share on other sites

Αυτά γίνονται μόνο στην χωρα της φαιδράς πορτοκαλέας. Είχε ποτέ παραλία για μπάνιο στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά όταν ήταν κρατικά και πρέπει να έχει τώρα? Οι βλαχοδήμαρχοι (και αυτός της Δραπετσώνας και αυτός του Χαϊδαρίου) έχουν καβαλήσει το καλάμι και πρέπει κάποιος να τους αφιππευσει επειγόντως.

Link to comment
Share on other sites

Κι όμως υπάρχει "παραλία". Μη σκεφτείτε το Super Paradise αλλά υποπτεύομαι πως εννοούν το μικρό βραχώδες κομμάτι που υπάρχει ανάμεσα στην άκρη της έκτασης των ναυπηγείων και της Εθνικής οδού. Εγώ κι εσείς θα προτιμήσουμε τη μπανιέρα μας ακόμη κι αν είχε ξανθιά άμμο εκεί, αλλά έχω δεί να κάνουν μπάνιο πολλοί αθίγγανοι. Είναι προσβάσιμο με το αυτοκίνητο, ή τουλάχιστον ήταν μέχρι πρίν λίγα χρόνια. Ας μη μας κάνει εντύπωση πάντως, αν τα πολιτικά συμφέροντα του εκάστοτε δημάρχου το υπαγορεύουν, θα φτάσει μέχρι την ολομέλεια του ΟΗΕ:D. Θυμηθείτε τον "βιότοπο των κορμοράνων":rolleyes: στο Βοτανικό. 

Link to comment
Share on other sites

Κι εμένα εκεί πήγε το μυαλό μου αλλά θεώρησα πως κάπου θα επικρατούσε η κοινή λογική. Ο πλατυς γυαλος στη Μύκονο τη μέρα που σκασανε οι αποχετευσεις πρέπει να ήταν καταλληλοτερος για κολύμβηση απο αυτή την "παραλία" 

Edited by Nick the Greek
Quote
Link to comment
Share on other sites

Η "παραλία" είναι η μία αιτίαση του Δήμου, συμφωνώ πως είναι για γέλια επί της ουσίας. Η άλλη όμως είναι στην ουσία καταπάτηση έκτασης του Δήμου και περίληψή της στην πώληση. Κι αυτό το δεύτερο αν έχει δίκιο ο Δήμος είναι πολύ χοντρό.

Link to comment
Share on other sites

Ανεξάρτητα  από το εάν έχει δίκιο ή όχι ο Δήμος Χαϊδαρίου (αυτό θα το κρίνει το ΣτΕ) , επέδειξε αντανακλαστικά κατόπιν της πώλησης των Ναυπηγείων στον Προκοπίου, ενώ σίγουρα θα μπορούσε να έχει προβάλλει αντιρρήσεις πριν την πώληση. Μιλάμε για μια φανερή και ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία η οποία προηγήθηκε της πώλησης και σίγουρα ο Δήμος θα μπορούσε να είχε επέμβει.

Θα μου πείτε τι σημασία έχει... Είναι πολύ σημαντικό να κινείται κάποιος έγκαιρα κι όχι κατόπιν εορτής διότι κατά αυτό τον τρόπο αποτάσσει τις σκιές από πάνω του. Στην προκειμένη περίπτωση ήδη έχουν αναπτυχθεί σενάρια ότι κάποιος έβαλε τον Δήμο μπροστά προς ιδίον όφελος.  

Edited by Annivas
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου του Συμβούλιου της Επικρατείας Δημήτρη Σκαλτσούνη η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, κρίνοντας ότι η διαφορά πού προέκυψε είναι ιδιωτικού δικαίου και άρα δεν υπάγεται στην αρμοδιότητα του ΣτΕ, απέρριψε την αίτηση του Δήμου Χαϊδαρίου, κατά της “ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε.”

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...
Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Μετά απο πόσα χρόνια , ξανά εμπορικό πλοίο για δεξαμενισμό στη μεγάλη μονιμη και συγκεκριμένα το ALFA SEA της ENEA

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...