Jump to content
Shipfriends

Άλλα νέα για πληρώματα


94867

Recommended Posts

Έφυγε σημερα απο τη ζωη ο καπτα Νίκος Ραυτόπουλος . Επι πολλα έτη πλοίαρχος στο Μαρίνα και μετέπειτα αρχιπλοίαρχος στην GA FERRIES. 
 

Καλο παράδεισο !!!

Ξαναχτίζεται ξανα στον παράδεισο η Ga Ferries. 
καπτα Μάκης , Δελιεζας , Βαβαλος, Μπαλοπητος και τωρα Ραυτόπουλος 

Edited by Annivas
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 549
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 1 month later...

Έφυγε από την ζωή την περασμένη εβδομάδα ο Γιάννης Σκούταρης  επί σειρά ετών Προϊστάμενος Οικονομικός στην Ηπειρωτική. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

Εφυγε για το μεγαλο ταξιδι ο τεραστιος πλοιαρχος και ανθρωπος Μιχαλης Δεναξας.Με πολυχρονη θητεια στα πλοια του Βεντουρη και στα Superfast οπου τα ειχε πλοιαρχησει ολα.Τα τελευταια χρονια ζουσε στη Σαντορινη και οποτε τον συναντουσα ενεπνεε καλοσυνη και αγαπη.Αλλα η στερια δεν του πηγαινε...

Edited by ΝΟΜΙΚΟΣ
Link to comment
Share on other sites

20 hours ago, Agaios said:

Καλό ταξίδι cptΜιχάλη. Ο Θεός να σε αναπαύσει. Θα σε θυμόμαστε με τις καλύτερες αναμνήσεις.

Καλό ταξίδι αξέχαστε, εμβληματικέ πλοίαρχε της ATTICA  καπετάν Μιχάλη. Ελπίζω το πλοίο που Uα σε μεταφέρει στη Σαντορίνη από τον Πειραιά να έχει μεσίστια τη σημαία του, όπως έκαναν στο παρελθόν και άλλες εταιρείες για τους "εκλεκτούς".

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά τα λόγια για τον Commodore της Ελληνικής Ακτοπλοίας είναι φτωχά. Από τις μεγάλες μορφές ο οποίος κατάφερε να συνδυάσει την τεράστια ναυτοσύνη του , με την ανθρωπιά και την φιλοξενία του. Παρέμεινε για πάντα ένα μεγάλο παιδί , ένας κορυφαίος πλοίαρχος ο οποίος παρέλαβε σχεδόν τα μισά από τα κόκκινα του Περικλή , ενώ ήταν αυτός που ξεκίνησε την γραμμή Γερμανία - Φινλανδία για λογαριασμό της SUPERFAST. Ήταν ο πρώτος που καθιέρωσε την μανούβρα έξω από το λιμάνι και την είσοδο με τα ανάποδα στο παλιό της Πάτρας, ήταν αυτός που ότι καιρός και να ήταν θα έμπαινε στην Αγκώνα και για τον λόγο αυτό κέρδισε τον σεβασμό των πλοηγών του λιμανιού οι οποίοι τον βάφτησαν "Il Commodore". Έγραψε μεγάλη ιστορία και με τα Βεντουρέικα στα δύσκολα βαπόρια ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΞΠΡΕΣ (είχε τότε και τον Τάσο Τρέσσο ύπαρχο) αλλά και στο ΜΠΑΡΙ ΕΞΠΡΕΣ , στο ροντέο της Ραφήνας. Πέρασε με μεγάλη επιτυχία και από τα Στριντζέικα , όπου από εκεί τον ψώνισε ο Περικλής για να πραλάβει τον πρώτο του νεότευκτο.

Μεγάλος δάσκαλος όπου δίπλα του μαθήτευσαν πολλοί σημερινοί πλοίαρχοι και πλοηγοί.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει καπτα Μιχάλη και θα ζεις για πάντα στις καρδιές και τις αναμνήσεις μας.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλο ταξίδι στον εξαιρετικό καπτα Μανώλη !!! Ήταν και στα φορτηγα και στα ποσταλια το δεξί χέρι του καπτα Μάκη αλλα στο τέλος ειχε την ατυχία να φορτωθει όλες τις αμαρτίες και τα χρέη της Ga Ferries γεγονός που εκτός Των άλλων έφθειρε και την υγεία του.

Ο θεός να τον αναπαύσει !!!!

Edited by Annivas
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 1 month later...

Ύπαρχος στο Σάμαινα, διαδέχθηκε με επιτυχία τον αείμνηστο καπτα Γιάννη Δελιέζα στο ΡΟΔΑΝΘΗ, αρχιπλοίαρχος στην GA ferries, στην Agoudimos Lines, στον Κουταλίδη, στον Mπάμπη Σημαντώνη,... ένα βιογραφικό γεμάτο αλμύρα.

Συλλυπητήρια στους οικείους του.

Link to comment
Share on other sites

Κρίμα πραγματικά, ήταν εξαιρετικός άνθρωπος.Δεν θα ξεχάσω την ζέστη φιλοξενία του κάθε φορά που ανέβαινα στην γέφυρα του Ροδανθη.

Θερμά συλλυπητήρια 

Link to comment
Share on other sites

Ασχέτως συμπαθειών ή αντιπαθειών για την GA,  ο καπετάν Μάκης είχε καταφέρει να του κουμαντάρουν τα βαπόρια όχι μόνο καλοί ναυτικοί, αλλά και ωραίοι άνθρωποι. Και τώρα όλοι αυτοί, άρχισαν να μαζεύονται ξανά σε μέρη "ένθα απέδρα οδύνη, λύπη και στεναγμός", αλλά χωρίς ρεμέτζα, μελτέμια και σοροκάδες.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ήταν τυχαίο που είχε ο καπτα Μάκης τους καλύτερους καπετάνιους και μηχανικούς, έκοβε το μάτι του γιατι το ήξερε το άθλημα.Δεν ηταν ουτε γραφειακιας ούτε τράπεζα που ειναι τα σημερινά σχήματα που κάνουν κουμάντο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...