Jump to content
Shipfriends

Golden Elpida (IMO 7411583)


Recommended Posts

Το φορτηγό ORO I που μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν στην κατάσταση που βλέπετε στη φώτο δίπλα από τα ναυπηγεία του Σάββα, έχει πλαγιοδετήσει στο κεφάλι του μώλου της ΔΕΗ:P :P :D

post-17-128326962583_thumb.jpg

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Το συγκεκριμενο πλοιο το ειχα πρωτοδει την ανοιξη του 2004 στο Βολο κατασχεμενο λογω του οτι ειχε εμπλακει σε μια υποθεση ναρκωτικων, μια και συμφωνα με τη νομοθεσια κατασχεται το μεταφορικο μεσο(μονο το Pacific Princess δεν ειχε κατασχεθει με αποφαση του Ευαγγελου Γιαννοπουλου). Τοτε ονομαζοταν Lady αν θυμαμαι καλα. Καποια στιγμη πριν το τελος του 2004 το πλοιο πουληθηκε σε πλειστηριασμο και εφθασε στο Μωλο της ΔΕΗ οπου και ξεκινησαν διαδικασιες επισκευης του αρχικα με το ονομα Gold 1 και μετεπειτα Oro-I. Καποια στιγμη τοτε χαλασε η μανεστρα και οι δουλειες εμειναν στη μεση ενω το πλοιο εγκαταλειφθηκε μεχρι που βρεθηκαν οι τωρινοι του πλοιοκτητες που δειχνουν(πρωτα ο Θεος) οτι θα το κανουν να ξαναταξιδεψει. Το πλοιο βρισκοταν στη θεση που αναφερει ο George απο τον περασμενο Ιουλιο/Αυγουστο και προσφατα εκανε την επανεμφανιση του.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Από ότι φαίνεται , υπάρχουν και άλλες λεπτομέρειες για το παπόρο.

Αυτή από το παρόν το 2006 και τον Ν. Παρασκευά.

Εκτός ελέγχου φαίνεται ότι βρίσκεται κάποιο σημαντικό μέρος του λιμανιού του Πειραιά και συγκεκριμένα ο χώρος ελλιμενισμού στον Αγ. Γεώργιο. Τουλάχιστον αυτό αποδεικνύει ένα περιστατικό που έγινε την περασμένη Τρίτη και δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο. Ειδικότερα, εκπρόσωποι της εταιρείας που είχε πριν 15 μέρες πάρει το πλοίο ORO 1 σε πλειστηριασμό πήγαν για να το παραλάβουν. Όμως οι άνθρωποι του παλαιού ιδιοκτήτη τούς απώθησαν με την απειλή όπλων και τους πέταξαν όλους από το καράβι με τις… κλωτσιές! Οι εκπρόσωποι της νέας πλοιοκτήτριας εταιρείας έτρεξαν πανικόβλητοι στο τοπικό Λιμενικό Τμήμα και κατέθεσαν το συμβάν στον αξιωματικό υπηρεσίας κ. Καμίτση. Αυτός αντί να πάει να συλλάβει τους… πιστολέρο και να επιβάλει την τάξη δεν έκανε τίποτα παρά μόνον παρέλαβε τις μηνύσεις των ξυλοκοπηθέντων και απειληθέντων. Σε τηλεφωνική επικοινωνία μάλιστα που είχε ο δικηγόρος των θυμάτων μαζί του, του είπε πως δεν προέβη σε καμία σύλληψη, γιατί αυτή την οδηγία είχε δώσει η εισαγγελέας υπηρεσίας κυρία Παπαγεωργακοπούλου! Κάτι βέβαια που την επομένη αποδείχθηκε αναληθές, αφού όλο το δικαστικό μέγαρο του Πειραιά βοά ότι δεν είναι δυνατόν εισαγγελέας να αφήσει… ελεύθερους «μπράβους» πιστολέρο, οι οποίοι μάλιστα είχαν κατονομάσει ως ηθικό αυτουργό και υποκινητή τον πρώην πλοιοκτήτη!

Μα γίνονται τέτοια πράματα στις μέρες μας;:D

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Ρε παιδιά, σε αυτό το πλοίο την παλεύουν καθόλου;

Ήταν φουνταρισμένοι στον κόλπο Καρύστου για δυο βδομάδες, έπειτα ήρθαν σε ένα κόλπο στα Νότια της Χίου για ένα μήνα, στη συνέχεια περιπλανήθηκαν για 2-3 ημέρες στο Αιγαίο και τώρα βρίσκονται ακινητοποιημένοι στα νότια της νησίδας ΑΓ. Γεώργιος.

Λέπρα έχουν και δεν πιάνουν λιμάνι;

post-24-128326977207_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 5 months later...

To αγπημενο μας GOLDEN ELPIDA βρισκεται πλεον στο Περαμα.

Πρεπει να εχει ερθει για επισκευες.

Τα χρωματα εχουν ξεθωριασει και γενικα δειχνει σε ψιλοασχημη κατασταση.

Ελπιζω οντως να ειναι εδω για επισκευες.Με τοσα που εχουν τυχει στο συγκεκριμενο παντως παλι καλα να λεμε

post-15-128326980848_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

To πλοιο ειναι πλεον στο Σαββα ντανιασμενο διπλα στην φορτιγιδα ΒΑΣΙΛΙΚΗ για οσους ξερουν το μερος.

Δεν βλεπω και πολυ φως για το βαπορακι:(

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
To πλοιο ειναι πλεον στο Σαββα ντανιασμενο διπλα στην φορτιγιδα ΒΑΣΙΛΙΚΗ
οπως το ειδε ο polmyt τον αυγουστο, το πετυχα και γω τον φλεβαρη. βεβαια εχει και ενα θετικο προηγουμενο. ξαναταξιδεψε ενω το ειχαν βγαλει εξω για να το κοψουν. απο την αλλη με την κριση που υπαρχει (και εδω και διεθνως) και με δεδομενη την κατασταση του πλοιου, δεν ειναι να ελπιζει κανεις.
Ειτε ναυλο δεν εχουν, ειτε χρεη εχουν.
τελικα τι επαιξε; και τα δυο;
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Golden Elpida (IMO 7411583)

(1976, ex- Oro I, Lady, Lady Argyro, Saint Herblain, Duro Barros)

To αγαπημενο μας GOLDEN ELPIDA.....

Πολύπαθον το "αγαπημένο" μας καραβάκι, όπως προκύπτει από το ιστορικό του, αλλά και απο τα ονόματα που έχει αλλάξει κατά καιρούς, και που δυστυχώς δεν μπορούμε να τα χωρέσουμε όλα στο description του τίτλου.

Το GOLDEN ELPIDA (IMO 7411583) κατασκευάστηκε το 1976 στη Χιχόν της Ισπανίας (Astillero Naval Gijon).

Προηγούμενα ονόματα : DURO BARROS (1976), SAINT HERBLAIN (1980), LADY ARGYRO (1989), LADY MARIA T (1995), LADY (2000), GOLD I (2004), ORO I (2005), AGIOS NEKTARIOS (2006).

Φέρει το σημερινό του όνομα και σημαία Dominica από το 2007, και ανήκει στην εταιρεία GOLDEN ELPIDA SA (Care of Golden Management Maritime Corp, Piraeus, Greece).

Link to comment
Share on other sites

Δεν αντιλέγω, πως να ξέρω άλλωστε...

Πάντως το ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ αναφέρεται και στο equasis (από 1-6ου έως 31-12ου 2006), και στο shipspotting από τον Aleksi Lindstrom (Renamed AGIOS NEKTARIOS in August 2006 and GOLDEN ELPIDA April 2007).

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

στις 27 Nοεμβρίου το είχαμε δει τελευταία φορά στην γνωστή του (τα τελευταία χρόνια) θέση στην Eλευσίνα.

δίπλα του, όχι τυχαία από ότι δείχνουν τα πράγματα, το γκαζαδικάκι Aφρός, με το οποίο -πολύ πιθανόν- να έκαναν μαζί το τελευταίο ταξίδι.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...