Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Panagia Ekatontapiliani said:
Σήμερα το Νήσος Μύκονος δεν είχε έρθει ακόμα στις 08:15 το πρωί.

Που οφείλεται η καθυστέρηση?? Ξέρουμε τι ώρα ήρθε τελικά??

 

 

 

Quote
Το πρωί της Τρίτης οι υπεύθυνοι της HSW απέκρυψαν μηχανική βλάβη κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου επιστροφής του Νήσος Μύκονος από Χίο και Μυτιλήνη για Πειραιά με περίπου 300 επιβάτες. Το πλοίο επέστρεψε στον Πειραιά με τρεις από τις τέσσερις μηχανές. Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες από το Λιμενικό Σώμα, υπέστη βλάβη στο ψυγείο αέρος και η «φλάντζα» ανάμεσα στα δυο εξαρτήματα της μηχανής με αποτέλεσμα να παρουσιαστεί διαρροή λαδιών. Το πλοίο κατέπλευσε στις 08:30 αντί για 06:30

 

 

 

Orestis said:
Λόγω έκτακτης συντήρησης, το Νήσος Μύκονος θα αναχωρήσει στις 16:00 από τον Πειραιά, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της εταιρίας.

 



Έκρυψαν τη βλάβη

 

 

 

 

Quote
Για να μην χαλάσει το πρεστιζ της ακτοπλοϊκής εταιρείας, δεν έγινε ανακοίνωση για τη μηχανική βλάβη προκείμενου να ενημερωθούν οι ναυτιλιακοί συντάκτες και κατά συνέπεια το επιβατικό κοινό. Αρκέστηκαν να εκδώσουν μια ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία το προχθεσινό δρομολόγιο του Νήσος Μύκονος επρόκειτο να εκτελεστεί στις 16:00 αντί για 12:30 το μεσημέρι «λόγω έκτακτης συντήρησης» δίχως να αναφέρουν την αιτία του προβλήματος. Οι 150 επιβάτες που έφτασαν μέσα στη βροχή στο λιμάνι για να ταξιδέψουν με το καράβι, αναγκάστηκαν να περιμένουν 3,5 ώρες μέχρι να αποπλεύσει τελικά το Νήσος Μύκονος για τους προορισμούς του.

 




Όλα τα παραπάνω από άρθρο στη χθεσινή ΑΥΡΙΑΝΗ


Μάλλον ο χαρακτηρισμός «έκτακτη συντήρηση», θα αντικαθιστά από εδώ και στο εξής το χαρακτηρισμό της επιδιόρθωσης βλάβης ;)

 

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

Να ρωτησω κατι εγω με το μικρο μου μυαλο;

Ειναι υποχρεωμενη η καθε εταιρια να αναφερει βλαβες κτλ η απλα να ενημερωνει τον επιβατη οτι αλλαζει ωρες αναχωρησης και αφιξεων;

Νομιζω για τη βλαβη θα ενημερωθηκαν οι αρμοδιοι αλλωστε απο το Λιμενικο διερρευσε η πληροφορια. Σαν απλος επιβατης θα με ενδιεφερε να ξερω τι ωρα φευγω και οχι αν θα παω με 2 η 3 μηχανες.

Το αναφερω επειδη δε γνωριζω το τυπικο και οχι για να δικαιολογησω κανενα. Απλα για να μου πει καποιος που ξερει σιγουρα και οχι καποιος που κανει υποθεσεις αν η εταιρια ειναι υποχρεωμενη να αναφερει και το λογο της καθυστερησης η απλα να αναφερει την καθυστερηση και τα νεα ωραρια.

Link to comment
Share on other sites

Νομιζω οτι δεν μπορει να ψεξει κανεις ουτε τις εταιρειες, ουτε τις εφημεριδες, ουτε και το Λιμενικο Σωμα για τετοια μπερδεματα σχετικα με το τι συνεβη, γιατι καθυστερει το πλοιο και ποτε θα αναχωρησει. Ο καθενας προσπαθει να υπερασπισει τα συμφεροντα του και καλα κανουν.

Οταν απο περυσι το καλοκαιρι ο μοναδικος καθ' υλην αρμοδιος να ενημερωνει το κοινο -λεγε με Υπουργειο Εμπορικης Ναυτιλιας- εχει δια στοματος Υπουργου δηλωσει αναρμοδιο(!!!) να το κανει αυτο, ο οποιοσδηποτε μπορει να λεει, να γραφει και να ανακοινωνει οτιδηποτε θελει.

Link to comment
Share on other sites

Να ρωτησω κατι εγω με το μικρο μου μυαλο;

Ειναι υποχρεωμενη η καθε εταιρια να αναφερει βλαβες κτλ η απλα να ενημερωνει τον επιβατη οτι αλλαζει ωρες αναχωρησης και αφιξεων;

Απλα για να μου πει καποιος που ξερει σιγουρα και οχι καποιος που κανει υποθεσεις αν η εταιρια ειναι υποχρεωμενη να αναφερει και το λογο της καθυστερησης η απλα να αναφερει την καθυστερηση και τα νεα ωραρια.

Η εγκύκλιος του ΥΕΝ προς τις ακτοπλοϊκές εταιρίες θα σου λύσει τις απορίες!

Όπως είναι γνωστό, με βάση την παράγραφο 3 του άρθρου 17 του Νόμου 3260/2004 προβλέπεται η υποχρέωση των πλοιοκτητριών εταιριών, σε συνεργασία με τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές και τους φορείς εκμετάλλευσης των λιμένων, να ανακοινώνουν δημόσια τα δρομολόγια των πλοίων τους, με κάθε πρόσφορο μέσον και να πληροφορούν το κοινό σχετικά με την εκτέλεση τους.

Στις περιπτώσεις απόκλισης των δρομολογίων των πλοίων από τα προγραμματισμένα (λόγω εκτάκτων περιστατικών οφειλομένων σε βλάβες, δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθυστερήσεις κλπ) και ιδιαίτερα εν μέσω περιόδων αιχμής (θέρους, εορτών, διακοπών κλπ) οι ακτοπλοϊκές εταιρίες οφείλουν να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα στον τομέα της έγκαιρης ενημέρωσης των επιβατών, σε συνεννόηση με τους συνεργαζόμενους κατά λιμένα ναυτικούς πράκτορες και Λιμενικές αρχές. Τέτοια μέτρα θεωρούνται τα ακόλουθα:

Α) Η υποχρέωση ενημέρωσης των επιβατών για προαιρετική διάθεση των αριθμών σταθερών ή κινητών τηλεφώνων ή e-mail τους, κατά την κράτηση /έκδοση εισιτηρίων, για την δυνατότητα επικοινωνίας της εταιρίας μαζί τους σε ενδεχόμενη ματαίωση/καθυστέρηση του ταξιδιού ή άλλων αλλαγών.

Β) Η έκδοση επείγουσας ανακοίνωσης της εταιρίας που θα αποστέλλεται άμεσα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στον ημερήσιο τύπο, στα γραφεία ενημέρωσης του ΥΕΝ και στο Υπουργείο Ενημέρωσης και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και στις Λιμενικές Αρχές προσέγγισης του πλοίου, στις περιπτώσεις μεταβολής των όρων των προγραμματισμένων ταξιδιών (πχ αλλαγή ώρας ή αλλαγή πλοίου).

Γ) Η παράλληλη στις παραπάνω περιπτώσεις έγκαιρη ενημέρωση του κοινού και με κάθε άλλο πρόσθετο πρόσφορο μέσο (έντυπο, ηλεκτρονικό, οπτικοακουστικό).

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Προβλημα με τον κυριο καταπελτη του πλοιου το ξημερωμα της Κυριακης στο λιμανι της Μυτιληνης.Ο καταπελτης ειχε προβλημα και τελικα ανοιξε με καθυστερηση μιαμιση ωρας περιπου.Μερικα μοτοδοδηλατα ειχαν βγει ηδη απο την ραμπα των επιβατων :eek:

Link to comment
Share on other sites

εφυγε με περιπου 1 ωρα καθυστερηση απο τον Πειραια,δεν ξερω αν η αιτια ηταν η ιδια.

Σύμφωνα με το marinews, η καθυστέρηση οφείλεται σε ένδειξη βλάβης που είχε η γέφυρα, η οποία όμως βλάβη δεν ανακαλύφθηκε από το πλήρωμα.

Link to comment
Share on other sites

απ'οτι εμαθα εφυγε απο χιο κενο επιβατων για μυτιληνη και τους επιβατες για μυτιληνη τους πηρε τα ξημερωματα το "ΜΥΤΙΛΗΝΗ".απο μυτιληνη παντως εφυγε κανονικα φορτωμενο κατα της 07:30.

Link to comment
Share on other sites

Τι έπαθε βρε το πλοίο? Βλάβη στη μια μηχανή? Συνδιάζετε με το ότι χτες έφυγε κενό επιβατών από Χίο σε Μυτιλήνη?

Τώρα από ότι μου είπαν μπαίνουν οι επιβατές...

edit (19:05) Το πλοίο ακόμα να φύγει και είναι άγνωστο το πότε. Τώρα λένε ότι υπάρχει πρόβλημα με τα καύσιμα και ανεφοδιάζετε.. Η εταίρεια άνοιξε τα μπαρ και τα προσφέρει όλα δωρεάν :eek:

Link to comment
Share on other sites

Ακομα παντως δεν εχει φυγει απο τον Πειραια,με προγραμματισμενη αναχωρηση 17.30.Δεν ξερω αν ειναι λογω παρατεταμενης φορτωσης η αλλης αιτιας,παντως μηχανολογικα πρεπει να ειναι οκ,αφου απ το Λαυριο μεχρι τον Περαια η ταχυτητα του ηταν 25.8-26.2 μιλια.

Δεν συγχρονιστηκαμε με τον polman κ η απαντηση ειναι παραπανω.Τρεξτε να παρετε τσαμπε αναψυκτικα!!!

Link to comment
Share on other sites

19:55 και το πλοιο δινει μολα-ολα συμφωνα με τα ματια και τα αυτια των shipfriends πανω στο πλοιο. Η ολη κινηση δεν οργανωθηκε καλα μια και ενω γυρω στις 1815 ειχε τελειωσει η φορτωση του πλοιου, το εφοδιαστικο Μαντουδι πλευρισε διπλα του γυρω στις 1845. Περιπου δυομιση ωρες καθυστερηση απο την ανανεωμενη ωρα αναχωρησης και σχεδον 7,5 ωρες απο την συνηθη ωρα αναχωρησης.

Link to comment
Share on other sites

''Μιά βλάβη στο ηλεκτρονικό σύστημα ρίψης του καταπέλτη προκάλεσε καθυστερήσεις και αλλαγές στα δρομολόγια του πλοίου "Ν. ΜΥΚΟΝΟΣ". Το πρόβλημα ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου κατά τον απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό Χίο - Μυτιλήνη, όπου το πλοίο έφυγε με καθυστέρηση μιάς ώρας. Η βλάβη προφανώς δεν απεκατεστάθη με ίδια μέσα και το πλοίο αναγκάστηκε με τον κατάπλου του στη Χίο, να χρησιμοποιήσει μηχανικό τρόπο ρίψης του καταπέλτη, μιά διαδικασία χρονοβόρα, αφού χρειάστηκαν 40' για την έξοδο των οχημάτων, χρόνος "μαμούθ" για ένα ταχύπλοο.

Στη συνέχεια για τον απόπλου προς Μυτιλήνη χρειάζονταν έλεγχο, άδεια από τον κλάδο ελέγχου ναυσιπλοϊας του ΥΕΝ και τον Ιταλικό νηογνώμονα, που παρακολουθεί το συγκεκριμένο σκάφος, μιά διαδικασία που κράτησε 4 ώρες, με αποτέλεσμα να αναωρήσει το πλοίο για Μυτιλήνη στις 11.10 μ.μ.

Ανάλογες καθυστερήσεις σημειώθηκαν και στο υπόλοιπο δρομολόγιο του μέχρι τον κατάπλου στον Πειραιά όπου και θα αποκατασταθεί η βλάβη.''

www.aegeanews.com

Link to comment
Share on other sites

Φέσι τούρκικο σήμερα στο ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ.Συμφώνως τώ πίνακι έπρεπε να φύγη 17.30 διά Χίον-Μυτιλήνην.Πλήν όμως περί ώραν 18.30 ήτο ακόμα στον Πειραιά και ήλθε το ΜΑΝΤΟΥΔΙ νά τού δώση πετρέλαια (μέ όλον τον κόσμο πάνω στό βαπόρι,καθώς επιτάσσει και ο ISPS:D ).

Τελικώς ανεχώρησε γύρω στίς 8 το βράδυ-τό είδα από την κόντρα-γέφυρα τού ΜΥΤΙΛΗΝΗ στό οποίο είχα ανέβει να αποχαιρετήσω έναν φίλο μου.

ΥΓ.Σέ επισήμανσή μου πρός λιμενικό γιά το θέμα τής πετρέλευσης μέ τούς επιβάτες επί τού πλοίου,έλαβα την απάντηση οτι "δέν υπάρχει κανένας κίνδυνος"....

Link to comment
Share on other sites

Ωραια τα παιδακια που καθαριζουν το μελλον τους, αλλα για τις καθυστερες του ΝΜ καμια ανακοινωση. Τα καναλια λενε και αυτα για προβλημα στον καταπελτη, αλλα η εταιρεια λειπει για weekend. για τις αλλαγες στις ωρες υπαρχει επισημη ανακοινωση;

Link to comment
Share on other sites

Ειναι Κυριακη σημερα κ μαλλον αυτοι που διαχειριζονται το site της HSW,εχουν ρεπο :) Παντως αλλη μια φορα που ειχε παθει βλαβη,δεν ειχαν αναφερει τιποτα,νομιζω...Δεν θελουν να χαλασουν το ιματζ του 'διαμαντιου' τους:(

Για την ιστορια,το καραβι εφτασε Χιο χτες,αλλα ματαια προσπαθουσαν να ανοικσουν το καταπελτη(χαρα οι οδηγοι μεσα..).Επιστρατευσαν την χειροκινητη οδο(πως να γινεται αραγε..?)οπου τα καταφεραν,αλλα μετα οταν τον εκλεισαν δεν ξανανοιγε:(Γιαυτο ισως εφυγε κενο επιβατων για Μυτιληνη.

Νεα δρομολογια υπαρχουν στο openseas proud,φυσικα κατ εκτιμηση,αν κ πιστευω πως ανταποκρινονται στα ωραρια.Αν ολα πανε κατευχην,Τριτη θα ειναι ξανα στις ωρες του.

Link to comment
Share on other sites

Ταξιδευουν γνωστοί μου σήμερα και τους πήραν τηλεφωνο για να τους ενημερώσουν οτι λόγω προβλ'ήματος το πλοίο θα αποπλεύσει στι2 15:30 αντι για 12:30

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 1 year later...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ» στη Σύρο 17/08/2010

Πηγή: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Στις 17/08/2010, η Λιμενική Αρχή Σύρου ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ» Ν.Π. 10882, για περιστατικό βλάβης των κύριων μηχανών, ενώ το πλοίο προσέγγιζε το λιμάνι του νησιού, προερχόμενο από Πειραιά, κατά την εκτέλεση εγκεκριμένου δρομολογίου (Πειραιάς-Σύρος-Μύκονος-Εύδηλος-Καρλόβασι-Βαθύ), με 1239 επιβάτες.

Το «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ» συνέχισε με μειωμένη ταχύτητα και κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμάνι στις 01.40, αντί της προγραμματισμένης 00.55, αποβιβάζοντας με ασφάλεια τους επιβάτες για Σύρο.

Από την τοπική Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους, και ακολούθησε έλεγχος από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης, κατά τον οποίο προέκυψε ότι το πρόβλημα οφειλόταν σε φραγμένα φίλτρα πετρελαίου, τα οποία είχαν ήδη καθαριστεί με μέριμνα του πληρώματος.

Κατόπιν δοκιμών, παρουσία επιθεωρητή του Νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, διαπιστώθηκε η καλή λειτουργία των μηχανών και ύστερα από σχετική έγκριση καθώς και προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης, το «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ» απέπλευσε στις 02.55, αντί της προγραμματισμένης 01.10, για τα επόμενα λιμάνια προσέγγισης, μεταφέροντας 1253 επιβάτες.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Ξέρει κανείς τι γίνεται με την βλάβη? :unsure: Το πλοίο είναι ακόμα Καρλόβασι και λογικά δεν θα κάνει τα σημερινά του δρομολόγια (0900 είχε απόπλου για Πειραιά από Βαθύ και το βράδυ σήμερα αναχώρηση από Πειραιά για Βαθύ)

(Clopy paste από σαμιακή γνώμη)

Χάλασε το "Νήσος Μύκονος" στο Καρλόβασι!

Αναστάτωση έχει δημιουργηθεί από νωρίς το πρωί όταν κατά την άφιξή του το πλοίο "Νήσος Μύκονος" στο Λιμάνι στο Καρλοβασι στις...6:45 περίπου, διαπιστώθηκε ότι δεν λειτουργούσαν οι "μπουκάλες" που κρατούν τον καταπέλτη του πλοίου και έτσι ήταν αδύνατον να αναχωρήσει για τον τελικό του σταθμό το Βαθύ!

Τότε σήμανε συναγερμός αφού ναυλώθηκαν λεωφορεία ώστε να παραλάβουν ταξιδιώτες που ήθελαν να αποβιβαστούν στο Βαθύ ενώ πολλοί ιδιοκτήτες και οδηγοί φορτηγών, έψαχναν τρόπο να φτάσουν στο Καρλόβασι (λόγω της απεργίας των ΤΑΧΙ) για να παραλάβουν τα ασυνόδευτα οχήματα τους!

Αυτό σημαίνει πως αν δεν φτιαχτεί άμεσα το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, τότε πρέπει η εταιρεία να βρει άλλο πλοίο για να αντικαταστήσει αυτό, αφού είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ πλοίο που προσεγγίζει τη Σάμο!

Σύμφωνα με πληροφορίες γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες για να λυθεί το πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Τι έχουν να πουν τώρα όλοι αυτοί που υποστήριζαν ότι το ένα πλοίο δεν είναι πρόβλημα για τον Νομό; Ξύλο έπεσε το πρωί στον Εύδηλο και ο κόσμος είναι σε απόγνωση. Τρομερή δυσφήμηση για τον τουρισμό μας.

Link to comment
Share on other sites

Γενικά αλλά ειδικότερα στην θάλασσα δυστυχώς ισχύει το "Ένα ίσον κανένα".

Που δηλαδή να βγει και καμμιά μεγάλη βλάβη που μεταξύ μας με 6 δρομολόγια την εβδομάδα και όλα αυτά τα σταμάτα ξεκίνα στα λιμάνια είναι στατιστικά βέβαιο ότι θα βγει :huh:

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...