Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Οι ανακοινώσεις του Λ.Σ.

 

Δυσλειτουργία καταπέλτη Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στην Σάμο

 

Δυσλειτουργία υδραυλικού συστήματος στον καταπέλτη οχημάτων, παρουσίασε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμένα  ν. Σάμου, το Ε/Γ – Ο/Γ “ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ” Ν.Π. 10882κατά την έναρξη της διαδικασίας εκφόρτωσης .

Άμεσα, μετά από κατάλληλους χειρισμούς Πλοιάρχου και πληρώματος του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου επετεύχθη η κάθοδος του καταπέλτη και διενεργήθηκε ομαλά η φορτοεκφόρτωση επιβατών και οχημάτων, ωστόσο σε δοκιμαστική λειτουργία του καταπέλτη που ακολούθησε διαπιστώθηκε βλάβη. 

Στην συνέχεια, κατόπιν επιθεώρησης από επιθεωρητές του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων διαπιστώθηκε βλάβη στη δεξιά και την αριστερή υδραυλική μπουκάλα του καταπέλτη καθώς και έντονη διαρροή ελαίου πίεσης.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, ενώ κατόπιν προσκόμισης Υπηρεσιακού Σημειώματος Τ.Κ.Ε.Π. Σάμου και βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον Νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, επετράπη ο απόπλους για ένα μεμονωμένο πλου προς λιμένες Χίου – Μυτιλήνης και εν συνεχεία κενό επιβατών στο λιμένα Πειραιά.

Το Ε/Γ – Ο/Γ “ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ” Ν.Π. 10882 απέπλευσε πρωινές ώρες σήμερα, από λιμένα Καρλοβασίου ν. Σάμου, με 164 επιβάτες, 3 φορτηγά 19 Ι.Χ.Ε οχήματα και 8 δίκυκλα προς λιμένες Χίου – Μυτιλήνης προς αποβίβαση μόνο επιβατών και εν συνεχεία για λιμένα Πειραιά με υπόλοιπο φορτίο.

Συν. Ενήμ. για δυσλειτουργία καταπέλτη Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στην Σάμο

 

Συνέχεια ενημέρωσης:

Το Ε/Γ – Ο/Γ “ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ” Ν.Π. 10882, κατέπλευσε στο λιμένα Μυτιλήνης, μεσημβρινές ώρες σήμερα, προερχόμενο από Βαθύ ν. Σάμου - ν. Χίο όπου και αποβιβάστηκαν εκατόν σαράντα (140) επιβάτες ενώ με τη συνδρομή ιδιωτικού γερανού έγινε άνοιγμα του καταπέλτη και εκφορτώθηκαν όλα τα οχήματα ασφαλώς.

Το “ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ” απέπλευσε απογευματινές ώρες για λιμένα Πειραιά, κενό επιβατών και οχημάτων.

Link to comment
Share on other sites

Δε γνωρίζω, πάντως το σύστημα δίνει το Αριάδνη στη θέση του μέχρι Καβάλα για σήμερα Δευτέρα και την Τετάρτη δείχνει το Μύκονος για Σύρο-Ικαρία-Φούρνους-Σάμο.

Link to comment
Share on other sites

αυτο παντως με τους καταπελτες των νησος εχει γινει ανεκδοτο. καθε τρεις και λιγο ολο και καποια αβαρια θα σκασει.

 

Και εάν κάποτε μιλάγαμε για "παιδική ασθένεια" τώρα πλέον δεν μπορούμε να το λέμε. Το ερώτημα όμως είναι: ποιά είναι η αιτία αυτών των προβλημάτων... και γιατί τόσα χρόνια δεν δόθηκε οριστική λύση στο πρόβλημα? Τόσο δύσκολο και δυσεπίλυτο είναι το πρόβλημα?

 

Στα 4 χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από τα παραπάνω, μέτρησα (αν μέτρησα σωστά) άλλες 4 βλάβες του καταπέλτη. Οπότε τα παραπάνω ερωτήματα παραμένουν επίκαιρα

Link to comment
Share on other sites

Και τώρα με την άγονη έχει πολλές προσεγγίσεις οπότε αν υπάρχει ευαισθησία στο υδραυλικό σύστημα είναι λογικό να εμφανίζεται το πρόβλημα πιο συχνά!

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Σύμφωνα με το πρακτορείο αντιμετώπιζει κάποιο πρόβλημα με την μπουκάλα του θα το διορθώσει και θα συνεχίσει αργοτέρα την άγονο...


Στον καταπέλτη η ζημιά..

Link to comment
Share on other sites

Απόψε στις 23:55 θα αναχωρήσει απ' τον Πειραιά για την συνέχιση του δρομολογίου του προς Βαθύ - Χίο - Μυτιλήνη - Λήμνο - Καβάλα. Το δρομολόγιο της επιστροφής από Καβάλα θα γίνει ακριβώς όπως ήταν προγραμματισμένο απλά με μία ημέρα καθυστέρηση. 

Link to comment
Share on other sites

τοσα λεφτα σκορπα απο εδω και απο εκει η εταιρεια του, δεκα χρονια δεν καταφεραν να βγαλουν ενα κονδυλι να αντικατασταθει ο μηχανισμος του καταπελτη σε χιος και μυκονος

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη βλάβη στο καταπέλτη του Νήσος Μύκονος στο Καρλόβασι 

Βλάβη παρουσιάστηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στο Ε/Γ-Ο/Γ ''ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ'' Ν.Π. 10882, κατά τον κατάπλου του στο λιμένα Καρλοβασίου.

Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλοίο το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά – Σύρο – Μύκονο – Άγιο Κήρυκο – Φούρνους – Καρλόβασι – Βαθύ – Χίο – Μυτιλήνη – Λήμνο – Καβάλα, κατά την πρυμνοδέτησή του στο λιμένα Καρλοβασίου παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα στην εξωτερική πέδιλο (γλώσσα) του κύριου καταπέλτη του. 

Το ''ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ'' κατέπλευσε με ασφάλεια και αποβιβάστηκαν όλοι οι επιβάτες, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του από την οικεία Λιμενική Αρχή και στη συνέχεια του επετράπη η εκτέλεση ενός μεμονωμένου πλου, κενό επιβατών, προς το λιμένα Πειραιά, πρωινές ώρες σήμερα.

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Εδω τοσα χρονια ταξιδευαν χωρις stabilaizer κ τα 2 νησος που ειναι πιο σημαντικα οι μπουκαλες σε πειραξαν εσενα

Εχει χαλασει η δεξια μπουκαλα που ειναι για ξεδιπλωνει την γλωσσα του καταπελτη!το προβλημα ηταν οτι επρεπε να κοπει ο καταπελτης γιατι η μπουκαλα ειναι μεσα σε αυτον να αλλαχτει κ να ξανακοληθει..

Edited by proud_ionian
2 σε 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Αυτή την στιγμή στο λιμάνι του Καρλοβάσου στην Σάμο παρουσίασε ένα μικρό πρόβλημα στην μπουκαπόρτα των επιβατών όπως φαίνεται θα συνεχίσει την διαδρομή του αλλά μάλλον έχει κάποιο πρόβλημα στα υδραυλικά της.

 

Έδειξε για μια στιγμή πως δεν θα επιβιβαστούν οχηματα στο πλοίο αλλά από ότι φαίνεται αντιμετωπίστηκε. Ας ελπίσουμε το καμάρι γιατί περί καμάρι πρόκειται του νομού Σάμου να μην έχει άλλο πρόβλημα. Και να συνεχίσει την διαδρομή του κανονικά χωρίς καθυστέρηση.

Edited by stamatisvoya
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Μηχανική βλάβη λέει το ΛΣ.

Quote
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, το Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για μηχανική βλάβη στο Ε/Γ-Ο/Γ “ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ” Ν.Π. 10882, το οποίο επρόκειτο να αποπλεύσει την 17:00μ.μ για Σύρο-Μύκονο-Εύδηλο-Φούρνους-Καρλόβασι-Βαθύ-Χίο-Μυτιλήνη-Λήμνο-Καβάλα, με 1.262 επιβάτες, 166 Ι.Χ.Ε., 35 Φ/Γ και 35 Δ/Κ.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του, ενώ κατόπιν αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη η συνέχιση πλόων του. 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...