Jump to content
Shipfriends

Επισκέψεις πολεμικών πλοίων σε Ελληνικά Λιμάνια


sv1xv

Recommended Posts

Στο λιμάνι της Κέρκυρας έδεσαν τέσσερα ναρκοθηρικά σκάφη της Νατοϊκής Μοίρας με σκοπό την ξεκούραση των πληρωμάτων των σκαφών, μετά την άσκηση «Αριάδνη», που ολοκληρώθηκε χθες στο Ιόνιο Πέλαγος. Επικεφαλής των πολεμικών σκαφών του ΝΑΤΟ είναι το υδρογραφικό-ωκεανογραφικό σκάφος του βρετανικού πολεμικού Ναυτικού HMS Enterprise, ενώ στην αποστολή συμμετέχουν το ελληνικό ναρκοθηρευτικό «ΚΑΛΛΙΣΤΩ», το ιταλικό «ITS Alghero» και το ισπανικό «ESPS Segura».

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 412
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Εορτασμός Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821- Επίσκεψη Κοινού σε Πολεμικά Πλοία στον Πειραιά

Quote

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι από την Παρασκευή 23 έως την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018, στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ηςΜαρτίου 1821, η φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ, η πυραυλάκατος ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ και το υποβρύχιο ΩΚΕΑΝΟΣ θα καταπλεύσουν στον λιμένα του Πειραιά, όπου θα παραβάλουν στα κρηπιδώματα 11 και 12 (Εκθεσιακό Κέντρο ΟΛΠ), προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στο κοινό να τα επισκεφθεί.

Οι ώρες του επισκεπτηρίου έχουν ως ακολούθως:

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018, από 15:00 έως 19:00.

Σάββατο 24 Μαρτίου 2018, από 09:00 έως 19:00.

Κυριακή 25 Μαρτίου 2018, από 09:00 έως 19:00

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Στο λιμάνι της Κέρκυρας βρίσκεται το πολεμικό πλοίο USS New York, που είναι ναυπηγημένο και με ατσάλι από τα συντρίμμια των Δίδυμων Πύργων μετά την τρομοκρατική ενέργεια της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Link to comment
Share on other sites

Το αεροπλανοφόρο «Χάρι Τρούμαν» στη βάση της Σούδας

Quote

Στην προβλήτα Μαραθίου κατέπλευσε σήμερα το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Χάρι Τρούμαν» που αναμένεται να παραμείνει στη βάση έως και τις 28 Μαΐου για λόγους ανεφοδιασμού και αναψυχής του πληρώματος. To πλοίο «έδεσε» στη Σούδα με την βοήθεια ρυμουλκών.

Το αεροπλανοφόρο είναι μια πλωτή πολιτεία καθώς έχει εκτόπισμα 90.000 τόνων, κινείται με 4 προπέλες ταχύτητας 30 κόμβων και με δύναμη, που δίνουν οι δύο πυρηνικοί του αντιδραστήρες. Το μήκος του αγγίζει τα 333 μέτρα, το πλάτος του τα 78 και το ύψος του φτάνει τα 74 μέτρα - η έκταση του καταστρώματος του ξεπερνά τα 4,5 στρέμματα.

Μπορεί να «χωρέσει» έως και 90 μαχητικά αεροσκάφη, διαθέτει 2.500 καμπίνες, χωράει 6.500 άτομα, έχει τηλεοπτικό σταθμό, μουσείο, γυμναστήρια.

Την αντίθεσή τους στην άφιξή του εξέφρασαν με ανακοίνωση τους οι επιτροπές ειρήνης Κρήτης.

 

Link to comment
Share on other sites

Στη Σαντορίνη βρέθηκε το πολεμικό πλοίο USS Normandy (CG-60) από τις 23/05/18 έως 27/05/18

Quote

Στα Φηρά της Σαντορίνης κατέπλευσε το πλοίο του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ, USS Normandy (CG-60).

Το καταδρομικό πλοίο έχει μήκος 173 μέτρα και 400 άτομα πλήρωμα και θα παραμείνει στην καλντέρα της Σαντορίνης μέχρι την Κυριακή 27 Μαΐου.

Το USS Normandy βρίσκεται στη Μεσόγειο από τα μέσα Απριλίου συνοδεύοντας, μαζί με άλλα έξι πολεμικά πλοία, το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ USS Harry S. Truman, το οποίο αντικατέστησε το USS Theodore Roosevelt.

Μάλιστα τις επόμενες ημέρες αναμένεται να βρεθεί στο νησί και ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος θα συναντηθεί με τον πλοίαρχο κ. Derek A. Trinque, τους αξιωματικούς και το πλήρωμα του σκάφους.

 

Link to comment
Share on other sites

Μετά απο 10 μέρες (δε θυμαμαι να έχει κάτσει αλλο τόσο ) αναχώρησε η γερμανική φρεγάτα Bayern απο το λιμάνι του Πειραιά

 

Link to comment
Share on other sites

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 08 Ιουνίου 2018, μετά την ολοκλήρωση της άσκησης «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2018», πλοία του Πολεμικού Ναυτικού πρόκειται να καταπλεύσουν στους κάτωθι λιμένες του Αιγαίου Πελάγους, με σκοπό να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις, που διοργανώνονται υπό το συντονισμό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, με τον τίτλο «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος» και να δοθεί η ευκαιρία στο κοινό να τα επισκεφθεί:

Αγίου Ευστρατίου, Αλεξανδρούπολης, Αμοργού, Βόλου, Θάσου, Θεσσαλονίκης, Ικαρίας, Καβάλας, Καλύμνου, Λέσβου, Λήμνου, Μεγίστης, Οινουσσών, Ρόδου, Σαμοθράκης, Σάμου, Σκοπέλου, Φούρνων, Χίου, Ψαρών

Κεντρική Νήσος των εκδηλώσεων έχει καθοριστεί η ν. Ψαρά, όπου, την Τρίτη 05 Ιουνίου 2018, θα πραγματοποιηθούν ιδιαίτερες εκδηλώσεις, παρουσία της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ). Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι η απόδοση τιμών στους Ναυάρχους Κωνσταντίνο Κανάρη, Ανδρέα Μιαούλη και Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, στο πρόσωπο των οποίων αναγνωρίζεται και τιμάται η προσφορά όλων των επώνυμων και ανώνυμων ηρωικών Ναυμάχων του κατά θάλασσα αγώνα, διαχρονικά. Για το λόγο αυτό θα μεταφερθούν με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, στη ν. Ψαρά, η καρδιά του Κωνσταντίνου Κανάρη από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, η καρδιά του Ανδρέα Μιαούλη από τη ν. Ύδρα και τα οστά της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας από τη ν. Σπέτσες.

Οι εκδηλώσεις «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος» θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 με την επιθεώρηση του Στόλου εν πλω, από την Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο Σαρωνικό Κόλπο.

Με την πραγματοποίηση των εν λόγω εκδηλώσεων, αναδεικνύονται και ενισχύονται οι άρρηκτοι δεσμοί του Ελληνικού λαού με τη θάλασσα και το Πολεμικό Ναυτικό, που αποτελεί βασικό παράγοντα της Εθνικής μας ισχύος, θεματοφύλακα των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, και προασπιστή της εδαφικής μας ακεραιότητας. Παράλληλα δε, προβάλλεται η πλούσια Ναυτική Παράδοση και η Ναυτική Ιστορία της Ελλάδας.

 

Link to comment
Share on other sites

On 5/22/2018 at 3:21 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

Στο λιμάνι της Κέρκυρας βρίσκεται το πολεμικό πλοίο USS New York, που είναι ναυπηγημένο και με ατσάλι από τα συντρίμμια των Δίδυμων Πύργων μετά την τρομοκρατική ενέργεια της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Σήμερα ηρθε και απο Πειραιά

Link to comment
Share on other sites

On 6/4/2018 at 12:39 AM, thanosp said:

Για δούμε τι θα έρθει στη Καβάλα για να το επισκεφτούμε.

Λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι κατέπλευσε η Φ/Γ Ψαρά στο λιμάνι της Καβάλας. Έδεσε στο γάμα με την πλώρη μέσα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Στο λιμάνι της Κω από τη Δευτέρα το ιστιοφόρο «Palinuro»

Quote

Το εκπαιδευτικό ιστιοφόρο του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού «Palinuro» θα αγκυροβολήσει, από τις 30 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου, στο λιμάνι της Κω.

Το Palinuro, όπως αναφέρει η πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα, είναι ένα ιστορικό ιστιοφόρο πλοίο, τύπου γολέτας, με το οποίο εκτελείται το φετινό 54ο Εκπαιδευτικό Ταξίδι των Ναυτικών Δοκίμων της Ιταλικής Σχολής Υπαξιωματικών του Taranto.

Κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού ταξιδιού του 2018, το «Palinuro» θα φέρει τη σημαία του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Gaslini της Γένοβα, προς τιμήν της επετείου των 80 ετών από την ίδρυση του Νοσοκομείου.

Στις 30 Ιουλίου 2018, στις 15.00, ο κυβερνήτης του Ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού «Palinuro» θα δώσει συνέντευξη Τύπου επάνω στο πλοίο για να το παρουσιάσει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Σε μήνυμά της η ιταλική πρεσβεία επισημαίνει πως όσοι αγαπούν τα ιστιοφόρα και τα πολεμικά πλοία ή έχουν απλά την περιέργεια να δουν ένα από κοντά, θα μπορέσουν να επισκεφθούν το Ιστιοφόρο Palinuro κατά τις παρακάτω ημερομηνίες και ώρες:

30 Ιουλίου από τις 16:00 έως τις 19:00

31 Ιουλίου από τις 10:00 έως τις 12:00 και 16:00 έως 17:30

και 1 Αυγούστου, από τις 10:00 έως τις 12:00 και 16:00 έως 17:30.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Χτες από τις πρωινές ώρες έως και το απόγευμα βρισκόταν αροδου στην περιοχή ανάμεσα σε αλυκο και πυργακι Ναξου ένα αρματαγωγο του πολεμικού  μας ναυτικου. Μετά αναχώρησε με πορεία νοτιοδυτική.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ελλιμενισμός ρωσικής φρεγάτας στον Πόρο για τα 190 χρόνια ελληνορωσικών σχέσεων 

Quote

Στις 17 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται 190 χρόνια από την επίσημη έναρξη των ελληνορωσικών διπλωματικών σχέσεων, η οποία επισφραγίστηκε με την επίδοση των διαπιστευτηρίων του Ρώσου εκπροσώπου Μαρκ Βούλγαρη στον Ιωάννη Καποδίστρια στις 17 Σεπτεμβρίου 1828, στην οικία του τελευταίου στον Πόρο.

Έκτοτε ο Πόρος αποτελεί σημείο αναφοράς των ελληνορωσικών σχέσεων, γεγονός που αναδεικνύεται και από την αναθηματική πλακέτα που τοποθετήθηκε από τη Ρωσική Πρεσβεία και τον Δήμο Πόρου το 2016 στο κτήριο που αποτέλεσε την οικία του πρώτου Κυβερνήτη του Ελληνικού Κράτους.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη επέτειο, το τριήμερο 16-19 Σεπτεμβρίου η ρωσική φρεγάτα “Admiral Essen”, μήκους 125μ. και με πλήρωμα 175 ανδρών, θα βρίσκεται στο λιμάνι του Πόρου, ενώ σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο μπροστά από την πρώην οικία Καποδίστρια τη Δευτέρα 17.9, θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τον Ρώσο Πρέσβη, το πλήρωμα της φρεγάτας και τον Δήμαρχο Πόρου.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Επίσκεψη Κοινού σε Πολεμικά Πλοία για τον Εορτασμό της Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Θεσσαλονίκη

Quote

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, τα αρματαγωγά ΧΙΟΣ και ΛΕΣΒΟΣ και η Φρεγάτα ΥΔΡΑ θα καταπλεύσουν στην Θεσσαλονίκη. Κατά τη διάρκεια παραμονής τους στον λιμένα Θεσσαλονίκης, θα δοθεί η ευκαιρία στο κοινό να τα επισκεφθεί.

Οι ώρες του επισκεπτηρίου για τα αρματαγωγά ΧΙΟΣ, ΛΕΣΒΟΣ και Φρεγάτα ΥΔΡΑ έχουν ως ακολούθως:

- Παρασκευή  26 Οκτωβρίου 2018, από 09:00 έως 19:00.

- Σάββατο  27 Οκτωβρίου 2018, από 09:00 έως 19:00.

Επίσκεψη Κοινού σε Πολεμικά Πλοία για τον Εορτασμό της Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Πειραιά

Quote

Στο λιμάνι του Πειραιά θα καταπλεύσουν η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Σπέτσαι», η πυραυλάκατος «Ρίτσος» και το υποβρύχιο «Παπανικολής», με την ευκαιρία του εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στα κρηπιδώματα 11 και 12 του Εκθεσιακού Κέντρου ΟΛΠ το κοινό θα έχει την δυνατότητα να τα επισκεφθεί τις εξής ημέρες και ώρες:

Παρασκευή 26/10, από 15:00 έως 19:00

Σάββατο 27/10 από 9:00 έως 19:00

Κυριακή 28/10 από 09:00 έως 17:00

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Στον Πειραιά βρέθηκαν ΤΠΚ ΡΙΤΣΟΣ, ΦΓ ΑΙΓΑΙΟΝ και ΥΒ ΩΚΕΑΝΟΣ με τη Φρεγάτα να αναχωρει 45 λεπτά νωρίτερα πριν το επίσημο πέρας του επισκεπτηρίου (17.00) .... και το Ωκεανός να δέχεται κοσμο μεχρι τις 18.10..

Να μη βγώ ψεύτης,αλλα το οτι πλέον περνάνε οι επισκέπτες μέσα απο το "σκάνερ" της κρουαζιέρας και όχι απο τη πορτίτσα του παρκινγκ,έχει αποθαρύνει πολυ κοσμο να πάει και βλέπω συντομα να σταματουν να έρχονται , η να γίνεται με κράτηση η επισκεψη...

Link to comment
Share on other sites

τα εν λόγω πλοία δεν ειναι ιδιωτικά.ειναι πολεμικα και δεν δυναται ο πάσα εις να ανεβαινη σε αυτα ελευθερως.οθεν καλα κανουν οι λιμενικοι και υποχρεωνουν τους επισκεπτες να περνανε απο το σκανερ κι οχι απο καποια πορτιτσα..

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...