Jump to content
Shipfriends

Δρομολόγια Ικαρίας - Σάμου


Recommended Posts

  • Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 1 month later...
On 10/1/2019 at 10:25 PM, gtogias said:

Είχε χάσει προσέγγιση λόγω καιρού? Δε θυμάμαι κάτι.

Όχι αποτι θυμάμαι δεν είχε χάσει καμία.. 

Βαποραρος όμως.. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Το Νήσος Μύκονος θα κάνει σήμερα έκτακτο δρομολόγιο στις 23:00 για Σύρο Μύκονο Ευδηλο Καρλόβασι Βαθύ (ουσιαστικά κάνει το σημερινό δρομολόγιο το Νήσος Χίος)

Ενώ το αυριανό δρομολόγιο του Νήσος Χίος θα γίνει στις 23:00 αντί για τις 16:00

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Μειώνονται κι άλλο τα δρομολόγια του “Blue Star Myconos” προς Σύρο το φετινό καλοκαίρι

Quote

Περικόπτονται ακόμη περισσότερο οι προσεγγίσεις του «Blue Star Myconos» στην Σύρο από το καλοκαίρι του 2020.

Το πλοίο, το οποίο μέχρι πρότινος έφερε την ονομασία «Νήσος Μύκονος», κατά τις θερινές περιόδους εκτελεί πρωινά δρομολόγια στη γραμμή Πειραιάς – Σύρος – Μύκονος – Ικαρία – Σάμος – Βόρειο Αιγαίο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα δρομολογίων του φετινού καλοκαιριού το οποίο ξεκινά στις 5 Ιουνίου, ολοκληρώνεται στις 10 Σεπτεμβρίου και θα ανακοινωθεί επίσημα τις επόμενες ημέρες, οι προσεγγίσεις του Blue Star Mykonos στην Σύρο θα είναι μόλις τρεις την σε εβδομαδιαία βάση, κάθε Δευτέρα – Παρασκευή – Κυριακή.

Σε τρία χρόνια κόπηκαν τα μισά δρομολόγια 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το καλοκαίρι του 2017, το ίδιο πλοίο προσέγγιζε την Σύρο έξι φορές την εβδομάδα, το 2018 μειώθηκαν σε πέντε, το 2019 σε τέσσερις, ενώ, όπως όλα δείχνουν το προσεχές καλοκαίρι θα είναι ακόμη λιγότερα, αφού αριθμός τους μειώνεται σε τρία.

Πιο συγκεκριμένα, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, κόβεται το δρομολόγιο του Σαββάτου από Πειραιά προς Σύρο και η επιστροφή του, καθώς και το δρομολόγιο επιστροφής της Πέμπτης το οποίο δε θα περιλαμβάνει πλέον το λιμάνι της πρωτεύουσας των Κυκλάδων.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο εμπορικός διευθυντής της Attica Group, Διονύσης Θεοδωράτος, με τον οποίον επικοινώνησε το Cyclades24.

Η παραπάνω εξέλιξη, αναμφισβήτητα είναι αρνητική για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού ενόψει της τουριστικής περιόδου, αφού δεν υπάρχει η παραμικρή πολυτέλεια απωλειών, για ένα νησί το οποίο δεν διαθέτει την απαιτούμενη επάρκεια δρομολογίων.

Σημειώνεται ότι για περίπου ένα μήνα το πλοίο θα ξεκινάει στις 9.30 το πρωί αντί στις 07.30 κάτι που σημαίνει ότι οι επισκέπτες θα φτάνουν λίγο μετά τις 1.30 το μεσημέρι στη Σύρο, ενώ θα μιλούσαμε διαφορετικά αν το Σάββατο η Σύρος είχε δύο πρωινές προσεγγίσεις με επιβατικά πλοία. Δυστυχώς, γι άλλη μια φορά η πρωτεύουσα των Κυκλάδων φαίνεται το αποπαίδι των Κυκλάδων και γι ακόμα μια φορά μένει εκτός από τις προτιμήσεις των ακτοπλοϊκών εταιρειών.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μάλλον το δρομολόγιο του ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΜΥΚΟΝΟΣ της Δευτέρας από Πειραιά και της Τρίτης ξημερώματα από Βαθύ, ως μη ανήκον στην προέκταση της επιδοτούμενης άγονης Β. Αιγαίου, θα μας αφήσει χρόνους. Αν μείνουν  τα ωράρια της άγονης όπως μέχρι τώρα, από Σάμο προς Πειραιά θα έχει Πέμπτη και Κυριακή και από Πειραιά προς τα νησιά Τρίτη και Παρασκευή.

Επίσης η δρομολόγηση του μεγάλου ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ή του όποιου αντικαταστάτη (ΜΠΛΟΥ ΟΡΑΪΖΟΝ ή ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ) στο απευθείας της Πέμπτης από Πειραιά για Βαθύ και αντίστροφα της Παρασκευής μάλλον θα αναβληθεί. Μένει να δούμε αν θα συνεχίσει το ΜΠΛΟΥ ΚΑΡΙΕΡ 1.

Link to comment
Share on other sites

Για της ημερες του Πασχα που ηταν να μπει το Διαγορας στην γραμμη της Σαμου , Αλλα οπως ειδα πλεον δεν εμφανιζεται στο συστημα κρατησεων , Θα αντικατασταθει απο καποιο αλλο πλοιο ?? ή ακυρωθηκε το δρομολογιο λογω Covid-19 ??

 

Link to comment
Share on other sites

Σε περίπτωση που δεν το έχετε αντιληφθεί ακόμα δεν έχει Πάσχα φέτος. Η καραντίνα θα πάει έως το τέλος Απριλίου. Στη Σάμο έκοψαν και τις πτήσεις. Παει μια στις 4 μέρες 

Edited by Nereus
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Απο οτι ειδα στο openseas δεν υπαρχουν δρομολογια στην γραμμη της Ικαροσαμιας για το καλοκαιρι , Γνωριζει καποιος αν θα υπαρξουν δρομολογια γι αυτη την σεζον ?

Link to comment
Share on other sites

Για το προσεχές διάστημα θα ισχύει ότι και σήμερα.Το Μύκονος σιγουρα Τρίτη και Παρασκευή για Καρλόβασι, Βαθύ.. Το καλοκαίρι βλέπουμε. Από ότι ακούω αντε να προστεθεί ένα δρομολόγιο 

Link to comment
Share on other sites

Λογικά θα έχει ένα πέρασμα και ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ ανεβαίνοντας για Καβάλα.Στο openseas δεν δίνει τα  καλοκαιρινά  (ΙΟΥΝΙΟΥ ΙΟΥΛΙΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ) ακόμη.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

από 8/6 εως τελος του μηνα ΜΥΚΟΝΟΣ -μονο- με προεκταση προς Καβαλα στα 3 καλοκαιρινά δρομολόγια της αγονης. Αν δεν κάνω λάθος, από Πειραιά Δευτέρα 14.00, Τετάρτη 16.00, Παρασκευη 19.00 (χωρίς Σϋρο)

Edited by Stella Artois
Link to comment
Share on other sites

Σε καμία αναχώρηση δεν έχει τη Σύρο νομίζω. Τη Δευτέρα θα πιάνει στη Τήνο και Τέταρτη Παρασκευή κατευθείαν Μύκονο. Δευτέρα και Παρασκευή θα πιάνει Άγιο Κυρηκο & Βαθύ ενώ τη Τετάρτη θα πιάνει Ευδηλο Καρλόβασι

Link to comment
Share on other sites

Aρα ολο το καλοκαιρι θα μεινει το Μυκονος στην γραμμη ;; Επισης το Διαγορας θα μπει τελικα στην γραμμη ;; Ενω φετος θα προσεγγιζει το Blue Star 1 το νησι;; 

Link to comment
Share on other sites

Για τον Ιούνιο είναι αυτά τα δρομολόγια και δεν ξέρουμε εάν θα είναι έτσι όλο τον Ιούνιο, γιατί θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα με την άρση των μέτρων του Covid 19 

Link to comment
Share on other sites

Καλά απόλυτα λογικό είναι εκ μέρους της εταιρείας αυτό. Εγώ απλα λέω ότι δεν είναι λογικοί οι συμπατριώτες μου 😂

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...