Jump to content
Shipfriends

Δρομολόγια Ικαρίας - Σάμου


Recommended Posts

  • 2 weeks later...
  • Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

On 6/6/2018 at 11:42 AM, Panagia Ekatontapiliani said:

Για την εξυπηρέτηση των φορτηγών παίζει το Πελαγίτης να προσεγγίζει μια φορά την εβδομάδα στη Σάμο.

Οπως είχα αναφέρει πριν 40 ημέρες το Πελαγίτης ξεκίνησε χθες τις προσεγγίσεις στο Καρλοβασι κάθε Παρασκευή από το Πειραιά, σε μια άτυπη συνεργασία με την Attica Group για την εξυπηρέτηση των αναγκών της γραμμής. Δηλαδή θα εξυπηρετεί το πελατολόγιο της Attica (ένα μίνιμουμ νούμερο φορτηγών) και τα εισιτήρια θα είναι το κέρδος του της προσέγγισης στο Καρλόβασι. 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Μήπως θα έπρεπε να το αλλάξουν γενικά το δρομολόγιο και να κόψουν και κανένα νησί από το δρομολόγιο της Πέμπτης (πχ Σύρο ή Μύκονο?).

 

Αφού δε βγαίνει με τίποτα

Link to comment
Share on other sites

Έχουνε ήδη αφαιρέσει τη Σύρο από το δρομολόγιο της Τρίτης και έχουν ήδη πάει την αναχώρηση της Τρίτης νωρίτερα.. 2 βδομάδες μείνανε με τόσο μεγάλη κίνηση, μετά πιστεύω θα είναι καλύτερα και του χρόνου ελπίζω να φροντίσουν κι αυτό και πολλά ακόμα φετινά!

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, hsw said:

....2 βδομάδες μείνανε με τόσο μεγάλη κίνηση, μετά πιστεύω θα είναι καλύτερα και του χρόνου ελπίζω ....

Άρα γα όσους ταλαιπωρήθηκαν/άργησαν/έχασαν ανταποκρίσεις/έτρεχαν σαν τρελοί αντί να ηρεμήσουν για λίγο (=διακοπές), λυπούμεθα,, απλώς έγινε η στραβή στην βάρδια τους (ή ας πρόσεχαν από που ψώνισαν). Σε 11 μήνες από τώρα, όλα θα έχουν λησμονηθεί

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει, ας μη φτάνουμε και στο άλλο άκρο!!!!

Δυστυχώς τα πλοία δεν είναι τρένα και ούτε μπορούν ούτε ήταν ούτε θα είναι ποτέ 100% στην ώρα τους! Υπάρχουν παράμετροι όπως η κίνηση και (ειδικά) ο καιρός που δεν μπορούν να προβλεφθούν απόλυτα, ειδικά το καλοκαίρι. Τα φετινά δρομολόγια είναι λάθος από πολλές απόψεις και προσωπικά το λέω από την πρώτη στιγμή. Παρόλα αυτά δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε καθυστέρησεις. Υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε; Θες μήπως να προτείνεις κάτι;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Μέχρι και τις 16.00 που ήμουνα σήμερα σε πρακτορείο τα δρομολόγια πάντως δεν είχαν καν καταχωρηθεί στο σύστημα κρατήσεων. Οσον αφορά την απορία σου τι μπορεί να συμβαίνει απο 1-8/11 ισως κάποιος (αν)αρμόδιος μπορεί να στη δώσει !

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αποκλεισμένο το νησί της Θύμαινας μετά την διακοπή των δρομολογίων του πλοίου “Παναγία Θεοτόκος”

Quote

Με θέμα την διακοπή των δρομολογίων του πλοίου “Παναγία Θεοτόκος” εδώ και δυο εβδομάδες , οι κάτοικοι του ακριτικού νησιού της Θύμαινας ,απέστειλαν επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, παραθέτοντας την κατάσταση που επικρατεί στο νησί, ζητώντας παράλληλα να αποκατασταθεί η ακτοπλοϊκή επικοινωνία τους με τη Σάμο και την Ικαρία.

Η επιστολή των κατοίκων της Θύμαινας:

“Οι κάτοικοι του ακριτικού νησιού Θύμαινας – Κορσεών,  με την παρούσα επιστολή μας θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις ανησυχίες μας – μετά τη διακοπή των δρομολογίων του πλοίου “Παναγία Θεοτόκος”- επειδή πληροφορηθήκαμε ότι η αντικατάσταση του πλοίου και η έναρξη των δρομολογίων θα γίνει μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, επειδή το πλοίο αντικατάστασης δεν είναι έτοιμο και οι επισκευές σ΄ αυτό θα ολοκληρωθούν τουλάχιστον μετά από ένα μήνα.

Αυτό γεγονός όπως καταλαβαίνετε, καθιστά το νησί μας αποκλεισμένο και μας στερεί το δικαίωμα επικοινωνίας με τα νησιά Ικαρία και Σάμο από όπου εξυπηρετούμε βασικές βιοτικές μας ανάγκες.

Μια τέτοια προοπτική, χωρίς άμεση αντικατάσταση του πλοίου, μας κάνει να αισθανόμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας αφού αφηνόμαστε κυριολεκτικά στο έλεος του θεού χωρίς δυνατότητα πρόσβασης σε γιατρούς, προμήθειας τροφίμων, φαρμάκων και γενικά όλων των αναγκαίων αγαθών που χρειαζόμαστε για μια αξιοπρεπή διαβίωση σε ένα ακριτικό τόπο.

Επειδή δεν θέλουμε να αισθανόμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας και ξεχασμένοι από την πολιτική ηγεσία ,

Ζητούμε, να κάνετε άμεσα τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποκατασταθεί η επικοινωνία μας με Σάμο- Ικαρία, με την τοποθέτηση ενός άλλου πλοίου μέχρι την ημέρα που θα αναλάβει τα δρομολόγια το πλοίο που έχει προγραμματιστεί να αντικαταστήσει το “Παναγία Θεοτόκος”.

Γνωρίζοντας ότι θα κάνετε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να επιστρέψει η ζωή μας στην κανονικότητα,

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και περιμένουμε άμεσα απάντηση στο πρόβλημα μας”.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Μπορεί στην ιστοσελίδα της Blue Star να μην φαίνεται τίποτα, ομως στο σύστημα κρατήσεων εμφανίζεται και φέτος με πρώτο δρομολόγιο στις 10/6 το Blue Star Paros για Αγιο Κήρυκο - Καρλόβασι - Βαθύ. Απο προγραμματισμό σκίζουν😆

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 months later...

Εχει γινει κ τις 2 προηγουμενες πεμπτες αυτο γιατι οταν ερχεται το πρωι 5.30 ωρα εχει να ξεφορτωσει αλλα ηδη περιμενουν τα φορτηγα του κ επειδη ειναι μικρος ο χωρος εκει κ ξεκινανε να φορτωνουν κ τα ταχυπλοα κολλαει το κυκλοφοριακο

Link to comment
Share on other sites

Τροποποίηση δρομολογίου του Νήσος Μύκονος για άυριο (11/07/19). Αναχώηρηση από Πειραιά (πύλη Ε2) στις 09.00 (αντί 07.15) για Μύκονο 12.55-13.10, Εύδηλο 15.00-15.25, με άφιξη στο Καρλόβασι 16.35. 

Αναχώρηση απο Καρλόβασι στις 17.45, απο Εύδηλο στις 19.10, απο Μύκονο στις 21.20, απο Σύρο στις 22.20 με άφιξη στον Πειραιά 01.40 της επόμενης.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, hsw giorgos said:

Τροποποίηση δρομολογίου για άυριο (11/07/19). Αναχώηρηση από Πειραιά (πύλη Ε2) στις 09.00 (αντί 07.15) 

Απο ότι φαίνεται έτσι θα πάει και φέτος το δρομολογιο της Τετάρτης-Πέμπτης που φτάνει μέχρι Καβάλα. Μαζεύει καθυστερήσεις.. Πέρυσι τον Αύγουστο το δρομολογιο μου από Ευδηλο αντί για 23:59 έφυγε στις 02:00 και φτάσαμε 07:45 αντί για 05:40

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Τροποποίηση του δρομολογίου του Blue Star Paros αύριο 5/8 για Ικαρία Φούρνους Σάμο:

Πειραιάς 02:30 (6/8) - Άγιος Κήρυκος 09:20-09:40 Φούρνους 10:30-10:45 - Καρλόβασι 11:40-12:00 Βαθύ 12:50-14:30 Καρλόβασι 15:20-15:40 - Φούρνους 16:35-16:50 - Άγιος Κήρυκος 17:45-18:05 - Πειραιάς 00:55 (7/8)

Edited by Nikos_Chania
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, express adonis said:

Εστω και λιγο κουνημενες μας εστειλες 😛 με τον βαπορα.....απο κινηση τι ειχαμε??

Τίποτα σχεδόν καμία 10 αμάξια 2 φορτηγά  και 20 άτομα πεζούς . Αλλά όχι αδικαιολογητα μιας και το βαπόρι άνοιξε σα φαντομάς στο σύστημα κρατήσεων οπότε δεν το πήραν χαμπάρι. 

Εδώ ούτε πράκτορα έχει δηλώσει στο λιμεναρχείο καλά καλά. 

Πιστεύω θα δείξει στο επόμενο δρομολόγιο τι ψάρια θα πιάσει. 

6 hours ago, polmyt said:

Αυτη ειναι η διαφορα.

Τοτε μπηκε βασικο,ενω τωρα υπαρχουν περισσοτερες επιλογες,οποτε δεν ασχολειται κανεις

Θεωρω οτι ετσι κι αλλιως δεν προκειται να το προτιμησει ο κοσμος,ειδικα τετοια εποχη που μπηκε που ολοι εχουν κανονισει τις διακοπες τους .Τα περισσευματα θα παρει

Μπα το νησί εδώ έβγαλε δεξιό δήμαρχο και ο προηγούμενος έχει λουφάξει κ δεν οργανώνει τέτοια events πια... 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...