Jump to content
Shipfriends

Δρομολόγια Ικαρίας - Σάμου


Recommended Posts

  • Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Μέχρι Σάμο θα πάει σίγουρα,στο σύστημα είναι περασμένο μέχρι Καβάλα.

Θα ανέβει μέχρι Καβάλα όπου θα περάσει την Λαμπρή και θα ξεκινήσει Κυριακή βράδυ στις 9μμ για την επιστροφή.

Με ποιο σκεπτικό να πιάσει Φούρνους, αλλά και άλλους προορισμούς απ' τη στιγμή που δεν έχει φορτώσει για τον συγκεκριμένο προορισμό απ' τον Πειραιά? Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Με ποιο σκεπτικό να πιάσει Φούρνους, αλλά και άλλους προορισμούς απ' τη στιγμή που δεν έχει φορτώσει για τον συγκεκριμένο προορισμό απ' τον Πειραιά?

 

Μήπως για να κάνει το ....... αστικό??????

Edited by GeorgeSt
Link to comment
Share on other sites

Ουσιαστικά το υπόλοιπο του δρομολογίου, είναι το δρομολόγιο της Παρασκευής από Πειραιά.

Δεν ξέρω εάν η καταβολή της επιδότησης της άγονης, έχει σχέση με τον Αγιο Κήρυκο ο οποίος δεν ήταν στο αρχικό δρομολόγιο της Πέμπτης από Πειραιά.

Ανάμεσα σε αυτούς που την  πάτησαν εκτός από αυτούς που θα έφευγαν από Πειραιά την Μ.Παρασκευή για Ικαροσαμία ήταν και αυτοί που θα πήγαιναν στον Πειραιά από τα νησιά.

Τέλος, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το πλοίο έφυγε την Μ. Πέμπτη έτσι όπως έφυγε και δεν έβγαλε ανεκτέλεστο το δρομολόγιο μαζί με την επιστροφή, όπως έκαναν οι άλλες εταιρείες. Τα νούμερα της κίνησης (429 επιβάτες, 43 Ι.Χ., 23 Φ/Γ, 14 Δ/Κ), δεν ήταν απαγορευτικά για την συγχώνευση των 2 δρομολογίων.

Link to comment
Share on other sites

Μην ξεχνάς ότι ήδη είχε αποβιβασει επιβάτες πριν την απαγόρευση του απόπλου στη Σύρο και στη Μύκονο, οπότε δεν ξέρουμε πόσους επιβάτες είχε κατά την αναχώρηση από τον Πειραιά.

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω ότι ο κόσμος και τα φορτηγά που ήθελαν να φύγουν για Ικαρία Φούρνους και Σάμο από Πειραιά την Παρασκευή μπορεί να πήγαν μέχρι Σύρο με αλλο πλοίο για να πάρουν από εκεί το Μύκονος

Edited by karavokurhs
Link to comment
Share on other sites

Eγώ πιστεύω οτι αυτό το διήμερο η εταιρεία δεν έκανε σωστή διαχείριση '' κρίσης'' με τα απαγορευτικά που προέκυψαν.Και με το ΑΡΙΑΔΝΗ (βγάλανε ανεκτέλεστο δρομολόγιο της Πέμπτης από Μυτιλήνη-Πειραιά και Παρασκευής Πειραιά-Μυτιλήνη και μετά (από καντήλια) το πήρανε πίσω και κάνανε τσάμπα δρομολόγια πχ Μ.Σάββατο από Πειραιά :eek: ) αλλά και με το Ν.ΜΥΚΟΝΟΣ κάνανε βιαστικές και λανθασμένες(κατα την γνώμη μου) κινήσεις με αποτέλεσμα μεγάλη και δικαιολογημένη γκρίνια αλλά και ταλαιπωρία του κόσμου τέτοιες μέρες.Το Ν. Μύκονος θα μπορούσε να κολλήσει και τα 2 δρομολόγια με αναχώρηση Μ. Παρασκευή και ΔΕΝ θα ακουγόταν κουβέντα.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ SHIPFRIENDS

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το μονο σιγουρο ειναι το Νησος Μυκονος!! Λογικα θα εχει ενα δρομολογιο το Αριαδνη για Σαμο πριν τη Χιο Μυτιληνη. Τωρα ακουγεται οτι μπορει να μπει το Εξπρες Πηγασος στη γραμμη

Την Τετάρτη 22 Απριλίου ο CEO και οι Δ/ντές Οικονομικών & Ανθρώπινου Δυναμικού της HSW, θα εξαγγείλουν στον Περιφερειάρχη του Νομού Σάμου και στα τοπικά ΜΜΕ την απόφαση δρομολόγησης του Ε/Γ-Ο/Γ ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ για Ικαρία -Σάμο,στην θέση του ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ.Λεπτομέριες,λιμάνια,συνδυαστικά με άγονες ότι ακούσω επιτόπου θα σας το μεταφέρω.Πολλά τα λεφτά,πολλά και τα καράβια.

Link to comment
Share on other sites

Μόνο για Ικαροσαμία ή θα μπει στην θέση του Ν. Μύκονος και αυτό με την σειρά του στην θέση του HS4 στην Παροναξία????

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Το πλοίο από αυτά που έμαθα σήμερα θα κάνει τα δύο δρομολόγια άγονης του Μύκονος...το δε Μύκονος οι πληροφορίες λένε ότι θα κρατήσει τα περσινά σχεδόν δρομολόγια αλλά μέσω Παροναξίας..

Link to comment
Share on other sites

Το πλοίο από αυτά που έμαθα σήμερα θα κάνει τα δύο δρομολόγια άγονης του Μύκονος...το δε Μύκονος οι πληροφορίες λένε ότι θα κρατήσει τα περσινά σχεδόν δρομολόγια αλλά μέσω Παροναξίας..

Μισό.Η απόφαση λέει Ν.ΜΥΚΟΝΟΣ για 2 χρόνια και 200 χιλιάρικα την εβδομάδα,γιατί είναι πλοίο ΑΑΑ.Το ΡΟΔΟΣ είναι του 1989.άρα είναι κατηγορία Β;για την προκήρυοξη;ή Γ; Μη ξεχνάτε ότι με αυτή τη λογική την πάτησε η ΝΕΛ που τη σύμβαση την είχε ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ,και  φώναζε ο ΓΓ Αιγαίου και ο Δήμαρχος της Λήμνου ,γιατί έβαλε το EUROPEAN και μετά το Μυτιλήνη που δεν έχασε δρομολόγιο,αλλά η ζημιά είχε γίνεi. 2ον.Θα το επιτρέψει η Πειραιώς;3ον Η ΑΝΕΚ έκανε αίτηση με το ΠΡΕΒΕΛΗΣ που προκρίθηκε επίσης.Η κατηγορία το έφαγε και ζήταγε τα μισά λεφτά.Αν πολλαπλασιάσετε τα μισθώματα για 18 μήνες η εταιρεία θα εισπράξει 15 σχεδόν μύρια +  τα μισθώματα που πήρε απο 1/10/2014 μέχρι 30/4/2015 περίπου 3.5 εκατομύρια  και άλλα 3 η B.S=21.500 χονδρικά.Το Ρόδος θα κάνει για μένα Παροναξία-Σαμοικαρία και το ΜΥΚΟΝΟΣ αυτά που θα γράφει η σύμβαση.Θα δούμε.

Link to comment
Share on other sites

ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο κ.ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΣΑΜΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ-ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΕΠΑΡΧΟΥ ΠΡΟΕΔΡΩΝ κλπ ΑΡΧΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟ VIDEO ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΣΤΗΝ  samostv.gr

 

ΝΗΣΟΣ Ν.ΜΥΚΟΝΟΣ: (15/6-5/9/015)
ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ(07.55)-ΠΑΡΟΣ-ΝΑΞΟΣ-ΕΥΔΗΛΟΣ-ΝΑΞΟΣ-ΠΑΡΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ(.45)
ΤΡΙΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ(07.55)-ΠΑΡΟΣ-ΝΑΞΟΣ-ΕΥΔΗΛΟΣ-ΦΟΥΡΝΟΙ-ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ-ΦΟΥΡΝΟΙ-ΕΥΔΗΛΟΣ-ΝΑΞΟΣ-ΠΑΡΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ(04.20 ΤΕΤ)
 
ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ(ΑΠΟ15/06-06/09/2015)
ΔΕΥΤΕΡΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ(08.05)-ΣΥΡΟΣ-ΜΥΚΟΝΟΣ-ΠΑΤΜΟΣ-ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ-ΒΑΘΥ-ΧΙΟΣ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ-ΛΗΜΝΟΣ-ΚΑΒΑΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ(ΤΕΤ23.30)
ΠΕΜΠΤΗ & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ(08.05)-ΣΥΡΟΣ-ΜΥΚΟΝΟΣ-ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ-ΒΑΘΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ(ΠΑΡ 05.20)
ΣΑΒΒΑΤΟ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ(08.05)-ΣΥΡΟΣ-ΜΥΚΟΝΟΣ-ΠΑΤΜΟΣ-ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ-ΒΑΘΥ-(21.55) ΑΝΑΧ.ΚΥΡΙΑΚΗ 09.45-ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ-ΠΑΤΜΟΣ-ΜΥΚΟΝΟΣ-ΣΥΡΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ(ΔΕΥΤΕΡΑ 04.30)

 

ΑΡΙΑΔΝΗ (ΑΠΟ 11/7/-06/09/2015
ΣΑΒΒΑΤΟ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ(09.00)-ΒΑΘΥ-ΧΙΟΣ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ-ΛΗΜΝΟΣ-ΚΑΒΑΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΒΑΘΥ(01.25 ΔΕΥΤΕΡΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ 09.50)

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Και όλοι αυτοί στους οποίους παρουσιάστηκε το πρόγραμμα, τι έχουν να πούν για την ουσιαστική απομόνωση για το Καρλόβασι, το οποίο ουσιαστικά υπάρχει μόνο 2 φορές την εβδομάδα και μάλιστα σε μέρες χωρις ιδιαίτερη κίνηση ;

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα οι παρευρισκόμενοι στην παρουσίαση φορείς τις Σάμου οι οποίοι είχαν προσκληθεί σε "πανηγυρικού " χαρακτήρα σύσκεψη δεν πρέπει να ενθουσιάσθηκαν.

Κατά:

1. Τα μόνο δυο δρομολόγια του ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ για Καρλόβασι και μάλιστα μετά από Παροναξία.

2. Τα 2 από τα 4 δρομολόγια του ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ για Βαθύ μετά από Πάτμο και με 14 ώρες ταξίδι.

3. Οι μεταφορικές του Καρλοβάσου αναγκαστικά Βαθύ και μετά 1 ώρα δρομολόγιο για Καρλσι σε παλιόδρομο με έργα.

4. Το ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ είναι πολύ μεγάλο για τα δεδομένα της γραμμής για Πειραιά (δεν χωρά Εύδηλο και Καρλσι) και πολύ αργό για να κάνει τον σιδηρόδρομο Πειραιά - Καβάλα.

Υπέρ:

1. Η παρουσία του ΑΡΙΑΔΝΗ έστω μια φορά την βδομάδα.

2. Η σύνδεση με Πάτμο και μάλιστα 2 φορές την βδομάδα.

Συμπεράσματα:

1.Ο συνδυασμός ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ και ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ θα ήταν ο ιδανικός για Σάμο και Ικαρία αλλά όχι για την HSW γιατί θα έχανε αφενός μεν τις Σποράδες και θα της έμενε  αμανάτι το ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ

2. Η απουσία του ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ είναι περισσότερο εμφανής από κάθε άλλη φορά.

3.Τα αρκετά αυξημένα δρομολόγια για Ικαρία σε σχέση με Σάμο που είναι ριγμένη περισσότερο από κάθε άλλο καλοκαίρι.

4. Οτι δεν μπορεί όλοι να είναι ευχαριστημένοι.

Link to comment
Share on other sites

Το Καρόβασι το υπερασπίσθηκε λυσσαλέα ο κ.Αντιδήμαρχος,όπως και τον Αγιο Κήρυκο ο πρόεδρος του Λ.Τ όπως και τους Φούρνους ο Δήμαρχος  .Η απάντηση του κ.Αγαπητού προς τον Βουλευτή που ήλθε ταξίδι αστραπή με το αεροπλάνο:Αποβάλετε την άλλη εταιρεία απο τα δρομολόγια και το Μυκονος θα πηγαίνει μέχρι Καρλόβασι κάθε μέρα και έγινε της......Ανακοίνωσε ότι η άλλη εταιρία κατέθεσε ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΑΠΟ 27/4;27/5; δεν άκουσα καλά.Η Χειρότερη μικροφωνική στην ΠΕ Σάμου είναι.

Στην ουσία και τα 3 νησιά θυσιάζονται στην ποδιά της Παροναξίας και της Πάτμου όχι μία αλλά 2 φορές την εβδομάδα.

Αρα επειδή ο νόμος θέλει Φούρνους 3 φορές την Δευτέρα το Νήσος θα πηγαίνει και Καρλόβασι-Φούρνους.Κατέθεσα υπόμνημα για ΚΥΚΛΙΚΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ δηλαδή Εύδηλο-Φούρνους 3 δρομολόγια-Καρλόβασι-Αγιος-Νάξο-Πάρο-Πειραιά και μου είπε πρώτα η κόκκινη κάρτα.Είναι σαν το σινεμά που έχει 20 όρθιους και η κυρά Κατίνα κρατάει τη διπλανή θέση με τη ζακέτα της είπε. Ζήτησα την άμεση επιστροφή του ΧΙΟΣ και μου είπε το 2017.Του είπα να μισθώσει το ELI T τίποτα. Χθές υπέγραψαν τη σύμβση με 200 χιλιάρικα τη βδομάδα και θα χάσουνε βάζοντας στη θέση του το ΡΟΔΟΣ-ΑΡΙΑΔΝΗ και μου είπαν η διαφορά είναι μικρή 8000 ευρώ/δρομολόγιο.

Το μεγάλο ρίξιμο είναι στο Βαθύ να μπαίνεις στις 7 το πρωί,να φεύγεις 8 και να κατεβαίνεις 12 τα μεσάνυχτα και βάλε.Το Ρόδος δεν είναι Αριάδνη,είναι μονοτίμονο αργό στα γυρίσματα  και αυτά τα 22-23 μίλια τα ακούω βερεσέ.

ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ HS 5 ΘΑ ΞΑΝΑΦΤΙΑΧΘΕΙ ΑΜΕΣΑ.Εκχώρηση της επιδότησης στην τράπεζα κτλπ γνωστά .

Μας έδωσαν ένα ωραίο φυλάδιο της εταιρείας και σε USB αλλά δεν ανεβαίνει είναι μεγάλο ούτε σπάει.

Αύριο τα 3 αρχεία με τα 3 πλοία και τα δρομολόγια όπως τα κατέθεσαν για έγκριση απο το ΣΑΣ. Υπάρχει αυτό το πράγμα;Απόψε

στο ΣΑΤ ΤV οι λεπτομέρειες.

Link to comment
Share on other sites

Τα δρομολογια της HSW για Σαμο ειναι 7 την εβδομαδα.

 

Θα κανει 2 το Μυκονος, 4 το Ροδος και 1 το Αριαδνη.

Τα 2 του Μυκονος θα ειναι 10 ωρων, τα 2 του Ροδος θα ειναι 10.5 ωρων, τα αλλα 2 του Ροδος θα ειναι των 14 ωρων λογω Πατμου και αυτο του Αριαδνη απευθειας για Βαθυ θα ειναι 8 ωρων.

 

Απλα θα γινονται σε 5 διαφορερικες μερες διοτι τις Πεμπτες και τα Σαββατα θα φευγουν δυο πλοια για Σαμο μεσα σε λιγη ωρα. Καλο θα ηταν το Μυκονος να πηγαινει τις Τεταρτες και οχι τις Πεμπτες στο Καρλοβασι μιας που εχει καθημερινα δρομολογια και ειναι ευκολο να αλλαξουν μερα.

 

Τωρα οσον αφορα το Ροδος. Το 2010 το θυμαμαι συνεχεια στους 21+ και καμια φορα στους 22-22.5 κομβους. Τα δρομολογια ειναι υπολογισμενα με ταχυτητες μεταξυ 19.5-20.5 κομβων, με τα περισσοτερα τμηματα των δρομολογιων να ειναι υπολογισμενα κοντα στο 19.8. Αν θεωρησουμε οτι λογω κινησης μπορει να καθυστερει σε καποια λιμανια λογικα θα προλαβαινει αν πηγαινει με 21 κομβους. Ελπιζω οτι μια τετοια ταχυτητα ειναι ακομα εφικτη για το βαπορι.

 

Πληροφοριακα δεν εχει ενα τιμονι αλλα δυο.

Edited by Captain_Nionios
Link to comment
Share on other sites

Ανακοίνωσε ότι η άλλη εταιρία κατέθεσε ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΑΠΟ 27/4

 

Προφανώς αναφερόταν στη ΝΕΛ που έχει δηλώσει πως θα επιστέψει στα δρομολόγια της στα τέλη του μήνα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...