Jump to content
Shipfriends

Tάλως (IMO 7043843)


Recommended Posts

  • 4 weeks later...
  • Replies 386
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Το Τάλως σταμάτησε σήμερα τελικά τα δρομολόγια του και αύριο το πρωί θα φύγει από το Κερατσίνι για να βγει στη ραδα του Πειραιά μέχρι το μεσημέρι, όπου θα πάει για δεξαμενισμο στο ναυπηγείο του Σπανόπουλου στη Σαλαμίνα. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Φωτογραφίες από το Τάλως στη δεξαμενή του ναυπηγείου του Σπανοπολου στη Σαλαμίνα, που έχουν ανεβεί στη σελίδα της εταιρείας στο Facebook. Όπως μπορούμε να δούμε ότι το Τάλως ξεχειλίζει στη δεξαμενή και όπως αναφέρουν είναι το μεγαλύτερο πλοίο που έχει ανεβεί στη συγκεκριμένη δεξαμενή. Τέλος να προσθέσω ότι το μεγαλύτερο μέρος της επισκευής του θα την φάει πάνω στη δεξαμενή

51593801_2063530883742955_2016097072247209984_n.jpg51620197_2063530937076283_1171982569466494976_n.jpg

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Στο φάκελλο του ομόσταυλου Νέαρχος, μπορεί να βρεί κανείς πολλές όμορφες φωτό, νύχτα ή μέρα, από χαμηλά ή ψηλά. Γενικά τα ρορό του Κουκιανάκη είναι πολύ ευχάριστη στο μάτι, πινελιά στο Αιγαίο. Όπως όμως από αρχαιοτάτων χρόνων έχει πεί κι ο Φαραώ Τούθμωσις ο Γ', "όσο υπάρχει τράπουλα θα βγαίνουνε Ρηγάδες, κι όσο υπάρχουν δάσκαλοι θα βγαίνουν μαθητάδες". Με άλλα λόγια, πάμε να δούμε λίγη μπαλίτσα από τον δάσκαλο Κώστα Βελαλόπουλο στα χειριστήρια του μεγαλύτερου πλοίου της εταιρείας, ο οποίος μόνο και μόνο γι αυτό είναι για μένα ο ακτοπλόος του 2018. Είναι ίσως η ομορφότερη εικόνα του περασμένου καλοκαιριού για μένα, και την φύλαξα για το τέλος.

 

Ξεκινάμε από μια κακής ποιότητας φωτογραφία από ένα Μυκονιάτικο πρωινό, με το Splendour of the Seas και το Costa Neoriviera να λιάζονται. Την παραθέτω μόνο και μόνο για να αντιληφθούν όσοι δεν έχουν υπ' όψιν τους από Μύκονο, τη χωροταξία. Στην πλώρη του Costa Neoriviera είναι η προβλήτα του Τούρλου. Και ξαφνικά τσάααακκκ, σκάει μύτη ο Τάλως. Το εντυπωσιακό της υπόθεσης προφανώς δεν είναι ότι σκάει μύτη ο Τάλως, είναι από που σκάει μύτη :D. Είσαι ξαπλωμένος στην chaise longue(σεζλόγκ στα ελληνικά:P) του Costa Neoriviera και ξαφνικά βλέπεις τα βυτία να περνάνε από μπροστά σου και το Βελαλόπουλο να σου στέλνει φιλάκια :D.

 

Νομίζω από την παραπάνω μικρή περιγραφή καταλαβαίνει κανείς πια τι έκανε το Τάλως. Πέρασε ανάμεσα στα δυο κρουαζιερόπλοια(φαίνεται η αντανάκλαση του Splendour of the Seas στο νερό), έκανε κλειστή αριστερή στροφή και κρατώντας ανοιχτά από το Costa Neoriviera μας έδωσε τη δυνατότητα να το δούμε με ωραίο ήλιο στο πλάι. Ακολούθησε νέα αριστερή στροφή για το 4 της Μυκόνου που κατέληξε να μας προσφέρει μια δυναμική κατάπρυμη με φούλ φορτίο στο ανοιχτό ντέκ. Το πλοίο προερχόταν από Κώ απ' όπου είχε φύγει στις 0100 το προηγούμενο βράδυ, ολιγόλεπτη παραμονή και άμεση αναχώρηση για Πειραιά, δίνοντάς μας μια ακόμη όμορφη εικόνα κατά τη διάρκεια της απάρσεως της άγκυρας.

 

Πάντα καλοτάξιδοι πλοίο και πλήρωμα εύχομαι, ελπίζω να απολαύσατε διαδικτυακά τα παραπάνω, όσο τα απήλαυσα κι εγώ ιδίος όμμασι.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 11 months later...
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Το neakriti.gr μαζί με την είδηση σήμερα ότι έσπασε ο πλωριός κάβος του ΤΑΛΩΣ δημοσίευσε και μια φωτογραφία, δεν γνωρίζω όμως αν είναι σημερινή ή αρχείου.

kavos-plio-3.jpg

 

kavos-plio-2.jpg

kavos-plio-4.jpg

Edited by proud_ionian
τεχ βοηθεια
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...