Jump to content
Shipfriends

Θιάκι (IMO 5330967)


Recommended Posts

Ενα βαπορι που καθε μερα εδινε ζωη στο πανεμορφο λιμανι μας,την Αγια Ευφημια.Ανοιγω αυτο το θεμα για να θυμηθουμε αυτο το μικρο αλλα ακρως συμπαθητικο βαπορακι.

 

__________________________________________________________________________
(1961, ex-Skåne, Isola D' Elba, Corfu Rose, then Vlora V)

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

ηρθε ασπρο το 1984 με τις αγκυρες στην ισαλο. το 1985 ξαναρθε μπλε πλεον και με κατι περιεργα οκια ψηλα. το καλυτερο χαρακτηρηστικο του βαποριου το κουβερτωμενο με ξυλο, ανοιχτο πρυμα γκαραζ.
αποτελεσε διεξοδο (η γραμμη του αστακου) ειδικα για την ιθακη σε μια εποχη που για να πας πατρα ηθελες 6 ωρες με το αργοστολι.
οταν αποσυρθηκε το 1996 λογω 35ετιας δεν αντικατασταθηκε. η εταιρεια του (εναντι μετοχων της strintzis φημολογειτο τοτε) δεν το αντικατεστησε.
περισσοτερο με στενοχωρησε το αδοξο τελος του σε ντανα με το κουτι στην πρυμη.
δυστυχως δεν εχω ουτε μια φωτογραφια του

Edited by proud_ionian
96 οχι 95
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Να και δυο φωτογραφιες του απο την ιστοσελιδα www.faktaomfartyg.se,δυστυχως καμια ως Θιακι,του πλοιου που συνδιαζονταν αψογα με το πανεμορφο λιμανι της Αγιας Ευφημιας και εδινε ομορφια.Στη δευτερη φωτογραφια φαινεται καθαρα οτι η πρυμη ειχε αλλαξει,προς το χειροτερο βεβαια γιατι η κανονικη πρυμη του ηταν ανοικτη στο τελειωμα.Δυστυχως λογω της μικρης μου ηλικιας τοτε δεν το εβγαλα ποτε φωτογραφια,αλλα θα ψαξω το καλοκαιρι,στην Αγια Ευφημια.:D

post-707-128326966052_thumb.jpg

post-707-128326966055_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Σε ενα παλιο τευχος του ''Ε'' υπηρχε αφιερωμα στο πλοιο και το πληρωμα με αρκετες θυμαμαι φωτογραφιες (αυτη τη στιγμη δεν θυμαμαι # τευχους,πρεπει να το ψαξω)

Link to comment
Share on other sites

Στη δευτερη φωτογραφια φαινεται καθαρα οτι η πρυμη ειχε αλλαξει,προς το χειροτερο βεβαια γιατι η κανονικη πρυμη του ηταν ανοικτη στο τελειωμα.

Tην πρύμνη την κλείσανε όταν το πούλησαν σε Αλβανούς... δηλαδή στην FAR EAST MARITIME με έδρα τη Τegucigalpa της Ονδούρας και σημαία Βολιβίας:D

Μαλλον παραμένει να σαπίζει στο Πρίντεζι.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 4 weeks later...
  • 10 months later...
  • 2 weeks later...

Μέσα σε αυτό το συνοθήλευμα λαμαρίνας που βλέπετε παρακάτω, διακρίνεται το VLORA V. Για να είμαι ειλικρινής όσο βρισκόμουν στο Μπρίντιζι δεν μπορούσα να καταλάβω που ακριβώς βρίσκεται μιας και το όταν αναχώρησε το IONIAN QUEEN ήταν πλέον νύχτα και στο συγκεκριμένο σημείο βρίσκονται πεταμένα κάθε είδους και λογής πλεούμενα, το ένα πάνω στο άλλο. Ωστόσο μέσα από μία φωτο που έβγαλα διέκρινα αυτό που βλέπετε το οποίο και απομόνωσα. Και αν δεν κάνω λάθος, φαίνεται να έχει τραβηχτεί προς τα έξω το πλοίο και να έχει κοπεί πάνω από το μισό.

post-17-128326976211_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
  • 7 months later...

Εκανα ένα ταξίδι μαζί του μΕ Επιστροφή απο τον αστακό, και δΕν θα ξΕχάσω το ξύλινο γκαράζ καθώς και το σπαρτιάτικο σαλόνι μΕ το δυνατό κλιματιστικό. Εγώ προτίμησα το κατάστρωμα, η διαδρομή αστακός - ιθάκη Είναι όμορφη. μικρό & αγαπημένο, ΕξυπηρΕτούσΕ μΕ τον καλύτΕρο δυνατό τρόπο τη γραμμή. η φωτογραφία στο πλατυγιάλι αστακού, λίγο πρίν αποχαιρΕτήσΕι για πάντα τα μέρη μας.

ΕξαιρΕτικά αφιΕρωμένη στους θιακούς, proud ionian & co..

post-1854-0-28927800-1327319158_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Nοσταλγική. Tότε που μπορούσε κανείς να μπει στο λιμάνι ανενόχλητος.

. To πιό ωραίο ήταν όταν έμπαινε Aστακό και σφύριζε.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

αγαπητέ Voyager εσύ το φωτογράφησες ίσως λίγο αργότερα απο εμένα, καθώς είχε και παρέα το ιονισ του αρκουμάνη, το οποίο ξεχειμώνιασε εκεί, όπως και άλλα ferries κατά καιρούς.το φορτηγό αριστερά ξεφόρτωνε (αν θυμάμαι καλά) οικοδομικά υλικά για επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής.

post-1854-0-11119900-1327337792_thumb.jp

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

Tο θυμάμαι κι αυτό από τον επαρχιακό δρόμο :) Kαι το Saturnus. Eίχα εντυπωσιαστεί όταν είδα πλοία της Pάτrας δεμένα εκεί πρώτη φορά.

Edited by .voyager
Link to comment
Share on other sites

γυρω στο χρόνο εάν θυμάμαι καλά, γιατί στο μεταξύ είχε ξεκινήσει το αγιος ανδρέας στη γραμμή και αυτό πουλήθηκε και μετασκευάστηκε στο "απειρου κάλους" VLORA.

δεν θυμαμαι ποσο εμεινε το θιακι δεμενο πριν πουληθει, το μονο που ειναι σιγουρο ειναι οτι το θιακι σταματησε μετα το τελος της σαιζον του 1996 και ο αγιος ανδρεας ηρθε το 2000. υπηρξε ενα μεσοδιαστημα με παντοφλες.

δε νομιζω να προλαβε το θιακι τον αγιο ανδρεα.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...