Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

To πρόβλημα είναι ότι οι Σκυριανοί και με το δίκιο τους, δεν αφήνουν να μπει άλλο πλοίο στο νησί τους, γιατί παλιά τον χειμώνα είχε πρόβλημα στην συγκοινωνία. 

Οταν ήλθε ο Πρωτέας στις Σποράδες πριν πάει στο Μαντούδι, ήθελε να κάνει δρομολόγιο Βόλο - Σποράδες - Κύμη - Σκύρο, όπως παλιά επί Νομικού.

Οι Σκυριανοί αρνήθηκαν, αλλά θα μπορούσε ο Πρωτέας να κάνει συνδυασμό με τον Αχιλλέα και να φτάνει μέχρι Κύμη και μετά να υπάρχει ανταπόκριση, ενώ και ο Πρωτέας θα προλάβαινε να γυρίσει Γλώσσα που διανυκτερεύει. 

Γενικά δεν υπήρξε πνεύμα συνεργασίας, είναι και το ότι ο Πρωτέας πάει αργά. 

Βολικότερο θα ήταν να έρχεται το Champion jet από Αλόννησο, αλλά είναι 9 μίλια μακρύτερα από το Μαντούδι και ίσως δεν βγαίνουν οι χρόνοι για το πλήρωμα. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Πως πάει η κόντρα μεταξύ HSW/Seajets στη γραμμή?

Δεν ξέρω εάν το έχουμε αναφέρει σε άλλο θέμα, αλλά εδώ και καιρό υπάρχει πόλεμος τιμών, με το Sporades Star να έχει μειωμένες τιμές κατά 30% σε σχέση με το Εξπρές Σκιάθος και την HSW να απαντά με προσφορές.

Link to comment
Share on other sites

@Orestisοταν παλευουν τα βουβαλια, την πληρωνουν τα βατραχια.

Δεν γνωριζω μεριδια κλπ στη γραμμη μεταξυ Attica & Seajets, αλλα απο οτι φαινεται το πρωτο θυμα της κοντρας που αναφερεις ειναι η ΑΝΕΣ. Απο τα τρια πλοια που εχει δρομολογημενα αποσυρει τα δυο (προγραμματισμενα μεν, αλλα με αποτελεσματα κατωτερα των προσδοκιων), ενω το τριτο, ο Πρωτεας, με το οποιο η εταιρια εχει πολυετη παρουσια στα νησια, φευγει τελειως απο το Βολο και θα μεινει απο Μαντουδι, μονο αν πιασουν οι κλαψες προς το ΥΕΝ.

22 hours ago, Panagia Ekatontapiliani said:

Το σταμάτημα του Πρωτεύς δεν ήταν αναμενόμενη

 

19 hours ago, Panagia Ekatontapiliani said:

 

4 hours ago, Panagia Ekatontapiliani said:

Ανακοίνωση της ΑΝΕΣ σχετικά με τα δρομολόγια της στις Σποράδες. Ουσιαστικά είχε ζητήσει ακινησία του Πρωτεύς από τις 5 Σεπτεμβρίου αλλά φαίνεται ότι θα ζητήσει την ακινησία από την 1η Οκτωβρίου.

 

Link to comment
Share on other sites

Από ότι έχω καταλάβει, ο βασιλιάς της γραμμής πρέπει να είναι το Σποράδες και το Σκιάθος να παίρνει τα υπολείμματα. Τα "υπολείμματα των υπολειμμάτων" πρέπει να παίρνει ο Πρωτέας, εξού και σαλπάρει για άλλες πολιτείες. Αν έχω καταλάβει καλά... 

Link to comment
Share on other sites

Ταξίδεψα χθες με το Αγ. Νεκτάριος Αίγινας από Βόλο για Σκιάθο....

ψιλοάδειο το πλοίο...
αλλά πολύ βολικό τόσο από άποψη τιμών, όσο και χώρου στο γκαράζ...

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Τον Οκτώβριο θα κάνει χρήση της άδειας που έχει από τη δρομολόγιακη περίοδο 2021-2022. Μετά κάνοντας χρήση 3.5 μήνες ακινησίας του Πρωτέα, φτάνει μέσα Φεβρουαρίου. Μπορεί μέσα στο διάστημα της απουσίας του από τις Σποράδες να δουλέψει στη Σαμοθράκη όπως τα προηγούμενα χρόνια και να μην χρειαστεί δανεικη ακινησία από άλλο πλοίο της ΑΝΕΣ.

Link to comment
Share on other sites

36 minutes ago, Molmed said:

Είναι μεγαλύτερο από το AQUA BLUE, για το οποίο έχουν αναρτηθεί φωτογραφίες από το λιμάνι της Γλώσσας;;

Το Ακουα Μπλου επισης επιανε Αγνώντα. Στο λιμάνι της Γλώσσας εχουν μπει ο Πρωτεας, το εξπρες Σκιαθος , το Αρτεμις και το highspeed i

Και ο ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ και τα Συμη 

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε αν οι εταιρίες φέτος τον χειμώνα θα αντικαταστήσουν τα πλοία στις ακινησίες τους ή θα γίνει κάποια συνεννόηση μεταξύ τους, ώστε να μείνει για κάποιο διάστημα ένα συμβατικό στη γραμμή.

Edited by express skiathos
Link to comment
Share on other sites

Μέχρι στιγμής δυστυχώς δεν υπάρχει συννενόηση .

ακουγεται οτι σενάριο φαντάζεστε..

Με πιο πιθανό να συνεχίσει αρχικά το Εξπρες Σκιάθος εως μέσα Γενάρη

—-

σημερα στον  Αγνώντα είχαμε περιστατικό ευτυχως δίχως τραυματισμό .. το Εξπρές Σκιάθος εριξε σχοινί να δέσει αλλα η μπίντα αποδείχτηκε «ανεπαρκής» και ξηλώθηκε 

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Και εγώ συμφωνώ με τον @wysiwid θεωρώ ότι μέχρι αρχές Φλεβάρη θα μείνει το Σκιάθος μέχρι να πάει για ακινησία  και μετά θα επανέλθει η Seajets με το Sporades Star και αργότερα η ΑΝΕΣ

Edited by cyclades_shipping
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
1 hour ago, wysiwid said:

Και ιδού το ερώτημα η Seajets τωρα που πήρε σχεδόν όλη την πίτα με τα φορτηγά όντως θα αφήσει την γραμμή ; Θα μάθουμε  σύντομα 

Μου έχει κάνει φοβερή εντύπωση η παραμονή της εταιρίας στη γραμμή σε μήνες όπως ο Μάιος και ο Οκτώβριος γιατί θεωρώ αδύνατο να στέκονται 2 πλοία με πρωινή αναχώρηση τέτοιους μήνες. Η λογική λέει ότι με τέτοια επιμονή και γνωρίζοντας ότι υπερέχει σε πλοίο & υπηρεσίες, θέλει να πετάξει εκτός γραμμής τη HSW ώστε να δουλεύει όλες τις γραμμές των Σποράδων ως πακέτο μονοπωλιακά (Θεσσαλονίκη/Βόλος/Μαντούδι). Κάτι ανάλογο μάλλον θέλει να πετύχει και στις δυτικές χτυπώντας τους διαγωνισμούς της άγονης ώστε να εκτοπίσει το Σολωμό.

Εάν όντως έχει κερδίσει τα φορτηγά τότε βρίσκεται πολύ κοντά στην επίτευξη του στόχου οπότε δε νομίζω να αποχωρήσει το χειμώνα, θα το πάει μέχρι τέλους. Και επειδή έχει και μια λατρεία στα υπερήλικα πλοία δε θα μου κάνει εντύπωση το Express Skiathos στο τέλος να πέσει στα χέρια της σαν άλλο Speedrunner ώστε να κάνει το καλοκαίρι κανένα πρωϊνό από Μαντούδι και το χειμώνα τη σκάτζα του Sporades...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...