Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Αναστάτωση στις Β. Σποράδες λόγω έλλειψης ταχύπλοου

Quote

Τη συνδρομή του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη ζητούν οι δήμαρχοι Σκοπέλου και Αλοννήσου

Κατεπείγον αίτημα για επαναφορά του ταχύπλοου που θα διασφαλίζει την αυθημερόν μετάβαση και επιστροφή των νησιωτών των Βορείων Σποράδων στον προορισμό τους, κατέθεσαν από κοινού οι δήμαρχοι Σκοπέλου και Αλοννήσου, στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη.

Συγκεκριμένα, λόγω των περιοριστικών μέτρων και της δραματικής μείωσης της επιβατικής κίνησης, το ταχύπλοο Flying Dolphin Venus της εταιρείας Aegean Flying Dolphin διέκοψε αναγκαστικά τα δρομολόγιά του, από τις 31 Δεκεμβρίου, στη γραμμή Βόλου – Βορείων Σποράδων, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η μετάβαση στον Βόλο νωρίς το πρωί, με αυθημερόν επιστροφή των κατοίκων των Βορείων Σποράδων, στη βάση τους.

Στην κοινή επιστολή των δημάρχων Σκοπέλου Σταμάτη Περίσση και Αλοννήσου Πέτρου Βαφίνη, που απεστάλη χθες στον υπουργό Ναυτιλίας, επισημαίνεται ότι η παρουσία του ταχύπλοου στην γραμμή, «έδινε τη δυνατότητα στους νησιώτες των Βορείων Σποράδων να διεκπεραιώνουν την οποιαδήποτε υποχρέωση τους στο Βόλο και να επιστρέφουν την ίδια ημέρα, χωρίς να υποχρεώνονται να διανυκτερεύουν εκτός έδρας, να απέχουν από την εργασία για πάνω από μία ημέρα και γενικότερα να επιβαρύνονται με πρόσθετες περιττές δαπάνες».

Ως απόρροια της διακοπής των «νευραλγικών» αυτών δρομολογίων, «έχουμε γίνει τις τελευταίες ημέρες, αποδέκτες πλήθους παραπόνων από συνδημότες μας που υποβάλλονται καθημερινά σε απερίγραπτες ταλαιπωρίες αλλά και σκληρές οικονομικές δοκιμασίες, λόγω της τρέχουσας κατάστασης που επιφέρουν τα αλλεπάλληλα lockdowns και η πανδημία» επισημαίνουν οι δύο δήμαρχοι, στην επιστολή που δημοσιεύει ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Ενδεικτικό της δεινής κατάστασης που έχουν περιέλθει οι κάτοικοι των Βορείων Σποράδων είναι πως επί του παρόντος, τα δρομολόγια που εκτελούνται με συμβατικό πλοίο πέντε φορές την εβδομάδα, αναχωρούν από Βόλο στις 8 το πρωί, η άφιξη στο τελευταίο νησί του δρομολογίου γίνεται στη 1 το μεσημέρι με άμεση αναχώρηση προς Βόλο με άφιξη στις 18.00. «Το αποτέλεσμα είναι πως ακόμη και για μία υποχρέωση διάρκειας μισής ώρας στο Βόλο, απαιτείται η διάθεση τριών ημερών εξολοκλήρου, γεγονός που εκ καιρώ κρίσης και πανδημίας συνεπάγεται πολλαπλάσιες οικονομικές επιβαρύνσεις» επισημαίνεται, μεταξύ άλλων.

Απευθυνόμενοι στον κ. Πλακιωτάκη, οι δήμαρχοι Σκοπέλου και Αλοννήσου, ζητούν να ενεργήσει άμεσα, «με στόχο την επαναφορά του ταχύπλοου που θα διασφαλίζει την αυθημερόν μετάβαση και επιστροφή των νησιωτών των Βορείων Σποράδων που ήδη πλήττονται από τις φετινές πρωτόγνωρες ασφυκτικές συνθήκες, ως ελάχιστη στήριξη απέναντι στις ανυπέρβλητες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν».

 

Υ.Γ: Μέχρι πέρυσι οι Δήμαρχοι των νησιών ήθελαν την απομάκρυνση του δελφινιού και τώρα παρακαλάνε να επιστρέψει!!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 3 weeks later...

Γνωρίζει κανείς αν θα συνεχίστεί η όχι η επιδότηση στην γραμμή των Σποράδων λόγω πανδημίας μετα τις 07 Φλεβάρη;.. και ποια εταιρεία θα την πάρει;

Αν την πάρει η Hellenic Seaways τοτε είναι πιθανό να ανεβάσει αυτή πλοίο για να αντικαταστήσει το Εξπρές Σκιάθος για οσο χρειαστεί. Αν την πάρει η Ανες τότε στην γραμμή θα είναι ο Πρωτέας . 

Αν αιτηθούν και οι 2 εταιρείες για επιδότηση με πιο κριτήριο θα δωθεί αυτή;

Edited by wysiwid
Link to comment
Share on other sites

Η επιδότηση στη γραμμή έχει σταματήσει από τις 31/12/20. Το Εξπρές Σκιάθος συνέχιζε να ταξιδεύει με ελεύθερα δρομολόγια αυτές τις 37 ημέρες, μέχρι να δέσει, οπότε για αυτό έκανε και κάποιες περικοπές στα δρομολόγια του. Εάν υπάρξει επιδότηση θα είναι και για τις δυο εταιρείες όπως έχει γίνει σε προηγούμενες περιπτώσεις από την Άνοιξη και μετά. Μόνο στη πρώτη επιδότηση υπήρξε μόνο για ένα πλοίο (Εξπρές Σκιάθος), όπου ταξίδευε εκείνη τη περίοδο στις Σποράδες το Μάρτιο. Εάν είναι μόνο για μια εταιρεία γίνεται αποδεκτή η πιο οικονομική προσφορά.

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Panagia Ekatontapiliani said:

Εάν είναι μόνο για μια εταιρεία γίνεται αποδεκτή η πιο οικονομική προσφορά.

Ευχαριστώ παιδιά...  ενδιαφέρον αυτό..

Link to comment
Share on other sites

Ξεκινάει την Δευτέρα ο ΠΡΩΤΕΑΣ τα δρομολόγια στις Σποράδες με καθημερινές αναχωρήσεις από Βόλο στις 07:45 για Σκιάθο- Γλώσσα- Σκόπελο- Αλόννησο και επιστροφή στον Βόλο στις 19:45.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Από τις τακτικές δηλώσεις του 2021-2022 βλέπουμε ότι στη γραμμή Βόλο Σποράδες και Άγιο Κωνσταντίνο Σποράδες είναι δηλωμένα εννέα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία και τρία ταχύπλοα επιβατηγά. Από το Βόλο το Εξπρές Σκιάθος, το Πρωτεύς, το Flying Dolphin Erato και το Flying Cat 5 (συνήθης ύποπτοι). Επιπλέον δηλώνεται το Αζόρες Εξπρές, το Άνδρος Τζετ, το Aqua Solution, το Flying Dolphin Venus I. Από το λιμάνι του Άγιου Κωνσταντίνου δηλώνεται το Σύμη, το Αλεξάνδρα Λ, το Άρτεμις και το Cat I. Από όλες αυτές τις δηλώσεις σχεδόν σίγουρα λέμε ότι δεν θα πραγματοποιηθούν το Άρτεμις (που θα πάρει για ακόμα μια χρόνια την επιδοτούμενη γραμμή στα ενδουκλαδικα), το Αλεξάνδρα Λ δεν πιστεύω ότι ξανά επιστρέψει σε δρομολόγια και το Aqua Solution. Εάν έχουμε επανέλθει στη κανονικότητα εγώ πιστεύω ότι η Seajets θα βάλει ένα ταχύπλοο στις Σποράδες. Στη δήλωση του Σύμη βλέπουμε ότι θέλει να προσεγγίζει και στο λιμάνι της Γλύφας.

Link to comment
Share on other sites

Θα μπορούσε κάποιο να κάνει τα δρομολόγια ΔΕ-ΤΕ-ΠΑ-ΚΥ που δεν κάνει ο Αχιλλέας από την Κύμη .

Ισως ενδιάμεσα ΤΡ-ΠΕ-ΣΑ έκανε και καμία Λήμνο που έχει επιδότηση . 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Στα δρομολόγια του ΣΥΜΗ φέτος υπάρχει η σκέψη το πλοίο να αναχωρεί από Άγιο προς Σκιάθο-Γλώσσα- Μαντούδι κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και κάθε Τρίτη- Πεμπτη και Σάββατο να εκτελεί το δρομολόγιο Μαντούδι- Γλώσσα- Σκιάθο - Άγιο. Τις Κυριακές θα κάνει Άγιο -Σκιάθο- Γλώσσα- Μαντούδι- Γλώσσα- Σκιάθο- Άγιο.

Τα θερινά δρομολόγια του ΠΡΩΤΕΑ θα είναι ίδια με τα περσινά, με αναχώρηση κάθε μέρα από Βόλο στις 08:15, εκτός από Σάββατο (10:00) και Κυριακή (11:00).

Edited by express skiathos
Link to comment
Share on other sites

Όπως γίνονταν και τα προηγούμενα χρόνια, το δρομολόγιο έφτανε μέχρι Γλώσσα και μετά συνέχιζε για Μαντούδι. Με την ταχύτητα που έχει, δεν μπορεί να καλύψει και  τα 3 νησιά.

Link to comment
Share on other sites

Να προσθέσω επίσης ότι φέτος στο δρομολόγιο του θα προσεγγίζει και την Γλύφα.

Επιπλέον τα δρομολόγια του θα είναι εναλλαξ δηλαδή κάθε Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή θα έχει αναχώρηση απο Άγιο Κωνσταντίνο για Γλύφα-Σκιάθο-Γλώσσα-Μαντούδι-Αγνώντας(Σκοπέλου)-Αλόννησο.

Τρίτη-Πέμπτη θα έχει επιστροφή απο Αλόννησο.

Καθε Σάββατο το δρομολόγιο του θα είναι Αλόννησο-Αγνώντας(Σκοπέλου)-Μαντούδι-Αγνώντας(Σκοπέλου)-Αλόννησο-Γλώσσα-Σκιάθο-Αγιο Κωνσταντίνο.

Τέλος την Κυριακή το δρομολόγιο που θα εκτελεί θα έχει αναχώρηση απο Άγιο Κωνσταντίνο για Γλύφα-Σκιάθο-Γλώσσα-Μαντούδι και επιστροφή χωρίς Γλώσσα. 

Edited by Nick the Greek
Quote
Link to comment
Share on other sites

Αν εξαιρέσεις το ΣΥΜΗ ΙΙ, δεν θυμάμαι να έχει προσεγγίσει άλλη φορά άλλο βαπόρι. Μια φορά μόνο θυμάμαι το Σκιάθος του Νομικού σε δρομολόγιο από Σκιάθο προς Βόλο ήθελε να εξυπηρετήσει μια εκδρομή, οπότε θα έκανε μια παράκαμψη κ θα σταματούσε και στους Ωρεούς Ευβοίας. Ενω έφτασε στο λιμάνι, δεν μπόρεσε να δέσει κ συνέχισε για Γλύφα, όπου ούτε εκεί μπόρεσε να δέσει κ κατέληξε στον Άγιο Κωνσταντίνο να αφήσει την εκδρομή κ από εκεί συνέχισε για Βόλο. Το θυμάμαι το ταξίδι, γιατί ήμουν επιβάτης σ εκείνο το δρομολόγιο.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα

Γνωρίζετε πότε περίπου θα ανακοινωθούν συνολικά τα δρομολόγια από Βόλο για Σποράδες. Είδα ότι μέχρι τώρα έχουν ανακοινωθεί από το Εξπρές Σκιάθος και από τον Πρωτέα αλλά δεν βολεύει η πρωινή αναχώρηση. Η μόνη ελπίδα είναι να διατηρηθούν τα περσινά δρομολόγια του Ι/Δ Ερατώ (με μεσημεριανή αναχώρηση). Επίσης, υπάρχει πιθανότητα για απευθείας σύνδεση με Θεσσαλονίκη; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
On 5/24/2021 at 10:46 PM, express skiathos said:

Από τις 17-06 το Caldera Vista έχει ανοίξει τα πλάνα δρομολογίων στη γραμμή Βόλος- Σκιάθος- Σκόπελος- Αλόννησος- Μαντούδι και Βόλος- Σκιάθος- Γλώσσα.

Χθες τα κατεβασε   ....

Edited by wysiwid
Link to comment
Share on other sites

Αλλαγές στα δρομολόγια του Αχιλλέας προς τις Σποράδες, μιας και φέτος θα ξεκινήσει δρομολόγια από τις 12/07/21 (παλιότερα ξεκίναγε από τον Ιούνιο). Έτσι από τις 12/07/21 έως τις 18/07/21 θα κάνει δρομολόγια κάθε Τρίτη &Πέμπτη (πέρυσι είχε και Σάββατο) από Κύμη για Αλόννησο Σκόπελο. Από τις 19/07/21 έως τις 20/08/21 θα κάνει κάθε Τρίτη, Πέμπτη & Σάββατο (το Σάββατο θα πιάνει μόνο Αλόννησο, χωρίς Σκόπελο). Από τις 21/08/21 έως τις 05/09/21 κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο ( το Σαββάτο θα διανυκτερεύει στη Σκόπελο).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...