Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Πάντως παρατηρώντας τα δρομολόγια του Αχιλλέα προς Αλόννησο και Σκόπελο , χωρίς να ξέρω επίσημα στοιχεία , είχε πάντα καθυστέρηση στην Αλόννησο , που σημαίνει ότι πήγε πολύς κόσμος εκεί ακριβώς επειδή είναι το νησί με την μικρότερη κίνηση .

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Να διευκρινήσουμε οτι οι προηγούμενοι αριθμοί αφορούν την γραμμή Βόλος - Σποράδες. Οντως πήγε καλα κυριως τον Αύγουστο και το Μαντούδι και η Κύμη

Link to comment
Share on other sites

Σωστά, σύμφωνα με το ΑΠΕ:

Quote

Στα νησιά των Βορείων Σποράδων μετακινήθκαν, αργά χθες το βράδυ, 10 πυροσβεστικά οχήματα και δύο επιπλέον αυτοκίνητα για off road κινήσεις έπειτα από πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και σε συνεννόηση με την Πολιτική Προστασία, λόγω του υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς.

Η ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων - κυρίως σε Σκιάθο και Σκόπελο- κρίθηκε αναγκαία, αφού σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε η Πολιτική Προστασία, σήμερα (Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου) οι Σποράδες βρίσκονται σε Δείκτη Κατηγορίας Κινδύνου 4.

Τα πυροσβεστικά οχήματα μεταφέρθηκαν στις Σποράδες από τον Βόλο, αφού ναυλώθηκε το οχηματαγωγό "Σκιάθος Εξπρές" και εκτέλεσε έκτακτο δρομολόγιο από το λιμάνι της πόλης.

«Σε συνεργασία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και την Hellenic Seaways, ενισχύουμε την πυροσβεστική δύναμη σε Σκιάθο και Σκόπελο, με τη μεταφορά 12 οχημάτων, στο πλαίσιο της πρόληψης και της προστασίας των νησιών από τον κίνδυνο της πυρκαγιάς» τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

 

Link to comment
Share on other sites

Αν και θα βγω εκτός topic θα το πω: "Πολύ κακής ποιότητας marketing" από μέρους του Υπουργείου! Εάν για κάποιο λόγο "οσμίζεσαι" ως κυβερνητικός φορέας ότι θα τεθεί κάπου σε εφαρμογή εμπρηστικό σχέδιο, δεν διαλαλείς ότι ΄"βάζουμε έκτακτο δρομολόγιο πλοίου για μεταφορά πυροσβεστικών οχημάτων".  Κάνεις τη δουλειά σου σιωπηρά, ήρεμα, χωρίς φιοριτούρες, χωρίς να σε παίρνουν χαμπάρι επίδοξοι δράστες.  Εξάλλου και πρακτικά να το δούμε, είναι σα να δίνεις το μήνυμα "χτυπήστε" (΄πράγμα που το βλέπουμε ήδη στο Σοφικό Κορινθίας όπου μένεται μεγάλη φωτιά).  Ευτυχώς που οι κάτοικοι των Σποράδων δε νομίζω να τσιμπάνε με κάτι τέτοια.

Υ.Γ. Θα ήταν ίσως καλύτερα το Υπουργείο να είχε πει κάτι του τύπου "Στέλνουμε οχήματα για τη μόνιμη ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων στα νησιά των Σποράδων"

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
53 minutes ago, wysiwid said:

Θα πρέπει πρώτα να μάθουμε μηπως ερχεται ως ναύλωση της Hellenic η της Ανες... η αυτονομα

αν ερχεται αυτόνομα δεν θα μου εκανε εντύπωση η Hellenic να ανεβασει το Blue Star Paros οπως εχει δικαίωμα ( συν ενα πλοιο ) και να φερει εμποδιο στην δρομολογηση νεου πλοιου. Ιδιο δικαίωμα εχει και η Ανες

προσωπικα, χωρις να ξερω τις ιδιαιτεροτητες και τις λεπτομερειες της γραμμης, θα μου εκανε εντυπωση αν η attica δεσμευε στις σποραδες κατι περισσοτερο απο το σκιαθος, αντε και τον πηγασο τα καλοκαιρια.

δεν νομιζω οτι καιγονται ιδιαιτερα να διατηρησουν παρουσια εκει

Link to comment
Share on other sites

Η Hellenic Seaways δεν πρόκειται να φέρει έξτρα πλοίο σε μια γραμμή σαν των Σποράδων, όταν το Blue Star Paros έχει σταθερή γραμμή στις Κυκλάδες. Ενώ η ΑΝΕΣ δεν έχει άλλο πλοίο για να ζητήσει έξτρα δρομολόγηση για το καλοκαίρι. 

Δύο ημέρες πριν μας ανακοινώσει ο Orestis για το αίτημα της ετήσιας δρομολόγησης του Αζόρες Εξπρές στις Σποράδες, είχα ακούσει μια φήμη ότι το Αζόρες Εξπρές θα ναυλώθει από την Attica, για τις ακινησίες πλοίων της, (που μου έκανε εντύπωση). Αλλά στη συνέχεια ξεκαθιριστηκε ότι πρόκειται για αυτόνομη δήλωση.

Link to comment
Share on other sites

On 10/11/2020 at 9:19 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

είχα ακούσει μια φήμη ότι το Αζόρες Εξπρές θα ναυλώθει από την Attica, για τις ακινησίες πλοίων της...

Οι δικές μου πληροφορίες είναι η Αττικα αναζητά πλοίο για να αντικαταστήσει αρχικά προσωρινά το Εξπρές Σκιάθος τέλος Γενάρη ( και θα αποφασίσει γενικότερα αν θα κάνει νέα αγορά για εδώ κυρίως με βάση και τις εξελίξεις με τον Πήγασο ) .. εγω εχω ακούσει για το Αικατερίνη Π της Fast Ferries οτι θα είναι το πλοίο αντικαταστάτης του Εξπρές Σκιάθος

Edited by wysiwid
Link to comment
Share on other sites

Μιας και από Δευτέρα ο ΠΡΩΤΕΑΣ σταματάει τα δρομολόγιά του και αύριο είναι η τελευταία προσέγγιση στο Μαντούδι, μήπως θα ήταν ευκαιρία το ΣΚΙΑΘΟΣ  να προεκτείνει το δρομολόγιό του προς το Μαντούδι? Η γραμμή έχει μια σχετική κίνηση, δε μιλάμε να έχει κάθε μέρα, αλλά 2 φορές, π.χ. Παρασκευή και Κυριακή. Κρίμα είναι κάποιος που είναι Αθήνα να χρειάζεται να κάνει ολόκληρο ταξίδι εως τον Βόλο, πολλώ δε μάλλον όταν έχει ι.χ. και πρέπει να φύγει αξημέρωτα για να προλάβει να είναι Βόλο στις 8 το πρωί. Ένας επανασχεδιασμός των δρομολογίων δε θα έκανε κακό. Μόνος ανασταλτικός παράγοντας κατά τη γνώμη μου είναι αν στρώνουν οι καταπέλτες του στο Μαντούδι.

Link to comment
Share on other sites

ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ Ε/Γ-Ο/Γ “ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ’’, Ε/Γ-Ο/Γ ‘’ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ’’, Ε/Γ-Ο/Γ “ΠΡΩΤΕΥΣ’’ ΚΑΙ Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ “CALDERA VISTA”ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΛΟΣ-Β.ΣΠΟΡΑΔΕΣ-ΜΑΝΤΟΥΔΙ ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ -Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2020-2021»

 

Link to comment
Share on other sites

βαλε και τη γνωμοδοτηση ;) 

Quote

ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗ: (Ι) ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΑΥΤΟΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΓΡΑΜΜΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΡΙΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, (ΙΙ) ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟΥΣ ΛΙΜΕΝΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΜΑΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΑΡΚΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ, ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΤΩΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΓΡΑΜΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2020-2021 ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΥΠΟΒΛΗΘΕΝΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΑΠΟ ΛΙΜΕΝΑ ΒΟΛΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙΣΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗ – ΠΡΟΣΔΕΣΗ – ΜΕΘΟΡΜΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΩΣ ΑΝΩ ΠΛΟΙΩΝ ΣΕ ΛΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΙΚΕΙΩΝ

 

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή το ΣΑΣ λέει ότι επειδή όλοι ζητάνε πχ 08:00 από Βόλο, εγώ σας τα εγκρίνω όπως τα έχετε ζητήσει στη δήλωση δρομολόγησης και βρείτε τα με τις λιμενικές αρχές που θα πηγαίνετε να δένετε. Πρακτικά και θεσμικά δε γνωρίζω πως μπορούν να έρθουν σε συνεννόηση οι ενδιαφερόμενες εταιρείες πριν την περίοδο δρομολόγησης για να αυτορυθμίσουν τα δρομολόγια, νομίζω αυτό λέγεται κάπως αλλιώς.

Πάντως δεν έχω καταλάβει ποιος ο λόγος να αναφέρεται ομόφωνα θετικά και κατά πλειοψηφία θετικά στις αποφάσεις του ΣΑΣ, και τα δυο παράγουν το ίδιο αποτέλεσμα.

Link to comment
Share on other sites

 

On 10/21/2020 at 3:41 PM, express skiathos said:

Έκτακτο δρομολόγιο για το F/D ΕΡΑΤΩ το Σάββατο 24-10 στις 06:30 από Αλόννησο για Σκόπελο- Γλώσσα- Σκιάθο- Βόλο και στις 15:00 από Βόλο προς Σποράδες.

To Flying Dolphin Erato έκανε χθες έκτακτο δρομολόγιο, επειδή δεν έκανε το δρομολόγιο του το Εξπρές Σκιάθος

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Από βδομάδα ο ΠΡΩΤΕΑΣ θα εκτελεί δρομολόγια από Βόλο προς Σκιάθο- Γλώσσα- Σκόπελο- Αλόννησο και επιστροφή κάθε Τρίτη- Πέμπτη- Σάββατο στις 8. Επίσης το F/D VENUS I θα εκτελεί δρομολόγια κάθε Δευτέρα- Τετάρτη και Παρασκευή. Το ΕΞΠΡΕΣ ΣΙΑΘΟΣ συνεχίζει (με τα μέχρι τώρα δεδομένα) κανονικά τα δρομολόγιά του.

Link to comment
Share on other sites

Τίποτα , απλα περιμένουν να επιδοτηθούν διότι συμβάσεις δημόσιας υπηρεσίας θα συνάψουν όλες οι εταιρείες για τα πλοία τους που εκτελούν δρομολογια .

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Για Μαντουδι τιποτα???????

Για Μαντουδι τιποτα???????Αφου θα πηγαινουν που θα πηγαινουν αδειοι γιατι δεν καλυπτουν και την Αθηνα που τους κανει το 80% του τζιρου το καλοκαιρι!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Έκτακτο δρομολόγιο αύριο για το F/D VENUS I από Σποράδες και Βόλο, ενώ το ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ ακυρώνει τα δρομολόγια στις 24-12, 26-12, 31-12, 01-01 και 02-01, ενώ θα κάνει ένα έκτακτο στις 25-12 για Σκιάθο-Γλωσσα-Σκόπελο- Αλόννησο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...