Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Κύμη - Αλόννησο - Σκόπελο στις 10 το πρωί κάθε Τρίτη και Πέμπτη και στις 3 το μεσημέρι κάθε Σάββατο από μέσα Ιουνίου μέχρι μέσα Σεπτεμβρίου .

Χρόνος διαδρομής , 2.20 και 3 ώρες αντίστοιχα και οι τιμές οικονομικές .

Link to comment
Share on other sites

On 2/2/2019 at 5:50 PM, express skiathos said:

Τα δρομολόγια του ΠΡΩΤΕΑ από Βόλο και Μαντούδι το καλοκαίρι θα είναι ίδια με τα περσινά. Πιθανόν να δρομολογηθεί από Βόλο και η παντόφλα ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ, η οποία θα δουλέψει για την μεταφορά των φορτηγών, ώστε να αποσυμφορήσει τον ΠΡΩΤΕΑ και να μειώσει τις καθυστερήσεις που είχε στα λιμάνια. 

Σύμφωνα με δηλώσεις του πλοιάρχου του Πρωτεύς σε τοπικά μέσα το Παντάνασσα θα ξεκινήσει δρομολόγια στις Σποράδες ως Ro-Ro μέσα στο Μάρτιο (νομίζω ότι ακόμα δεν έχει πάρει την έγκριση από το ΣΑΣ). Έτσι ώστε να μειωθούν οι καθυστερήσεις του Πρωτεύς στα δρομολόγια του και τα φορτηγά να μεταφερθούν με μειωμένο κόστος προς τις Σποράδες.

Link to comment
Share on other sites

Σωστα δεν εχει παρει εγκριση αφου στο ΣΑΣ του Δεκεμβριου ειχαν αποσυρει το Αιτημα ... και δεν το επανεφεραν στο τελευταιο ΣΑΣ...

Υπαρχει περιπτωση αν δεν δουμε την παντοφλα ( εξαιτιας κατηγοριας πλοων ) να γινει καμμια τραμπα τον Αγιο Νεκταριο;

Edited by wysiwid
Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα!!! Το Άγιος Νεκτάριος Αίγινας δεν φεύγει από το Σαρωνικό. Το Παντανασσα λογικά θα ετοιμάστει έτσι ώστε να χαρακτηριστεί σαν Ro-Ro, έτσι ώστε να μπορέσει να κάνει δρομολόγια στις Σποράδες. 

Link to comment
Share on other sites

Τεράστιες υλικές ζημιές στο λιμάνι του Μαντουδίου απο την τρέχουσα κακοκαιρία, εχει καταρρευσει -σπάσει μεγάλο τμήμα του εξωτερικού μώλου απο τα κύμματα όπως επίσης εχει διαβρωθεί και ο δρόμος σε άλλο σημείο .

Link to comment
Share on other sites

To σημείο είναι ευάλωτο στους ανέμους , δεν έχει την προστασία κάποιου Κάβου , όπως αυτό της Κύμης . Δυστυχώς ο φόβος των Σκυριανών και η κλασσική αδιαφορία των Κυμαίων , δεν επέτρεψε την κάθοδο του Πρωτέα στην Κύμη , ώστε να κάνει το σωστό δρομολόγιο , έστω και τις 4 μέρες την εβδομάδα που δεν πηγαίνει στις Σποράδες ο Αχιλλέας . 

Link to comment
Share on other sites

Ως εκ τούτου ο ΠΡΩΤΕΑΣ αύριο θα αναχωρήσει από Βόλο στις 08:00 για Σκιάθο- Σκόπελο- Αλόννησο- Γλώσσα- Σκιάθο-Βόλο και στις 20:00 από Βόλο για Σκιάθο- Γλώσσα.

2 φωτογραφίες μπορούμε να δούμε εδώ.

Edited by express skiathos
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Μικρή τροποποίηση θα έχουν φέτος τα δρομολόγια του ΣΥΜΗ. Από την Γλώσσα θα αναχωρεί στις 14:30, αντί για τις 14:45, θα φτάνει στην Σκιάθο στις 15:00, όπου και θα παραμένει για 20 λεπτά και θα φτάνει στον Άγιο στις 18:50.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αύριο το ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ θα ξεκινήσει τα δρομολόγια στη γραμμή των Σποράδων αναχωρώντας στις 17:00 από Αλόννησο για Σκόπελο- Γλώσσα- Σκιάθο- Βόλο. Το πρωϊνό του δρομολόγιο από Βόλο δε θα εκτελεστεί. 

Link to comment
Share on other sites

Το Ε/Γ-Υ/Γ ΄΄ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΡΑΤΩ΄΄ Ν.Π. 11061, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού θα εκτελέσει τα Σάββατα 06-04-2019 και 20-04-2019 το ακόλουθο έκτακτο δρομολόγιο:

Από Αλόννησο 06.30 – Σκόπελο 06.50/07.00 – Γλώσσα 07.25/07.35 – Σκιάθο 07.45/08.00 – Βόλο 09.15/14.00 – Σκιάθο 15.15/15.35 – Γλώσσα 15.50/16.00 – Σκόπελο 16.25/16.35 – Αλόννησο 17.00.

Το Σάββατο 27-04-2019 θα εκτελέσει το ακόλουθο δρομολόγιο: – Από Αλόννησο 14.00 – Σκόπελο 14.20/14.30 – Γλώσσα 14.55/15.05 – Σκιάθος 15.20/15.30 – Βόλος 16.45/17.30 – Σκιάθος 18.45/18.55 – Γλώσσα 19.15/19.25 – Σκόπελος 19.50/20.00 – Αλόννησο 20.20.

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Στα θέματα του ΣΑΣ στις 13/05/19, βλέπουμε ότι η ΑΝΕΣ ζητάει για το Σύμη από τις 16/07/19 έως τις 31/08/19 τη προσθήκη του Μαντουδιου αντί της Γλώσσας. Ενώ για το Πρωτεύς ζητάει να πιάνει Άγνωντα κάθε Τρίτη Τετάρτη και Σάββατο

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους τους χρήστες του forum.

Αρχάριος εδώ, που ο κόσμος της ναυτιλίας με έχει εντυπωσιάσει διαπιστώνοντας το πόσο χρήσιμος ειναι για τις καθημερινές μας ανάγκες.

Ωστόσο, έχω μερικές απορίες και προβληματισμούς για την κατάσταση που επικρατεί στις Σποράδες (μιας και ειμαι Αλοννησιώτης). Αρχικά να πω, ότι αν δεν κάνω λάθος, μέχρι πρότινως η περιοχή μας ειχε 3 καράβια, το SKIATHOS, το EVANGELISTRIA SKOPELOU και το IOANNA - CHRYSOULA το οποίο και πουλήθηκε. 

Η κατάσταση στην Αλόννησο ειναι δραματική, όλα τα εμπορεύματα έρχονται με τα πλοία της γραμμής, κάτι το οποίο ειναι πολύ πολύ ασύμφορο για την κοινωνία, μιας και οι τιμές για την μεταφορά μιας παλέτας είναι υπερβολικά μεγάλη (50Ε+ από Βόλο), το οποίο φυσικά εχει και αντίκτυπο στις τελικές τιμές.

Η ερώτηση μου ειναι. Γιατί το SKIATHOS και η EVANGELISTRIA SKOPELOU δεν κανουν μεταφορές cargo και επικεντρώνοντε σε άλλες μεταφορές (οπως πχ αμμοχάλικας); Μήπως τους συμφέρει περισσότερο άλλες μεταφορές; Τι επικρατεί στα άλλα νησιά; Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι και σε άλλα συμπλέγματα νησιών τα προϊόντα έρχονται με οχηματαγωγά. 

Edited by ilolis
Link to comment
Share on other sites

Το ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ έχει πουληθεί και ονομάζεται πλέον ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΚΟΥΜΙΑΝΟΥ. Οι πρώην πλοιοκτήτες του έχουν το ΑΡΤΕΜΙΣ Σ, το οποίο δραστηριοποιείται στις Κυκλάδες, και το ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ Σ, το οποίο μετά τη βλάβη πήγε για παλιοσίδερα. Το ΣΚΙΑΘΟΣ πρέπει να είναι σε κοινοπραξία με το ΖΕΝΙΘ ΒΟΛΟΥ, το οποίο κάνει δρομολόγια κυρίως εκτός Σποράδων.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την ενημέρωση. Οπότε φαίνετε πως έχουμε μόνο ενα πλοίο general cargo για τις Σποράδες και αυτό ειναι το ΣΚΙΑΘΟΣ. Από ότι ξέρω, κάνει πολλά ταξίδια Βόλο - Σκιάθος και αραιά Σκόπελο. Αλόννησο δυστυχώς κανει υπερβολικά λίγα. 

Γνωρίζουμε το ΣΚΙΑΘΟΣ στα άλλα νησιά (Σκιάθος και Σκόπελος) τι είδους φορτίο κουβαλάει; Ειναι στην ιδια κατάσταση και η Σκιαθος και η Σκοπελος με την Αλόννησο;

Edited by proud_ionian
quote αντί reply
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το SKIATHOS το έχω δει να ξεφορτώνει στη Σκιάθο οικοδομικά υλικά, χύδην (αμμοχάλικο) αλλά και σε παλέτες (τούβλα, τσιμεντόλιθους κλπ). Επίσης εμπορεύματα για σούπερ μαρκετ π.χ. παλέτες με εξάδες πλαστικών μπουκαλιών νερού (που τις βαράει ανελέητα ο ήλιος μέχρι να κατέβουν από το καράβι στην προβλήτα και από εκεί να φορτωθούν στο φορτηγό).

Edited by PavlosA
Link to comment
Share on other sites

20 Μαϊου και θα εχουμε.. ακομη μια αλλαγη στα δρομολόγια για Σποράδες

το πλοίο Σύμη προερχομενο απο Αγιο Κωνσταντίνο απο μεσα Ιουλιου έως Τελος Αυγουστου , 2 φορές την εβδομάδα ( κυρίως τις ημέρες Τρίτη και Σάββατο ) θα σταματήσει την προσέγγιση στην Γλώσσα Σκοπέλου και μετά την Σκιάθο θα συνεχίζει για Μαντούδι. Ευτυχως Τριτη και Σαββατο τα νησια μας θα εχουν συνδεση και απο Κυμη με τον Αχιλλεα και τον Πρωτέα απο Μαντούδι.

Επίσης.. αν ειναι σωστες οι πληροφορίες μου τις ιδιες ημερες και την ιδια περίοδο ο Πρωτέας θα σταματήσει την προσέγγιση στη Σκιάθο απο Μαντούδι ( θα την κάνει το ΣΥΜΗ ) και θα εκτελεί δρομολόγιο απο Μαντούδι προς Αλόννησο Σκόπελο - Γλώσσα ( εκτος απροοπτου γιατι δεν ξερω τι θα γινει με τον Αγνώντα )

Edited by wysiwid
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...