Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 4 weeks later...
  • Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Για ακόμη μια φορά το Πρωτευς σώζει την παρτίδα στις Σποράδες. Μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί για τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται από και προς Βόλο και τα νησιά των Βορ. Σποράδων μετά και την βλάβη του Εξπρές Σκιάθος. Πιο συγκεκριμένα το Πρωτευς είναι το μόνο καράβι που μένει στην εν λόγω γραμμή και μπορεί να μεταφέρει φορτηγά, νταλίκες, επικαθήμενα και οχήματα βαρέως τύπου που εξυπηρετούν με προμήθειες και είδη βασικής ανάγκης κατά την αιχμή της τουριστικής περιόδου. Επίσης να αναφέρω ότι το Paros Jet το Σάββατο είχε χτυπήσει πρωτόκολλο στους επιβάτες.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Ολοκληρώθηκαν σήμερα τα καλοκαιρινά δρομολόγια για τα ΣΥΜΗ, ΠΡΩΤΕΑ και SUPERSPEED.  Το ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ από την περασμένη εβδομάδα έχει μπει σε χειμερινά δρομολόγια,  ενώ τα ταχύπλοα συνεχίζουν με τα ίδια δρομολόγια μέχρι τέλος του μήνα. Πολλή γκρίνια για τις καθυστερήσεις του ΠΡΩΤΕΑ. Δυστυχώς μαζεύει την καθυστέρηση αυτή λόγω του γκαράζ που δεν βοηθάει να φορτώσει και να ξεφορτώσει γρήγορα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες όλου του πληρώματος. Πολλή η γκρίνια και για το ΣΥΜΗ.  Με ταχύτητα 11-12 κόμβους και με το μικρό γκαράζ μόνο θετικές εντυπώσεις δεν άφησε. Καλό χρυσό το καραβάκι, αλλά για τη γραμμή δεν κάνει. Ελπίζουμε του χρόνου να έχουμε μια καλύτερη συγκοινωνία από Άγιο που θα εξυπηρετεί και τα τρία νησιά,  γιατί σε λίγο όπως πάνε θα βάλουν από Άγιο παντόφλα. Ευχής έργον να βλέπαμε ξανά την Golden Star στις Σποράδες.  Αξίζει πάντως ένα μεγάλο ευχαριστώ στα πληρώματα όλων των πλοίων που δραστηριοποιήθηκαν στη γραμμή των Σποράδων!! Ευχαριστούμε πολύ για όλα!! 

Edited by express skiathos
Link to comment
Share on other sites

Πάντως πολύ καλά πήγε ο Αχιλλέας με 2-3 μόνο καθυστερήσεις στο τοπ της σεζόν κάποια Σάββατα . 

Το Σύμη , αδελφό του Ανεμόεσσα 30 χρόνια μετά με 35 αμάξια γκαράζ δύσκολα θα σταθεί .

Απλά φαίνεται ο Αγιος με τα ακριβά διόδια και την μεγάλη απόσταση από τα νησιά δεν είναι τόσο ελκυστικός , όσο το Μαντούδι και η Κύμη και ας έχουν το πρόβλημα των κακών δρόμων ...

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάντως για του χρόνου πιστεύω ότι οι γραμμή των Σποράδων θα έχει δύο ταχύπλοα απο πλευράς golden και 1 απο πλευράς seajets + και τα υπόλοιπα πλοία (εκτός του Σύμη που αντικατασταθεί από μεγαλύτερο και γρηγορότερο πλοίο)

Link to comment
Share on other sites

Λιγο πολυ, και εχοντας επισκευτει τη Σκιαθο φετος, συμφωνω με τον @express skiathos

Ο ΠΡΩΤΕΑΣ καλος αλλα με τοσο δυσκολο γκαραζ δεν μπορει να ανταπεξελθει σε αυτα τα ωραρια.Ισως θα επρεπε να υπολογιζουν λιγη περισσοτερη ωρα σε καθε λιμανι ωστε να ειναι πιο ρεαλιστικα τα ωραρια του.

Το ΣΥΜΗ εμενα μου φανηκε λιγο σαν λυση αναγκης απο τη στιγμη που δεν βρεθηκε πλοιο να μπει απο Άγιο Κωνσταντίνο.Προσωπικα θα διαφωνησω με τον @bas σχετικα με το αν ειναι πιο βολικος ο Άγιος Κωνσταντίνος σε σχεση με Μαντουδι/Κυμη.Εχει μεν τα διοδια αλλα εχω την εντυπωση οτι τελικα τα διοδια που γλιτωνεις πηγαινοντας Μαντουδι,τα δινεις τελικα στις βενζινες.Η αποσταση απο νησια ισχυει εν μερη μιας και η Σκιαθος που ειναι και το νησι με την μεγαλυτερη κινηση ειναι πιο κοντα απο Άγιο Κωνσταντινο αν υπηρχε ενα βαπορι με ικανοποιητικη ταχυτητα

Link to comment
Share on other sites

Ας ελπίσουμε του χρόνου να έχουμε καλύτερη σύνδεση με τον Άγιο και οι εταιρείες να ανοίξουν από νωρίς τα πλάνα τους.

Εδώ τα δρομολόγια του ΠΡΩΤΕΑ που ισχύουν από σήμερα μέχρι 31-10. Το δρομολόγιο της Παρασκευής (σπόρος 17-9 και μετά) είναι λίγο γύρω γύρω όλοι κατά τη γνώμη μου.  2 προσεγγίσεις στην Σκόπελο (μια Γλώσσα και μια Αγνώντα) μου φαίνονται πολλές.  Θα μπορούσε είτε να έβαζε μόνο Σκόπελο ή μόνο Γλώσσα και να μείωνε τον χρόνο του ταξιδιού. 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΩΤΕΥΣ ΑΠΟ 10 09 ΕΩΣ 31 10 2018.pdf

Link to comment
Share on other sites

Στον Αγνωντα θα πιάνει στο δρομολόγιο από το Μαντουδι, έτσι να μην αποκλείνει πολύ από τη πορεία του για το δρομολόγιο του προς την Αλόννησο. Ενώ στην επιστροφή πιάνει στη Γλώσσα προς το δρομολόγιο για το Βόλο. 

Link to comment
Share on other sites

Σε καμία περίπτωση δεν είναι μεγαλύτερο το κόστος καυσίμων από Αθήνα για Μαντούδι-Κύμη σε σχέση με τον Αγιο Κωνσταντίνο . Αλλά πλέον τα διόδια και η απόσταση για την Σκιάθο σε σχέση με το Μαντούδι και τα διόδια και η απόσταση σε σχέση με Αλόννησο και Σκόπελο σε σχέση με την Κύμη , είναι προφανώς ο λόγος που δεν έχει ενδιαφέρον η γραμμή . 

Αντίθετα σύμφωνα με τα στοιχεία της ΣΝΕ το δρομολόγιο του Αχιλλέα για Σποράδες είχε μεγάλη αύξηση φέτος σε σχέση με πέρσι και ας είναι μόνο 3 μέρες με αποτέλεσμα να μην έχει δρομολόγια Παρασκευή και Κυριακή , που είναι δρομολόγια μεγάλης κίνησης .

Μακάρι να τα έβρισκαν και να έμπαινε και δεύτερο πλοίο από Κύμη ώστε να υπάρχει και καθημερινά Σποράδες και καθημερινά 2 δρομολόγια για Σκύρο , όπου επίσης υπήρξε άνοδος φέτος .

Link to comment
Share on other sites

22 hours ago, Thanasis aek said:

Υπάρχει πιθανότητα του χρόνου να δούμε ξανά το Εξπρές Πήγασος στην γραμμή Άγιος Κων/νος-Σποράδες εφόσον λύγει η σύμβασει στην γραμμή Λαύριο- Β.Α. Αιγαίο

Ακούγεται έντονα ότι ενδεχομένως να δούμε εργασίες στο πλοίο ώστε να το δούμε ως το βασικό πλοίο της γραμμής για το 2019. Υπάρχουν όμως πολλές φήμες ακόμη οπότε θα μάθουμε σύντομα τις προθέσεις 

  Εννοώ βασική γραμμή για τον Πήγασο ΒΌΛΟ ΣΠΟΡΆΔΕΣ ΚΎΜΗ Η ΜΑΝΤΟΥΔΙ με προεκτάσεις 

Link to comment
Share on other sites

Έκτακτο δρομολόγιο αύριο για το ΕΡΑΤΩ. Θα αναχωρήσει στις 06:30 από Αλόννησο για Σκόπελο- Σκιάθο- Βόλο και στις 16:00 από Βόλο η επιστροφή προς τα νησιά.

Από την 1η Οκτωβρίου αποσύρεται και το ΦΛΑΙΝΓΚ ΚΑΤ από τη γραμμή, οπότε θα καλύπτει μόνο του το ΕΡΑΤΩ τα δρομολόγια (όσον αφορά τα ταχύπλοα).

Edited by express skiathos
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...