Jump to content
Shipfriends

Εργασία σε Θαλαμηγό


MARCH

Recommended Posts

:P:D Καλημέρα σε όλους,:)

Έχω περάσει αρκετές ώρες στο διαδίκτυο μήπως μπορέσω και βοηθήσω έναν φίλο, ο οποίος ψάχνει δουλειά σαν αρχιμηχανικός σε θαλαμηγό.

Βρίσκοντας λοιπόν αυτό το site χάρηκα γιατί σίγουρα θα έχετε περισσότερες γνώσεις όσον αφορά την ναυτιλία. Σε αντίθεση με άλλες χώρες, η Ελλάδα (αν και γεμάτη απο κότερα) δεν διαθέτει κάποιο site που μπορεί κάποιος να απευθυνθεί αν θέλει να εργαστεί σε κότερο ή αντίθετα κάποιος που έχει θαλαμηγό να ψάχνει για έμπειρο προσωπικό.

Ο φίλος μου λοιπόν (Άγγλος) που συμπάθησε την Ελλάδα, (δεν νομίζω όμως για πολύ) έχει γυρίσει όλες τις μαρίνες της Αττικής με όση ευγένεια που μπορεί ένας άνθρωπος να διαθέσει, μήπως και βρει απο μόνος του κάτι. Η συμπεριφορά λοιπόν των δικών μας (με λίγες εξαιρέσεις) είναι τουλάχιστον συμπεριφορά των σπηλαίων, όπως : φύγε απο εδώ δεν είσαι Ελληνας, ο νόμος δεν μας επιτρέπει να προσλαμβάνουμε Έλληνα,:confused: έλεος!!!:confused: , και ποιός είσαι εσύ κλπ. αντιδρούν λες και τρέμει η θέση τους ή λες και αυτοί είναι οι ιδιοκτήτες.

Έχω ακούσει πως το σύστημα όσον αφορά τα κότερα είναι κάπως κλειστό αλλά όχι και έτσι βρε παιδιά. Οι μόνοι που του συμπεριφέρθηκαν σωστά ήταν προσωπικό απο κότερα αλλοδαπών.

Θα ήθελα να ακούσω και την δική σας άποψη στο θέμα και τί πιθανότητες έχει ένας αξιόλογος μηχανικός Αγγλικής καταγωγής να τύχει καλής συμπεριφοράς και προσφορά εργασίας σε ελληνική θαλαμηγό.

Θα μου δίνατε μεγάλη χαρα αν μπορούσατε να μου δώσετε κάποιο όνομα εταιρείας ή κάποιο σχετικό link που θα μπορούσε ο φίλος μου να απευθυνθεί.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Φιλε μου σχετικα με το μηνυμα σου ισως να εχεισ δικιο ομως θα επρεπε να πας και στις ξενες μαρινες να δεις πως οι Εγκλεζοι αντιμετωπιζουν τους Ελληνες αξιωματικους και πληρωματα, οποτε μη σου κανει εντυπωση ο τροπος αντιμετωπισης του φιλου σου.Βεβαια συμφωνοω μαζι σου πως αν μη τι αλλο να ειμαστε ποιο ευγενικοι ομως ειναι μεγαλη ιστορια

καπτ Γιαννης ([email protected])

Link to comment
Share on other sites

καπετάν Γιάννη,

μπορεί να έχετε δίκιο. Ευχαριστώ για το χρόνο που διαθέσατε και επίτελους κάποιος μου απάντησε. Βέβαια δεν μπορώ να γνωρίζω γιατί αυτή η ιστορία είναι "μεγάλη" και γιατί θέλουμε να την διατηρούμε μεγάλη και κλειστή.

Αναρωτιέμαι αν αυτή η συμπεριφορά προέρχεται μόνο απο το πλήρωμα ή οιεντολές δίνονται απο τους ιδιοκτήτες. Μου φαίνεται οτι υπάρχει μια κανονισμένη αρνητικότητα αφού όλοι δίνουν συχνά τις ίδιες απαντήσεις. Ας πούμε δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος νόμος που να απαγορεύει να προσλαμβάνουν τα κότερα αλλοδαπούς, και όμως του δόθηκε αυτή η δικαιολογία πολλακις.

Δεν είμαι ο κατάλληλος ανθρωπος που θα αλλάξει την κατάσταση αλλά επειδή ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι πραγματικά αξιόλογος και με κατάλληλες σπουδές θα με χαροποιούσατε αν γνωρίζατε που θα μπορούσε κάποιος να απευθυνθεί για εργασία ως μηχανικός σε θαλαμηγούς.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 4 weeks later...

Μαρτς, γενικότερα έχεις δίκιο.

Μπορώ να σου πώ ότι κάπως καλλίτερα είναι και για τους Ελληνες που ψάχνουν για δουλεια σε θαλαμηγούς. ( δηλαδή συμβαίνει το ίδιο)

Ειδικότερα, θα σου πω οτι υπάρχει δουλειά για όλους, αλλά για μένα προτεραιότητα στην Ελλάδα έχει ο Ελληνας, όμως.. ο καλός Ελληνας διότι εκεί αρχίζει και χαλάει η σούπα, και έρχονται οι ξένοι.

Ομως, να μην παραπονιέσαι διότι ενας αξιόλογος επαγγελματίας αργά η γρήγορα θα βρεί μια δουλιά και μάλιστα θα εδραιωθεί. Κάθε αρχή και δύσκολη

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπερα κ απο μενα.Αντιμετωπιζω κ εγω προβλημα εργασιας ..τελικα το κυκλωμα ειναι στενο κ πρεπει να εχεις πολλες γνωριμιες παρολο που εχω εργαστει σε ορισμενα κοτερα κ εχω κανει τα τηλεφωνα μου.Ειμαι Γ μηχανικος ,αν γνωριζει κανεις καποιον που θελει πληρωμα μηχανικο θα το εκτιμησω .εξαλου το ενα χερι νυβει το αλλο ακομα κ τον ναυτη τον εχουμε αναγκη συμφωνειτε?

Καλες θαλασσες σε ολους κ καλο πασχα

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...