Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 5 months later...

Το πολύπαθο (όχι τόσο το ίδιο, όσο το πλήρωμά του) AETEA SIERRA το οποίο βρίσκεται εδώ και 2 χρόνια (ίσως και παραπάνω) στη ράδα του Πειραιά (όποιος έχει περάσει από κει για να πάει Αίγινα, αποκλείεται να μην το έχει προσέξει), άλλαξε θέση, πλέον είναι αραγμένο λίγο έξω από την Κακή Βίγλα της Σαλαμίνας, μάλλον στο σημείο που εμφανίζεται στο AIS το ρυμουλκό ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ.

post-3072-0-85280500-1311318032_thumb.jp

Edited by TankerShip
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 months later...

Sτην ίδια θέση που είχε και το καλοκαίρι το AETEA SIERRA, το πέτυχα πριν μια εβδομάδα να παίρνει πετρέλαια. Yπάρχει άραγε κάποιο νέο για το μέλλον του?

post-3072-0-69811900-1323947388_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Πλώρη για Πειραια με χαμηλή ταχύτητα.

 

Εδώ και τουλάχιστον 90 min πρέπει να πήγαινε με ταχύτητα μετρώμενη σε μονοψήφια knots. Τώρα μοιάζει να είναι σταματημένο, κάτι σαν dead slow. Προηγείται βέβαια ένα πολεμικό πλοίο που από την όψη μοιάζει να είναι το HMAS SUCCES (τα πολεμικά δεν έχουν AIS :P) που μάλλον έρχεται για την σημερινή τελετή στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο της Κοινοπολιτείας στον Άλιμο με αφορμή την ANZAC day 2015.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Ενδεικτικό των καιρικών συνθηκών απόψε, είναι πως τα πλοία που αναμένουν τη σειρά τους για το εμπορικό λιμάνι, δεν ρίχνουν άγκυρα στο αγκυροβόλιο. Neptune Thelisis, Neptune Okeanis, Irenes Logos κάνουν drifting νοτιοδυτικά της Σαλαμίνας.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Εμείς το βλέπουμε στο αγκυροβόλιο του Πειραιά, πολύ κοντά στα Σελήνια πρίν από 2 εβδομάδες, ενώ πια το πλοίο έχει μεθορμίσει στο Πέραμα και αναρωτιέμαι αν αποτελεί καινούρια αγορά κάποιου εκ των εν Ελλάδι παικτών. Πρόκειται για το 25άχρονο χημικό τάνκερ Vemaoil XXIII (ΙΜΟ 9078098) με dwt 8,256. Ως τώρα δραστηριοποιούνταν στην περιοχή του Γιβραλτάρ και στη γύρω περιοχή, αν δεν κάνω λάθος. Χτισμένο στη Fukuoka(1177) με κύρια μηχανή προιόν της Akasaka Diesel Ltd και μοναδικό του προηγούμενο όνομα ως τώρα το Sunrise Iris.  

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Μια μακρυνή ματιά στο αγκυροβόλιο του Πειραιά για την άφιξη του VF Tanker-20 (IMO 9645097), πλοιοκτησίας της Volga Shipping. Είναι ένα river type τανκεράκι 7 χιλιάδων τόνων χτισμένο το 2013 στο Okskaya Sudoverf(2710) του Navashino, στην περιοχή του Nizhny Novgorod της Ρωσίας. Δύο μηχανές Wartsila και χωρίς αλλαγή ονόματος μέχρι στιγμής.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Σύγκρουση Ι/Φ σκάφους με αγκυροβολημένο Φ/Γ πλοίο στον Πειραιά

Quote

Ενημερώθηκε το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, βραδινές ώρες της 15/07/2019, ότι στη θαλάσσια περιοχή του αγκυροβολίου Πειραιά το Ι/Φ ''TATIANA RED'' σημαίας Καναδά, με έναν επιβαίνοντα, συγκρούστηκε με το αγκυροβολημένο Φ/Γ ''STΑHLA'' σημαίας Κύπρου, κενό φορτίου, με είκοσι τέσσερα (24) μέλη πληρώματος, κατά τη διάρκεια ανεφοδιασμού του.

Άμεσα απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προς παροχή συνδρομής, ενώ από την πρόσκρουση προκλήθηκε θραύση ιστίου του ''TATIANA RED'', χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός ή εισροή υδάτων και χωρίς να παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση. 

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Φ/Γ ''STΑHLA'' και του ''TATIANA RED'' μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικών αξιοπλοΐας. Το ''TATIANA RED'' κατέπλευσε ασφαλώς, ρυμουλκούμενο από το Ρ/Κ ''ΑΤΛΑΣ'' Ν.Π. 10238, σε ναυπηγείο της Ελευσίνας.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 4 weeks later...

Ενδιαφέρον έχει το KRITI BASTION της AVIN που ανεβαίνει το separation προς Πειραιά. Πρώην Aegean Faith της arcadia, παραμένει με βαμμένο το κόκκινο στη γάστρα, τα παλαιά γράμματα του ονόματος και της εταιρείας διακρίνονται ακόμα ενώ η τσιμινιέρα είναι βαμμένη κανονικά με το μπλε και το Β της avin.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 4 weeks later...

Ένα supramax του 2010 στο αγκυροβόλιο του Πειραιά αναμένει τον επόμενό του ναύλο. Είναι το Achilleas S (IMO 9490789) που ανήκει στην White Sea Navigation συμφερόντων Κεχαγιά. Χτισμένο στο ναυπηγείο Yangzhou Dayang(DY 3027) με μηχανή Doosan, μέχρι στιγμής δεν έχει αλλάξει όνομα στην καριέρα του. Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί το Σάββατο που μας πέρασε, έκτοτε το πλοίο έχει ρίξει άγκυρα στο Canakkale, υποθέτω περιμένοντας περαιτέρω οδηγίες.

Link to comment
Share on other sites

Να και ένα MR2 που όπως μαρτυρά το φουγάρο είναι της οικογένειας Τομάζου. Είναι το Antares (IMO 9723019), κατασκευής 2015 στο Guangzhou(11130020) της Κίνας. Μηχανή Dalian Marine Diesel και χωρίς μετονομασίες, να και η πρυμνιά του άποψη καθώς παραδίδει κατάλοιπα.

Link to comment
Share on other sites

Εδώ έχουμε ένα νεότευκτο -τότε(2010)- της εταιρείας Delta Tankers, πλοιοκτησίας Διαμαντίδη δηλαδή. Πρόκειται για το Delta Ocean (ΙΜΟ 9408475) των 157 χιλιάδων τόνων, κατασκευής στη Hyundai Samho(S359) και με μηχανή επίσης Hyundai. Δείγμα της αγοράς το ότι το πλοίο σήμερα, 2 εβδομάδες μετά τη φωτογραφία εξακολουθεί χωρίς ναύλο και κάνει drifting στη Μεσόγειο.

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα έχουμε ένα handysize bulk carrier που βρέθηκε στη ράδα του Πειραιά πρίν 3 Σαββατοκύριακα, είναι το Oceanic Island (IMO 9561899). Χτισμένο το 2010 στο Shikoku Shipyard της Ιαπωνίας(1068), με μηχανή Mitsui. Μοναδικό του προηγούμενο όνομα το Oceanic Hawk, ανήκει στην Hind Maritime Enterprises, Λιβανέζικων συμφερόντων νομίζω.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Στο τσάκ πρίν πουληθεί και μετονομαστεί πετύχαμε στο αγκυροβόλιο του Πειραιά το εικονιζόμενο κοντεινεράδικο με όνομα Nelson (IMO 9333046). Είναι ναυπηγηθέν το 2007 με χωρητικότητα 3,398 TEU και την πρόωσή του έχει αναλάβει μια μηχανή Doosan. Χτίστηκε στη Hanjin(Ν158) για την γερμανική Niederelbe με όνομα Cape Rextonεμώ αργότερα μετονομάστηκε σε APL Seattle και το 2015 σε Nelson. Λίγες μόνο ημέρες μετά την φωτογραφία αυτή, έλαβε το καινούριο του όνομα που είναι Ortolan Gamma.

Link to comment
Share on other sites

Το μπιμπελό:D του σημερινού δελτίου είναι το handysize με το όνομα Swakop (IMO 9607447) που το βλέπουμε στο αγκυροβόλιο. Για την ακρίβεια το πλοίο βρισκόταν σε διαδικασία αλλαγής ονόματος λόγω της πώλησής του στην Lamda Maritime η οποία το μετονόμασε σε Hydra Dawn. Το πλοίο έχει χτιστεί το 2013 στο άγνωστο σε μένα ναυπηγείο Yangfan(2181) και δεν είχε αλλάξει όνομα ως τώρα. Να και η πρυμνιά άποψη.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Nick the Greek said:

 Το πλοίο έχει χτιστεί το 2013 στο άγνωστο σε μένα ναυπηγείο Yangfan(2181) 

Στο Zhoushan Shipyard είναι φτιαγμένο το πλοίο απλά έπαιξε μετονομασία μετά από την εξαγορά. Hint από το Hull number (2181) μπορείς να καταλάβεις ότι προέρχεται από κάποιο πολύ μεγάλο ναυπηγείο. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 3 months later...
  • 6 months later...

μια μικρη γευση, απο την κινηση μεταξυ αγκυροβολίου, ψυττάλειας και μπούκας κεντρικού λιμανιού, στις 24 και τις 29 ιουλιου (ναι, ξερω. εμενα περιμενατε:P)

24.7. Ταλως φευγει, zenith lumos ερχεται.

29.7 PGC Strident Force, τρωει... λασπη απο το Κυδων Παλας, Stadt Dresden περνα μεταξυ ψυτταλειας και κυνοσουρας.

Ναι. Σωστα θυμαστε. Αυτο το Stadt Dresden;)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
On 9/11/2009 at 12:28 AM, Nick the Greek said:

εδω το heavy lift Super Servant 4 που εχει αναχωρησει απο την Marina di Carrara με φορτιο αυτο το κυλινδρικο αντικειμενο που διακρινεται πρυμα.

 

Δώδεκα χρόνια μετά, ξανασυναντιόμαστε εκ του μακρόθεν με το πλοίο που ήρθε περαστικό στη ράδα του Πειραιά. Αυτήν τη φορά μετέφερε 2 αμφίπλωρα, που είχαν φορτωθεί από το ναυπηγείο Damen του Γαλατσίου της Ρουμανίας και προορισμός τους ήταν ο Καναδάς. Τα αμφίπλωρα αυτά ήταν το Wolfe Islander IV (IMO 9873149) και το Amherst Islander II (IMO 9873137).

 

Edited by Nick the Greek
ορθογραφια
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Είναι αξιοσημείωτος ο αριθμός των κοντεινάραδικων που ντριφτάρουν από Νότια της Αίγινας μέχρι Νότια της Ύδρας, περιμένοντας να πάρουν σειρά για να εκφορτώσουν στον Πειραιά.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...