Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Σπαρταράει ο Γαλαξίας, φρέσκο είναι λέμε! Από την απογευματινή άφιξή του πρίν 2 ώρες και αφού έκανε μια επικίνδυνη προσέγγιση στην κίτρινη με κάμποσα ιστιοπλοικά και σκάφη να το κροσάρουν από την πλώρη. Κατά τα άλλα το Πειραιάς Τράφικ και τα πλωτά του Λιμενικού διασφαλίζουν την ασφαλή ναυσιπλοία στην περιοχή.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Replies 818
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Αγαπημένο μοντέλο το Galaxy, αυτην τη φορά σε νυχτερινές αποχρώσεις. Και επειδή δεν μπορούσα να αποφασίσω ποιά μου κάνει περισσότερο, σας δίνω τις δυο επιλογές και διαλιέχτε εσείς.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Το βαπορι απο τα Σφακια δενει  σε αλλη γειτονια!στη νεα του θεση στρωνει καλυτερα ο πλαινος καταπελτης καθως εχει λιγοτερη κλιση οποτε θα εχουν πιο γρηγορη φορτωση γιατι στο Αγ Διονυση δεν πολυ προτιματε γιατι βρισκουν τα φορτηγα κατω οταν ανεβενουν

Edited by margaritis24
Link to comment
Share on other sites

Η συγκεκριμένη θέση δεν είναι πολύ δύσκολη για την ασφαλη πρόσδεση των καραβιων μεγάλου μηκους;

Νομίζω το είχα διαβασει εδώ μέσα. Καλύτερα δεν ήταν να πάει να δέσει προς τα 12νησα;

Link to comment
Share on other sites

Σε αυτήν έδενε και το Αριάδνη όσα χρόνια έκανε ΠΧΜ αλλά και το Σάμος και το Ρόδος, ισομεγέθη πλοία με το Γκάλαξυ.

Δε νομίζω οτι τίθεται θέμα ασφαλούς πρόσδεσης. 

Το αν η μανούβρα, αν αυτή είναι η ουσία του σχολίου, είναι εύκολη, αυτό είναι κάτι σχετικό.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Εγκλωβισμενοι..στο λεωφορειο παραμενουν επιβατες του ΚΤΕΛ προερχομενοι απο Θεσσαλονικη που θα ταξιδευαν αποψε προς τα Χανια καθως οι υπευθυνοι του πλοιου τους εχουν απαγορευσει την εισοδο λογω απαγορευτικου.

Quote

Δεν ανοίγει το πλοίο για να μπει το λεωφορείο του ΚΤΕΛ από Θεσσαλονίκη για Χανιά!
 

Από τη μία από το απαγορευτικό απόπλου, από την άλλη ο κοροναϊός… οι επιβάτες του λεωφορείου του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου από Θεσσαλονίκη φαίνεται πως θα αποκλειστούν στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς δεν πρόκειται να μπουν στο πλοίο της Blue Star, όπως διαμηνύουν οι υπεύθυνοι.

Οι περισσότεροι είναι φοιτητές και φοιτήτριες και κανείς δεν ξέρει πως και που θα περάσουν τη νύχτα, καθώς είναι αδύνατο να μείνουν τόσες ώρες μέσα στο λεωφορείο!

Μιλώντας στο Parakritika.gr, ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνης, Γιάννης Καψανάκης, τόνισε ότι υπήρξε επικοινωνία με τους υπεύθυνους του πλοίου, οι οποίοι “ξεκαθάρισαν” ότι δεν πρόκειται να ανοίξει η μπουκαπόρτα, όσο υπάρχει το απαγορευτικό απόπλου.

“Υπήρξε η σκέψη να γυρίσει το λεωφορείο πίσω στη Θεσσαλονίκη, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα αποκλειόταν εκεί όλοι. Επικοινωνήσαμε με τους υπεύθυνους του πλοίου και της εταιρίας και μας είπαν ότι δεν πρόκειται να αφήσουν να μπει κανείς μέσα όσο είναι σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου. Εμείς από πλευράς μας δεν πρόκειται να αφήσουμε τον κόσμο να περάσει τη νύχτα μέσα στο λεωφορείο, δεν θα είναι κατάλληλες οι συνθήκες. Οι επιβάτες προέρχονται και από την πόλη που “βράζει” από τον κοροναϊό, οπότε αντιλαμβάνεστε πως ο οδηγός δε μπορεί να πάρει μία τέτοια ευθύνη, πέραν της μεταφοράς με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας”, επισημαίνει ο κ. Καψανάκης.

Το που θα βγάλουν τη νύχτα οι επιβάτες, αν τελικά δεν ανοίξει το πλοίο, είναι άγνωστο. Και βέβαια, ακριβώς επειδή όλοι έρχονται από τη Θεσσαλονίκη, θα υπάρχει και η αγωνία των δικών τους ανθρώπων για την υγεία τους.

Να σημειωθεί πως μητέρα φοιτήτριας που επιβαίνει στο λεωφορείο, επικοινώνησε με το Parakritika.gr, τονίζοντας ότι το παιδί θα μπει άμεσα σε καραντίνα και την Δευτέρα θα κάνει το σχετικό τεστ για τον κοροναϊό, όπως, απ’ ότι φαίνεται, θα το κάνουν όλοι οι επιβάτες λόγω… Θεσσαλονίκης.

 

Link to comment
Share on other sites

Με εντολη Πλακιωτακη(!)ανοιξε τελικα το πλοιο για τους συγκεκριμενους ταξιδιωτες.Η διαχειριση του περιστατικου θυμισε αρκετα το περιβοητο on camera περιστατικο τον Αυγουστο του 19 σε ομοσταυλο πλοιο οπου και τοτε ο υπερβαλων ζηλος καποιων υπευθυνων εγινε αφορμη για ποικιλα σχολια.

https://kriti360.gr/me-entoli-ypoyrgoy-mpikan-sto-ploio-gia-ta-chania-oi-apokleismenoi-epivates-toy-ktel/

Το Galaxy θα αναχωρησει για Χανια στις 8 το πρωι.

Edited by MILTIADIS
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Το Blue Galaxy είχε ναυλωθεί αρχικά από την Blue Star Ferries για περίπου 5 χρόνια δηλαδή τον Απρίλιο του 2015 μέχρι τα τέλη του Ιουλίου 2020 και τότε πήρε παράταση για αλλά 2 χρόνια η ναύλωση του, δηλαδή μέχρι τέλη του Ιουλίου 2022.

Link to comment
Share on other sites

Μόλις λήξει η ναυλωση του και αν η BS δεν το επιθυμεί πλέον (δεν παίζει αυτό Ποτέ), μετά ξαναγυρναει στην ΑΝΕΚ; Σε ποιον ανήκει τυπικά, γιατί δεν το γνωρίζω.

Link to comment
Share on other sites

On 8/3/2017 at 6:16 PM, Nick the Greek said:

 

Αντίθετα με το Κύδων, τα πράγματα φαίνονται διαφορετικά για το Blue Galaxy. Σαν πάσης φύσεως διαχειρίστρια εταιρεία φαίνεται η Blue Star Ferries Maritime Co. Σαν πλοιοκτήτης η Hellas 2 Leasing Maritime Co και σαν beneficial owner(αυτός που κάνει συρμαγιά δηλαδή, που λέει κι ο Τσιφόρος), η Hellas Maritime SA. H πλοιοκτήτρια εταιρεία είναι μονοβάπορη και με έδρα την Ελλάδα. Ο beneficial owner to ίδιο. Νομίζω επιβεβαιώνει αυτό που έχει πεί παραπάνω ο Proud και ο Miltiadis μεταξύ άλλων, για το θέμα. 

για να θυμουνται οι παλιοτεροι και να μαθαινουν οι νεοτεροι:);)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 3 months later...
  • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...